הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

Bar path בסקוואט

דניאלביטון10

משתמש קבוע
1,371
575
נק' מוניטין:
270
1,371
575
היום נתתי בpr נחמד, 100×5×3 לכבוד המעורא אמרתי נצלם, בשיא הקושי יש סבירות יותר גבוהה שהטכניקה תהרס

אז מצילום ראיתי הבר פאט' חרא ואז בדקתי אפילו במשקלים נמוכים (גם כן)

יש לציין שאני משתמש בהגבהה אם רלוונטי, שהגמישות עקב חרא, עוד משהו שאולי רלוונטי לציין זה שיש לי סוג של קליקים מהגב עם 0 כאב או אי נוחות, הבנתי שזה יחסית נפוץ אצל בילדרים בכל זאת מציין שיהיה
אפשר לשפר את הצילום כנראה לול אבל רואים בבירור שזה נראה רע, איך משפרים את זה? להגבהה יש קשר?

קבצים מצורפים

• Screenshot_2020-02-21-00-42-32~2.png
    Screenshot_2020-02-21-00-42-32~2.png
    KB 390.6 · צפיות: 91
אני מנחש (זו לא קביעה) שלא גמישות העקב שלך חרא, אלא הגמישות בהאמסטרינג, מה שגורם לבאט ווינק בירידה בעקבות התעגלות הגב התחתון על ידי שרירי ההאמסטרינג.

בלי קשר הגבהה היא לא כל כך מומלצת.
כשאתה מגביה את העקב בעזרת פלטות בזמן הסקוואט מרכז המסה זז קדימה, ולכן הברכיים יספגו חלק מוגזם מהעומס.

אולי תתקן את הגמישות בהאמסטרינג במקום?

• פותח/ת השרשור
אני מנחש (זו לא קביעה) שלא גמישות העקב שלך חרא, אלא הגמישות בהאמסטרינג, מה שגורם לבאט ווינק בירידה בעקבות התעגלות הגב התחתון על ידי שרירי ההאמסטרינג.

בלי קשר הגבהה היא לא כל כך מומלצת.
כשאתה מגביה את העקב בעזרת פלטות בזמן הסקוואט מרכז המסה זז קדימה, ולכן הברכיים יספגו חלק מוגזם מהעומס.

אולי תתקן את הגמישות בהאמסטרינג במקום?
גם באהמסטרינג הגמישות שלי חרא אבל לא חושב שיש לי באט ווינג את האמת

אם אהיה בלי הגבהה המקסימום שאני יכול זה רבע סקוואט

בדדליפט רומני אתה מצליח להימתח עד הסוף?

ממליץ לבצע הרבה מתיחות להאמסטרינג, ואולי להוסיף תרגיל שעובד על מתיחה של השריר כמו דדליפט רומני או גוד מורנינג (המטרה היא לתרגל את התנועה כך שלא צריך להעמיס משקל בתרגילים הללו).

כמובן שזו המלצה בלבד, אבל שתדע שחוסר גמישות ההאמסטרינג זאת תופעה די נפוצה בעולם המערבי כיום ולא משהו שאי אפשר לשנות ולתקן אותו.

אני משוכנע שאם תשפר את הגמישות בהאמסטרינג, תוכל לרדת עמוק יותר ולשבור מקביל ללא הגבהה, השליטה שלך ביציאה מהבור תעלה וזה ייתן גם carry over לתרגילים אחרים.

• פותח/ת השרשור
בדדליפט רומני אתה מצליח להימתח עד הסוף?

ממליץ לבצע הרבה מתיחות להאמסטרינג, ואולי להוסיף תרגיל שעובד על מתיחה של השריר כמו דדליפט רומני או גוד מורנינג (המטרה היא לתרגל את התנועה כך שלא צריך להעמיס משקל בתרגילים הללו).

כמובן שזו המלצה בלבד, אבל שתדע שחוסר גמישות ההאמסטרינג זאת תופעה די נפוצה בעולם המערבי כיום ולא משהו שאי אפשר לשנות ולתקן אותו.

אני משוכנע שאם תשפר את הגמישות בהאמסטרינג, תוכל לרדת עמוק יותר ולשבור מקביל ללא הגבהה, השליטה שלך ביציאה מהבור תעלה וזה ייתן גם carry over לתרגילים אחרים.
אני חד משמעית לא גמיש באהמסטרינג את זה לא מכחיש, בדדליפט רומני כן מצליח עד הסוף אבל בדד רומני יש מעט כיפוף של הברך ככה שזה לא חוכמה

אעשה את זה מעכשיו, בכל זאת נשמע לי לא סביר שזו בעיה יחידה או עיקרית (לוקח בחשבון שאולי אני טועה) אשמח לעוד דעות

תודה רבה לך!

צריך לראות את הסרטון כדי להבין איפה מסלול המוט נדפק, ולמה.

אני מנחש (זו לא קביעה) שלא גמישות העקב שלך חרא, אלא הגמישות בהאמסטרינג,
אני אגיד לך את האמת, בחיים לא נתקלתי במישהו שאין לו גמישות האמסטרינג לסקוואט, גם אצל האנשים הכי לא גמישים.
ההאמסטרינג נשאר פחות או יותר באורך זהה לכל אורך הסקוואט, ככה שחוץ מהגמישות ההכרחית כדי לקשור את הנעליים שלך, אין צורך ביותר מזה

צריך לראות את הסרטון כדי להבין איפה מסלול המוט נדפק, ולמה.

אני אגיד לך את האמת, בחיים לא נתקלתי במישהו שאין לו גמישות האמסטרינג לסקוואט, גם אצל האנשים הכי לא גמישים.
ההאמסטרינג נשאר פחות או יותר באורך זהה לכל אורך הסקוואט, ככה שחוץ מהגמישות ההכרחית כדי לקשור את הנעליים שלך, אין צורך ביותר מזה
בכל זאת זו אופציה אפשרית מאוד.
אתה מתכוון לקשירה של הנעליים כאשר הרגליים ישרות או כפופות מעט, ולא כאשר מניחים את הנעל על מדרגה או שמים את הברך של הרגל השנייה על הרצפה אני מניח.
רוב האנשים לא מצליחים להגיע לכך, ובגלל זה הם בוחרים באפשרויות האחרות שאמרתי לקשירת הנעל, ואם הם כן בוחרים בכך, הגב התחתון שלהם מתעגל במידה גדולה. הלא כך?

לרוב האנשים (לפחות מאלו שאני מכיר) אין גמישות מספקת בהאמסטרינג על מנת לקשור את השרוכים בנעליים כאשר אין עיגול של הגב על מנת לקצר את טווח התנועה או דרכים אחרות על מנת לקצר אותו.

אך יש לך ידע רב יותר משלי לכן אני מסייג את דבריי (כמו שאמרתי, זו לא קביעה) ואשמח שתסייע לי להבין את הנושא יותר טוב אם טעיתי במה שאמרתי.

בכל זאת זו אופציה אפשרית מאוד.
זהו, שזו אופציה כל כך נדירה שלא רואים אותה כמעט, ולרוב זה לא יבוא בצורה מבודדת, אלא ביחד עם עוד בעיות גמישות משמעותיות יותר.
בסקוואט ההאמסטרינגס נשארים בערך זהים באורך, בגלל שהם מתברים גם באגן וגם בטיביה, אז החלק שמחובר לאגן מתארך, והחלק שמחובר לטיביה מתקצר, ככה שאלא אם יש בעיית גמישות רצינית, או דפורמציה של השריר, אין סיבה שזה יהיה הגורם המגביל

אתה מתכוון לקשירה של הנעליים כאשר הרגליים ישרות או כפופות מעט, ולא כאשר מניחים את הנעל על מדרגה או שמים את הברך של הרגל השנייה על הרצפה אני מניח.
הכוונה קשירה של נעליים בכל דרך, אפילו בישיבה, כי זו בערך רמת הגמישות הנחוצה בסקוואט

זהו, שזו אופציה כל כך נדירה שלא רואים אותה כמעט, ולרוב זה לא יבוא בצורה מבודדת, אלא ביחד עם עוד בעיות גמישות משמעותיות יותר.
בסקוואט ההאמסטרינגס נשארים בערך זהים באורך, בגלל שהם מתברים גם באגן וגם בטיביה, אז החלק שמחובר לאגן מתארך, והחלק שמחובר לטיביה מתקצר, ככה שאלא אם יש בעיית גמישות רצינית, או דפורמציה של השריר, אין סיבה שזה יהיה הגורם המגביל

הכוונה קשירה של נעליים בכל דרך, אפילו בישיבה, כי זו בערך רמת הגמישות הנחוצה בסקוואט
😱
מה שאתה אומר בעצם שלא נחוצה גמישות רצינית אם בכלל בהאמסטרינג על מנת לבצע סקוואט מלא?
ואני הייתי בטוח שההאמסטרינג נכנסים לפעולה כאשר אתה קרוב לשבירת מקביל...
לפי מה שהבנתי עד היום, באט ווינק למשל נובע מכך שההאמסטרינג נוקשים ולא גמישים מספיק ולכן מושכים איתם את הגב התחתון וגורמים להתעגלות שלו.

אתה פשוט ניפצת לי מיתוס די רציני כרגע.

באט ווינק לרוב נגרם פשוט בגלל מבנה אגן, יש אנשים שיכולים לרדת יותר עמוק מבלי שיהיה להם באט ווינק כי המבנה אגן שלהם מתאים לכך.

קשה לענות לך בלי סרטון אבל חוץ ממה שהגיבו לך כאן הייתי בודק גם את הכיווץ של הגב עחיון...

כשאני לא מכווץ טוב את הגב זה גורם למוט לזוז על הגב ודופק את המסלול של המוט... בגלל שאין סרטון אי אפשר לשים לב למה בידיוק הגורם אז אולי זאת לא הבעיה אבל זאת עוד נקודה אפשרית

מה שאתה אומר בעצם שלא נחוצה גמישות רצינית אם בכלל בהאמסטרינג על מנת לבצע סקוואט מלא?
ואני הייתי בטוח שההאמסטרינג נכנסים לפעולה כאשר אתה קרוב לשבירת מקביל...
זה מיתוס של ריפטו שלא ברור מאיפה הוא שלף אותו

לפי מה שהבנתי עד היום, באט ווינק למשל נובע מכך שההאמסטרינג נוקשים ולא גמישים מספיק ולכן מושכים איתם את הגב התחתון וגורמים להתעגלות שלו.
באט ווינק לרוב ינבע מצורת סקוואט לא אידאלית ביחס למבנה אגן וירך

זה מיתוס של ריפטו שלא ברור מאיפה הוא שלף אותו

באט ווינק לרוב ינבע מצורת סקוואט לא אידאלית ביחס למבנה אגן וירך
כן אני קורא עכשיו עוד מידע על הנושא.
אז חוץ מהאפשרות של גורם מבני לתופעה, באט ווינק יכול להיגרם גם בשל חוסר גמישות במפרק הקרסול?

אז חוץ מהאפשרות של גורם מבני לתופעה, באט ווינק יכול להיגרם גם בשל חוסר גמישות במפרק הקרסול?
לא בצורה ישירה, אם תעשה סקוואט בצורה שלא מתאימה לגמישות הקרסול שלך זה יכול להוביל לבאט ווינק, אבל אם תעשה אחד שכן מתאים אז לא אמור להיות באט ווינק

לא בצורה ישירה, אם תעשה סקוואט בצורה שלא מתאימה לגמישות הקרסול שלך זה יכול להוביל לבאט ווינק, אבל אם תעשה אחד שכן מתאים אז לא אמור להיות באט ווינק
איך ניתן להתאים את צורת הסקוואט לגמישות הקרסול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית