הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצה בחוץ VS ריצה על הליכון

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
ריצה על הליכון תשרוף אותה כמות קלוריות כמו ריצה על בחוץ?
בהנחה והתנאים אותם תנאים(שיפוע 0), אותו קצב ולמשך אותו הזמן בדיוק, יהיה הבדל?
על פניו ריצה על הליכון ובחוץ נראית אותו הדבר, אך האם יש לכח שאתה מפעיל כדי לרוץ(בניגוד להליכון "שמכריח" אותך לרוץ) ערך מוסף? או שזה רק מנטלי?..
@kotzer

כדי לדמות ריצה בחוץ יהיה כדאי לרוץ על הליכון בשיפוע חצי או 1
וכן יש שוני בין ריצה בחוץ כשאתה דוחף את עצמך כדי להתקדם מאשר בהליכון

• פותח/ת השרשור
על מה אני צריך להתבסס
אני לא מכיר אותך, מאיפה אני אדע שאתה לא עונה לי על סמך ההגיון שלך? אם כל הכבוד...
אני לא מכיר אותך, מאיפה אני אדע שאתה לא עונה לי על סמך ההגיון שלך? אם כל הכבוד...
להתבסס על אנשים מוכרים בתחום, אולי מחקר משהו..
תודה רבה על המענה, דרך אגב.

למיטב דעתי אין הבדל משמעותי במידה ותנאי הדרך הם בדיוק אותם תנאים ואתה על אותה מהירות ודופק ב2 המצבים,
אין שום סיבה ששריפת הקלוריות תשתנה בצורה משמעותית.

בכל מקרה אין לי מחקרים לבקשתך וזו רק דעתי האישית.

בתור אחד שרץ איזה 1,000 ק"מ על הליכון ובקושי 100-200 ק"מ בחוץ - ריצה בחוץ הרבה יותר קלה, לכן לא ברור לי למה צריך לשים שיפוע שרק יקשה עלייך עוד יותר..
אני גם רץ בחוץ ועל הליכון (בתקופה שהיה חד"כים. מרגיש כמו הסטוריה חחח)
אממ אני חושב שזה יותר קשור לעניין השעמום. כשאתה רץ בחוץ יש לך הרבה על מה לחשוב, התאורה יוצרת אווירה, אתה מתרכז בדברים, מכניות רמזורים, חושב...כאילו, זה מרגיש יותר קל בחוץ כי זה יותר כיף ופחות משעמם. הזמן עובר מהר מאוד.
על הליכון זה מרגיש לי מאוד רובוטי. אתה משתעמם ומוצא את עצמך יותר מתרכז בכמה זמן נשאר מאשר להנות..לפחות אצלי

בכל מקרה אם כבר ריצה על הליכון אני מציע תמיד לרוץ על שיפוע כמה שיותר גבוה. אני התחלתי על 1, והגעתי לשיפוע 7% בריצה של שעה. וזה שיפר לי את הריצה בחוץ ברמה מאוד משמעותית.
גם השיפוע מאוד מקל על הברכיים, למי שיש בעיות איתם..

בתור אחד שרץ איזה 1,000 ק"מ על הליכון ובקושי 100-200 ק"מ בחוץ - ריצה בחוץ הרבה יותר קלה, לכן לא ברור לי למה צריך לשים שיפוע שרק יקשה עלייך עוד יותר..
עניין מנטלי בעיקר
ריצה בחוץ יותר קשה מבחינה פיזית

להתבסס על אנשים מוכרים בתחום, אולי מחקר משהו..
תודה רבה על המענה, דרך אגב.
ברור שאני לא יענה לך מבחינת הגיון כי מבחינת הגיון זה לא ישמע נכון ששיפוע 1 יהיה שווה לריצה בחוץ בלי שיפוע

לא היה לי אנרגיה לחפש לך מקורות לזה, שאלת שאלה וקיבלת תשובה בחירה שלך אם לקחת אותה

בסופו של דבר הסטייה הקלורית תהיה מינימלית וההוצאה הקלורית תהיה גבוהה יותר בחוץ בגלל בזבוז אנרגיה. הקטע הוא שאי אפשר באמת לייצר את אותם התנאים. המסילה מכתיבה את הקצב ומושכת אותך. אם אתה לא עומד בקצב, אתה נופל, פשוט ככה. בחוץ אתה אחראי לזה, גם כשיש לך מכתיב קצב הוא לא מושך אותך פיזית. אתה לא מבזבז אנרגיה על מסילה כמו בחוץ. יש כל כך הרבה הבדלים שלא ניתן לשלוט עליהם. אם אתה רוצה מחקרים, פשוט תחפש בגוגל. זה מניסיון של 20 שנה של ריצה למרחקים בינונים וארוכים על כביש ומסילה.

בסופו של דבר ההבדלים הם מינוריים ולא משמעותיים בתמונה הגדולה.
אם אתה רואה שינויים במשקל מעבר למה שציפית, כנראה יש הבדל משמעותי בשבילך, אבל אפשר לתקן את זה בקלות

אני בטוח בכמעט 100% שיותר קל לך בחוץ בגלל הפן הפסיכולוגי כמו שאמרו כאן, אולי אם זה הליכון מכאני שאתה צריך להאיץ אותו לבד אבל אני מניח שלא דיברת על זה.
אני נגיד אין מצב שאני מתקרב לאותו מרחק באותו קצב בחוץ כמו בהליכון.
אבל מעניין מה שאמרו לגבי שיפוע 1%, ננסה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית