הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההבדל בין לפתח כוח כללי לבין ספציפי להרמה

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
על פי מה שכתוב פה:
What is wrong with a wide, modern powerlifting-type sumo-style squat stance? Especially if it allows you to squat more weight? The answer is nothing, if you are a powerlifter. But if you are training for general athletic strength and power, the thing that is wrong with it is the same thing that is wrong with halfsquatting more weight above parallel. You are trying to get strong; you are not trying to see how much weight you can squat. The two things are NOT the same, especially if that squat style is not specific to your program or safe for you to use. A wide stance does allow more weight to be squatted, but no sport except Powerlifting can use strength developed in this stance, because that stance does not occur in other sports. Strength is both general and specific: general in that it is always good to be stronger, specific in that the strength should be acquired in a way that allows it to be applied to movement patterns used in the sport for which we are conditioning. An extremely wide-stance squat omits much of the quadriceps function, and as such is not very specific to sports that use the quads. This includes pretty much all of them
אם אני רוצה להיות יותר חזק במציאות (כלומר בתנועות ששונות מהנח האולטימטיבי לפופורציות גופי) אז אני צריך לעשות סקואט יחסית עם פתיחה צרה?

מי ישמע מתי היית צריך לעשות סקוואט עם 100קג עליך

ועכשיו אחרי שלא הוספתי לכלום, זה תלוי בכמה הגוף שלך מאפשר לך לעשות צר בכלל, מה המנח הטבעי יותר אצלך

קודם כל, אימוני כוח הם ספציפיים.
כשאתה מתאמן להיות חזק בתרגיל מסויים, אז חוץ מזה שאתה מפתח את השרירים שלך, אתה גם מאמן את מערכת העצבים שלך לגייס אותם על מנת לבצע את התרגיל הזה. (כלומר: לבצע את התנועות שעושים בו, או לשמור על הגוף מוחזק במנחים מסויימים).

מה שהטקסט שהבאת מנסה לומר, זה שבפאוורליפטינג לא מעניין "כמה אתה חזק", אלא - "כמה משקל שמת על המוט".
בהתאם: צורת הסקוואט הנפוצה בפאוורליפטינג היא כזו שמאפשרת לך לשים כמה שיותר משקל על המוט, במסגרת חוקי התחרות.

הפואנטה של הקטע היא שהסקוואט של פאוורליפטינג הוא כזה מתוך סיבות שקשורות ספציפית לפאוורליפטינג, אבל אם אתה עוסק בספורט אחר, שבו נדרש ממך לגייס כוח מהרגליים במנח רגליים צר יותר, אז יהיה עדיף לך להתאמן בסקוואט בעמידה צרה יותר, כי זה סקוואט שיותר ספציפי לספורט שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לזה הצ
קודם כל, אימוני כוח הם ספציפיים.
כשאתה מתאמן להיות חזק בתרגיל מסויים, אז חוץ מזה שאתה מפתח את השרירים שלך, אתה גם מאמן את מערכת העצבים שלך לגייס אותם על מנת לבצע את התרגיל הזה. (כלומר: לבצע את התנועות שעושים בו, או לשמור על הגוף מוחזק במנחים מסויימים).

מה שהטקסט שהבאת מנסה לומר, זה שבפאוורליפטינג לא מעניין "כמה אתה חזק", אלא - "כמה משקל שמת על המוט".
בהתאם: צורת הסקוואט הנפוצה בפאוורליפטינג היא כזו שמאפשרת לך לשים כמה שיותר משקל על המוט, במסגרת חוקי התחרות.

הפואנטה של הקטע היא שהסקוואט של פאוורליפטינג הוא כזה מתוך סיבות שקשורות ספציפית לפאוורליפטינג, אבל אם אתה עוסק בספורט אחר, שבו נדרש ממך לגייס כוח מהרגליים במנח רגליים צר יותר, אז יהיה עדיף לך להתאמן בסקוואט שעמידה צרה יותר, כי זה סקוואט שיותר ספציפי לספור

גם אם זה אומר פחות משקל על המוט...כן?

אם סקוואט עם מוט מאוד נמוך על הגב ורגליים מאוד פתוחות היו עוזרות לי להרים יותר משקל, הייתי עושה את זה.
וכן לגבי בנץ' ודדליפט, אם הייתי מצליח להרים יותר בסומו דדליפט או בבנץ' עם גשר מפלצתי ואחיזה רחבה מאוד, הייתי עושה את זה.

אבל אחרי שנה וחצי שעשיתי סקוואט פאוורליפטינג קלאסי, שמתי לב שכשהרמתי את המוט מעט יותר על הגב והצרתי את העמידה שלי, הרמתי יותר משקל.
גם הסומו דדליפט שלי לא נותן לי יתרון על דדליפט קלאסי, לא מבחינת הכוח, אלא שיווי משקל וטכניקה. הסומו שלי מאבד שיווי משקל 50% מהפעמים.

אני סבור שלא משנה איך אתה עומד או הרוחב שלך, זה צריך להיות טכניקה מתאימה לך. דהיינו שאתה מצליח להרים בו הרבה משקל, ואין לך כאבים, ולא פוגע בכללי הבטיחות.

אני מאוד בעד LB סקוואט, וגב ישר במהלך דדליפט, אבל אם למתחרה יש קוואדס מפלצתיות, אני לא חושב שיש בעיה להרים את המוט קצת גבוה יותר, או לעשות דדליפט עם גב שאינו פלס.

סומו דדליפט \ סקוואט \ בנץ' לא עובדים יותר קשה או יותר קלים, הם פשוט שונים, הם משתמשים בשרירים שונים, ונוחים לאנשים עם מפרקים ואורך איברי גוף שונים.

גם לבילדנג יש מצבים שתוכל להרוויח מסקוואט רחב או סומו דדליפט.

אני לא מסכים שזה "רק" מרים יותר משקל, זה טכניקה שמתאימה לאנשים שונים.
וכשאני קורא ביקורת של בילדרים על טכניקה של פאוורליפטרים, זה בדרך כלל בגלל שהם מעולם לא ניסו להרים את המשקל המקסימלי בשני האופנים.
אם בילדר ינסה לעסות סומו דדליפט \ סקוואט, הוא יווכח שזה לא בהכרח מרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
אם סקוואט עם מוט מאוד נמוך על הגב ורגליים מאוד פתוחות היו עוזרות לי להרים יותר משקל, הייתי עושה את זה.
וכן לגבי בנץ' ודדליפט, אם הייתי מצליח להרים יותר בסומו דדליפט או בבנץ' עם גשר מפלצתי ואחיזה רחבה מאוד, הייתי עושה את זה.

אבל אחרי שנה וחצי שעשיתי סקוואט פאוורליפטינג קלאסי, שמתי לב שכשהרמתי את המוט מעט יותר על הגב והצרתי את העמידה שלי, הרמתי יותר משקל.
גם הסומו דדליפט שלי לא נותן לי יתרון על דדליפט קלאסי, לא מבחינת הכוח, אלא שיווי משקל וטכניקה. הסומו שלי מאבד שיווי משקל 50% מהפעמים.

אני סבור שלא משנה איך אתה עומד או הרוחב שלך, זה צריך להיות טכניקה מתאימה לך. דהיינו שאתה מצליח להרים בו הרבה משקל, ואין לך כאבים, ולא פוגע בכללי הבטיחות.

אני מאוד בעד LB סקוואט, וגב ישר במהלך דדליפט, אבל אם למתחרה יש קוואדס מפלצתיות, אני לא חושב שיש בעיה להרים את המוט קצת גבוה יותר, או לעשות דדליפט עם גב שאינו פלס.

סומו דדליפט \ סקוואט \ בנץ' לא עובדים יותר קשה או יותר קלים, הם פשוט שונים, הם משתמשים בשרירים שונים, ונוחים לאנשים עם מפרקים ואורך איברי גוף שונים.

גם לבילדנג יש מצבים שתוכל להרוויח מסקוואט רחב או סומו דדליפט.

אני לא מסכים שזה "רק" מרים יותר משקל, זה טכניקה שמתאימה לאנשים שונים.
וכשאני קורא ביקורת של בילדרים על טכניקה של פאוורליפטרים, זה בדרך כלל בגלל שהם מעולם לא ניסו להרים את המשקל המקסימלי בשני האופנים.
אם בילדר ינסה לעסות סומו דדליפט \ סקוואט, הוא יווכח שזה לא בהכרח מרים יותר משקל.
אבל ביחס לכוח במציאות?

אבל ביחס לכוח במציאות?
במציאות, לכל אחד יש טכניקה מועדפת יותר, וכדאי לרכוש מיומנות בכל הטכניקות האפשריות, אבל לכל אחד יש את הטכניקה שיבנא לו את הכי הרבה כוח.

• פותח/ת השרשור
במציאות, לכל אחד יש טכניקה מועדפת יותר, וכדאי לרכוש מיומנות בכל הטכניקות האפשריות, אבל לכל אחד יש את הטכניקה שיבנא לו את הכי הרבה כוח.
איזה סוג טכניקה נראה לך מופיעה יותר במציאות, סומו סקוואט ברוחב 2X מרוחב הכתפיים או סקוואט של 1X מהכתפיים?

איזה סוג טכניקה נראה לך מופיעה יותר במציאות, סומו סקוואט ברוחב 2X מרוחב הכתפיים או סקוואט של 1X מהכתפיים?
אני לא יודע וזה לא משנה.
הטכניקה משתנית בין אנשים וציוד, אז כנראה בתחרויות מצוידות העמידה תהיה רחבה יותר, אבל ללא ציוד לא.

זה כמו לומר שסקוואט זה לא כוח במציאות.
כוח אמיתי זה בטכניקה קשה יותר כמו פרונט סקוואט, או סקוואט שמחזיקים את המוט בידיים מעל הראש.

זה לא נכון, טכניקה זה בסיס לפיתוח כוח, וטכניקה מתאימה ונכונה להרים את המשקל הרב ביותר היא הנכונה ביותר. לא סקוואט בילדרים או בנצ' צר.

טכניקה היא בסיס, וטכניקה היא משתנית בין אנשים

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע וזה לא משנה.
הטכניקה משתנית בין אנשים וציוד, אז כנראה בתחרויות מצוידות העמידה תהיה רחבה יותר, אבל ללא ציוד לא.

זה כמו לומר שסקוואט זה לא כוח במציאות.
כוח אמיתי זה בטכניקה קשה יותר כמו פרונט סקוואט, או סקוואט שמחזיקים את המוט בידיים מעל הראש.

זה לא נכון, טכניקה זה בסיס לפיתוח כוח, וטכניקה מתאימה ונכונה להרים את המשקל הרב ביותר היא הנכונה ביותר. לא סקוואט בילדרים או בנצ' צר.

טכניקה היא בסיס, וטכניקה היא משתנית בין אנשים
אבל לא מדובר על תחרות פאוורליפטינג, מדובר על הפקת כוח במציאות, נניח שיש אדם שבגלל המשה גוף אם הוא יעמוד ברוחב הכתפיים זווית הגב תהיה 20 מעלות ביחס לקרקע, לאדם כזה יהיה מאוד קשה ביחס למה שהוא היה יכול לעשות עם סומו, אבל מבחינת הפקת כוח בשניהם הוא הפיק אותו כוח...

אבל לא מדובר על תחרות פאוורליפטינג, מדובר על הפקת כוח במציאות, נניח שיש אדם שבגלל המשה גוף אם הוא יעמוד ברוחב הכתפיים זווית הגב תהיה 20 מעלות ביחס לקרקע, לאדם כזה יהיה מאוד קשה ביחס למה שהוא היה יכול לעשות עם סומו, אבל מבחינת הפקת כוח בשניהם הוא הפיק אותו כוח...
תחרות פאורליפטינג זה האימאימא של תחרויות הכוח.
ואם תחרות כוח זה לא מדד לכוח, אני לא יודע מה כן.

כוח דורש ללמוד מה הטכניקה הכי חזקה לך, ופשוט ללכת על זה.

• פותח/ת השרשור
תחרות פאורליפטינג זה האימאימא של תחרויות הכוח.
ואם תחרות כוח זה לא מדד לכוח, אני לא יודע מה כן.

כוח דורש ללמוד מה הטכניקה הכי חזקה לך, ופשוט ללכת על זה.
נכון, אבל המציאות לא מאפשרת לך את הטכניקה המועדפת עליה, לדוגמה שחקן פוטבול שמנסה לדחוף חזיתית מישהו מולו, זה לא מעניין כמה הוא עושה סקוואט בעזרת האדקטורים כמו רק בעזרת ההמסטרינג וישבן...

נכון, אבל המציאות לא מאפשרת לך את הטכניקה המועדפת עליה, לדוגמה שחקן פוטבול שמנסה לדחוף חזיתית מישהו מולו, זה לא מעניין כמה הוא עושה סקוואט בעזרת האדקטורים כמו רק בעזרת ההמסטרינג וישבן...
חחח... וגם לפתוח בקבוק מים, לא מעניין כמה סקוואט אתה עושה.

כשאתה מסתכל על שרירים הרלוונטים לספורט שונים, אז יש עניין לעשות ווריציה שמתאימה לספורט שלך.

אבל מי שרוצה להיות חזק בסקוואט בשביל ספורט שדורש פשוט להרים את הסקוואט הכבד ביותר, שבספורט הזה זה המדד היחיד שמעניין בכוח, צריך לעשות סקוואט בטכניקה שמרימה הכי הרבה.

פאול מנדלסון הרים לפי השמועות את הסקוואט הכי כבד בהסטוריה ללא ציוד או סטרואידים. נראה לך שמעניין באיזה רוחב הוא עמד (ולא, הוא לא עמד כזה רחב).

ולפי דעתו, כוח אמיתי ומעניין זה רק הסקוואט הכבד ביותר.

חחח... וגם לפתוח בקבוק מים, לא מעניין כמה סקוואט אתה עושה.

כשאתה מסתכל על שרירים הרלוונטים לספורט שונים, אז יש עניין לעשות ווריציה שמתאימה לספורט שלך.

אבל מי שרוצה להיות חזק בסקוואט בשביל ספורט שדורש פשוט להרים את הסקוואט הכבד ביותר, שבספורט הזה זה המדד היחיד שמעניין בכוח, צריך לעשות סקוואט בטכניקה שמרימה הכי הרבה.

פאול מנדלסון הרים לפי השמועות את הסקוואט הכי כבד בהסטוריה ללא ציוד או סטרואידים. נראה לך שמעניין באיזה רוחב הוא עמד (ולא, הוא לא עמד כזה רחב).

ולפי דעתו, כוח אמיתי ומעניין זה רק הסקוואט הכבד ביותר.
אבל הוא אומר לך בבירור שלא מעניין אותו תחרות פאוורליפטינג גם אם זה מבחינתך השיא של התחרויות כח, הוא לא שואל על זה, אתה סתם דוחף את הנושא, השאלה שלו היא על סיטואציות בחיי היוםיום כביכול או בדברים שהם לא בהכרח סקוואט, אף אחד באמצע הרחוב לא יגיש לך פתאום ראק עם מוט ויגיד לך לעשות סקוואט

אבל ביחס לכוח במציאות?
איך אתה מודד כוח במציאות? מה זה בכלל כוח במציאות? לקום מהכיסא? מהמיטה? מהשירותים?
למה העובדה שהוא מרים x משקל זה לא כוח במציאות אבל אם ירים בעמידה אחרת זאת המציאות?

אבל הוא אומר לך בבירור שלא מעניין אותו תחרות פאוורליפטינג גם אם זה מבחינתך השיא של התחרויות כח, הוא לא שואל על זה, אתה סתם דוחף את הנושא, השאלה שלו היא על סיטואציות בחיי היוםיום כביכול או בדברים שהם לא בהכרח סקוואט, אף אחד באמצע הרחוב לא יגיש לך פתאום ראק עם מוט ויגיד לך לעשות סקוואט
בחיי היום יום מי צריך בכלל סקוואט?
הציטוט הראשוני אמר שסקוואט של פאוורליפטרים רבים, שהם עמידה מאוד רחבה בעצם קלה יותר, ולא מדד או דרך לפיתוח כוח אמיתי בסקוואט.
על זה אני אומר שכוח אמיתי בסקוואט, זה סקוואט בטכניקה שנותנת לך להרים את המשקל הרב ביותר בסקוואט.

מי שעושה סקוואט להיות טוב בספורט אחר כמו פוטבול, אז באמת וריאציות ספציפיות או רבעי סקוואט עדיפים יותר, ולוויטליפטינג כנראה שעדיף בכלל פרונט סקוואט..

אבל בשביל סקוואט, צריך את הטכניקה שמרימה את המשקל הרב ביותר.

עכשיו בוא נשכח לרגע מסקוואט.
מה התרגיל הכי חשוב לכוח?
ומה המדד האמנתי לכוח?
ומה הכוח הכי שימושי ביום יום?

1. אין תרגיל הכי חשוב, כל שריר חשוב. אבל תרגיל שמערב יותר שרירים כנראה גם יותר חשוב, לכן הסקוואט דדליפט ופרס נראים בעיני כתרגילים מאוד חשובים בכללי.
2. אין מדד אחד לכוח, כי כל אחד חזק בשריר אחר, ולכל אחד יש יתרונות אחרים בתרגילים שונים על אחרים. אז למי שמודד את הסקוואט ביחס לסקוואטים אחרים. המדד האמיתי זה פשוט מי שמרים יותר גם אם זה בטכניקה שלא דומה לשלך.
3. הכוח השימושי ביום יום זה כל השרירים. אז מה שיפתח יותר שרירים זה התרגיל המועדף, אבל זה לא תרגיל אחד ספציפי.

• פותח/ת השרשור
איך אתה מודד כוח במציאות? מה זה בכלל כוח במציאות? לקום מהכיסא? מהמיטה? מהשירותים?
למה העובדה שהוא מרים x משקל זה לא כוח במציאות אבל אם ירים בעמידה אחרת זאת המציאות?
המציאות לא מאשרת לך לבחור את הטכניקה המתאימה לך .
לדוגמה אלחנן שמרים 295 בדליפט נניח שזה מתאמים כדי להרים מכונית במקום הגק הבעיה היא שהוא לא יכול לעשות את זה בקונבנציונאלי אלא רק עם סומו. ולכן בשביל מטרת ההרמה הזאת מבחינת הפקת הכוח במציאות עדיף לו לעשות סומו גם אם זה אומר שהוא ירים פחות. ולכן כשאני אומר טכניקה במציאות הכוונה לאכניקה שמופיע יותר במציאות או שבה אני צעוניין

המציאות לא מאשרת לך לבחור את הטכניקה המתאימה לך .
לדוגמה אלחנן שמרים 295 בדליפט נניח שזה מתאמים כדי להרים מכונית במקום הגק הבעיה היא שהוא לא יכול לעשות את זה בקונבנציונאלי אלא רק עם סומו. ולכן בשביל מטרת ההרמה הזאת מבחינת הפקת הכוח במציאות עדיף לו לעשות סומו גם אם זה אומר שהוא ירים פחות. ולכן כשאני אומר טכניקה במציאות הכוונה לאכניקה שמופיע יותר במציאות או שבה אני צעוניין
תתביש לך.

בעצם הבנתי מה התכוונת, אבל אני גם מרים משקל כזה בסומו, אבל היציבות קשה לי.
דוגרי אני חושב שאם אתה רוצה כוח ליום יום הליכת חוואי זה התרגיל הכי רלוונטי
ואירובי
יש משהו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית