הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית SS אחרי שנה וחצי

elrameinii

משתמש מתחיל
69
14
נק' מוניטין:
49
69
14
כשהתחלתי להתאמן לא עשיתי תכנית כח פשוט עבדתי Ab לאחר מכן Abc התקדמתי ועדיין ממשיך להתקדם בסדר. אני רוצה לשפר את המשקלים במורכבים.
אני לא עושה יותר מידי דדליפט בתוכנית שלי כרגע.
אני כבר מתאמן שנה וחצי יש טעם לעשות כרגע את התוכנית SS?
האם התוכנית תספיק לי לגדול?

משקלים Rm1
Bench 100
Squat 140
Deadlift 155-160

עשיתי פעם 8 סטים כבדים של דדליפט בשבוע ל6 חזרות כחלק מחלוקה של AB והחסרון שהיה הוא חוסר יכולת לעבוד כבד כל אימון (טעות למתאמנים בינוניים ומעלה לעבוד כבד בכל אימון) , ועדיין, גדלתי בצורה מפחידה, לא מעט בזכות הדדליפט.
טוב אז תמשיך אח
אני לא בא לשכנע אנשים

ואלה אל תשתכנע תמשיך לחשוב שאתה יודע הכל
מה הקטע לענות בצורה מגעילה?
בפיתוח גוף יש מקום לתרגילים מורכבים,אך יש צורך בלבודד שרירים,דדליפט מתיש ואי אפשר לתת הכל בתרגילים אחרים,במה דדליפט עוזר לפיתוח גוף בצורה ישירה שתרגילים אחרים פחות מתישים לא יכולים להחליף? פעם בשבוע בעצימות סבבה זה בסדר לא יותר מזה,אין לי כח להיכנס לוויכוח של בילדרים ופאןרליפטרים,
מה שכן יש מקום לתקופות כוח בקריירה של מפתחי גןף בהחלט.
בסופו של דבר לי אישית זה פגע הדדליפט ולא ראיתי שוב חסך ממנו,אני פשוט מבודד.
דדליפט מתיש כי הוא תרגיל שחוסך לך 4 תרגילים במכה אחת.
אתה יכול לדלג על עבודת טרפזים, כתף אחורי, אמסטרינג וגב תחתון ,כשאתה מבצע דדליפט. והוא אחלה תרגיל לגב.
לא אמרתי להכניס אותו יותר מפעם בשבוע, אבל הוא בהחלט תרגילך שיבנא גוף יפה.

וזה לא קשור לבילדרים לעומת ליפטרים, למתאמן מתחיל וממוצע ובמיוחד טבעי, אם תתחזק תגדל ואם תגדל תתחזק.
אם יש לך דדליפט 200, כנראה יש לך חתירה לפחות 140 ק"ג והגב שלך נראה בהתאם.

מעולם לא ראיתי דדליפטר כבד עם כתף טרפזים או גב קטן.

עוד לא הצלחתי להבין איך דדליפט פגע בך. וברור שאפשר בלעדיו, אבל תצטרך להשקיע ביותר מ4 תרגילים כדי לקבל מה שהוא נותן.
זה כמו להיתקע על מכשירי חזה במקום בנץ' או מכשירי רגליים במקום סקוואט.

למטרות בילדינג אתה רוצה להגיע להתשה "מקומית", כלומר, שהשריר "צועק הצילו".

אם תעשה את זה דרך תרגיל כמו דדליפט - אתה תתעייף מאוד באימון, הוא תהיה מותש מטעמים שהם לא - "התשה מקומית", וגם צריך להתאושש מהם.

זה לא אומר שאי אפשר לבנות מסת שריר עם דדליפט, אבל דדליפט (קלאסי) למטרה הזאת, הוא כלי פחות אידאלי.
סיכמת את זה יפה. אני אישית לא ראיתי הרבה בילדרים רציניים משלבים דדליפט קלאסי כבד כחלק מהתכנית. אני בטוח שיש אבל לא נראה לי שהרבה.

סיכמת את זה יפה. אני אישית לא ראיתי הרבה בילדרים רציניים משלבים דדליפט קלאסי כבד כחלק מהתכנית. אני בטוח שיש אבל לא נראה לי שהרבה.
אין על אופיר.
מה הקטע לענות בצורה מגעילה?

דדליפט מתיש כי הוא תרגיל שחוסך לך 4 תרגילים במכה אחת.
אתה יכול לדלג על עבודת טרפזים, כתף אחורי, אמסטרינג וגב תחתון ,כשאתה מבצע דדליפט. והוא אחלה תרגיל לגב.
לא אמרתי להכניס אותו יותר מפעם בשבוע, אבל הוא בהחלט תרגילך שיבנא גוף יפה.

וזה לא קשור לבילדרים לעומת ליפטרים, למתאמן מתחיל וממוצע ובמיוחד טבעי, אם תתחזק תגדל ואם תגדל תתחזק.

מעולם לא ראיתי דדליפטר כבד עם כתף טרפזים או גב קטן.

עוד לא הצלחתי להבין איך דדליפט פגע בך. וברור שאפשר בלעדיו, אבל תצטרך להשקיע ביותר מ4 תרגילים כדי לקבל מה שהוא נותן.
זה כמו להיתקע על מכשירי חזה במקום בנץ' או מכשירי רגליים במקום סקוואט.
עזוב הראייה שלך אחרת

למתאמן מתחיל וממוצע ובמיוחד טבעי, אם תתחזק תגדל ואם תגדל תתחזק.
זה נכון, אבל האם הדרך האידיאלית לגדול היא בהכרח לעבוד מורכבים על כוח? נגיד דיברתם אתה ו @The Blast בפוסט אחר כאן שאם מישהו יעשה את התכנית של אליהו הוא יגדל יותר מרוב הבילדרים הממוצעים, אם ישרוד את התכנית. אז נכון הוא יגדל כי יש נפח עצום בתכנית, אבל זה לא הדרך האידיאלית למישהו שרוצה נטו לגדול, אם מישהו רוצה בילדינג, לגדול, הוא יכול לצבור את אותו הנפח לשרירים הרלוונטיים בתרגילים שפחות מעמיסים על מע' העצבים ודורשים פחות התאוששות.
א. לא ממש. היה לי דדליפט 200 אחרי פחות משנה שהתחלתי לדדלפט, אבל מעולם לא הייתי קרוב ל 140 חתירה.
ב. בטוח שמי שיש לו חתירה 140 יש לו גב גדול, אבל בשביל גב גדול לא חייב חתירה 140
אתה יכול לעשות 4 תרגילים במקום הדדליפט בשביל לפגוע באותם שרירים, אתה יכול להתיש את אותם שרירים ועדיין זה ידרוש ממך פחות התאוששות מאשר להתאושש מנפח של דדליפט כבד

זה נכון, אבל האם הדרך האידיאלית לגדול היא בהכרח לעבוד מורכבים על כוח? נגיד דיברתם אתה ו @The Blast בפוסט אחר כאן שאם מישהו יעשה את התכנית של אליהו הוא יגדל יותר מרוב הבילדרים הממוצעים, אם ישרוד את התכנית. אז נכון הוא יגדל כי יש נפח עצום בתכנית, אבל זה לא הדרך האידיאלית למישהו שרוצה נטו לגדול, אם מישהו רוצה בילדינג, לגדול, הוא יכול לצבור את אותו הנפח לשרירים הרלוונטיים בתרגילים שפחות מעמיסים על מע' העצבים ודורשים פחות התאוששות.

א. לא ממש. היה לי דדליפט 200 אחרי פחות משנה שהתחלתי לדדלפט, אבל מעולם לא הייתי קרוב ל 140 חתירה.

אתה יכול לעשות 4 תרגילים במקום הדדליפט בשביל לפגוע באותם שרירים, אתה יכול להתיש את אותם שרירים ועדיין זה ידרוש ממך פחות התאוששות מאשר להתאושש מנפח של דדליפט כבד
היידה

אני לא טוען שבילדר צריך נפח מטורף ולהתאמן כמו שאליהו מאמן. אליהו מאמן כוח, ועל הדרך כל המתאמנים שלו גם ענקיים.

תשישות זה לא דבר כזה נורא במידה ועושים את זה נכון.
דדליפט פעם בשבוע, בסוף אימון, לדעתי יכול לתרום הרבה.

אולי הגזמתי קצת עם המספרים, אבל דדליפט נותן גב חזק וגדול.

למתאמן הקלאסי והטבעי, כוח וגודל הולכים יחסית יד ביד. קשה לגדול בלי להתחזק, וכן להיפך.

הדיון שלנו על דדליפט צריך להיות גם כן על סקוואט, בנץ' ופרס.
באותו מידה שדדליפט מתיש יותר, גם הסקוואט והבנץ'.

אפשר לתת למתאמן 6 תרגילים שונים לרגליים במקום סקוואט, והוא ירגיש פאמפ בכל אחד מהתרגילים במקום הרצוי, אבל סקוואט הוא דרך מעולה לחסוך את כל זה ולתת תוצאות מעולות, במיוחד אם אתה משחק עם הווריאציות השונות של הסקוואט.

גם בדדליפט, אני חושב שסטיף לאג דדליפט, הוא תרגיל מעולה לגב ולאמסטרינג וכדאי להישקל על ידי כל בילדר.

תנסה לדמיין את עולם הבילדינג בלי בנץ', כשכל הבילדרים יעשו רק פלייז (פרפר) ומכשירים.

אני לא טוען שבילדר צריך נפח מטורף ולהתאמן כמו שאליהו מאמן. אליהו מאמן כוח, ועל הדרך כל המתאמנים שלו גם ענקיים.

למתאמן הקלאסי והטבעי, כוח וגודל הולכים יחסית יד ביד. קשה לגדול בלי להתחזק, וכן להיפך.

אפשר לתת למתאמן 6 תרגילים שונים לרגליים במקום סקוואט, והוא ירגיש פאמפ בכל אחד מהתרגילים במקום הרצוי, אבל סקוואט הוא דרך מעולה לחסוך את כל זה ולתת תוצאות מעולות, במיוחד אם אתה משחק עם הווריאציות השונות של הסקוואט.

גם בדדליפט, אני חושב שסטיף לאג דדליפט, הוא תרגיל מעולה לגב ולאמסטרינג וכדאי להישקל על ידי כל בילדר.

תנסה לדמיין את עולם הבילדינג בלי בנץ', כשכל הבילדרים יעשו רק פלייז (פרפר) ומכשירים.
אתה לוקח את זה לצד שלך זה נכון שמפתחי גוף צריכים כח ופרוגרסיב אוברלאוד,אבל יש מעבררר בראח,

איזה באלגן. אני אנסה עוד פעם.

-----

דדליפט בונה מסת שריר.

אפשר להשתמש בדדליפט כדי לבנות מסת שריר.

אם עשית עבודת נפח בדדליפט והשרירים שלך התאמצו, והותשו - זה כי דדליפט עובד עליהם. (וזה לא אמור להפתיע אף אחד, ולכן אין טעם טעם להתווכח על זה, כי אנחנו מסכימים).

יופי? את הנושא הזה סיימנו?

-----

הלאה!

-על זה שאם יש לנו מטרה, אז כדאי שהאימונים שלנו יהיו ספציפיים למטרה - גם לא צריך להסביר לאף אחד.

-וכיאה לפורום שהוא במידה נכרת "של ליפטרים", גם לא צריך לספר שלמתאמן יש גבול של מה שהוא יכול להתאושש ממנו, ושכמות המשאבים שלו מוגבלת, וכן אני ואתה רואים שמתאמנים מתקדמים צריכים לנהל את ההתאוששות שלהם עם כל מני "טריקים", כמו: לא לעבוד כל הזמן הכי כבד, להתמקד על דברים מסויימים פר תקופה, להיעזר בתרגילים שנחשבים לפחות שוחקים כדי לעבוד, אבל לא - "לשרוף" את מערכת העצבים....

עד כאן, אנחנו משדרים על אותו הגל?

-----

-יופי. אז בילדר לא צריך את כל החרא הזה.

-בילדר לא צריך "להשרף" עם עומס מערכתי של סטים מועט-חזרות בעצימות גבוהה של תרגילים שמרימים בנם בבת אחת ים משקל - כי הוא יכול לפתח גוף גם בעבודה עם משקלים נמוכים. (יותר טווח, יותר חזרות, עבודת טמפו, עצירות, התמקדות ממש בחלקים של התרגיל שבהם השריר עובד קשה...)

-בילדר לא צריך להתעייף מעבודה כבדה (כמו דדליפט), כי הוא יכול לפתח גוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

-בילדר לא צריך לעבור דרך סטים של חימום עד למשקל כבד, כי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

-בילדר לא צריך לסחוב פלטות, ולסחוב אותן ולפרק אותן - כי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

-בילדר לא צריך לעמת את המפרקים, ואת הגידים שלו עם משקלים סופר גבוהים, ולהתאושש מזה - כי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

בילדר לא צריך להסתכן בעבודה עם משקלים קשים, שאי-שליטה בהם עלולה לגרור פציעות רציניות - ככי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים...

הבנת את התמה?
ליפטרים צריכים להכניס לניהול העומסים שלהם פקטורים של התאוששות שהם בלתי נמנעים כשעובדים עם משקלים כבדים,

בעוד שבילדרים לומדים איך לקמבן עבודה ממוקדת, שמתישה את השריר - בלי כל הבאלגנים שליפטרים מנסים לתמרן סביבם.

ודדליפט? - אפילו דוגמה מייצגת לתרגיל שמביא באלגנים כאלה, ולכן הוא כלי לא אידאלי.

בילדר יעדיף לעבוד עם וריאציה, או תרגיל, שבו הוא יכול לרדת מאוד במשקל, ואז להפעיל כל מני פטנטים, שמטרתם היא לסייע לו להפעיל את שריר המטרה, ולהתיש אותו, מבלי להעמיס על המפרקים, מבלי "להשרף", ועם כמה שיותר פוקוס ומיקוד על השרירים שהוא רוצה לעבוד עליהם.

ואז הם - יכולים להתיש את השרירים שלהם איפה שאנחנו עצרנו כבר מזמן מטעמים אחרים, והם גם יכולים לעבוד ב-RPE גבוה .

וזה עוד מבלי להכנס לסוגיות של "פיסול" עבור פיזיק מסויים (כמה אתה רוצה לעבוד על הגב התחתון שלך? איך "מפסלים" לפי פרופורציות, אם התרגילים שלך לא "סגורים על מטרה אחת", אלא עובדים על מלא דברים במקביל?)

טמפו סטיף לג עםרצועות, זו דוגמה לתרגיל שאפשר לבצע במקום דדליפט, ולהיעזר בו כדי שמה שיעצור אותך בו התשה של שרירי המטרה שלך, ולא משהו אחר.

-----

דדליפט בונה מסת שריר.

אם עשית עבודת נפח בדדליפט והשרירים שלך התאמצו, והותשו - זה כי דדליפט עובד עליהם. (וזה לא אמור להפתיע אף אחד, ולכן אין טעם טעם להתווכח על זה, כי אנחנו מסכימים).

-----

הלאה!

-על זה שאם יש לנו מטרה, אז כדאי שהאימונים שלנו יהיו ספציפיים למטרה - גם לא צריך להסביר לאף אחד.

-וכיאה לפורום שהוא במידה נכרת "של ליפטרים", גם לא צריך לספר שלמתאמן יש גבול של מה שהוא יכול להתאושש ממנו, ושכמות המשאבים שלו מוגבלת, וכן אני ואתה רואים שמתאמנים מתקדמים צריכים לנהל את ההתאוששות שלהם עם כל מני "טריקים", כמו: לא לעבוד כל הזמן הכי כבד, להתמקד על דברים מסויימים פר תקופה, להיעזר בתרגילים שנחשבים לפחות שוחקים כדי לעבוד, אבל לא - "לשרוף" את מערכת העצבים....

-----

-בילדר לא צריך "להשרף" עם עומס מערכתי של סטים מועט-חזרות בעצימות גבוהה של תרגילים שמרימים בנם בבת אחת ים משקל - כי הוא יכול לפתח גוף גם בעבודה עם משקלים נמוכים. (יותר טווח, יותר חזרות, עבודת טמפו, עצירות, התמקדות ממש בחלקים של התרגיל שבהם השריר עובד קשה...)

-בילדר לא צריך להתעייף מעבודה כבדה (כמו דדליפט), כי הוא יכול לפתח גוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

-בילדר לא צריך לעבור דרך סטים של חימום עד למשקל כבד, כי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

-בילדר לא צריך לסחוב פלטות, ולסחוב אותן ולפרק אותן - כי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

-בילדר לא צריך לעמת את המפרקים, ואת הגידים שלו עם משקלים סופר גבוהים, ולהתאושש מזה - כי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים.

בילדר לא צריך להסתכן בעבודה עם משקלים קשים, שאי-שליטה בהם עלולה לגרור פציעות רציניות - ככי הוא יכול לפתח את הגוף גם בעבודה עם משקלים קלים...

הבנת את התמה?
ליפטרים צריכים להכניס לניהול העומסים שלהם פקטורים של התאוששות שהם בלתי נמנעים כשעובדים עם משקלים כבדים,

בעוד שבילדרים לומדים איך לקמבן עבודה ממוקדת, שמתישה את השריר - בלי כל הבאלגנים שליפטרים מנסים לתמרן סביבם.

ודדליפט? - אפילו דוגמה מייצגת לתרגיל שמביא באלגנים כאלה, ולכן הוא כלי לא אידאלי.

בילדר יעדיף לעבוד עם וריאציה, או תרגיל, שבו הוא יכול לרדת מאוד במשקל, ואז להפעיל כל מני פטנטים, שמטרתם היא לסייע לו להפעיל את שריר המטרה, ולהתיש אותו, מבלי להעמיס על המפרקים, מבלי "להשרף", ועם כמה שיותר פוקוס ומיקוד על השרירים שהוא רוצה לעבוד עליהם.

ואז הם - יכולים להתיש את השרירים שלהם איפה שאנחנו עצרנו כבר מזמן מטעמים אחרים, והם גם יכולים לעבוד ב-RPE גבוה .

וזה עוד מבלי להכנס לסוגיות של "פיסול" עבור פיזיק מסויים (כמה אתה רוצה לעבוד על הגב התחתון שלך? איך "מפסלים" לפי פרופורציות, אם התרגילים שלך לא "סגורים על מטרה אחת", אלא עובדים על מלא דברים במקביל?)

טמפו סטיף לג עםרצועות, זו דוגמה לתרגיל שאפשר לבצע במקום דדליפט, ולהיעזר בו כדי שמה שיעצור אותך בו התשה של שרירי המטרה שלך, ולא משהו אחר.
היידה
רוני קולמן
רוני קולמן
ידעתי שתגיד את זה,קיצר יש עיניין של תפוקה,אפשר בפחות הזק להתאמן שלא ייק להתאוששות.
תעלה תמונה שלך רגע נראה את התוצאות

ארנולד שוורצנגר
לא חסר.. רק תגיד לי כמה שמות אתה רוצה.
המפתחי גוף הנוכחיים לא עובדים כוח,חלאססססססססססס
ותעלה תמונה סתם באלי לראות מה מסה השגת מהדדליפט הזה,מת לראות
צודק, כי המראה מעיד על הידע
לא תמיד אבל זה בא ביחד
חשוב לי שתבין חלילה,שאני הכל כותב באווירה טובה,בגדול גם חשוב לו האסתטיקה והגוף פיתוח גוף זה ספורט קשה וקשה מאוד,לדעתי יותר מפאורליפטינג אבל קטונתי

מלך אתה,אש על ההסברה
אני מכיר בחור עם 270 דדליפט שחיף,הבחור מקללל,בשביל פיתוח גוף עובדים כמו בן אדם

אני מכיר בחור עם 270 דדליפט שחיף,הבחור מקללל,
האמת שזה נשמע לי מוזר, אמנם בשביל גודל לא חייבים להגיע למספרים עצומים בהרמות, אבל להגיע ל 270 דדליפט ולא לגדול זה נורא מוזר
המפתחי גוף הנוכחיים לא עובדים כוח,חלאססססססססססס
עזבו את המפתחי גוף, אין מה להשוות מתאמן ברמת מתחיל-בינוני למישהו מקצוען ברמה גבוהה

-----

דדליפט בונה מסת שריר.

-----

הלאה!

-----

הבנת את התמה?

ניסחת את זה בצורה נהדר ויפה.
אבל אני רוצה להוסיף שני דברים.

הבודיבלדר הענק והמוזרק באמת שתרגיל כמו דדליפט קלאסי לא יתרום לו הרבה, ורובם ישתמשו בתרגיל דדליפט מעט שונה מהקלאסי.

אבל למתאמן מתחיל וטבעי, התאוששות ממש קלה ואפשר להכניס דדליפט פעם בשבוע, בנוסף לצורך בכוח שהוא חשוב יותר אצל המתאמן המתחיל והטבעי.

לכן, למרות שאני מסכים עם כל מה שאמרת, אני סבור שדדליפט בעצימות נמוכה חשובה מאוד למתאמנים מתחילים וטבעיים.

ניסחת את זה בצורה נהדר ויפה.
אבל אני רוצה להוסיף שני דברים.

הבודיבלדר הענק והמוזרק באמת שתרגיל כמו דדליפט קלאסי לא יתרום לו הרבה, ורובם ישתמשו בתרגיל דדליפט מעט שונה מהקלאסי.

אבל למתאמן מתחיל וטבעי, התאוששות ממש קלה ואפשר להכניס דדליפט פעם בשבוע, בנוסף לצורך בכוח שהוא חשוב יותר אצל המתאמן המתחיל והטבעי.

לכן, למרות שאני מסכים עם כל מה שאמרת, אני סבור שדדליפט בעצימות נמוכה חשובה מאוד למתאמנים מתחילים וטבעיים.
אז למה לי זה לא ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית