הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על חלבון מלא

• פותח/ת השרשור LironR
  • פורסם בתאריך

LironR

משתמש קבוע
1,001
543
נק' מוניטין:
1,094
1,001
543
היי יש לי שאלה למה צריך שרוב החלבון בתזונה יהיה מלא?(במידה וצורכים שני גרם לקילו) לפי מה שהבנתי ההבדל היחיד הוא שכמות הליאוצין נמוכה יותר בחלבון חסר אבל גם ככה מעל 3 גרם ליאוצין ביום אין ממש תועלת

נכון מה שהם אומרים בדקה 7:30?
אם ככה תהיה בעיה אם אני לדוגמא אבסס את צריכת החלבון שלי על שעועית עדשים ובוטנים לדוגמא?
@kotzer @Mike
אשמח שתגיבו מה דעתכם בנושא

למה צריך שרוב החלבון בתזונה יהיה מלא?(במידה וצורכים שני גרם לקילו)
כי הגוף שלך צריך כמות מסויימת מ-9 חומצות האמינו שהגוף שלך לא יודע לייצר, ואם אתה אוכל כמות גבוהה מדי של חלבון לא מלא, אתה עלול להגיע לחוסרים חלקיים בחומצות האמינו האלה

לפי מה שהבנתי ההבדל היחיד הוא שכמות הליאוצין נמוכה יותר בחלבון חסר
זה לא ההבדל היחיד, לאוצין זו רק אחת מ-9 החומצות החסרות

אבל גם ככה מעל 3 גרם ליאוצין ביום אין ממש תועלת
למה אין תועלת?

אם ככה תהיה בעיה אם אני לדוגמא אבסס את צריכת החלבון שלי על שעועית עדשים ובוטנים לדוגמא?
בוטנים אני לא יודע, אבל אין בעיה שחלק לא רע מהתזונה שלך יהיה עדשים, אבל קח בחשבון שאם זה מקור החלבון היחיד שלך אתה תצטרך להשיג יותר חלבון (מינימום 2 גרם לקילו) בשביל לא להגיע למצב של חוסר בחומצות שנמצאות בכמות נמוכה שם, אבל זה גם יכול להגיע למצב שחלק כל כך גדול מהתזונה שלך יהיה עדשים, שאתה חוסך מעצמך חומרי תזונה אחרים כמו ויטמינים מסויימים

• פותח/ת השרשור
כי הגוף שלך צריך כמות מסויימת מ-9 חומצות האמינו שהגוף שלך לא יודע לייצר, ואם אתה אוכל כמות גבוהה מדי של חלבון לא מלא, אתה עלול להגיע לחוסרים חלקיים בחומצות האמינו האלה

למה אין תועלת?

בוטנים אני לא יודע, אבל אין בעיה שחלק לא רע מהתזונה שלך יהיה עדשים, אבל קח בחשבון שאם זה מקור החלבון היחיד שלך אתה תצטרך להשיג יותר חלבון (מינימום 2 גרם לקילו) בשביל לא להגיע למצב של חוסר בחומצות שנמצאות בכמות נמוכה שם, אבל זה גם יכול להגיע למצב שחלק כל כך גדול מהתזונה שלך יהיה עדשים, שאתה חוסך מעצמך חומרי תזונה אחרים כמו ויטמינים מסויימים

אני לא יודע היה לי ויכוח עם טבעוני/צמחוני אחד שאמר לי שזו הכמות המקסימלית שמועילה(כמו שמעל 1.6 גרם חלבון לקילו אין יתרון כלשהו) ושאין בעיה עם חלבון אפונה לדוגמא כי אם צורכים מספיק ממנו(2 גרם לקילו) אז מגיעים גם ככה למספיק חומצות אמינו חסרות

ואם לדוגמא המנת חלבון שלי בצהריים תהיה שעועית ואז יוצא שבערך 50 אחוז מהכמות חלבון היומית שלי היא חלבון מלא זה עדיין יכול לגרום לחוסר? כי אני רוצה לשלב דברים כמו שעועית בתזונה שלי אבל בגלל שיש בזה יותר מדי חלבון "חסר" ואז יוצא מצב שבמקום לאכול 120 גרם חלבון אני צריך לאכול 150 או 160 כדי להגיע ל70 אחוז חלבון "מלא"

ויש בעיה לאכול לדוגמא 4 ביצים ביום?

נערך לאחרונה:
אני לא יודע היה לי ויכוח עם טבעוני/צמחוני אחד שאמר לי שזו הכמות המקסימלית שמועילה(כמו שמעל 1.6 גרם חלבון לקילו אין יתרון כלשהו) ושאין בעיה עם חלבון אפונה לדוגמא כי אם צורכים מספיק ממנו(2 גרם לקילו) אז מגיעים גם ככה למספיק חומצות אמינו חסרות
הייתי נמנע מעצות תזונתיות מטבעונים.

ואם לדוגמא המנת חלבון שלי בצהריים תהיה שעועית ואז יוצא שבערך 50 אחוז מהכמות חלבון היומית שלי היא חלבון מלא זה עדיין יכול לגרום לחוסר? כי אני רוצה לשלב דברים כמו שעועית בתזונה שלי אבל בגלל שיש בזה יותר מדי חלבון "חסר" ואז יוצא מצב שבמקום לאכול 120 גרם חלבון אני צריך לאכול 150 או 160 כדי להגיע ל70 אחוז חלבון "מלא"
זו גם שאלה של כמויות ושילובים, זה שלא שאין שם בכלל את חומצות האמינו הנחוצות, אלה פחות מחלק מסויים
אם אתה צורך תזונה טבעונית, אני ממליץ לפחות התייעצות עם דיאטן

• פותח/ת השרשור

למה אין תועלת?

הייתי נמנע מעצות תזונתיות מטבעונים.

זו גם שאלה של כמויות ושילובים, זה שלא שאין שם בכלל את חומצות האמינו הנחוצות, אלה פחות מחלק מסויים
אם אתה צורך תזונה טבעונית, אני ממליץ לפחות התייעצות עם דיאטן
סבבה ואני לא טבעוני או משהו אבל אם לדוגמא כדי להגיע ל2-2.1 גרם חלבון לקילו אני צריך 120 גרם חלבון אז כמה מתוך זה המינימום שצריך להיות מלא? כי אני אוהב לפעמים לבסס את רוב הפחמימות שלי על שעועית משימורים או לחם מלא וכד' ובדברים כאלה יש יחסית הרבה חלבון 'חסר'

ולגבי ביצים 4 ביום לדוגמא זה בסדר?

סבבה ואני לא טבעוני או משהו אבל אם לדוגמא כדי להגיע ל2-2.1 גרם חלבון לקילו אני צריך 120 גרם חלבון אז כמה מתוך זה המינימום שצריך להיות מלא? כי אני אוהב לבסס את הפחמימות שלי על שעועית משימורים או לחם מלא וכד' ובדברים כאלה יש יחסית הרבה חלבון 'חסר'
ככל שאתה צורך יותר חלבון, ככה פחות חשוב שהרוב יהיה מלא.
קח לדוגמא צריכה של 1.6-1.8 גרם לקילו, שם אתה צריך 70% מלא, אצלך זה יצא משהו באיזור ה-70 גרם חלבון מלא. אם יש לך את זה, אז אתה מסודר, בלי קשר לכמה חלבון אתה צורך ביום

ולגבי ביצים 4 ביום לדוגמא זה בסדר?
אין נכון להיום ראיות שזה לא בסדר

• פותח/ת השרשור
ע
ככל שאתה צורך יותר חלבון, ככה פחות חשוב שהרוב יהיה מלא.
קח לדוגמא צריכה של 1.6-1.8 גרם לקילו, שם אתה צריך 70% מלא, אצלך זה יצא משהו באיזור ה-70 גרם חלבון מלא. אם יש לך את זה, אז אתה מסודר, בלי קשר לכמה חלבון אתה צורך ביום

אין נכון להיום ראיות שזה לא בסדר
סבבה תודה רבה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית