עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אזרחי ישראל אני יודע שכולם מתעניינים רק... - Yair Lapid - יאיר לפיד | Facebookתסלחו אני לא מקבל פקודות ממשלת מעבר פעם שלישית ברציפות, ובטח לא מ"ראש ממשלה" שנבחר פעם אחרונה ב2015.
תסלחו אני לא מקבל פקודות ממשלת מעבר פעם שלישית ברציפות, ובטח לא מ"ראש ממשלה" שנבחר פעם אחרונה ב2015.
הם כבר קיבלו את המנדט, עכשיו צריך להקים את הממשלה.אתנ יודע מה הפיתרון לממשלת המעבר? שכחוול לבן יועילו בטובם להקים ממשלה במקום להתבכיין כל היום.
אבל גם הם יודעים שהם לא באמת ניצחו בבחירות אז הם עושים תרגילים מסריחים.
ההפך,אתנ יודע מה הפיתרון לממשלת המעבר? שכחוול לבן יועילו בטובם להקים ממשלה במקום להתבכיין כל היום.
אבל גם הם יודעים שהם לא באמת ניצחו בבחירות אז הם עושים תרגילים מסריחים.
הם כבר קיבלו את המנדט, עכשיו צריך להקים את הממשלה.
הבעיה שהליכוד מנסים למנוע את זה.
הם כרגע מבצעים השתלטות עויינת על הכנסת, ע"י זה שיו"ר הכנסת התבצר במקומו ולא מאפשר להחליפו, וגם לא מאפשר להקים וועדות בכנסת שיהיו אחריות על ניהול המצב
החוק לא מאפשר להם, זה בניגוד לחוקכל מה שהם יכולים לעשות זה לא לתת להחליף יור כנסת לדוגמה כמו שהחוק מאפשר להם.
ההפך,
הליכוד עושה תרגילים מסריחים, הם לא מאפשרים לכנסת להתכנס.
החוק לא מאפשר להם, זה בניגוד לחוק
איזה החלפת חוק כנסת?נראה שקצת יותר מסריח לנסות לחוקק חוקים פרסונליים ולהחליף חוק כנסת תוך כדי מומ לאחדות, ותוך הישענות על האצבע של היבא יזבק ימח שמה.
איזה החלפת חוק כנסת?
גם אולי זה נראה חוק פרסונלי, אבל הוא ייגן על עתיד המדינה לכל דורותיה כל עוד הוא ישאר
הכנסת רוצה להצביע על יו"ר הכנסת, אדלשטיין מונע זאת ממניעים פוליטיים, דבר שאסור לו.וואלה?
הכנסת רוצה להצביע על יו"ר הכנסת, אדלשטיין מונע זאת ממניעים פוליטיים, דבר שאסור לו.
הזמנים לא מחייבים אותו לעשות זאת עכשיו, אבל אם הכנסת רוצה לבחור יו"ר מותר לה, אסור ליו"ר לנצל את תפקידו למטרות פוליטיות. יש לו תפקיד לפני הכל
יו"ר מותר להחליף מתי שרוצים, וזה יהיה אפילו נכון שהיו"ר ייצג את הרוב בכנסת, גם אם כרגע אין ממשלה.התבלבלתי התכוונתי יור כנסת.
זה לא כזה נכון, כי כדי להגיע לכתב אישום צריך המון עבודה מבוססת ויסודית, ואי אפשר להגיע אליה סתם ככה בהינף יד.החוק הזה מעניק כוח אדיר לפרקליטות וליועמש שלמעשה יחזיקו בביצים כל ראש ממשלה שיעשה משהו לא לטעמם(פיצול תפקידי היועמש לדוגמה)כי אפילו את חזקת החפות לא תהיה לו.
הסתכלתי, ורשום ישר בשורה הראשונה שהכנסת תבחר בגלוי את יו"ר הכנסת. בסעיף השני רשום מגבלת הזמן של היו"ר, אבל זה לא אומר שמותר לו להחזיק את הכנסת בת ערובההסתכלת בתמונה שצירפתי?
הוא בעצם אומר "אם לא תבנו ממשל אחדות כמו שהליכוד רוצה, אני לא משחרר את הכנסת".
זה לא כזה נכון, כי כדי להגיע לכתב אישום צריך המון עבודה מבוססת ויסודית, ואי אפשר להגיע אליה סתם ככה בהינף יד.
בנוסף כנראה שהחוק באמת לא בסדר כי הוא גם פרסונלי, אבל הסכנה היא שאם לא יהיה החוק הזה נתניהו יבנה לעצמו חוקים פרסונליים הרסניים כדי לחמוק ממשפט. אם לא הייתה הסכנה הזאת החוק בכלל לא היה מוצע עכשיו, אבל בגלל שנתניהו במעשיו מסמן שהוא יעשה זאת, צריך למנוע זאת
בדיוק ההפך."יור הכנסת ייבחר לא יאוחר יותר מכיוון
הממשלה"
פירוש-עד שלא תוקם ממשלה יור הכנסת לא מחויב לדון בהחלפתו.
הפוך, אסור להגיע למצב שתהיה ממשלה ללא יו"ר חדש, כלומר הכי מאוחר שהוא יכול לקיים את ההצבעה זה יום לפני השבעת הממשלה."יור הכנסת ייבחר לא יאוחר יותר מכיוון
הממשלה"
פירוש-עד שלא תוקם ממשלה יור הכנסת לא מחויב לדון בהחלפתו.
אז הוא מנסה שיהיה לו סיי בנושא.או שיקימו ממשלת מיעוט, לאדלשטיין אין סיי בזה
אין לישראל חוקה, ככה שאין כזה דבר לא חוקתי. נתניהו יכול להגיש הצעת חוק שגם עם כתב אישום, המשפט ידחה עד לאחר הכהונה, אפשר למצוא מלא חורים בחוק, נראה שזה כל מה שביבי עושה עד עכשיו, מחפש חורים בחוקים.פשוט לא נכון.נתניהו פיספס את ההזדמנות לחוקק חוק צרפתי ברגע שהוגש נגדו כתב אישום, חוק צרפתי רטרואקטיבי הוא לא חוקתי, בדיוק כמו שהחוק שכחול לבן רוצה לקדם הוא לא חוקתי.
זה לא מסתכם רק באדם אחד. צריך פרקליט נחוש, צריך פרקליטות נחושה, צריך מפכ"ל נחודש וכוח משטרתי שלם נחוש.בנוגע לכתב אישום, זה לא באמת עבודה יותר מדי ארוכה, סהכ צריך פרקליט מדינה נחוש.
ומי אמר שביבי לא יחוקק ההפך? בהתחלה אי אפשר לגשת למשפט במהלך כהונה, אחרי זה שאי אפשר להגיש כתב אישום, אחרי זה שאסור בכלל לחקור, ואז שאי אפשר יהיה לחקור רטרואקטיבי מה ראש הממשלה עשה בזמן כהונתו. גם פה המדרון חלקלק, אבל מדרון אחד ייצור בלאגן פוליטי שאפשר לתקן בחקיקה נגדית, המדרון השני יגרום לדיקטטורה, אני יודע איזה מהם אני מעדיף.אחרי שיחוקקו את החור הזה מי אמר שלא יגידו שראש ממשלה לפני שימוע לא יכול לכהן? בחקירות? בהמלצת משטרה? זה מדרון חלקלק.
בדיוק ההפך.
אם קמה ממשלה ויו"ר הכנסת עוד לא נבחר זו עבירה על החוק.
הוגשה בקשה ליועמ"ש, אבל הוא עדיין לא אמר את דברואתה מבין שזו התקטננות שלך נכון? הרי עד שאין הצבעה בסדר היום על הקמת ממשלה, היור לא מחויב לדון בהחלפתו.
אם זו הייתה עבירה על החוק בגצ היה מתערב.
בלי שום קשר לימין או שמאל אלו פקודות של משרד הבריאות ואני יכול להבטיח לך שגם גנץ היה מנפיק עם הוא היה עולה לפודיוםתסלחו אני לא מקבל פקודות ממשלת מעבר פעם שלישית ברציפות, ובטח לא מ"ראש ממשלה" שנבחר פעם אחרונה ב2015.
אז הוא מנסה שיהיה לו סיי בנושא.
הוא אמר שהוא לא משחרר את הכסא עד שיהיו דיונים לממשלת אחדות. ואם נגיד שאחד מהצדדים לא מעוניין בזה כאופציה ראשונה? ליו"ר יש זכות לחייב את הצדדים למו"מ? חוץ מהעובדה שזה רקוב שהוא מחייב את הדיון בנושא היו"ר החדש באינטרסים שלו, כלומר שעד שהאינטרס שלו לא מולא לא נוגעים בשום דבר אחר, זה גם לא חוקי, כי יש הפרדת רשויות בין הממשלה לכנסת, ואסור לכנסת להתערב בצורה ישירה בענייני הממשלה. הכנסת לא יכולה לדאוג לפוליטיקה הממשלתית.
מה היה קורה אם יו"ר הכנסת היה אומר שהוא לא מקיים יותר דיונים עד שהאדם שהוא רוצה ימונה לשר?
אין לישראל חוקה, ככה שאין כזה דבר לא חוקתי. נתניהו יכול להגיש הצעת חוק שגם עם כתב אישום, המשפט ידחה עד לאחר הכהונה, אפשר למצוא מלא חורים בחוק, נראה שזה כל מה שביבי עושה עד עכשיו, מחפש חורים בחוקים.
לדוגמא ההנחיה המשטרתית החדשה לעקוב אחרי הטלפונים של חולי קורונה, זה משהו הזוי לחלוטין שהממשלה מחליטה על זה ללא שום בקרה. הם סגרו את בתי המשפט, ואדלשטיין סגר את הכנסת ככה שאי אפשר להקים וועדה שתבקר על הנושא, בפועל יוצא שאך ורק הממשלה יודעת ומחליטה מה קורה בנושא
זה לא מסתכם רק באדם אחד. צריך פרקליט נחוש, צריך פרקליטות נחושה, צריך מפכ"ל נחודש וכוח משטרתי שלם נחוש.
אי אפשר להגיע לכתב אישום סתם ככה
ומי אמר שביבי לא יחוקק ההפך? בהתחלה אי אפשר לגשת למשפט במהלך כהונה, אחרי זה שאי אפשר להגיש כתב אישום, אחרי זה שאסור בכלל לחקור, ואז שאי אפשר יהיה לחקור רטרואקטיבי מה ראש הממשלה עשה בזמן כהונתו. גם פה המדרון חלקלק, אבל מדרון אחד ייצור בלאגן פוליטי שאפשר לתקן בחקיקה נגדית, המדרון השני יגרום לדיקטטורה, אני יודע איזה מהם אני מעד