הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ההבדל בין לפתח כוח כללי לבין ספציפי להרמה

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
על פי מה שכתוב פה:
What is wrong with a wide, modern powerlifting-type sumo-style squat stance? Especially if it allows you to squat more weight? The answer is nothing, if you are a powerlifter. But if you are training for general athletic strength and power, the thing that is wrong with it is the same thing that is wrong with halfsquatting more weight above parallel. You are trying to get strong; you are not trying to see how much weight you can squat. The two things are NOT the same, especially if that squat style is not specific to your program or safe for you to use. A wide stance does allow more weight to be squatted, but no sport except Powerlifting can use strength developed in this stance, because that stance does not occur in other sports. Strength is both general and specific: general in that it is always good to be stronger, specific in that the strength should be acquired in a way that allows it to be applied to movement patterns used in the sport for which we are conditioning. An extremely wide-stance squat omits much of the quadriceps function, and as such is not very specific to sports that use the quads. This includes pretty much all of them
אם אני רוצה להיות יותר חזק במציאות (כלומר בתנועות ששונות מהנח האולטימטיבי לפופורציות גופי) אז אני צריך לעשות סקואט יחסית עם פתיחה צרה?

המציאות לא מאשרת לך לבחור את הטכניקה המתאימה לך .
לדוגמה אלחנן שמרים 295 בדליפט נניח שזה מתאמים כדי להרים מכונית במקום הגק הבעיה היא שהוא לא יכול לעשות את זה בקונבנציונאלי אלא רק עם סומו. ולכן בשביל מטרת ההרמה הזאת מבחינת הפקת הכוח במציאות עדיף לו לעשות סומו גם אם זה אומר שהוא ירים פחות. ולכן כשאני אומר טכניקה במציאות הכוונה לאכניקה שמופיע יותר במציאות או שבה אני צעוניין
ואם תצטרך להרים איזה בול עץ שאפשר כן לגשת ולהרים אותו כמו בדדליפט קונבנציונלי אבל במנח סומו לא? אז המציאות משתנה?
אתה נותן דוגמה מאוד ספציפית וקורא לה המציאות, שלדעתי כמעט אין סיכוי שמישהו כאן במציאות יצטרך להרים אוטו.
אם אתה רוצה להרים אוטו בצורה יעילה אז תתאמן בלהרים רכבים, לא מוטות אולימפיים.

• פותח/ת השרשור
ואם תצטרך להרים איזה בול עץ שאפשר כן לגשת ולהרים אותו כמו בדדליפט קונבנציונלי אבל במנח סומו לא? אז המציאות משתנה?
אתה נותן דוגמה מאוד ספציפית וקורא לה המציאות, שלדעתי כמעט אין סיכוי שמישהו כאן במציאות יצטרך להרים אוטו.
אם אתה רוצה להרים אוטו בצורה יעילה אז תתאמן בלהרים רכבים, לא מוטות אולימפיים.
נכון נתתי דוגמה קיצונית.
אבל (ופה נכנסת השאלה ששאלתי כבר) באיזה פתיחת רגליים יוצא לך להשתמש יותר? 2 או1 מרוחב הכתפיים?

נכון נתתי דוגמה קיצונית.
אבל (ופה נכנסת השאלה ששאלתי כבר) באיזה פתיחת רגליים יוצא לך להשתמש יותר? 2 או1 מרוחב הכתפיים?
אדם בשביל חיי היום יום שלו לא צריך יותר מסקוואט בנץ' דדליפט משקל גוף, דהיינו בלי מוט בכלל.
אבל אדם שרוצה להרים צעצועים מהריצפה או קופסאות כנראה יצטרך דפסיט דדליפט 30 ק"ג.
אבל להגיד שביום יום אנשים צריכים כוח להרים רכבים או להוציא מסמרים מקרשים, זה לא נכון, זה לא צריך, זה רוצה.

להגיד "כמה כוח ואיזה כוח אדם צריך ביום?" זה לא הרבה.
צריך לומר "כמה כוח אדם רוצה ביום יום?".

ספורט זה תחביב, זה מעלה בין היתר את היכולות ביום יום, ואולי גם את יכולת ההישרדות שלך.
אבל זה ספורט. וכמו שבכדורגל המטרה היא לא לבעוט את הקניות מהסופר עד לבית, גם בסקוואט, אין מטרה להרים רכבים.
מי שרוצה שהספורט שלו יביא אותו למקסימום יעילות בעבודות בית, כנראה יועיל לו קצת אירובי יותר מסקוואט.

נערך לאחרונה:
אדם בשביל חיי היום יום שלו לא צריך יותר מסקוואט בנץ' דדליפט משקל גוף, דהיינו בלי מוט בכלל.
בשביל היום יום הייתי מוותר על הבנץ' גם, אולי מחליף אותו בפרס, 10 קילו יספיקו מעל ומעבר בשביל לשים קופסה במדף העליון בארון או משהו כזה.
נכון נתתי דוגמה קיצונית.
בשביל מה בכלל סקוואט יעיל ביום יום? לקום מישיבה לעמידה זה התנועה היחידה ביום יום שמדמה תנועת סקוואט. כנראה שרובנו קמים מישיבה לעמידה כשהרגליים ברוחב הכתפיים (נראה לי, לא חקרתי את הנושא), וקמים לא ממצב של מתחת למקביל ולא עם מוט על הגב, ככה שסקוואט שובר מקביל עם מוט לא רלוונטי בכל מקרה.
מראש הציטוט שהבאת בהתחלה מדבר על איך הכוח בסקוואט מתורגם לסוגי ספורט אחרים, כלומר זה כן מדבר על כוח למשהו ספציפי (ספציפי לכל סוג ספורט), זה לא מדבר על כוח "כללי" שאתה מדבר עליו

כי לסחוב שקיות מהסופר בפעם אחת זה הכי חשוב
כול פעם שאני רואה שהודעה אחרונה על ידך בנושא, אני יודע שאני חייב להיכנס כי זה בטח אתה מחסל כול רצינות שהייתה בשרשור עם
הטרולניג המשובח שלך

כול פעם שאני רואה שהודעה אחרונה על ידך בנושא, אני יודע שאני חייב להיכנס כי זה בטח אתה מחסל כול רצינות שהייתה בשרשור עם
הטרולניג המשובח שלך
חס וחלילה
אני אדם רציני ( @elchonon יעיד)

**מוחמא:wub:**

אני מבין את השאלה שלו וזה משהו שגם אני חשבתי עליו, אני למשל מתאמן על התנועות המורכבות ונותן 130 דדליפט לשביעיות ו70 בנץ' לשישיות, יש לי הרבה חברים שמתאמנים פעם בשנה ומרימים הרבה פחות ממני בכל התרגילים, אממה? כל פעם שאני והם הולכים מכות כזה בצחוק או דוחפים אחד את השני או עושים הורדת ידיים הם שוברים אותי, עכשיו אני נמוך ושוקל די קצת וכולם אכן יותר גבוהים ממני בהרבה ושוקלים יותר ממני גם בדי הרבה אבל בכל זאת זה תמיד עניין אותי איך חבר שלא יכול להרים 80 דדליפט יכול לנצח אותי בהורדת ידיים ששם אפילו משקל הגוף משחק אפילו פחות תפקיד, או להצליח לדחוף אותי למרות שהוא שוקל רק 10-5 קילו מעליי אבל לא מרים קרוב אלי בבנץ'

• פותח/ת השרשור
אני מבין את השאלה שלו וזה משהו שגם אני חשבתי עליו, אני למשל מתאמן על התנועות המורכבות ונותן 130 דדליפט לשביעיות ו70 בנץ' לשישיות, יש לי הרבה חברים שמתאמנים פעם בשנה ומרימים הרבה פחות ממני בכל התרגילים, אממה? כל פעם שאני והם הולכים מכות כזה בצחוק או דוחפים אחד את השני או עושים הורדת ידיים הם שוברים אותי, עכשיו אני נמוך ושוקל די קצת וכולם אכן יותר גבוהים ממני בהרבה ושוקלים יותר ממני גם בדי הרבה אבל בכל זאת זה תמיד עניין אותי איך חבר שלא יכול להרים 80 דדליפט יכול לנצח אותי בהורדת ידיים ששם אפילו משקל הגוף משחק אפילו פחות תפקיד, או להצליח לדחוף אותי למרות שהוא שוקל רק 10-5 קילו מעליי אבל לא מרים קרוב אלי בבנץ'
אולי כי הורדת ידיים זה קשור ליד הקדמית? ובנץ זה לחזה ויד אחורית...להיות חזק זה להיות חזק בתנועה מסויימת

אז זה עניין שצריך להתאמן ספציפית עליו אם זה מה שמעניינן אותך, תבדוק מה עושים מורידי ידיים ותתאמן על זה (לא חושב שדדליפט קשור לזה), לדחוף מישהו זה פחות עניין של בנץ', זה גם לייצב את עצמך שתוכל לדחוף ולא להידחף אחורה. יכול להיות שהביצוע של הדברים האלה באה לחברים שלך יותר טבעי מאשר לך, או שאותם חברים בעצם יותר חזקים ממך פשוט אתה לא רואה את זה בחדר כושר כי אתה מתאמן יותר מהם על התנועות של בנץ', דדליפט וכו'.
ואם אנחנו מקשרים את זה לנושא הפוסט, אני לא רואה איך לשנות רוחב עמידה בסקוואד, או לדדלפט סומו במקום קלאסי או להיפך, או לשנות טכניקה בבנץ', לא רואה איך זה ישפיע על הדברים שציינת

אז זה עניין שצריך להתאמן ספציפית עליו אם זה מה שמעניינן אותך, תבדוק מה עושים מורידי ידיים ותתאמן על זה (לא חושב שדדליפט קשור לזה), לדחוף מישהו זה פחות עניין של בנץ', זה גם לייצב את עצמך שתוכל לדחוף ולא להידחף אחורה. יכול להיות שהביצוע של הדברים האלה באה לחברים שלך יותר טבעי מאשר לך, או שאותם חברים בעצם יותר חזקים ממך פשוט אתה לא רואה את זה בחדר כושר כי אתה מתאמן יותר מהם על התנועות של בנץ', דדליפט וכו'.
ואם אנחנו מקשרים את זה לנושא הפוסט, אני לא רואה איך לשנות רוחב עמידה בסקוואד, או לדדלפט סומו במקום קלאסי או להיפך, או לשנות טכניקה בבנץ', לא רואה איך זה ישפיע על הדברים שציינת
בדיוק אז בפועל הם יותר חזקים ממני, אם אני הולך איתם מכות הם ינצחו (אף אחד מהם לא יודע אומנות לחימה וכאלה אם תטענו שזה כי יש להם טכניקה או משהו), אבל במכון אני יותר חזק מהם. משמע שבעצם חוזק של מכון לא באמת אומר חוזק במציאות כי אני חזק בתנועות כי אני פשוט מתאמן עליהם יותר מהם ויודע להיות ספציפי בהם. מה שכן אני מרים גם יותר מהם בבייספס קרלס ששם אין טכניקה אז זה מוזר לי שאני מפסיד בהורדת ידיים למרות שהם גם לא ידועים שום טכניקה או משהו כזה של הורדת ידיים

בדיוק אז בפועל הם יותר חזקים ממני, אם אני הולך איתם מכות הם ינצחו (אף אחד מהם לא יודע אומנות לחימה וכאלה אם תטענו שזה כי יש להם טכניקה או משהו), אבל במכון אני יותר חזק מהם. משמע שבעצם חוזק של מכון לא באמת אומר חוזק במציאות כי אני חזק בתנועות כי אני פשוט מתאמן עליהם יותר מהם ויודע להיות ספציפי בהם. מה שכן אני מרים גם יותר מהם בבייספס קרלס ששם אין טכניקה אז זה מוזר לי שאני מפסיד בהורדת ידיים למרות שהם גם לא ידועים שום טכניקה או משהו כזה של הורדת ידיים
כדי להיות טוב במכות, כוח יכול לעזור, אבל הוא ממש לא המרכיב העיקרי.
במכות יעזור לך גם גמישות, זריזות, משקל גוף (גם משומן) וכוח סבל. אבל מעל הכל טכניקה. כן, במכות כמו במשקולות יש טכניקות ספציפיות בכל אומנות לחימה שתעזור.
אני מתקשה להיאבק עם אנשים חלשים ממני שיותר גדולים ממני פיזית. אבל בסופו של דבר יש טכניקה נכונה שעוזרת לי להתמודד איתם.
בג'וג'יטסו ברזילאי ובעצם בקרב קרקע משקל גוף הוא יתרון עצום, אך כמובן שטכניקה מדוייקת תנצח.

באיגרוף אורך זרועות וגובה יועילו יותר, אבל גם משקל גוף מאוד משנה.

אז גם אם תרים בבנץ' 150 ק"ג, ותעשה דדליפט 200 ק"ג זה רק יתן לך יתרון קל שינוצח במשקל גוף גדול יותר.

אם אתה באמת רוצה להשקיע את כל כולך בךהיות המתאבק הטוב ביותר תצטרך להשקיע בעוד כמה דברים מלבד כוח פיזי.
1. טכניקה - שזה ללמוד את אומנויות הלחימה, יש אנשים שמנתחים את הטכניקות הטובות ביותר להיאבקות קרקע, ויש שמנתחים את הטכניקות של איגרוף ובעיטות לעומת אחרים שמתמחים בהפלות או בשימוש בציוד כמו סכינים וכלים "לא קונבנציונלים".
2. מהירות מגיע בעיקר מתרגול שוב ושוב של הטכניקות המדוברות.
3. גמישות מאוד עוזר במיוחד בקרקע, זה יכול להיות ההבדל בין להיכנע בנעילה או לצאת ממנה.
4. משקל גוף - לא לחינם לוחמי הסומו הם מהמתאבקים הכי מכובדים ביפן, קשה לי להאמין שיש הרבה לוחמים שיכולים להתמודד מולם בקרב פנים אל פנים.
5. כוח סבל - כי לחטוף זה נורמלי ומצופה, גם מלוחם טוב. ללמוד לחטוף ולהמשיך זה כנראה אחד הדברים הכי חשובים. רוב הקרבות עלולות להתחיל רק אחרי שחטפת פיצוץ לפרצוף.
6. ואחרון חביב כוח פיזי - אני לא מתבייש או נמנע בקרב אמיתי להשתמש בכוח, אם זה בחניקה או בנעילות שונות. אבל בשביל לפתח טכניקה, באימונים אני מנסה כמה שיותר להתאמן בלעדיו, כדי לראות באמת איזה טכניקה עובדת.
וכמובן שבאגרוף, ובהרבה תרגילים כוח מאוד יכול להפריע כי חשוב להיות משוחרר. צריך ללמוד להיות משוחרר למרות הכוח.
אחד האנשים האהובים עלי:

וכמעט כל הנאמר למעלה תקף גם להורדת ידיים.
טכניקה, משקל גוף, גודל ואורך ידיים, מהירות, ותרגול מאוד חשובים מלבד כוח.
סתם דרך אגב, המאמן אומנויות לחימה הקודם שלי שקל 60 ק"ג ויכולתי לזרוק אותו באוויר.
אבל על פי רוב הוא פתח לי את הצורה.

• פותח/ת השרשור
כדי להיות טוב במכות, כוח יכול לעזור, אבל הוא ממש לא המרכיב העיקרי.
במכות יעזור לך גם גמישות, זריזות, משקל גוף (גם משומן) וכוח סבל. אבל מעל הכל טכניקה. כן, במכות כמו במשקולות יש טכניקות ספציפיות בכל אומנות לחימה שתעזור.
אני מתקשה להיאבק עם אנשים חלשים ממני שיותר גדולים ממני פיזית. אבל בסופו של דבר יש טכניקה נכונה שעוזרת לי להתמודד איתם.
בג'וג'יטסו ברזילאי ובעצם בקרב קרקע משקל גוף הוא יתרון עצום, אך כמובן שטכניקה מדוייקת תנצח.

באיגרוף אורך זרועות וגובה יועילו יותר, אבל גם משקל גוף מאוד משנה.

אז גם אם תרים בבנץ' 150 ק"ג, ותעשה דדליפט 200 ק"ג זה רק יתן לך יתרון קל שינוצח במשקל גוף גדול יותר.

אם אתה באמת רוצה להשקיע את כל כולך בךהיות המתאבק הטוב ביותר תצטרך להשקיע בעוד כמה דברים מלבד כוח פיזי.
1. טכניקה - שזה ללמוד את אומנויות הלחימה, יש אנשים שמנתחים את הטכניקות הטובות ביותר להיאבקות קרקע, ויש שמנתחים את הטכניקות של איגרוף ובעיטות לעומת אחרים שמתמחים בהפלות או בשימוש בציוד כמו סכינים וכלים "לא קונבנציונלים".
2. מהירות מגיע בעיקר מתרגול שוב ושוב של הטכניקות המדוברות.
3. גמישות מאוד עוזר במיוחד בקרקע, זה יכול להיות ההבדל בין להיכנע בנעילה או לצאת ממנה.
4. משקל גוף - לא לחינם לוחמי הסומו הם מהמתאבקים הכי מכובדים ביפן, קשה לי להאמין שיש הרבה לוחמים שיכולים להתמודד מולם בקרב פנים אל פנים.
5. כוח סבל - כי לחטוף זה נורמלי ומצופה, גם מלוחם טוב. ללמוד לחטוף ולהמשיך זה כנראה אחד הדברים הכי חשובים. רוב הקרבות עלולות להתחיל רק אחרי שחטפת פיצוץ לפרצוף.
6. ואחרון חביב כוח פיזי - אני לא מתבייש או נמנע בקרב אמיתי להשתמש בכוח, אם זה בחניקה או בנעילות שונות. אבל בשביל לפתח טכניקה, באימונים אני מנסה כמה שיותר להתאמן בלעדיו, כדי לראות באמת איזה טכניקה עובדת.
וכמובן שבאגרוף, ובהרבה תרגילים כוח מאוד יכול להפריע כי חשוב להיות משוחרר. צריך ללמוד להיות משוחרר למרות הכוח.
אחד האנשים האהובים עלי:

וכמעט כל הנאמר למעלה תקף גם להורדת ידיים.
טכניקה, משקל גוף, גודל ואורך ידיים, מהירות, ותרגול מאוד חשובים מלבד כוח.
סתם דרך אגב, המאמן אומנויות לחימה הקודם שלי שקל 60 ק"ג ויכולתי לזרוק אותו באוויר.
אבל על פי רוב הוא פתח לי את הצורה.

אבל הוא אומר שלא הוא ולא חברים שלו מכירים את הטכניקות, משמע שכל אחד דוחף את החבר השני כך שמי שיותר חזק מנצח...חוץ מזה שגם אם מישהו חונק אותך, אם אתה עושה דדליפט של 130 אתה פשוט מתרומם אתו ונופל עליו...ומהירות זה סוג של כוח...
נ.ב. שאלתי את עצמי תמיד למה המתאבקי סומו כאלה שמנים...הם נראים יותר שמנים מריי וילאמס וכנראה פחות חזקים ממנו, למה אם לא מתאמים עם משקולות?

כי לסחוב שקיות מהסופר בפעם אחת זה הכי חשוב
זה המקסימום פיזיות שמגיעים אליה לא?🤣
מה קשטר הורדת ידיים לדדליפט wtf
הורדת ידיים תלוי בהרבה משתנים שאחד מהם זה אורך יד יכולה להביא יתרון, אתה נמוך הם גבוהים=יתרון להם
כנראה שהטכניקה שלהם יותר טובה ויש גם סיכוי שבכוח הם יותר חזקים זו תנועה שלא קשורה בשום מובן לדדליפט ובנץ׳

גם בייספס קארלס לא אומרים יותר מידי.

אבל הוא אומר שלא הוא ולא חברים שלו מכירים את הטכניקות, משמע שכל אחד דוחף את החבר השני כך שמי שיותר חזק מנצח...חוץ מזה שגם אם מישהו חונק אותך, אם אתה עושה דדליפט של 130 אתה פשוט מתרומם אתו ונופל עליו...ומהירות זה סוג של כוח...
נ.ב. שאלתי את עצמי תמיד למה המתאבקי סומו כאלה שמנים...הם נראים יותר שמנים מריי וילאמס וכנראה פחות חזקים ממנו, למה אם לא מתאמים עם משקולות?
בדחיפות ממש לא מי שחזק יותר ינצח.
הכבד יותר ישאר במקומו בגלל כוח המשיכה החזקה יותר, והדוחף הקל יותר לא יצליח להזיז אותו.
וכמובן שגם כאו יש טכניקה שיש אנשים שמכירים באופן טבעי, כמו לדחוף מנקודה נמוכה בגוף של היריב, ולהניח את הרגליים שלך כמה שיותר רחוק מהאדם הנידחף.

מי שמבין בחניקות והאיבקות קרקע, גם אם תרים אותו, אתה תישאר נעול בחניקה, ועלול להיתפס לך הצוואר או יותר גרוע מהנסיון לזרוק אדם שנעול לך על הצוואר, אבל לפעמים להרים יריב זה רעיון לא רע.

ומתאבקי סומו הם כנראה הלוחמים הכי מכובדים ביפן, ויש להם כוח וגמישות מדהימים, בנוסף לטכניקה ומהירות.
אני לא יודע בכמה הם חלשים מריי וויליאמס אם בכלל בכל השרירים האחרים מלבד הסקוואט. הבייספס והכתפיים שלהם די עוצמתיות.
אני מוכן להניח כסף על לוחם סומו מיומן שינצח בקרב נגד ריי וילאמס, עם כל הכבוד שיש לי לריי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית