הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שיטה אחרת מספירת קלוריות

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
אני כבר מעל שנה סופרת קלוריות.
גם בחיטוב וגם במסה. הולך לי מעולה. אני אוהבת להיות בבקרה ובשליטה ולדעת כמה קלוריות אני אוכלת ביום. זה נהיה חלק מהשיגרה שלי ולא מרגישה שזה מעיק עליי,
אבל, יש לי סוג של אטרף על אוכל כי אני ״קצובה״ באוכל. גם כשבא לי משהו מתוק ואני משלבת - זה קצוב ולא הולך לפי תחושת רעב. וגם לפעמים אני אוכלת אוכל ויודעת שאני כבר מסופקת אבל בכל זאת ממשיכה לאכול כי זה כבר בתוך התפריט ושקול.
מצד שני, נמאס לי לעבוד בשיטה הזו. בא לי לנסות משהו אחר. בא לי ללמוד להכיר את הגוף שלי וכמויות שמספקות אותי. לדעת כמה לאכול פחות או יותר כדי לשמור על הקלוריות. ושבא לי להתחטב אז לדעת לקזז קצת. לאכול כשאני רעבה ולא כי ככה זה הולך בתפריט ואני צריכה להספיק גם את זה וגם את זה.
לאכול בלי הגבלות.ועם הזמן בטקט. אולי בהתחלה אני אוכל בפלוס קלורי בלי טקט כי אין לי הגבלה ומותר לי הכל. אבל זה מהר מאוד מאבד מהאפקט כי כשמותר הכל זה כבר לא מעניין, בא לי לאכול 2 עוגיות מהחבילה ולהרגיש מסופקת. ולא להרגיש שבא לי לסיים את החבילה וזה מתסכל אותי. וזה מה שקורה כשאני סופרת קלוריות,אני אף פעם לא ארגיש מסופקת כי זה קצוב וזה בתוך תפריט ולא מתחושת רעב... מצד שני מפחדת שאלך לאיבוד. מצד שני אולי זה יכול לעשות לי טוב, אני ארגיש יותר מחוייבת לעשות אימונים ואולי להוסיף אירובי יזום/לא יזום. וגם אשמור על מספיק חלבון לא משנה מה. מה אתם חושבים? כדאי לתת לזה צ׳אנס? הרי לא כל החיים אסתובב עם משקל. לא שזה רע נכון?

ברוך הבא למועדון.
מעולם לא ספרתי קלוריות, ואני לא רוצה לספור.
אבל, אם אתה רוצה לשמור על המשקל שלך, תצטרכי הגבלות מסוימות.

אני רק אוכל מה שאני מגדיר "בריא", פחמימות מורכבות (בעדיפות למבושלות במים כמו אורז מלא, שיבולת שועל, קינואה), חלבון מה שבא, חוץ ממוצרי חלב ובשר, כן עוף דגים, ביצים וסויה וקטניות. שומן, רק שמן זית, ומה שמגיע עם החלבון, מידי פעם צ'יטים קטנים מאוד.
ירקות בשפע.
אני כן מוסיף דבש, ותיבול כמו שאני רוצה, אבל לא אוכל שום ממתיקים מלאכותיים וצבע מאכל, או MSG, או כל מיני כימיקאלים שאני לא מגדיר "מזון".

בתזונה כזאת התיאבון שלי הוא המדריך היחיד שלי. אבל אני כן אשתדל לספור את החלבון בראש שלי.
כתבתי באריכות יותר כאן ספירת קלוריות זה לא מספיק לגדילה.
סתם אנקדוטה, באופן די חד משמעי ליפטרים ובילדרים שצריכים לצרוך הרבה פחמימות, מקבלים את רוב הפחמימות שלהם מאורז לבן, מהסיבה הפשוטה שהוא יותר קל לעיכול בכמויות גדולות.

סתם אנקדוטה, באופן די חד משמעי ליפטרים ובילדרים שצריכים לצרוך הרבה פחמימות, מקבלים את רוב הפחמימות שלהם מאורז לבן, מהסיבה הפשוטה שהוא יותר קל לעיכול בכמויות גדולות.
אני לא.
ואני סבור למרות הקלות בעיכול, שעדיף מלא בשביל הסיבים.
זה יתרום ליציאות תקינות יותר, וסוכר דם יציב ואיטי יותר.

אני לא.
ואני סבור למרות הקלות בעיכול, שעדיף מלא בשביל הסיבים.
זה יתרום ליציאות תקינות יותר, וסוכר דם יציב ואיטי יותר.
אני לא יודע כמה אתה אוכל, אבל כנראה זה ההבדל הגדול. בנאדם שאוכל המון, אין לו בעיה עם יציאות, תאמין לי.

הולכים לשירותים כמה פעמים ביום בלי שום הגבלה. סיבים בכמות גבוהה שומרים אותך מלא לאורך זמן ולא מכילים קלוריות, בשביל אדם שצריך לאכול המון אוכל - זה דבר שלילי. יש סיבה שפאוורליפטרים, בודיבילדרים ואפילו מתאבקי סומו אוכלים אורז לבן ולא אורז מלא.

אני לא יודע כמה אתה אוכל, אבל כנראה זה ההבדל הגדול. בנאדם שאוכל המון, אין לו בעיה עם יציאות, תאמין לי. הולכים לשירותים כמה פעמים ביום בלי שום הגבלה. סיבים בכמות גבוה
ה שומרים אותך מלא לאורך זמן ולא מכילים קלוריות, בשביל אדם שצריך לאכול המון אוכל - זה דבר שלילי. יש סיבה שפאוורליפטרים, בודיבילדרים ואפילו מתאבקי סומו אוכלים אורז לבן ולא אורז מלא.
אז כנראה שלבחורה עדיף אורז מלא, כמוני.

חחחחח תגידו לאמא שלי להכין אורז פרסי מאורז מלא והיא תחליף צבעים 🤣
הצלנו כל שבת מעמידים סיר של אורז פרסי שמספיק לגדוד (אבל פרסי אורגינל. יענו בשיטת הבישול, ולא סתם משקית שכתוב עליה "פרסי" - זה בולשיט.)מתוך כל הסיר הזה אני אוכלת אולי 2 כפות.
אולי.
וישמצב שהגזמתיo_O
פשוט כי אורז כבר לא מרגש אותי חחח מעדיפה לאכול את הרוטב ככה כמו שהוא, עם העוף, ואת הפחממה להשאיר לפרוסת עוגה עם הקפה של בוקר שבת...🙄

השיטה שאנחנו משתמשים בה בייעוץ זה מנות. לדוגמה לקחת בנק של אופציות ותחום אותם בקלוריות ידועות מראש ולעבוד לפי זה. לדוגמה 2 פרוסות לחם מלא = 4 פרוסות לחם קל =1 כוס אורז וזה הכל 160 קלוריות ומאקרו דומיננטי פחמימה ולכן זה יהיה בבנק הפחמימות

• פותח/ת השרשור
השיטה שאנחנו משתמשים בה בייעוץ זה מנות. לדוגמה לקחת בנק של אופציות ותחום אותם בקלוריות ידועות מראש ולעבוד לפי זה. לדוגמה 2 פרוסות לחם מלא = 4 פרוסות לחם קל =1 כוס אורז וזה הכל 160 קלוריות ומאקרו דומיננטי פחמימה ולכן זה יהיה בבנק הפחמימות
אני חושבת שאני אתחיל לעבוד לפי זה ולא להיות תלויה במשקל. להתחיל לעבוד עם כפות כפיות כוסות ולא להשים על המשקל. כי עד עכשיו הייתי סומכת על המשקל וסופרת באופן מדוייק. ללמוד לעשות ״בערך״ ולפי שקילות וממוצע שבועי לדעת איך להתנהל. יש לי שריטה להיות מדוייקת וזה לא באמת נכון גרם לפה וגרם לשם

אני חושבת שאני אתחיל לעבוד לפי זה ולא להיות תלויה במשקל. להתחיל לעבוד עם כפות כפיות כוסות ולא להשים על המשקל. כי עד עכשיו הייתי סומכת על המשקל וסופרת באופן מדוייק. ללמוד לעשות ״בערך״ ולפי שקילות וממוצע שבועי לדעת איך להתנהל. יש לי שריטה להיות מדוייקת וזה לא באמת נכון גרם לפה וגרם לשם
השיטה שלי היא בפחמימות ושומנים לעגל כלפי מעלה ובחלבונים לעגל כלפי מטה

ככה הגרם לפה והדקויות פחות מפריעות ואת מכניסה יותר ממה שחשוב ופחות ממה ש'רע' אם תרצי

בתור אחד שכן משתמש במשקל קבוע ובאפליקציה MyfitnessPal, אני חייב לציין שהבקרה והאיכות אוכל שאני מכניס לפה השתנה ב360 מעלות. תסתכלי על זה בצורה כזו שאת יודעת מה את מכניסה לפה יש פה בקרה ושליטה, שזה מה שאנחנו מחפשים.
כל הנמאס הזה הוא לגטימי להכניס את המזון שלך לכלוב וזה מה שיש ולהסתדר עם זה. אני בתקופה כזו שאני מדשדש בין אכילה אינטואטיבית ולאפליקציה. אני אתן לך כמה המלצות לגבי שחרור קצת:
1) תשקלי את עצמך בכל בוקר אחרי פיפי וערומה לגמרי.
2) אם אין לך זמן לפתוח אפליקציה לשקול להכניס ערכים - הכל מתקבל, תקחי עט ודף, תרשמי את הכמויות שאת אוכלת במידה ואת שוקלת ולאחר מכן תכניסי את הערכים לחישוב. במידה ולא שקלת, בערך לפי העין\לפי מספר כפות.
3) תתחילי לאכול לפי מספר כפות, לצורך העניין 12 כפות קוסקוס זה 190-200 גר'.
4) תעשי הליכה-ריצה קלה של 20 דק על מנת לצ'פר את עצמך בשוקולד קטן או למען הסדר הטוב שאת יודעת שלא חרגת.

5) הכל תלוי במטרה שלך.

• פותח/ת השרשור
אתם צודקים. אולי אקח לעצמי איזה פרק זמן קטן של לא לספור קלוריות וללמוד להעריך לפי כוסות-כפות-חופן וכו. מבלי לשקול את הדברים ולראות איך הולך לי. אפילו אם אני רואה שאני מצליחה לשמר אז לספור קלוריות רק בתהליך חיטוב ומסה כדי לייעל את הפרק זמן ולבחור לא לספור רק שאני בשימור. או אם כן יעבוד אז אפילו לא לספור קלוריות בשום מצב. אני פחות או יותר יודעת מה אני צריכה לאכול ויודעת כמויות. אני אספור רק חלבון כי זה משהו חשוב לי. תודה לכולם על העצות. מקווה שילך לי טוב

השיטה שלי היא בפחמימות ושומנים לעגל כלפי מעלה ובחלבונים לעגל כלפי מטה

ככה הגרם לפה והדקויות פחות מפריעות ואת מכניסה יותר ממה שחשוב ופחות ממה ש'רע' אם תרצי
יכול להיות הכוונת הפוך?

• פותח/ת השרשור
איך? זה הפוך
אפ אני מעגל 250 למטה נגיד אז יוצא 200 צרכתי פחות
אבל הוא לא יודע אם הוא אוכל 250, הוא צורך כמה שיותר ומחשב כפחות ואז יוצא מצב שהוא שואף לצרוך יותר חלבון. או לפחות ככה אני הבנתי את זה

אתם צודקים. אולי אקח לעצמי איזה פרק זמן קטן של לא לספור קלוריות וללמוד להעריך לפי כוסות-כפות-חופן וכו. מבלי לשקול את הדברים ולראות איך הולך לי. אפילו אם אני רואה שאני מצליחה לשמר אז לספור קלוריות רק בתהליך חיטוב ומסה כדי לייעל את הפרק זמן ולבחור לא לספור רק שאני בשימור. או אם כן יעבוד אז אפילו לא לספור קלוריות בשום מצב. אני פחות או יותר יודעת מה אני צריכה לאכול ויודעת כמויות. אני אספור רק חלבון כי זה משהו חשוב לי. תודה לכולם על העצות. מקווה שילך לי טוב

ככל שיותר מודדים קלוריות, ככה קל יותר שלא. כל עוד זה לא גורם לך לאובססיה מה שנראה שלא, אני לא רואה בעיה שבאותן הפעמים שאין לך כח למדוד קלוריות פשוט לשער כמה שמת. אם את לא מגוונת יותר מדי עם המאכלים שאת צורכת אז בכלל לא אמורה להיות בעיה.
זה גם סקיל מגניב, אני בדקתי את עצמי בכך שניחשתי כמה 100 גרם אורז יהיה ולאחר ששמתי לי בצלחת מדדתי ויצא 99 גרם אני חושב. וכמובן שסטייה שכזאת לא אמורה להפריע בכלל לפיתוח גוף לא תחרותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית