הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה לא טוב לעשות גוד מורנינג סקוואט

ASAFABADI

משתמש קבוע
1,847
105
נק' מוניטין:
134
1,847
105
אני שם לב שאני עושה גוד מורנינג סקוואט וההיפס עולות לפני שהגב עולה, ראיתי שזה קשור לחוסר קאורדיניציה או חושלה של הקוואדס אבל דווקא אצלי הקוואדס מאוד חזקים (מבחינת שריר שאפשר לראות שהם די גדולים), אני מנסה כל הזמן לחשוב על לעלות ביחד ואני מצליח ב2-3 חזרות ראשונות אבל אחרי זה כבר לא, עד כמה זה לא טוב שאני עושה ככה? זה קריטי?

דווקא למטרות פיתוח גוף, שבירת מקביל יותר משמעותית ממה שחשבו עקב מעורבות שרירים בבור, תראה אחד כמו מייק ישראטל הוא יורד הרבה מתחת למקביל ובאופן כללי עובד על טווח תנועה מקסימלי בכל התרגילים שלו.

עם חלק מהדעות שנכתבו כאן אני מסכים, עם חלקן מעט פחות.

נתחיל מה״בעיה״ הכי גדולה - אתה מבצע ״תנועה של LB״ עם מיקום מוט של HB. גם שאתה מתקן את מיקום המוט במהלך הסט, הוא לא יורד למיקום של LB, במקרה הטוב זה משהו באמצע. המוט צריך לשבת על הכתף אחורית, אתה יכול לחפש בגוגל יש מלא תמונות / וידאו שיוכלו להדגים לך.

הבעיה השניה שמחמירה את הסימפטומים של הבעיה הראשונה זה שמירה על כיווץ גב עליון וברייסינג. תיאורטית, אפשר לעשות סקוואט עם טורסו נוטה קדימה (סטייל LB) עם מנח של HB. זה פשוט לא יעיל, אבל אפשרי, אבל ברגע שאתה לא מכווץ מספיק לאורך הטורסו - אתה תתקפל קדימה וזה מה שקורה לך.

• פותח/ת השרשור
עם חלק מהדעות שנכתבו כאן אני מסכים, עם חלקן מעט פחות.

נתחיל מה״בעיה״ הכי גדולה - אתה מבצע ״תנועה של LB״ עם מיקום מוט של HB. גם שאתה מתקן את מיקום המוט במהלך הסט, הוא לא יורד למיקום של LB, במקרה הטוב זה משהו באמצע. המוט צריך לשבת על הכתף אחורית, אתה יכול לחפש בגוגל יש מלא תמונות / וידאו שיוכלו להדגים לך.

הבעיה השניה שמחמירה את הסימפטומים של הבעיה הראשונה זה שמירה על כיווץ גב עליון וברייסינג. תיאורטית, אפשר לעשות סקוואט עם טורסו נוטה קדימה (סטייל LB) עם מנח של HB. זה פשוט לא יעיל, אבל אפשרי, אבל ברגע שאתה לא מכווץ מספיק לאורך הטורסו - אתה תתקפל קדימה וזה מה שקורה לך.
ברייסינג דווקא עשיתי בסרטון פה, לקחתי אוויר וכיווצתי את הבטן כאילו אני עומד לחטוף אגרוף זה מה שצריך לעשות לא?
ובנוגע לכיוון לאורך הטורסו, איך בדיוק אני עושה את זה?

ברייסינג דווקא עשיתי בסרטון פה, לקחתי אוויר וכיווצתי את הבטן כאילו אני עומד לחטוף אגרוף זה מה שצריך לעשות לא?
ובנוגע לכיוון לאורך הטורסו, איך בדיוק אני עושה את זה?

זה שאתה עושה ברייסינג, זה לא אומר שאתה עושה טוב או טוב מספיק.
לצורך העניין, אני יודע ״בדיוק״ (יחסית) מה לעשות מבחינת ברייסינג, אבל מה לעשות בשלב מסויים אני לא מצליח להחזיק אותו חזק, אם זה בחזרה חמישית בסט כבד, או אם זה בסינגל מקסימלי.

ה״חוכמה״ בברייסינג זה לבצע מבלי לכופף את הגב העליון למטה (שנגרם עקב ירידה בבית החזה). במקום לכווץ כאילו הולכים לתת לך אגרוף בבטן, תנסה לתרגל את הדבר הבא (בלי לעשות סקוואט) - קח נשימה עמוקה, ותוציא בכל הכוח הכי חזק, זו ההרגשה שצריכה להיות לך בבטן. עכשיו תעשה את זה שוב, אבל אל תוציא אוויר.

ברייסינג זה לא רק לכווץ בטן, זה גם לנפח את הבטן (360, לא רק לעשות ״אני בהריון״).

שאני אומר ״מכווץ מספיק לאורך הטורסו״ אני מתכוון לברייסינג + כיווץ גב עליון ושכמות.

• פותח/ת השרשור
זה שאתה עושה ברייסינג, זה לא אומר שאתה עושה טוב או טוב מספיק.
לצורך העניין, אני יודע ״בדיוק״ (יחסית) מה לעשות מבחינת ברייסינג, אבל מה לעשות בשלב מסויים אני לא מצליח להחזיק אותו חזק, אם זה בחזרה חמישית בסט כבד, או אם זה בסינגל מקסימלי.

ה״חוכמה״ בברייסינג זה לבצע מבלי לכופף את הגב העליון למטה (שנגרם עקב ירידה בבית החזה). במקום לכווץ כאילו הולכים לתת לך אגרוף בבטן, תנסה לתרגל את הדבר הבא (בלי לעשות סקוואט) - קח נשימה עמוקה, ותוציא בכל הכוח הכי חזק, זו ההרגשה שצריכה להיות לך בבטן. עכשיו תעשה את זה שוב, אבל אל תוציא אוויר.

ברייסינג זה לא רק לכווץ בטן, זה גם לנפח את הבטן (360, לא רק לעשות ״אני בהריון״).

שאני אומר ״מכווץ מספיק לאורך הטורסו״ אני מתכוון לברייסינג + כיווץ גב עליון ושכמות.
אז כדי למנוע את העיקול בגב העליון שאמר לי במכון אני בעצם צריך ברייסינג וכיווץ? מה זה אומר רק 360?

@elchonon
איך נראה? צילמתי מהצד עכשיו, אשמח אם גם תגידו בנוגע לעומק כי המאמן במכון אמר לי שאני לא מגיע למקביל אפילו..
ובנוסף אמר לי שאני מעקם טיפה את הגב העליון שזה לא טוב ואני צריך לנסות לחשוב על להוציא את החזה כדי שהוא לא יתעקם ולנסות כאילו לכופף את המוט, האם באמת יש את 2 הבעיות האלה? ובנוסף פה אפשר יותר רלאות אם זה גוד מורנינג סקוואט או לא

סקוואט גוד מורנינג זה לא, פשוט מיקום המוט שלך זוועה.
לא משנה אם אתה עושה HB או LB, המוט לא יכול להתגלגל קדימה, אתה צריך לדאוג שהוא ישאר במקום.
אתה מנסה לעשות LB, אז תניח את המוט באמת במיקום שלו, שזה הרבה יותר נמוך מזה, הוא צריך להישען על הכתף האחורית, לא על הטרפזים, ובעזרת הידיים אתה אמור לקבע אותו למקום

לא קריטי לי לשבור מקביל, רק להגיע למקביל, אני מגיע למקביל?
אם המטרה שלך היא להתחזק, אז אתה צריך לרדת לשבירת מקביל, אם המטרה שלך היא היפרטרופיה, אז אתה צריך לרדת מתחת למקביל. אם בא לך לעשות פוזות במכון, אז תרד כמה שבא לך

• פותח/ת השרשור
סקוואט גוד מורנינג זה לא, פשוט מיקום המוט שלך זוועה.
לא משנה אם אתה עושה HB או LB, המוט לא יכול להתגלגל קדימה, אתה צריך לדאוג שהוא ישאר במקום.
אתה מנסה לעשות LB, אז תניח את המוט באמת במיקום שלו, שזה הרבה יותר נמוך מזה, הוא צריך להישען על הכתף האחורית, לא על הטרפזים, ובעזרת הידיים אתה אמור לקבע אותו למקום

אם המטרה שלך היא להתחזק, אז אתה צריך לרדת לשבירת מקביל, אם המטרה שלך היא היפרטרופיה, אז אתה צריך לרדת מתחת למקביל. אם בא לך לעשות פוזות במכון, אז תרד כמה שבא לך
חוץ מהמיקום מוט איך הטכניקה? צילמתי הפעם מהצד כי פעם שעברה אמרת וכל השאר אמרו שנראית טכניקה סבבה, רוצה לוודא רק גם בצילום מהצד.
אתה שם לב לכיפוף של הגב העליון שהבן אדם במכון אמר או שלא?
ובנוגע ללשבור מקביל קצת קשה לי לרדת ממש כי אין לי גמישות בעקב ואני פשוט נופל אחורה, פעם אפילו מקביל לא הייתי יכול

חוץ מהמיקום מוט איך הטכניקה? צילמתי הפעם מהצד כי פעם שעברה אמרת וכל השאר אמרו שנראית טכניקה סבבה, רוצה לוודא רק גם בצילום מהצד.
אתה שם לב לכיפוף של הגב העליון שהבן אדם במכון אמר או שלא?
אולי יש קצת נפילת חזה כשהמוט מתגלגל לך קדימה, אבל זו תוצאה, לא הסיבה

ובנוגע ללשבור מקביל קצת קשה לי לרדת ממש כי אין לי גמישות בעקב ואני פשוט נופל אחורה, פעם אפילו מקביל לא הייתי יכול
זו לא הסיבה שאתה לא שובר מקביל, לפחות לא ממה שנראה בסרטון. אתה פשוט מאבד שיווי משקל לפני המקביל

מצטער אבל אני לא קונה את זה.

גמישות בקרסול זה משהו שאפשר לעבוד עליו. תנסה למתוח את התאומים (גסטרו+סולאוס) תוך כדי חימום. אני ידוע לשמצה בסקוואטים עם עומק גבולי במשך שנים וככל הנראה זה פתר לי את הבעיה טפו טפו טפו

• פותח/ת השרשור
גמישות בקרסול זה משהו שאפשר לעבוד עליו. תנסה למתוח את התאומים (גסטרו+סולאוס) תוך כדי חימום. אני ידוע לשמצה בסקוואטים עם עומק גבולי במשך שנים וככל הנראה זה פתר לי את הבעיה טפו טפו טפו
מותח לפני כל סקוואט את העקב, מביא ברך קדימה, עושה סקוואט סטטי וכו' בלי זה לא יכול לעשות אפילו עם משקל גוף.
איך בדיוק אני מותח את התאומים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית