הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בבנץ דאמבלס

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
האם לאחר עלייה של חזרה בבנץ(דאמבלס) בb2, כדאי עוד אימון לעשות את אותו המשקל לאותן החזרות או שאפשר להמשיך להעלות עוד משקל כמתוכנן ואז יוצא שהייתה עלייה כלשהי משבוע שעבר ללא אימון הסתגלות.

אני בפיצול ab, עובד עושה 4 סטים בנץ ל6-8 חזרות(בינתיים לא ירדתי מ7) ולאחר מכן 2 סטים מקבילים.

בראשון עבדתי עם 31.27×4×7 וברביעי העלתי חזרה בכל הסטים.
שוב, השאלה היא האם בראשון להעלות ל32.5 או קודם להסתגל ל4×8 ורק אימון לאחר מכן להעלות חזרה?
@elchonon

תבחר קצב התקדמות ונסה ליישם אותו, משהו כמו כל שבוע- שבועיים, או לדוגמא כל אימון חזה שלישי, בחירה שלך.

• פותח/ת השרשור
תבחר קצב התקדמות ונסה ליישם אותו, משהו כמו כל שבוע- שבועיים, או לדוגמא כל אימון חזה שלישי, בחירה שלך.
אני כרגע מתקדם כל אימון שני, אשמח אם תתייחס להתקדמות ה"בין-אימונית".
כלומר, לאחר התקדמות שלאחר אימון אחד בלבד(המתבטאת בצורה של העלאת חזרה), להעלות משקל או לחכות עוד אימון?

יש הרבה גישות ושיטות שונות.
זה מאוד תלוי מה המטרה שלך, ואיזה סוג תוכנית אתה עושה.

נגיד בקורטה, עושים אותו משקל, לעומת טקסס וסגנון בוריס שייקו המשקל והחזרות שונות כל הזמן.

אין לי תשובה גורפת.
אבל בתור מעריץ של קורטה, אני מעדיף להישאר עם אותו משקל ולתרגל המון טכניקה.

אני כרגע מתקדם כל אימון שני, אשמח אם תתייחס להתקדמות ה"בין-אימונית".
כלומר, לאחר התקדמות שלאחר אימון אחד בלבד(המתבטאת בצורה של העלאת חזרה), להעלות משקל או לחכות עוד אימון?

אישית אני הולך לפי משהו קבוע ומרגיל את עצמי לזה, זאת אומרת שאם קל לי באימון אני מעדיף להשליך את זה על ביצוע סט טוב /
תזונה טובה / שינה טובה באותו יום, ריכוז או כל דבר כזה ולא לעליית בכוח.
בגלל זה אני מעדיף לתת "זמן הסתגלות" או יותר נכון לבוא הרבה יותר מוכן בידיעה שזה השבוע שאני מעלה משקלים.

• פותח/ת השרשור
יש הרבה גישות ושיטות שונות.
זה מאוד תלוי מה המטרה שלך, ואיזה סוג תוכנית אתה עושה.

נגיד בקורטה, עושים אותו משקל, לעומת טקסס וסגנון בוריס שייקו המשקל והחזרות שונות כל הזמן.

אין לי תשובה גורפת.
אבל בתור מעריץ של קורטה, אני מעדיף להישאר עם אותו משקל ולתרגל המון טכניקה.

ההתקדמות היא לפי יכולת וברוך ה', יש יכולת.
אני לא רץ לכשל או למעלה משקלים לפי מה שנראה לי, רק מבחינת חזרות לפעמים לא מגיע והעיקר בהמשך כנראה לא אגיע ואני רוצה לדעת אם יהיה יותר חכם במידה ולא הצלחתי אימון אחד לעשות 8 חזרות ואימון לאחר מכן כן, אז להמשיך לעוד אימון וכמו שאתה אומר לתרגל טכניקה או להסתגל לאימון הבא.

*בינתיים לא החסרתי שבוע אחד של העלאה במשקלי עבודה (1.25 כל צד, כל תחילת שבוע)

ההתקדמות היא לפי יכולת וברוך ה', יש יכולת.
אני לא רץ לכשל או למעלה משקלים לפי מה שנראה לי, רק מבחינת חזרות לפעמים לא מגיע והעיקר בהמשך כנראה לא אגיע ואני רוצה לדעת אם יהיה יותר חכם במידה ולא הצלחתי אימון אחד לעשות 8 חזרות ואימון לאחר מכן כן, אז להמשיך לעוד אימון וכמו שאתה אומר לתרגל טכניקה או להסתגל לאימון הבא.

*בינתיים לא החסרתי שבוע אחד של העלאה במשקלי עבודה (1.25 כל צד, כל תחילת שבוע)

שמע, הרבה פעמים קרה לי שיום אחד הרמתי בבנץ' 120 ק"ג בקלות ובאימון השני של השבוע נחנקתי עם 115,
זה תלוי בהרבה מאוד דברים ועדיף לבוא ולהיות מוכן מנטלית כל שבוע - שבועיים לבצע עליה לינארית, לפחות לטעמי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית