הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הרווחתי 30 קג בחינם, מה אתם הייתם עושים?

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
הזמנתי מאתר כלשהו זוג פלטות של 1.25,2.5,5 ו10 קילו. לשמחתי ולצערי אחרי שהמשלוח הגיע, גיליתי שבמקום הפלטות של ה1.25 קיבלתי זוג של 15 קילו, מפה לשם חישבתי ויצא שחסכתי ב360 שח בחינם חחחח.
מה הייתם עושים? מחזירים את הזוג 15 קג?
או לא לספר על זה ופשוט לבקש את הזוג של ה1.25 שלא הגיע לי?

נערך לאחרונה:
תורה שבעל פה מכיר? מה אנחנו קראים?
ולא ביקשתי ממך להיות דתי...
חוץ מזה, זה הפסוק המלא:
"לֹא תִרְאֶה אֶת שׁוֹר אָחִיךָ אוֹ אֶת שֵׂיוֹ נִדָּחִים וְהִתְעַלַּמְתָּ מֵהֶם הָשֵׁב תְּשִׁיבֵם לְאָחִיךָ: {ב} וְאִם לֹא קָרוֹב אָחִיךָ אֵלֶיךָ וְלֹא יְדַעְתּוֹ וַאֲסַפְתּוֹ אֶל תּוֹךְ בֵּיתֶךָ וְהָיָה עִמְּךָ עַד דְּרֹשׁ אָחִיךָ אֹתוֹ וַהֲשֵׁבֹתוֹ לוֹ"
אני לא מבין איך אפשר להבין אחרת...ועוד לחשוב שמדובר בהומלס...
אבל המוצר לא נאבד, העסק שלח לבד את המוצר אחרי שהלקוח שילם 😄 איך זה נאבד בדיוק?

מספיק שהעסקים הללו ספציפית עושים ים כסף בימים האלה ומרשים לעצמם עוד לעלות מחירים.
חשיבה של אדם קטן, העסקים האלה עושים כסף בגלל המצב בדיוק כמו שופרסל, נטפליקס או אפילו בית חולים פרטי, בכל מצב יהיו מי שירוויחו ומי שיפסידו.
לגבי העליית מחירים, רובם שומרים על מחירים סבירים, חלק גדול מעליית המחירים היא בעקבות מחסור, צריך לעשות הזמנות דחופות, לעבוד יותר שעות, להעסיק עוד אנשים, מערך אינטרנטי, משלוחים ועוד אלף ואחד דברים שאתה לא מודע אליהם.

אני לא הייתי מחזיר כי במיקרים כאלה המצפון ממש לא מזיז לי כשמדובר בעסקים שכן מרוויחים מהקורונה הזאת ושאין להם בושה לחגוג על הכיס שלנו ועוד בימים כאלה קשים. עכשיו בוא תיהיה מציאותי ותשאל קודם את עצמך אם זה מפריע לך או לא.
רק מראה על ה"מוסר" שלך כשעובד כשנוח לך, מה זה קשור לכמה הם מרוויחים לטעות בהזמנה.
נגיד ואתה מרוויח 10,000 שקל בחודש אני בטוח שאם הייתי שולח יד לארנק שלך ולוקח 20 שקל היית מיד אומר משהו. גנבה זה גנבה.

איך זה קשור לגניבה? הוא שילם להם על מוצר מסויים
וקיבל אחר, אם הוא היה מקבל 1.25 במקום 20 הוא היה ישר רץ לשירות לקוחות, למה הפוך זה תקין?

יש יותר מפאקינג מליון מובטלים ובמקום להתחשב, העסקים שכן מרוויחים מכל הקורונה הזאת, עושים עלינו קופה. אז מי החזיר פה? גועל נפש עלק ״עם אחד״
קח פרופרוציות, זה לא לחם ומים, זה תחביב שעולה כסף ומי שיכול להרשות לעצמו שיקנה ומי שלא זאת בעיה שלו, הם חנות ספורט ולא ביטוח לאומי ברגע שיתחילו לדאוג לציבור הם יפשטו רגל מהר מאוד.
אף אחד לא עושה עליך קופה, אתה לא רוצה לקנות קח שישית מים ותתאמן איתה.

אותם העסקים רואים בך נטו כסף ולא בן אדם.
בדיוק כמו שאתה רואה אתם כעסק ואין לך בעיה לגנוב מהם ולא כמקור הכנסה של אנשים.

ותסביר לי בבקשה למה אחרי שהוא שילם, הוא צריך לחכות עוד יותר זמן בגלל הטעות שלהם? ואם זה ממש ממש דחוף לו? מה אז?
הוא היה יוצר קשר עם השירות לקוחות והם היו מחליטים אם לפצות אותו או לא, ובפעם הבאה הוא ושאר האנשים היו מחליטים אם לקנות משם או לא.
הצביעות במיטבה.

חשיבה של אדם קטן, העסקים האלה עושים כסף בגלל המצב בדיוק כמו שופרסל, נטפליקס או אפילו בית חולים פרטי, בכל מצב יהיו מי שירוויחו ומי שיפסידו.
לגבי העליית מחירים, רובם שומרים על מחירים סבירים, חלק גדול מעליית המחירים היא בעקבות מחסור, צריך לעשות הזמנות דחופות, לעבוד יותר שעות, להעסיק עוד אנשים, מערך אינטרנטי, משלוחים ועוד אלף ואחד דברים שאתה לא מודע אליהם.
מחסור? אנשים פוקדים את הסופרים כאילו שמחר סוף העולם. ושלא לדבר על כל המשלוחים.. איך בדיוק העלאת מחירים מוצדקת פה? על איזה מחסור אתה מדבר? לא חסר שום אוכל ושום מוצרים. להעסיק עוד יותר אנשים? להעסיק במה? אז במקום שיגיעו לחנות, הלקוחות מתקשרים לעשות משלוח. אז במקום לשלם לקופאיות, ישלמו לשליחים. אין תשלומי חשבונות כמו מים, חשמל וכנראה גם הארנונה תוקפא. על איזה תשלומים אתה מדבר לעזאזל?

רק מראה על ה"מוסר" שלך כשעובד כשנוח לך, מה זה קשור לכמה הם מרוויחים לטעות בהזמנה.
נגיד ואתה מרוויח 10,000 שקל בחודש אני בטוח שאם הייתי שולח יד לארנק שלך ולוקח 20 שקל היית מיד אומר משהו. גנבה זה גנבה.
ברור שהייתי אומר כי אשכרה שלחתה יד לארנק הפרטי שלי ופשוט לקחתה כסף. איך בדיוק זה קשור למה שטענתי? הבחור שילם לעסק ולא הלך לחנות ופשוט לקח את המשקולת וברח. טיפת הגיון.

בדיוק כמו שאתה רואה אתם כעסק ואין לך בעיה לגנוב מהם ולא כמקור הכנסה של אנשים

אחזיר לאלה שמגיע להם ולא לחזירים שבינהם. לא חסר עסקים הגונים אבל במקרה של ימינו, מה שחלק מהעסקים עושים זאת חזירות ללא שום הצדקה. כמו שאמרו כבר, עסקי הכושר עושים כרגע המון כסף בגלל המצב.

הוא היה יוצר קשר עם השירות לקוחות והם היו מחליטים אם לפצות אותו או לא, ובפעם הבאה הוא ושאר האנשים היו מחליטים אם לקנות משם או לא.
הצביעות במיטבה.

אתה ממשיך לדבר בחוסר הגיון. למה אני כלקוח אמור לאכול חרא מכל הכיוונים? גם יקר וגם להיות תלוי בהחלטה של הוד מעלתם העסקים שיחליטו אם אני צריך לקבל פיצוי או לא?
אני אומר את האמת - שלא הייתי מחזיר בחיים ואתה איש ראנדומלי בפורום עושה את עצמך יפה נפש ואני הצבוע פה? איך צביעות קשורה לזה בכלל?

מחסור? אנשים פוקדים את הסופרים כאילו שמחר סוף העולם. ושלא לדבר על כל המשלוחים.. איך בדיוק העלאת מחירים מוצדקת פה? על איזה מחסור אתה מדבר? לא חסר שום אוכל ושום מוצרים. להעסיק עוד יותר אנשים? להעסיק במה? אז במקום שיגיעו לחנות, הלקוחות מתקשרים לעשות משלוח. אז במקום לשלם לקופאיות, ישלמו לשליחים. אין תשלומי חשבונות כמו מים, חשמל וכנראה גם הארנונה תוקפא. על איזה תשלומים אתה מדבר לעזאזל?
אתה פשוט מראה חוסר ידע בסיסי באיך עסק עובד אם אתה חושב שזה כזה פשוט.

ברור שהייתי אומר כי אשכרה שלחתה יד לארנק הפרטי שלי ופשוט לקחתה כסף. איך בדיוק זה קשור למה שטענתי? הבחור שילם לעסק ולא הלך לחנות ופשוט לקח את המשקולת וברח. טיפת הגיון.
מה זה משנה איך התבצעה הגניבה?

אחזיר לאלה שמגיע להם ולא לחזירים שבינהם.
שוב אתה מראה מוסר כפול.

לא חסר עסקים הגונים אבל במקרה של ימינו, מה שחלק מהעסקים עושים זאת חזירות ללא שום הצדקה. כמו שאמרו כבר, עסקי הכושר עושים כרגע המון כסף בגלל המצב.
יש הצדקה גם אם אתה לא מוכן להתמודד איתה, ועכשיו זה גם אשמתם שהם מעזים למכור דברים לאנשים שרוצים אותם?

למה אני כלקוח אמור לאכול חרא מכל הכיוונים?
התבצעה טעות, מה לעשות זה קורה.

גם יקר וגם להיות תלוי בהחלטה של הוד מעלתם העסקים שיחליטו אם אני צריך לקבל פיצוי או לא?
לא מתאים לך תבנה לעצמך משקולות בחצר, ככה עסקים עובדים היום.

אני אומר את האמת - שלא הייתי מחזיר בחיים ואתה איש ראנדומלי בפורום עושה את עצמך יפה נפש ואני הצבוע פה? איך צביעות קשורה לזה בכלל?
הצביעות היא כשיש בעיה במשלוח לרעתך תיצור קשר וכשזה לרעת החנות אתה תשתוק ותגנוב.

אין בעיה שתגיד את האמת שאין לך בעיה לגנוב אבל אל תתחבא מאחורי תירוצים כמו זה חנות גדולה או הם יקרים.

• פותח/ת השרשור
@Bolt בזכותך אולי מהדיון הזה מישהו כאן יחזור בתשובה, אז המצווה שהחזרת מישהו בתשובה תתקזז עם העבירה של לא להחזיר את המשקולות

זה פסוק לא קשור בשום צורה לדיון כאן, לא מוזכר כאן אפילו מילה אחת על משקולות או חנות ספורט, זה לא תופס
חחחח אולי, אבל בכל מקרה כבר החזרתי ^_^
לא שאני חושב שזא. כזה עבירה חמורה היה להשאיר אותם. פשוט במילא הייתי צריך את ה1.25k ואמרתי על הדרך נתקן את הדבר שקרה

אתה פשוט מראה חוסר ידע בסיסי באיך עסק עובד אם אתה חושב שזה כזה פשוט.

אין לך מה להגיד.

מה זה משנה איך התבצעה הגניבה?
מה זאת אומרת? זאת טעות וזאת גניבה. אתה לא תכנס לחנות תקח משהו בלי לשלם ופשוט תלך ואז תחזור ותגיד ״אוי טעות שלי שכחתי לשלם״. נשמע לך הגיוני? בעצם במקרה שלך יש מצב.

התבצעה טעות, מה לעשות זה קורה
בעיה שלהם. אני כלקוח לא צריך להתייבש ולחכות עוד כמה שבועות עד שהמוצר יגיע אלי.

לא מתאים לך תבנה לעצמך משקולות בחצר, ככה עסקים עובדים היום.

לא מתאים לי? אז פשוט לא אחזיר את המשלוח.

הצביעות היא כשיש בעיה במשלוח לרעתך תיצור קשר וכשזה לרעת החנות אתה תשתוק ותגנוב.

אין בעיה שתגיד את האמת שאין לך בעיה לגנוב אבל אל תתחבא מאחורי תירוצים כמו זה חנות גדולה או הם יקרים.

יאפ, כי כשיש בעיה במשלוח, אף אחד לא ידאג להגיד לך שיש בעיה אז מה לעשות שצריך לדאוג למוצר ששילמתי?

אין בעיה שתגיד את האמת שאין לך בעיה לגנוב אבל אל תתחבא מאחורי תירוצים כמו זה חנות גדולה או הם יקרים
פגעתי בנקודה רגישה? אגיד את זה שתרגיש קצת יותר נעים - אין לי בעיה להשאיר אצלי מוצר שהגיע אלי בטעות למרות ששילמתי על מוצר אחר 😇

התירוצים היחידים שממציאים זה בעלי העסקים. למה יש עסקים הגונים? למה יש עסקים שכן דואגים למחירים סבירים והוגנים? הרשתות הגדולות יודעות יופי להרוג את האזרחים אז למה שהאזרחים יהיו הוגנים כלפיהם? אתה לא יכול להחזיק עסק כי הכל יקר? אז אל תפתח. בגלל אנשים כמוך יוקר המחיה נראה כמו שהוא נראה. אבל פריירים לא מתים, הם רק מתחלפים. ממליץ לך לצאת מהבועה הורודה שאתה חיי בה חביבי.

נערך לאחרונה:
אם זו פרנסה שלהם הם לא היו מעלים מחירים(לא כולם אבל לא חסר מקומות שעשו את זה).. ברגע שעשו את זה הם מבחינתי הם חזירים ואין לי נקודת מצפון אחת כלפיהם.
זכותו של כל אחד למכור בכמה כסף שהוא רוצה. זכותך- לא לפרנס אותו.
כמו שנאמר ''לכל שבת- יש מוצאי שבת''.
אז אתה יכול כשהמחירים יחזרו להיות נורמליים, לא לקנות חזרה.
אבל אם קיבלת משהו שאתה יודע בוודאות שנעשתה טעות, ולא היית אמור לקבל- זו כבר גניבה. תנסה להפוך את התמונה כמה שתרצה- לא תצליח, ואתה יודע עמוק בפנים שזו גניבה.

תראה לי פסוק אחד (ספציפית מהתורה) שאומר שצריך להחזיר את המוצרים שהגיעו אלייך בטעות למרות שהעסק מעלה מחירים ושלא מעניין אותו שיש יותר ממליון מובטלים. איך זה קשור לגניבה? הוא שילם להם על מוצר מסויים - משמע הוא לא גנב. מוצר אחר הגיע אליו בטעות מוחלטת וזה לא שהוא גנב אותו מהחנות. איך זה קשור לגניבה? שילכו לעזאזל. יש יותר מפאקינג מליון מובטלים ובמקום להתחשב, העסקים שכן מרוויחים מכל הקורונה הזאת, עושים עלינו קופה. אז מי החזיר פה? גועל נפש עלק ״עם אחד״. ומה זה ״כוח עליון קבע אותם״? אם אתה מתכוון לאלוהים, אז לדעתך אלוהים הוא רודף בצע ושלא מעניין אותו מהאנשים שבקושי יש להם היום כסף ללחם? בחייך אלחנן אני מכבד אותך אבל דיי להיות יפה נפש ותיהיה קצת מציאותי. אותם העסקים רואים בך נטו כסף ולא בן אדם.
אתחיל בכך שאני מסכים איתך שמה שהחנויות והחברות עושות זה דבר פסול ומגעיל.
אין הצדקה לנצל אנשים בגלל משבר, וזה כנראה אפילו עבירה של אונאה (אם מדובר בהקפצה ממש גדולה במחיר).

בלי קשר, מי שמחליט לשלם להם עבור המוצר, החליט למרות הכל לבצע קניה. אם אכן מדובר במצב מוגזם של אונאה, יכול להיות שמותר לשמור על המשקולות ולא להחזיר.

אבל מכיוון שמחיר של 30 ק"ג הרבה יותר גבוה מ2.5 ק"ג יוצא שאתה גונב הרבה יותר ממה שהיית יכול לקנות גם אילולי ההונאה וזה אסור.

אבל רק אוסיף שלפי ההלכה, אין חיוב השבת אבידה לאדם שאינו יהודי, אז ידוע לך שהחנות בבעלות אינו יהודי, אין חיוב.

לכן, אני חייב להסכים איתך שמבחינה הגיונית אין כמעט צורך להשיב אבידות בכלל, במיוחד לא במצב של אונאה.
אבל במקרה הזה ההלכה ברורה.

אתחיל בכך שאני מסכים איתך שמה שהחנויות והחברות עושות זה דבר פסול ומגעיל.
אין הצדקה לנצל אנשים בגלל משבר, וזה כנראה אפילו עבירה של אונאה (אם מדובר בהקפצה ממש גדולה במחיר).

בלי קשר, מי שמחליט לשלם להם עבור המוצר, החליט למרות הכל לבצע קניה. אם אכן מדובר במצב מוגזם של אונאה, יכול להיות שמותר לשמור על המשקולות ולא להחזיר.

אבל מכיוון שמחיר של 30 ק"ג הרבה יותר גבוה מ2.5 ק"ג יוצא שאתה גונב הרבה יותר ממה שהיית יכול לקנות גם אילולי ההונאה וזה אסור.

אבל רק אוסיף שלפי ההלכה, אין חיוב השבת אבידה לאדם שאינו יהודי, אז ידוע לך שהחנות בבעלות אינו יהודי, אין חיוב.

לכן, אני חייב להסכים איתך שמבחינה הגיונית אין כמעט צורך להשיב אבידות בכלל, במיוחד לא במצב של אונאה.
אבל במקרה הזה ההלכה ברורה.

אבל אתה מבין שזה פשוט הזוי? ליהודי חייב להחזיר ולגוי לא? באמת? זה אשכרה מה שאלוהים היה רוצה שיקרה? מה ההבדל בין יהודי לגוי? זה בן אדם וזה בן אדם. איפה ההוגנות פה לא מבין?

21B4DAB5-4BD8-439D-8C04-3E3CED1A5C4B.jpeg

אפשר להיות ״הגונים ומוסריים״ גם מול עסק ״קטן״ כמו iherb.

אבל אתה מבין שזה פשוט הזוי? ליהודי חייב להחזיר ולגוי לא? באמת? זה אשכרה מה שאלוהים היה רוצה שיקרה? מה ההבדל בין יהודי לגוי? זה בן אדם וזה בן אדם. איפה ההוגנות פה לא מבין?
שאלה טובה.
זה אחד הדברים שכל החילונים נופלים עליו, ובצדק, דרוש הסבר.
הגמרא אומרת מכיוון שמבחינה הגיונית אנשים נוטים לחשוב על מציאות כמתנת המזל, אומות העולם לא ראו צורך להשיב אבידות.
וזה גם לא חלק מה7 מצוות בני נח, בשונה מגזל.

אז בעצם כל המושג השבת אבידה זה חוק של הקב"ה, ולא מכוח ההגיון.
החוק שכמו כל חוק לא חייב להיות ברור כל הפרטים שלו, מחייב להשיב אך ורק ליהודי, ואפילו שוקלת לאסור להשיב לאינו יהודי.
אבל מתירה בגלל קידוש ה'. אני בעצמי השבתי המון אבידות לערבים, בגלל מצוות קידוש ה'.

אבל תתחיל את השאלה הפוך, לא "למה אני לא חייב להשיב לגוי", אלא "למה אני בכלל חייב להשיב ליהודי", ועל זה אני עונה חוק כמו פרה אדומה.
יש תשובות נוספות, אבל מה שעניתי לך זה התכלס.

אין לך מה להגיד.
כתבתי, אין לך הבנה בניהול עסק אם אתה חושב שהמצב אצלם אותו דבר ולא דורש תשתית או עובדים נוספים.

מה זאת אומרת? זאת טעות וזאת גניבה. אתה לא תכנס לחנות תקח משהו בלי לשלם ופשוט תלך ואז תחזור ותגיד ״אוי טעות שלי שכחתי לשלם״. נשמע לך הגיוני? בעצם במקרה שלך יש מצב.
ואם נכנסתי לחנות ולקחתי 2 מוצרים בטעות ושילמתי רק על אחד, זה לא גניבה אם אני לא חוזר להחזיר את המוצר השני?

בעיה שלהם. אני כלקוח לא צריך להתייבש ולחכות עוד כמה שבועות עד שהמוצר יגיע אלי.
זאת חרא של גישה, אם יגידו לך קיבלת 1.5 במקום 20? בעיה שלך.
כמו שאתה מצפה מהם לנהוג במוסר מן הראוי שגם אתה.

יאפ, כי כשיש בעיה במשלוח, אף אחד לא ידאג להגיד לך שיש בעיה אז מה לעשות שצריך לדאוג למוצר ששילמתי?
איך יגידו לך שיש בעיה אם זה טעות? אתה רציני?

פגעתי בנקודה רגישה? אגיד את זה שתרגיש קצת יותר נעים - אין לי בעיה להשאיר אצלי מוצר שהגיע אלי בטעות למרות ששילמתי על מוצר אחר
איזה נקודה רגישה?
תעשה מה שאתה רוצה, אני חושב שזה חרא של התנהגות וצביעות, לא משנה כמה תנסה לסבן את זה יפה יפה.

התירוצים היחידים שממציאים זה בעלי העסקים. למה יש עסקים הגונים? למה יש עסקים שכן דואגים למחירים סבירים והוגנים? הרשתות הגדולות יודעות יופי להרוג את האזרחים אז למה שהאזרחים יהיו הוגנים כלפיהם? אתה לא יכול להחזיק עסק כי הכל יקר? אז אל תפתח. בגלל אנשים כמוך יוקר המחיה נראה כמו שהוא נראה. אבל פריירים לא מתים, הם רק מתחלפים.
בינתיים היחיד שמתבכיין פה זה אתה, יקר לך? אל תקנה אני לא מבין מה יותר פשוט מזה.
אתה בוכה שיקר ואז רץ לקנות, מה אתה מצפה שיקרה אחרי זה? יורידו את המחירים?
למה להיות הוגן? אין לזה שום קשר למה שמישהו אחר עושה, אם אתה הוגן רק כלפי אנשים מסוימים למה אתה בוכה שרשתות מתנהגות באופן "לא הוגן" כלפיך?
אתה מתרץ את ההתנהגות כמו ילד בן 3, הוא גנב אז גם אני אגנוב.
אני מבטיח לך שיוקר המחיה לא נראה בגלל אנשים כמוני שיש להם קצת עמוד שדרה ולא קונים במה במוכרים להם ואז בוכים על זה כאילו מישהו הכריח אותם.

לא זה לא, פשע אחד לא מצדיק את האחר.

מקום שרובו יהודים עדיין צריך להחזיר או אם יש מראית עין.

יש דברים שעושים אקסטרה בשביל המשפחה.

ואם נכנסתי לחנות ולקחתי 2 מוצרים בטעות ושילמתי רק על אחד, זה לא גניבה אם אני לא חוזר להחזיר את המוצר השני?
יש הבדל עצום בין לבוא לקחת ולנסות לסבן את המוכר לבין משלוח שמגיע אלייך בטעות. השוואה מפגרת לגמרי.

זאת חרא של גישה, אם יגידו לך קיבלת 1.5 במקום 20? בעיה שלך.
כמו שאתה מצפה מהם לנהוג במוסר מן הראוי שגם אתה.
איך זאת בעיה שלי אם אני זה ששילמתי להם? אתה שוב רושם בחוסר הגיון מוחלט. אני כלקוח יכול פשוט להתלונן לזכויות הצרכן או איך שקוראים לזה והם יחזירו לי תכסף יופי. אם העסק היה מתקשר אלי ודורש להחזיר את המוצר שהגיע אלי בטעות מן הסתם הייתי מחזיר אבל ברגע שאין שום דרישה, לא רואה שום סיבה להחזירו.

בינתיים היחיד שמתבכיין פה זה אתה, יקר לך? אל תקנה אני לא מבין מה יותר פשוט מזה.
אתה בוכה שיקר ואז רץ לקנות, מה אתה מצפה שיקרה אחרי זה? יורידו את המחירים?
למה להיות הוגן? אין לזה שום קשר למה שמישהו אחר עושה, אם אתה הוגן רק כלפי אנשים מסוימים למה אתה בוכה שרשתות מתנהגות באופן "לא הוגן" כלפיך?
אתה מתרץ את ההתנהגות כמו ילד בן 3, הוא גנב אז גם אני אגנוב.
אני מבטיח לך שיוקר המחיה לא נראה בגלל אנשים כמוני שיש להם קצת עמוד שדרה ולא קונים במה במוכרים להם ואז בוכים על זה כאילו מישהו הכריח אותם.

שתיהיה בריא. אני שעה רושם נגד יוקר המחיה ואתה מגיע למסקנה שאני דווקא כן קונה במחירים יקרים 🤦‍♂️
תיהיה בטוח שאני עושה בדק בית לפני שאני בכלל רוכש מוצר מסויים.
ומה לגבי הקשישים ונטולי יכולת שאוכלים חרא בכל יום ביומו? אפילו ראש הממשלה מודה ביוקר המחיה המוגזם אז על מה הויכוח בכלל? וכן, בדיוק בגלל פריירים כמוך שום דבר לא מתקדם במדינה הזאת מבחינת מחירים.
שאלה טובה.
זה אחד הדברים שכל החילונים נופלים עליו, ובצדק, דרוש הסבר.
הגמרא אומרת מכיוון שמבחינה הגיונית אנשים נוטים לחשוב על מציאות כמתנת המזל, אומות העולם לא ראו צורך להשיב אבידות.
וזה גם לא חלק מה7 מצוות בני נח, בשונה מגזל.

אז בעצם כל המושג השבת אבידה זה חוק של הקב"ה, ולא מכוח ההגיון.
החוק שכמו כל חוק לא חייב להיות ברור כל הפרטים שלו, מחייב להשיב אך ורק ליהודי, ואפילו שוקלת לאסור להשיב לאינו יהודי.
אבל מתירה בגלל קידוש ה'. אני בעצמי השבתי המון אבידות לערבים, בגלל מצוות קידוש ה'.

אבל תתחיל את השאלה הפוך, לא "למה אני לא חייב להשיב לגוי", אלא "למה אני בכלל חייב להשיב ליהודי", ועל זה אני עונה חוק כמו פרה אדומה.
יש תשובות נוספות, אבל מה שעניתי לך זה התכלס.

נשמע שלפי הגמרא היהודים הם מספר 1 והגויים הם כלום ושום דבר. דיי אגואיסטי הייתי אומר.

יש הבדל עצום בין לבוא לקחת ולנסות לסבן את המוכר לבין משלוח שמגיע אלייך בטעות. השוואה מפגרת לגמרי.
מה זה משנה איך זה הגיע אליך?
שילמת עבור x וקיבלת יותר, זה נמצא אצלך שלא בצדק.

אם העסק היה מתקשר אלי ודורש להחזיר את המוצר שהגיע אלי בטעות מן הסתם הייתי מחזיר אבל ברגע שאין שום דרישה, לא רואה שום סיבה להחזירו.
מבחינתך כל עוד לא יודעים הכול טוב.

שתיהיה בריא. אני שעה רושם נגד יוקר המחיה ואתה מגיע למסקנה שאני דווקא כן קונה במחירים יקרים 🤦‍♂️
תיהיה בטוח שאני עושה בדק בית לפני שאני בכלל רוכש מוצר מסויים.
אז למה אתה מבלבל את השכל על חנויות כושר שמעלות מחירים? אל תקנה וזהו.

וכן, בדיוק בגלל פריירים כמוך שום דבר לא מתקדם במדינה הזאת מבחינת מחירים.
בגלל שאני מחזיר מה שלא שילמתי עליו דברים במדינה יקרים? וואלה.

נשמע שלפי הגמרא היהודים הם מספר 1 והגויים הם כלום ושום דבר. דיי אגואיסטי הייתי אומר.
יש דברים שאתה מוכן לעשות בשביל המשפחה שלך ולא בשביל מישהו זר? מה ההבדל?
לא כתוב שמותר לגנוב מגויים, אבל לא חייב לעשות את האקסטרה בשבילם.

@Bolt בזכותך אולי מהדיון הזה מישהו כאן יחזור בתשובה, אז המצווה שהחזרת מישהו בתשובה תתקזז עם העבירה של לא להחזיר את המשקולות

זה פסוק לא קשור בשום צורה לדיון כאן, לא מוזכר כאן אפילו מילה אחת על משקולות או חנות ספורט, זה לא תופס
אני לא היית סגור אם אתה ציני, אני כנראה לא מכיר אותך מספיק, אז רק כדי להבהיר, זה רציני?

מה זה משנה איך זה הגיע אליך?
שילמת עבור x וקיבלת יותר, זה נמצא אצלך שלא בצדק.

מבחינתך כל עוד לא יודעים הכול טוב.

אז למה אתה מבלבל את השכל על חנויות כושר שמעלות מחירים? אל תקנה וזהו.

בגלל שאני מחזיר מה שלא שילמתי עליו דברים במדינה יקרים? וואלה.

יש דברים שאתה מוכן לעשות בשביל המשפחה שלך ולא בשביל מישהו זר? מה ההבדל?
לא כתוב שמותר לגנוב מגויים, אבל לא חייב לעשות את האקסטרה בשבילם.
פרשתי 😵

תראה לי פסוק אחד (ספציפית מהתורה) שאומר שצריך להחזיר את המוצרים שהגיעו אלייך בטעות למרות שהעסק מעלה מחירים ושלא מעניין אותו שיש יותר ממליון מובטלים. איך זה קשור לגניבה? הוא שילם להם על מוצר מסויים - משמע הוא לא גנב. מוצר אחר הגיע אליו בטעות מוחלטת וזה לא שהוא גנב אותו מהחנות. איך זה קשור לגניבה? שילכו לעזאזל. יש יותר מפאקינג מליון מובטלים ובמקום להתחשב, העסקים שכן מרוויחים מכל הקורונה הזאת, עושים עלינו קופה. אז מי החזיר פה? גועל נפש עלק ״עם אחד״. ומה זה ״כוח עליון קבע אותם״? אם אתה מתכוון לאלוהים, אז לדעתך אלוהים הוא רודף בצע ושלא מעניין אותו מהאנשים שבקושי יש להם היום כסף ללחם? בחייך אלחנן אני מכבד אותך אבל דיי להיות יפה נפש ותיהיה קצת מציאותי. אותם העסקים רואים בך נטו כסף ולא בן אדם.
ולאן לדעתך רוב הגולשים מסתובבים? באתרי התעוררות ומודעות? או אתרי פורנו?

פורנו זה באמת בעייתי, מסכים.
כמה אנשים שחושבים ככה גם כן גולשים באתרי nofap או בודקים על החסרונות של פורנו?
יש מודעות... בסופו של יום זה אתה מול עצמך ויש לרוב האנשים היכולת להסיק מה נכון ומה לא, בעיקר בדברים הגדולים שלעבור עליהם יהיה איקס מוסרי גדול.

ושאף אחד לא יגיב לי על הדוגמא הספציפית ועל זה שזה שזה טבעי ובלהבלהבלה, נתתי דוגמא וזה סתם יהיה להתעסק בטפל מצדכם.

אני מסכים עם החלק הראשון אבל לא האחרון.
אנחנו העם הנבחר, זה הבסיס של היהדות. נבחרנו בכך שבקב"ה הוציא אותנו ממצרים ונתן לנו את התורה.
הגויים הם לא כלום ושום דבר, גם להם יש 7 מצוות לקיים בעולם הזה ולזכות גם כן בעולם הבא.

אבל בהחלט נבחרנו מכל העמים, זה המציאות.

האם זה אגואיסטי מנסיך להתלבש ולהתנהג כמו נסיך ליד אנשים פשוטים? האם אנשים פשוטים "כלום" כי הם במחיצת נסיך?
לא.
פורנו זה באמת בעייתי, מסכים.
כמה אנשים שחושבים ככה גם כן גולשים באתרי nofap או בודקים על החסרונות של פורנו?
יש מודעות... בסופו של יום זה אתה מול עצמך ויש לרוב האנשים היכולת להסיק מה נכון ומה לא, בעיקר בדברים הגדולים שלעבור עליהם יהיה איקס מוסרי גדול.
מודעות זה לא מספיק לצערי, אנשים לא מצליחים להחזיק זוגיות, התאבדויות יותר גבוהות מאי פעם, ורמת האושר של אנשים לדעתי פחות מפעם.
מי שמצליח למרות המכשולים, כל הכבוד לו, אבל אני לא חושב שאינטרנט מקל.
אבל אני לא מכיר אותך או את כולם, אולי לך זה באמת עוזר.
בעיני זה מכשול שאני משתשמש בו בזהירות והגבלות.

אני מסכים עם החלק הראשון אבל לא האחרון.
אנחנו העם הנבחר, זה הבסיס של היהדות. נבחרנו בכך שבקב"ה הוציא אותנו ממצרים ונתן לנו את התורה.
הגויים הם לא כלום ושום דבר, גם להם יש 7 מצוות לקיים בעולם הזה ולזכות גם כן בעולם הבא.

אבל בהחלט נבחרנו מכל העמים, זה המציאות.

האם זה אגואיסטי מנסיך להתלבש ולהתנהג כמו נסיך ליד אנשים פשוטים? האם אנשים פשוטים "כלום" כי הם במחיצת נסיך?
לא.
אבל זאת דעתך. גם המוסלמים חושבים שהם העם הנבחר וגם הנוצרים חושבים שהם העם הנבחר (וכן יצא לי לדבר עם כמה אנשים מכלמיני דתות סתם כי זה באמת מעניין אותי). אז למה שאתה תלך כמו ״נסיך״ בין נוצרי או מוסלמי שחושבים כמוך? הבעיה של יהודים (ואני לא מכליל. אני בעצמי יהודי) היא שיש כאלה שחושבים שהם מיוחדים ואני רואה את זה בתגובות בפייסבוק.. ההתנשאויות והזילזול על הגויים. אנחנו סך הכל בני אדם. אפשר לראות את כל הצביעות הזאת בכיפור ואני מאמין שאתה יודע למה אני מתכוון.
בכל מקרה, לא יודע איך גלשנו לנושא הזה אבל אני ממש לא מסכים שליהודי חייב להחזיר ולגוי לא - נשמע לא הגיוני בעליל.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית