הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה לא טוב לעשות גוד מורנינג סקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני שם לב שאני עושה גוד מורנינג סקוואט וההיפס עולות לפני שהגב עולה, ראיתי שזה קשור לחוסר קאורדיניציה או חושלה של הקוואדס אבל דווקא אצלי הקוואדס מאוד חזקים (מבחינת שריר שאפשר לראות שהם די גדולים), אני מנסה כל הזמן לחשוב על לעלות ביחד ואני מצליח ב2-3 חזרות ראשונות אבל אחרי זה כבר לא, עד כמה זה לא טוב שאני עושה ככה? זה קריטי?

• פותח/ת השרשור
זה קריטי מאוד, זה פשוט טכניקה לא נכונה שתוביל לכשלון עם הזמן.
זה שיש לך קוואדס גדולים לא אומר שהם חזקים בהכרח, או שיש לך מספיק קואורדינציה להשתמש בהם

עד כמה זה קריטי?

מהזווית הזאת זה לא נראה בכלל כמו גוד מורנינג סקוואט.
אולי טיפה שהברכיים נסגרות וזה מעלה את האגן, אבל גם זה לא ברמה קריטית

• פותח/ת השרשור
מהזווית הזאת זה לא נראה בכלל כמו גוד מורנינג סקוואט.
אולי טיפה שהברכיים נסגרות וזה מעלה את האגן, אבל גם זה לא ברמה קריטית
תאמת יש לי כאילו אימונים שבהם אני יותר עושה גוד מורנינג ויש כאלה שפחות כמו במאת בסרטון פה, ממה זה יכול לנבוע? זה סרטון מלפני חודשיים ואני כרגע על אותו משקל 80 קילו ל7 חזרות עם רפי נמוך יותר ולדעתי כן עשיתי יותר גוד מורנינג באימון שלשום מאשר בסרטון הזה

תאמת יש לי כאילו אימונים שבהם אני יותר עושה גוד מורנינג ויש כאלה שפחות כמו במאת בסרטון פה, ממה זה יכול לנבוע? זה סרטון מלפני חודשיים ואני כרגע על אותו משקל 80 קילו ל7 חזרות עם רפי נמוך יותר ולדעתי כן עשיתי יותר גוד מורנינג באימון שלשום מאשר בסרטון הזה
יכול לנבוע מהרבה סיבות, אבל לפי מה שאתה מתאר נשמע פשוט מרגליים לא חזקות מספיק

• פותח/ת השרשור
יכול לנבוע מהרבה סיבות, אבל לפי מה שאתה מתאר נשמע פשוט מרגליים לא חזקות מספיק
אבל אם הן לא חזקות למה יש אימונים שפחות ויש אימונים שיותר?
ואיך אני מחזק אז את הרגליים, אני עושה גם סקוואטים גם דדליפטים גם לג פרס וגם לג קרלס

@ASAFABADI זכור לי שכתבת פעם שמאיזו שהיא סיבה אתה נאלץ לבצע סומו סקוואט ולא עמידה יותר צרה. מהי?

לדעתי (ומניסיוני האישי) להקטין קצת את רוחב העמידה יעזור לתיקון הברכיים הקורסות שמופיעות אצלך. כמו כן עזר לי גם לחשוב כל העלייה על לפתוח את הברכיים החוצה ככל האפשר ולמרות שזה נשמע לא קשור, ברגע שטיפלתי בבעיית הברכיים הקורסות - הפסקתי לבצע "GM SQUAT".

עצה שלי: טכניקה טכניקה טכניקה.
תשחזר את ההנחיות בראש לפני כל סט.
כל פעם שאתה בבית תיקח מקל מטאטא, תשנן את ההנחיות לטכניקה נכונה, תשמור על כיווץ של השרירים כאילו אתה עומד לבצע סקוואט מקסימלי (הרבה מקלות אצלי נשברו בגלל זה...) ותבצע מס' חזרות מדויקות ככל האפשר.

לקראת כל אימון תעבוד בבית על "יבש" עם שינון הנחיה אחת בראש כך שכל פעם תעבוד על הנחיה אחרת ולקראת כל אימון תבוא במטרה לעבוד על פן אחד של הטכניקה
(בין אם זה "לקחת ישבן אחורה ולמטה" או שזה "לשלוח ברכיים לצדדים" או "התפוצצות מהבור" וכו'...)

• פותח/ת השרשור
@ASAFABADI זכור לי שכתבת פעם שמאיזו שהיא סיבה אתה נאלץ לבצע סומו סקוואט ולא עמידה יותר צרה. מהי?

לדעתי (ומניסיוני האישי) להקטין קצת את רוחב העמידה יעזור לתיקון הברכיים הקורסות שמופיעות אצלך. כמו כן עזר לי גם לחשוב כל העלייה על לפתוח את הברכיים החוצה ככל האפשר ולמרות שזה נשמע לא קשור, ברגע שטיפלתי בבעיית הברכיים הקורסות - הפסקתי לבצע "GM SQUAT".

כל פעם שאתה בבית תיקח מקל מטאטא, תשנן את ההנחיות לטכניקה נכונה, תשמור על כיווץ של השרירים כאילו אתה עומד לבצע סקוואט מקסימלי (הרבה מקלות אצלי נשברו בגלל זה...) ותבצע מס' חזרות מדויקות ככל האפשר.

לקראת כל אימון תעבוד בבית על "יבש" עם שינון הנחיה אחת בראש כך שכל פעם תעבוד על הנחיה אחרת ולקראת כל אימון תבוא במטרה לעבוד על פן אחד של הטכניקה
(בין אם זה "לקחת ישבן אחורה ולמטה" או שזה "לשלוח ברכיים לצדדים" או "התפוצצות מהבור" וכו'...)
חוסר גמישות בעקב, אני נופל אם מנסה לרדת עמוק בעמדיה צרה.
ואני כן מנסה לפתוח ברכיים ולקחת אותם נחוצה ביחד עם הכיוון של כף הרגל כדי לא לקרוס פנימה

אבל אם הן לא חזקות למה יש אימונים שפחות ויש אימונים שיותר?
האימונים שהולך פחות טוב הם האימונים הכבדים יותר, לא?

ואיך אני מחזק אז את הרגליים, אני עושה גם סקוואטים גם דדליפטים גם לג פרס וגם לג קרלס
צריך להסתכל על כמות ואיכות.
אני הייתי מכניס ווריאציה טכנית, למשל פאוז סקוואט

לדעתי (ומניסיוני האישי) להקטין קצת את רוחב העמידה יעזור לתיקון הברכיים הקורסות שמופיעות אצלך.
זה יכול לעבוד לפעמים, אבל מה שיצא לי לראות זה שיש לרגליים מספר מסלולי סקוואט ברוחבים שונים, שבהם כל המפרקים מסתדרים כראוי וניתן להפיק כוח בצורה יעילה, ולכן מי שמנסה לעשות סקוואט בין המסלולים האלה לרוב יהיו לו בעיות טכניות, לכן לפעמים גם להרחיב עמידה וגם להצר ייתנו תוצאה זהה יחסית, כי אתה תיפול לאחד מהמסלולים האלה.
אבל בכל מקרה אין לו ממש קריסה של הברכיים, רק ממש קצת, שאי אפשר לקרוא לזה בעיה אמיתית, זה כמעט פיזיולוגי לחלוטין

• פותח/ת השרשור
האימונים שהולך פחות טוב הם האימונים הכבדים יותר, לא?

צריך להסתכל על כמות ואיכות.
אני הייתי מכניס ווריאציה טכנית, למשל פאוז סקוואט

זה יכול לעבוד לפעמים, אבל מה שיצא לי לראות זה שיש לרגליים מספר מסלולי סקוואט ברוחבים שונים, שבהם כל המפרקים מסתדרים כראוי וניתן להפיק כוח בצורה יעילה, ולכן מי שמנסה לעשות סקוואט בין המסלולים האלה לרוב יהיו לו בעיות טכניות, לכן לפעמים גם להרחיב עמידה וגם להצר ייתנו תוצאה זהה יחסית, כי אתה תיפול לאחד מהמסלולים האלה.
אבל בכל מקרה אין לו ממש קריסה של הברכיים, רק ממש קצת, שאי אפשר לקרוא לזה בעיה אמיתית, זה כמעט פיזיולוגי לחלוטין
הייתי עושה בעבר פאוז סקוואט בתכונית של קנדיטו וגם שם היה לי את הגוד מורניג
ולא האימונים אלו אותם אימונים בדיוק 6-8 חזרות 3 סטים כאילו יש אימון שעשיתי 3*6 על 80 שהלך טוב אימון אחרי פחות טוב אחריו יותר טוב וכו'

הייתי עושה בעבר פאוז סקוואט בתכונית של קנדיטו וגם שם היה לי את הגוד מורניג
אז זה אומר שבחירת המשקלים שלך הייתה שגויה

ולא האימונים אלו אותם אימונים בדיוק 6-8 חזרות 3 סטים כאילו יש אימון שעשיתי 3*6 על 80 שהלך טוב אימון אחרי פחות טוב אחריו יותר טוב וכו'
אז יכול להיות שאתה לא מספיק להתאושש בין אימון לאימון.
אני הייתי מעלה את רמת הקושי באחד מהם, ומוריד בשני, ככה יהיה לך אימון מרכזי, ואימון התאוששות

כמו שקוצר אמר, אם היה לך 'גוד מורנינג' בפאוז סקוואט, כנראה שביצעת את התרגיל עם משקלים גבוהים מדי.

• פותח/ת השרשור
אז זה אומר שבחירת המשקלים שלך הייתה שגויה

אז יכול להיות שאתה לא מספיק להתאושש בין אימון לאימון.
אני הייתי מעלה את רמת הקושי באחד מהם, ומוריד בשני, ככה יהיה לך אימון מרכזי, ואימון התאוששות
הנה למשל היום היה לי ממש גוד מורנינג עם אותו משקל של אימון שעבר לא נראה לי אבל שאני לא מתאושש כי אימון רגליים קודם היה בשלישי, ונגיד הלג פרס לא נפגע
בתוכנית של קנדיטו התכוונתי שלמרות שהתאמנתי על פאוז סקוואט כשעשיתי סקוואט רגיל , שם עדיין היה גוד מורנינג לא בפאוז עצמו

הנה למשל היום היה לי ממש גוד מורנינג עם אותו משקל של אימון שעבר לא נראה לי אבל שאני לא מתאושש כי אימון רגליים קודם היה בשלישי, ונגיד הלג פרס לא נפגע
סקוואט דורש הרבה יותר קואורדינציה של כוח מלג פרס, אי אפשר להשוות ביניהם

בתוכנית של קנדיטו התכוונתי שלמרות שהתאמנתי על פאוז סקוואט כשעשיתי סקוואט רגיל , שם עדיין היה גוד מורנינג לא בפאוז עצמו
שוב, בחירת משקלים לא נכונה

• פותח/ת השרשור
סקוואט דורש הרבה יותר קואורדינציה של כוח מלג פרס, אי אפשר להשוות ביניהם

שוב, בחירת משקלים לא נכונה
זהו אבל בחלק מהאימונים המשקל הזה מתאים לי בול ואני נותן איתו 7 חזרות עם גוד מורנינג מינימלי ביותר עד כלום כמו שאתה רואה בסרטון פה, מצד שני לפעמים יוצא לי גוד מורנינג משמעותי...

אז זה יכול לנבוע מחוסר ריכוז בטכניקה או מחסור בהתאוששות מספקת בימים בהם לא הלך טוב. ייתכן ולא ישנת מספיק לפני האימונים הללו?

בכל מקרה ממליץ שתוריד את משקלי העבודה בפאוז סקוואט עד לרמה שלא יהיה גוד מורנינג בכלל.

זהו אבל בחלק מהאימונים המשקל הזה מתאים לי בול ואני נותן איתו 7 חזרות עם גוד מורנינג מינימלי ביותר עד כלום כמו שאתה רואה בסרטון פה, מצד שני לפעמים יוצא לי גוד מורנינג משמעותי...
ואתה מצפה שתמיד אתה תהיה 100% או שכוח יהיה לינארי לחלוטין, והוא רק ישתפר מכאן והלאה?
אין טעם להתעסק בלמה, אלא יותר מה עושים בעניין

צר לי, אבל לא מסכים. בתור אחד עם נטיה לגוד מורנינג סקוואט, שמאמן את חברה שלו עם נטייה לגוד מורנינג סקוואט... לדעתי אתה לא בכיוון. קודם כל ה״קריסה״ של הברכיים שלו היא כמעט ולא קיימת, תיאורטית קריסה של ברכיים פנימה אכן יכולה לגרום לזה (איבוד מתח באגן) אבל כאן זה לא נראה שזה המקרה.

״טכניקה טכניקה טכניקה״ - עצם העובדה שמתאמן מבצע תרגיל בטכניקה לא מיטבית לאו דווקא אומר שמה שהוא צריך לעבוד עליו זה טכניקה. הרבה פעמים המתאמן יודע בדיוק מה לעשות, אבל בעצימות מסויימת - הוא לא מסוגל פיזית לשמור על הדגשים הללו.

לפותח הדיון - זה לא סקוואט מורנינג. סה״כ נראה בסדר גמור מהזוית הזאת (צלם מהצד בשביל לראות יותר טוב) והאגן עולה ביחד עם הטורסו. אבל תמיד טוב להיות עם היד על הדופק, סקוואט מורנינג זה הרגל רע שיוצר חוסר איזון די גדול ומציק לתקן אחרי שנים של זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית