הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אישה בת 40 שרוצה להוריד אחוז שומן.

Hikakku

משתמש מתחיל
209
5
נק' מוניטין:
282
209
5
אז אמא שלי ניגשה אליי בבקשה לעזור לה להרזות טיפה. היא לא שמנה, מתאמת , אבל הbelly מפריע לה.
המשקל שלה הוא 57~
גובה 164 ~

בעקרון נתקלתי בבעיה כי אחריי בירור קצר התברר לי שהיא , אפשר להגיד, בקושי אוכלת.
היא מגיע אולי ל1200-1400 קלוריות בלחץ.(נכון שהBMR שלה אחריי כפילה של 1.2 יוצא סביבות ה1500 אבל מדובר במשהי שעושה אימוני כח וריצות, היא גם עשתה SS, עד כמה שזה היה אפשרי עם כמות הקלוריות שהיא מכניסה.) במיוחד שהרבה מהקלוריות באות מדברים מתוקים.
היא אוכלת ככה במשך הרבה זמן , שנים אולי, ואני מאמין שחילוף החומרים שלה פשוט התייצב בנקודה הזאת שזה יוצא הנייטרלי שלה , כי היא לא יורדת ולא עולה במשקל ביכלל, היא על אותו משקל כבר כמה שנים טובות.

אז להגיד לה לאכול פחות ממה שהיא אוכלת אכשיו , נשמע לי הזוי, להגיד לה לעשות יותר אירובי אני גם לא יכול כי כבר עושה מספיק.

חשבתי להתחיל להרגיל אותה להכניס יותר קלוריות, ובנתיים להתחיל טקסס או הלינארית של ביל, לחכות עד שלא תיהיה לה בעיה להכניס 2200-2000 (?) קלוריות ביום, ואז להתחיל לחשוב על להוריד אחוז שומן, להוריד קלוריות בהדרגה, ואולי להכניס גם את הפרוטוקולים של לייל, כי בסך הכל מה שהיא רוצה להוריד זה שומן עיקש.

מה אתם חושבים?

נראה לי אמא שלך תקועה מבחינה קלורית הרבה זמן, הגוף שלה התרגל לכמות קלוריות נמוך+אירובי, צריך לתת לה איזה 20-30% יותר קלוריות לאיזה שבוע בשביל להוריד אותה מנק' תקיעה ואז לעשות דיאטה רגילה ואירובי, זה קורה להרבה אנשים שבאמת לא אוכלים הרבה ועושים אירובי ולא זז שום דבר

למה לא ? אם היא רוצה להתאמן עם משקולות

ss לא עונה על המטרות של כולם. היא אפילו לא עונה על המטרות של רוב האנשים שבאים לחדר כושר. מתחיל שרוצה להתחזק בפרק זמן הקצר ביותר-שיעשה ss. לכל השאר זה לא מתאים, וזה כולל את אמא שלו(נראה לי?)

ss לא עונה על המטרות של כולם. היא אפילו לא עונה על המטרות של רוב האנשים שבאים לחדר כושר. מתחיל שרוצה להתחזק בפרק זמן הקצר ביותר-שיעשה ss. לכל השאר זה לא מתאים, וזה כולל את אמא שלו(נראה לי?)

אז מה המטרה שלה ?

למה אם היא תעבוד במכונה על 15 חזרות היא עובדת על עיצוב ? LOL

• פותח/ת השרשור
נראה לי אמא שלך תקועה מבחינה קלורית הרבה זמן, הגוף שלה התרגל לכמות קלוריות נמוך+אירובי, צריך לתת לה איזה 20-30% יותר קלוריות לאיזה שבוע בשביל להוריד אותה מנק' תקיעה ואז לעשות דיאטה רגילה ואירובי, זה קורה להרבה אנשים שבאמת לא אוכלים הרבה ועושים אירובי ולא זז שום דבר

זה +- מה שאני חשבתי, אבל נראה לך שבוע יספיק? חשבתי למשוך את זה לחודש ואולי אפילו חודשיים. גם קשה לה ישר לאכול יותר, להוסיף 30% יותר קלוריות ישר נשמע לי קצת קשה למישהי כמוה שאף פעם לא אכלה כמות כזו ליותר מיום אחד. חשבתי להוסיף בהדרגה.

חשוב לציין שלא איכפת לה כמה זמן זה יקח, היא לא ממהרת והיא לא עושה את זה ביגלל אירוע כלשהו.

ולקוף, מאיפה לך מה מתאים לאמא שלי ומה היא רוצה? חח מן הסתם לא הכתי אותה בשוט כדי שתעשה SS נכון? הראתי לה במה מדובר, הסברתי לה למה איך ומדוע, והיא הסכימה לבד.
חוץ מזה שמדובר באישה שנשואה למישהו שהיה פאוורליפטר חובבן כשהיה צעיר (לפני צבא) , עם משקלים שלא היו מביישים את אלברו . ההורים שלי הם חברים של המוט עוד לפני שאתה נולדת 👏

חוץ מזה שלדעתי, SS עונה למטרות של כל אחד שניכנס לחדר כושר והמקום שהוא בוחר ללכת אליו הוא לא האזור עם ההליכונים.

ולהתחזק זה לא מה שכולם צריכים?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהכרסונת הזו קשורה ללידה.
ממ אחרי שהיא ילדה היא לקחה את עצמה בידיים וחזרה לכושר מצויין, אבא שלי אומר שהיו לה קוביות. ככה שאת הקרס היא קיבלה אחריי. ומתוך הזיכרון שלי, היא קיבלה אותה ב5-6 השנים האחרונות.

---------- התגובה התווספה ב 18:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:03 ----------

חח ואל תהפכו את האשכול לדיון על SS !!!! תעזרו לי עם אמא!

תעלה אותה ל-2000 קלוריות לכמה שבועות, 2-3 אחרי זה תתחיל לקצץ ב 100-200 כל שבוע, לא הייתי עושה SS או טקסס או מה שזה לא יהיה, היא במילא לא תעלה במסת השריר ואם כוח זו המטרה שלה אז תהנה (אבל לא חושב שזו המטרה שלה, אלא המטרה שאתה הצבת לה, אז תשאל את הרצונות שלה).
FBW יהיה מספיק כאן, 3 סטים של לחיצת חזה/דאמבלים, 3 סטים של סקוואט, 3 סטים של מתח או חתירה בכל צורה שהיא, אפשר לתת סט ליד קידמית ואחורית, אפשר לעשות רוטציות עם דדליפט או תרגיל אחר לרגליים (לאנג'ים, לחיצת רגליים וכו').

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה משה, FBW כזה היא עושה ממש אכשיו, אז פשוט נמשיך עם זה.

מה שאני כן לא מבין, מזה משנה טקסס או FBW אם בשריר היא לא תעלה, אבל בכח היא כן תשתפר בסופו של דבר, פשוט בFBW לאט יותר?
איזה עוד מטרה יכולה להיות לאשה שמתאמנת עם משקלים חופשיים, חוץ מלהתחזק \לעלות במסת שריר?
נגיד וזה 'לעצב את הגוף' , שזה בעצם תוצאה של עליה במסת שריר שאצל כל מתאמן או מתאמנת טבעיים זה גם תוצאה של עלייה בכח, ובוסופו של דבר חיטוב , כל זה בעצם = ל'לעצב את הגוף' , לא כך?
ובעצם הדרך הטובה ביותר לבנות יותר שריר זה להתחזק , גם אם היא לא תעלה הרבה שריר עד החיטוב, אני בטוח שהיא תרצה להמשיך להתאמן אחריי זה, והגוף יגיב יותר טוב למשקלים גבוהים יותר , אני טועה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית