הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להאמין. טיפשי או הדבר המתבקש מיצור תבוני?

זה הספר עצמו (אני מדבר על התורה)+ אלה שקיבלו אותו.
התורה לא אמינה משום שכתוב בה שהיא אמינה, היא אמינה משום שאבותינו קיבלו אותה וכמו שכבר אמרתי הספר מתאר את ההיסטוריה של מי שמקבל אותו, ברגע שהוא מקבל אותו, אם ניקח למשל אתה מוצא ספר שבו כתוב איפה היית לפני מציאת הספר ואיפה אתה נמצא כאשר מצאת את הספר...

מה?
דבר ראשון מדובר לא על סבא ואבא אחד אלא על מיליונים, אתה בעצם אומר שמיליונים קיבלו על עצמם סתם ספר שיש בו מצוות הזויות לאותה תקופה כמו שנת שמיטה,( זה לא מעניין שבאדמה יש יותר דשן אם אתה לא בחיים כדי להשתמש בו, בסוף בסוף אתה יכול למצוא לכל מצווה סיבה הגיונית למה לעשות אותה, השאלה מתי אתה כבר עוזב את גבולות הסביר, בו ננסה רגע:
עליה לרגל 3 פעמים בשנה- סיבה הגיונית- זה טוב לבריאות לעשות הליכות
למות על גילוי עריות, רצח וע"ז- אדם צריך להרגיש שיש משהו שהוא צריך להקריב את החיים בשבילו
ימי נידה- זה ממש כיף להתנזר חצי מהחודש
לימוד תורה- זה מפתח את המוח, אז למה לא מתמטיקה? משהו שאפשר לעשות אתו משהו במציאות? הא כי תורה יותר מחכים
ואני יכול להמשיך לנצח)
או שאתה אומר שכל הסבים והאבות האלה החליטו לשקר לבנים שלהם מה שהזוי מעצם ההחלטה ומזה שהשקר הזה יכול להשמר...
@kotzer
ושוב @Dark Soul Omega לומר לך ב100 אחוז שזה לא יכול לקרות זה אני לא יכול לומר אבל עד כמה זה לא סביר?
מאוד מאוד מאוד....

מה זה משנה באיזה צורה הייתה הגילוי ההמוני?!!
לפי אותה דת , זה היה גילוי המוני... בגלל שבדת שאתה מאמין נתנו איזה מספר דימיוני של 600000 איש.. אז זה הופך אותה לאמיתית יותר?!!
כי זה לא גילוי המוני, אם כולם מתו במקום.
ולגבי Applewhite Theorem מה אתה רוצה להגיד?
אנשים רק ילכו אחרי שיכנוע של אדם, אם אין דרך לאמת את הנאמר להם.
ברגע שתגיד להם, אביכם שמע מאביו ששמע מאביו ספור כזה... רק אם זה אמיתי הסיפור ימשיך, אחרת היא תכחד.
בסיפור היהדות, אין כמעט יהודי שאין לו בשושלת היחסית קרובה אדם מאמין. אם סיפור מתן תורה היה כזה אדיוטי, מה ההגיון שכל אבותינו האמינו בזה? ואפילו פעלו על סמך הסיפור הזה גם כשזה גרם להם הפסדים וצער, כמו ברית מילה, שמיטה, שבת...
מבחינתי זה לא ממש שונה מהדת שאתה בחרת להאמין בה.. בלי להיפגע.
דעתך חשובה והכל, אבל זה עדיין לא אומר שמבחינה אובייקטיבית היה דת עם גילוי המוני.
תחליף את הנייק השחורות בכמה מצוות או תפילות כי רק ככה אפשר להכנס לגן עדן... חיתוך של איבר המין יש - ברית מילה..
המכנים המשותפים ברורים. אבל זה התחיל ונגמר עם applewhite theorem לעומת היהדות שממשיכה.
ומתוך מה שלמדנו מapplewhite theorem, אין הגיון שסיפור כמו של מתן תורה תמשיך אם לא שיש בה אמת.
למה אין רבנים שמבטיחים גישה לגן עדן בתמורה לצדקה או מעשים אחרים??
כי הם לא ממציאים את הגלגל.
יש חוקים ברורים בתורה, ואף רב לא יכול להמציא מה שהוא רוצה, לא משנה כמה שזה יפריע לך.

המספר זה רשום בספר, ואותו ספר מתועד כבר אלפי שנים.
לכן המספר הזה מדוייק לגמרי.
אתה יכול להגיד שאתה לא מאמין שהאירוע הז קרה בכלל, אבל אם תסכים שהאירוע קרה, אז תהיה מוכרח להודות שזה קרה עם מספר האנשים שרשום שם.
אלחנן בתור מישהו שמבין בתנ״ך הרבה יותר ממני הייתי מצפה ממך להבין ולהודות שהמספרים בתנ״ך הם רחוקים מלהיות מדוייקים. לא סתם יש מספרים שחוזרים על עצמם, 7, 40 וכד׳... מספרים טיפולוגיים. בתנ״ך כתוב שאברהם (אם אני לא טועה) חי 400 שנה ועוד הרבה מאוד דוגמאות למספרים שחוזרים על עצמם בלי הרבה הגיון. היפוטתית אם נצא מנקודת הנחה שהתנך נכתב על מאורעות היסטוריים, אני עדיין חושב שהשימוש במספרים נעשה בצורה לא מדוייקת כדי להעביר משמעות וערך לסיפור, לא משהו מדוייק.

איך אתה מסביר את זה שכל יהודי שתשאל ייתן לך את אותו סיפור?
הרי אם הסיפור השתנה במהלך הדורות איך זה שיש רק גירסה אחת?
אתה מודע לכך שכל מוסלמי/בודהיסטי/נוצרי גם יספר לך אותה גרסא על אותה שאלה? העובדה שיש לך הרבה אנשים שמסכימים על משהו, לא הופכת אותו לנכון. יש הרבה אנשים שמסכימים שהעולם הוא שטוח, זה מוכיח משהו?

זה הספר עצמו (אני מדבר על התורה)+ אלה שקיבלו אותו.
התורה לא אמינה משום שכתוב בה שהיא אמינה, היא אמינה משום שאבותינו קיבלו אותה ואבותינו לא היו מקבלים אותה אם היא לא הייתה מגיעה מהאל, וכמו שכבר אמרתי הספר מתאר את ההיסטוריה של מי שמקבל אותו, ברגע שהוא מקבל אותו, אם ניקח למשל אתה מוצא ספר שבו כתוב איפה היית לפני מציאת הספר ואיפה אתה נמצא כאשר מצאת את הספר...

מה?
דבר ראשון מדובר לא על סבא ואבא אחד אלא על מיליונים, אתה בעצם אומר שמיליונים קיבלו על עצמם סתם ספר שיש בו מצוות הזויות לאותה תקופה כמו שנת שמיטה,( זה לא מעניין שבאדמה יש יותר דשן אם אתה לא בחיים כדי להשתמש בו, בסוף בסוף אתה יכול למצוא לכל מצווה סיבה הגיונית למה לעשות אותה, השאלה מתי אתה כבר עוזב את גבולות הסביר, בו ננסה רגע:
עליה לרגל 3 פעמים בשנה- סיבה הגיונית- זה טוב לבריאות לעשות הליכות
למות על גילוי עריות, רצח וע"ז- אדם צריך להרגיש שיש משהו שהוא צריך להקריב את החיים בשבילו
ימי נידה- זה ממש כיף להתנזר חצי מהחודש
לימוד תורה- זה מפתח את המוח, אז למה לא מתמטיקה? משהו שאפשר לעשות אתו משהו במציאות? הא כי תורה יותר מחכים
ואני יכול להמשיך לנצח)
או שאתה אומר שכל הסבים והאבות האלה החליטו לשקר לבנים שלהם מה שהזוי מעצם ההחלטה ומזה שהשקר הזה יכול להשמר...
@kotzer
יהדות היא מיעוט מאוד קטן בעולם. אם לפי הכללים שלך - חוכמת ההמונים, אז איסלאם הוא כנראה סיפור הסטוריה מדוייק, כי יש כל כך הרבה אנשים שמעבירי את המסורת מאב לבן וכד׳

אחי, צא מזה. אני לא מתווכח איתך אם היה או לא היה, גם אני, האתאיסט המוחלט, מאמין שהתנ״ך אינו 100% שקר, אני חושב שדברים התרחשו, בצורה מסויימת. אבל... מסורת זו לא הוכחה. אבא שלי אמר לי הרבה דברים שהייתי קטן, חלקם נכונים וחלקם שגויים. על המושג טלפון שבור שמעת? תן ל10 אנשים לחזור על משפט, בשקט, אחד לשני, עכשיו תשווה את המשפט המקורי למשפט שיצא מהבנאדם העשירי. יהיו הבדלים מהותיים. עכשיו תכפיל את זה פי 100+++ ותחכה 30~ שנה בין דור לדור ותבין שלא משנה כמה מדוייק ואמיתי היה הסיפור הראשוני, מה שהדור האחרון יספר לבן - יהיה שונה מהותית.

אלחנן בתור מישהו שמבין בתנ״ך הרבה יותר ממני הייתי מצפה ממך להבין ולהודות שהמספרים בתנ״ך הם רחוקים מלהיות מדוייקים. לא סתם יש מספרים שחוזרים על עצמם, 7, 40 וכד׳... מספרים טיפולוגיים. בתנ״ך כתוב שאברהם (אם אני לא טועה) חי 400 שנה ועוד הרבה מאוד דוגמאות למספרים שחוזרים על עצמם בלי הרבה הגיון. היפוטתית אם נצא מנקודת הנחה שהתנך נכתב על מאורעות היסטוריים, אני עדיין חושב שהשימוש במספרים נעשה בצורה לא מדוייקת כדי להעביר משמעות וערך לסיפור, לא משהו מדוייק.
וְאֵלֶּה יְמֵי שְׁנֵי חַיֵּי אַבְרָהָם אֲשֶׁר חָי מְאַת שָׁנָה וְשִׁבְעִים שָׁנָה וְחָמֵשׁ שָׁנִים
אתה מודע לכך שכל מוסלמי/בודהיסטי/נוצרי גם יספר לך אותה גרסא על אותה שאלה? העובדה שיש לך הרבה אנשים שמסכימים על משהו, לא הופכת אותו לנכון. יש הרבה אנשים שמסכימים שהעולם הוא שטוח, זה מוכיח משהו?
נכון, אבל כל הגירסאות של הדתות האחרות יובילו בסוף רק לאדם אחד שטוען שהוא חווה התגלות, ליהדות יש 3 כמיליון....
יהדות היא מיעוט מאוד קטן בעולם. אם לפי הכללים שלך - חוכמת ההמונים, אז איסלאם הוא כנראה סיפור הסטוריה מדוייק, כי יש כל כך הרבה אנשים שמעבירי את המסורת מאב לבן וכד׳

אחי, צא מזה. אני לא מתווכח איתך אם היה או לא היה, גם אני, האתאיסט המוחלט, מאמין שהתנ״ך אינו 100% שקר, אני חושב שדברים התרחשו, בצורה מסויימת. אבל... מסורת זו לא הוכחה. אבא שלי אמר לי הרבה דברים שהייתי קטן, חלקם נכונים וחלקם שגויים. על המושג טלפון שבור שמעת? תן ל10 אנשים לחזור על משפט, בשקט, אחד לשני, עכשיו תשווה את המשפט המקורי למשפט שיצא מהבנאדם העשירי. יהיו הבדלים מהותיים. עכשיו תכפיל את זה פי 100+++ ותחכה 30~ שנה בין דור לדור ותבין שלא משנה כמה מדוייק ואמיתי היה הסיפור הראשוני, מה שהדור האחרון יספר לבן - יהיה שונה מהותית.
אתה רק מחזק את הטענה שלי, אם המושג טלפון שבור התקיים במסורת אז איך זה שלכל יהודי יש את אותה גרסא?
חוץ מזה תקרא את מה שכתבתי פה:
אז כמו שאמרת התנ"ך לא נכתב בבת אחת וההוכחה לך נמצאת בתנ"ך עצמו- ת- תורה, נ- נביאים, כלומר בין "כרך" לכרך היית תקופת זמן ארוכה, ועכשיו מתחבר מה שכבר כתבתי, גם התנ"ך נכלל במסורת, זה שכתוב משהו בתנ"ך זה נחמד אבל איך אתה יודע שמשהוא לא שינה אותו? הוסיף לו דברים? התשובה היא מסורת, כלומר כל דור ודור העביר את התנ"ך איך שהוא, אולי כדאי שאני ארחיב טיפה לגבי המסורת (אני אל מתכוון להישמע מזלזל או מעליב, אם כן סליחה) כשאני אומר "מסורת" אין הכוונה שכשהגעתי לגיל שלוש אבא שלי קרא לי ואמר לי "בן, לפני כמה שנים היה מעמד הר סיני וכו", במסורת נכלל כל התושב"ע (משנה, גמרא, ספרי הלכה, שו"תים וכו) כמות חומר עצומה שהגעתי למסקנה שאינך מודע אליה, מפאת קוצר (קוצר=kotzer 😆) היריעה אני לא אכתוב הכל אבל אם תרצה תחפש על הגמרא, משנה וכו, עכשיו מסורת זה לא רק לשמור על ידע, אלא גם לציין את מה שנעלם בעקבות פוגרומים וכו, או מה שהתווסף בעקבות התקופות אם זה משנה ואחריה גמרא עד לימינו אנו, דוגמה לחוזק המסורת, על הגמרא יש פרשנים בשם "ראשונים" ואחרי הראשונים יש "אחרונים", אם אתה תסתכל בראשונים אתה תראה שהם מצטטים את הגמרא, האחרונים שאחריהם מצטטים את הראשון שציטט את הגמרא- ככה שאתה רואה בדיוק איזו גמרא היית לראשון, אם לדוגמה תתן שם של חיבור אני אוכל לומר לך מתי הוא נכתב ומי כתב אותו, מי היה הרב של מי שכתב אותו ומי היה תלמידו ועוד דוגמאות.
לאחר שהבנו את חוזק המסורת הדרך להוכיח שהתורה לא אמתית תהיה לפגוע בזמן קבלתה, כלומר לומר שמישהו (אנושי לדוגמה משה) הביא ל600000 את התורה או שכולם שם הזו או שזאת היית קבוצה קטנה של שבטים שהחליטו לקבל אותה, על האפשרות שכולם הזו כבר כתבתי, ובתורה כמו שכבר ציטטתי ממנה כתוב היסטוריית יציאת מצרים, היסטורית קבלת התורה וכמובן את המצוות, עכשיו האפשרות שהתורה ניתנה לקבוצת שבטים יהודים קצת מוזרה, כי בתורה כתוב רגע קבלת התורה על ידי עם ישראל, כלומר השבטים האלה קיבלו ספר שאומר את ההיסטוריה שלהם שהם היו עבדים וכו, ויותר מזה הוא כותב שברגע המאורה שבו השבטים האלה קיבלו את התורה הם מנו מיליונים, איזו סיבה יש לשבטים האלה לקבל את התורה (בייחוד שכבר הזכרתי שכמה מהמצוות היו נחשבות להתאבדות) אלא אם כן זאת באמת היית ההיסטוריה שלם והם באמת מונים 600000 רק גברים מגיל 20? אתה היית מקבל על עצמך מצוות מספר כזה?
כלומר הסיבה היחידה לקבלת הספר הזה על עצמם תהיה רק אם מה שהספר אומר באמת נכון...

אם כבר אנחנו על הנושא , אם יש דבר אחד שמגעיל אותי זה כול המסייגים השונים של הדת שמחליטים רק לעשות את טקסי הדת(ללכת לבת הכנסת להתפלל ולאכול כשר)
ומחליקים כאשר צריך לבצע את המצוות החשובות באמת(אל תגנוב , אל תרצח או אפילו כבד את אביך ואמך).
כאילו מה אתה חושב גנבתה ופגעתה בבן אדם אבל לאלוהים לא אכפת כי כול יום שישי בערב אתה לא מדליק טלוויזיה.
זה מגעיל במיוחד שזה פוגע בשני צדדים
1 האנשים עצמם במעשים האלו
2 בבני הקהילה הדתית שאינם צבועים כדוגמא מעלה וכעת צריכים להתמודד עם השלכות על התדמית שלהם מאדם שמתיימר להיות בעל שייכות לדת.
זה מגעיל שאנשים כאלו עדיין קיימים וממריטים רפש על עולמנו.

אני לא רואה סיבה לומר שהמספרים לא מדויקים.
אם אתה יוצא מנקודת הנחה שהניסים ההזויים אמיתיים וקרו (כמו שאנשים דתיים ולהבדיל הנוצרים מאמינים), אז אני לא רואה סיבה לערער אחרי אדם הראשון שחי 930 שנה.

אם אכן אתה מסתכל על הספר כהגזמה, הוא מאבד כמעט את כל ערכו.
זה בדיוק מה שמדהים בספר הזה.
למרות השנים, והזמן שהסיפןר יכל להשתנות, יש לנו תיעודים שהספר נשאר בדיוק אותו דבר כמו שנכתב.
אם זה היה כמו שאתה אומר, מתנפח עם הזמן. היינו רואים גירסאות שונות לתנ"ך.

אם כבר אנחנו על הנושא , אם יש דבר אחד שמגעיל אותי זה כול המסייגים השונים של הדת שמחליטים רק לעשות את טקסי הדת(ללכת לבת הכנסת להתפלל ולאכול כשר)
ומחליקים כאשר צריך לבצע את המצוות החשובות באמת(אל תגנוב , אל תרצח או אפילו כבד את אביך ואמך).
כאילו מה אתה חושב גנבתה ופגעתה בבן אדם אבל לאלוהים לא אכפת כי כול יום שישי בערב אתה לא מדליק טלוויזיה.
2 בבני הקהילה הדתית שאינם צבועים כדוגמא מעלה וכעת צריכים להתמודד עם השלכות על התדמית שלהם מאדם שמתיימר להיות בעל שייכות לדת.
איזה קטע, יש עוד מישהו שזה מעצבן אותו:
שִׁמְעוּ דְבַר יְהוָה קְצִינֵי סְדֹם הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלֹהֵינוּ עַם עֲמֹרָה: {יא} לָמָּה לִּי רֹב זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים לֹא חָפָצְתִּי: {יב} כִּי תָבֹאוּ לֵרָאוֹת פָּנָי מִי בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם רְמֹס חֲצֵרָי: {יג} לֹא תוֹסִיפוּ הָבִיא מִנְחַת שָׁוְא קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא לִי חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא לֹא אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה: {יד} חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא: {טו} וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם גַּם כִּי תַרְבּוּ תְפִלָּה אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ יְדֵיכֶם דָּמִים מָלֵאוּ: {טז} רַחֲצוּ הִזַּכּוּ הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם מִנֶּגֶד עֵינָי חִדְלוּ הָרֵעַ: {יז} לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט אַשְּׁרוּ חָמוֹץ שִׁפְטוּ יָתוֹם רִיבוּ אַלְמָנָה
זה ישעיה פרק א

אני מבין אותך.
אבל לא מזמן קיבלתי הסתכלות אחרת עליהם.
זה לא אדם צבוע שעושה דברים רעים.
מדובר על אדם עם טבע או יצר רע, אדם שפשוט עושה יותר רע מאחרים.
ויש כמה דברים טובים שהוא עושה.

במקום לומר, הנה אדם שפוגע באנשים, המצוות שלו מזויפות.
אני מנסה להסתכל על האדם כאחד שעושה הרבה מצוות, ובאחד מהם או יותר קשה לו.

מעשים רעים של אדם לא מוחקים את הטובים.

לא יודע אם זה עוזר, אבל זה עזר לי לעכל את המציאות הזאת.

קיבלתי, אני לא בקיא במקרא מי יודע מה... יכול להיות שהתכוונתי לדמות אחרת שלא זוכר את שמה. גם 175 זה לא בדיוק מספר הגיוני...

אתה לא מתייחס לנקודה שלי. אם הרבה אנשים אומרים שמשהו הוא נכון, זה לא הופך אותו לנכון.

אני אגיד לך את האמת, אומנם אני לא מסכים עם אלחנן על הרבה דברים, במיוחד לגבי דת, אבל יש לו ידע ויש לו דרך להסביר את העקרונות ואת ההגיון שבדברים שהוא אומר. אני מקבל ומכבד את זה...

אבל להגיד ״X יהודים לא טועים...״ וואלה יותר מנטליות עדר מזה קשה לי לתאר.

אני מבין אותך.
אבל לא מזמן קיבלתי הסתכלות אחרת עליהם.
זה לא אדם צבוע שעושה דברים רעים.
מדובר על אדם עם טבע או יצר רע, אדם שפשוט עושה יותר רע מאחרים.
ויש כמה דברים טובים שהוא עושה.

במקום לומר, הנה אדם שפוגע באנשים, המצוות שלא מזויפות.
אני מנסה להסתכל על האדם כאחד שעושה הרבה מצוות, ובאחד מהם או יותר קשה לו.

מעשים רעים של אדם לא מוחקים את הטובים.

לא יודע אם זה עוזר, אבל זה עזר לי לעכל את המציאות הזאת.

יכול לקבל את זה, אבל זו עדיין צביעות. כמה עבריינים שמים כיפה פתאום בבית משפט, בתור אדם לא דתי, זה לעשות צחוק מהדת וצחוק מהמוסר.

קיבלתי, אני לא בקיא במקרא מי יודע מה... יכול להיות שהתכוונתי לדמות אחרת שלא זוכר את שמה. גם 175 זה לא בדיוק מספר הגיוני...

אתה לא מתייחס לנקודה שלי. אם הרבה אנשים אומרים שמשהו הוא נכון, זה לא הופך אותו לנכון.

אני אגיד לך את האמת, אומנם אני לא מסכים עם אלחנן על הרבה דברים, במיוחד לגבי דת, אבל יש לו ידע ויש לו דרך להסביר את העקרונות ואת ההגיון שבדברים שהוא אומר. אני מקבל ומכבד את זה...

אבל להגיד ״X יהודים לא טועים...״ וואלה יותר מנטליות עדר מזה קשה לי לתאר.
הבעיה שלך זה עם מעמד הר סיני או עם המסורת?

יכול לקבל את זה, אבל זו עדיין צביעות. כמה עבריינים שמים כיפה פתאום בבית משפט, בתור אדם לא דתי, זה לעשות צחוק מהדת וצחוק מהמוסר.
אני מסכים איתך שאסור ליפול לשטויות שאנשים עושים.
ועדיין מגיע להם עונש על מעשיהם הרעים.

אבל זה משהו נחמד שהוא שם כיפה, זה אומר משהו עליו.
אני לא בהכרח יכעס על המעשה החיובי שלו בגלל השלילי. פשוט השלילי מעצבן אותי, והחיובי לא מצליח למחוק את זה.

לא מדובר בדרך כלל בתכסיס לעבוד על אנשים.
אלא מין ג'וק שיש לאנשים שהם אוכלים כשר, נגיד, או מתלבשים לגמרי כמו דתיים, אבל כשמדובר בגניבות, פתאום "אין להם אלוקים".
אז הרוע קיים וצריך לתת על זה את הדין.

אבל הג'וק הטוב שלהם, לא אמור לרדת בגלל הרוע שלהם לדעתי.

הבעיה שלך זה עם מעמד הר סיני או עם המסורת?
זה אולי יפתיע, אבל מסורת (באופן כללי) זה משהו מאוד חיובי. גם בתור אתאיסט מוחלט שמפספס חגים כי אין לו מושג, השנה רציתי לבוא עם חברה שלי למשפחה ישראלית/יהודית לליל הסדר כי זה נחמד (במיוחד שאתה גר בחו״ל) להרגיש שייכות וקצת ״בבית״. בסופו של דבר מסורת זה משהו שמחבר קבוצות של אנשים להיות קהילה וחברה. זה חשוב וזה יפה, בלי שום קשר לדת.

הבעיה שלי עם הרציונל של ״חוכמת ההמונים״ שאם אבא שלך וחבר שלך ודוד שלך ויוסי מהמכולת ושולמית מהמספרה אומרים שX זה נכון - אז זה בהכרח נכון. כי ברור לך, שאם היית נולד במקום אחר, דת אחרת, סביבה אחרת, היית מאמין במשהו שונה לגמרי? נראה לך שבנאדם רנדומלי מסרי לנקה קם בבוקר, מחליט לחקור את הנושא ומגיע למסקנה שמעמד הר סיני (או כל מאורע אחר) התקיים 1:1 לפי התנ״ך כי יש הרבה יהודים שאומרים שזה קרה?

אני מסכים איתך שאסור ליפול לשטויות שאנשים עושים.
ועדיין מגיע להם עונש על מעשיהם הרעים.

אבל זה משהו נחמד שהוא שם כיפה, זה אומר משהו עליו.
אני לא בהכרח יכעס על המעשה החיובי שלו בגלל השלילי. פשוט השלילי מעצבן אותי, והחיובי לא מצליח למחוק את זה.

לא מדובר בדרך כלל בתכסיס לעבוד על אנשים.
אלא מין ג'וק שיש לאנשים שהם אוכלים כשר, נגיד, או מתלבשים לגמרי כמו דתיים, אבל כשמדובר בגניבות, פתאום "אין להם אלוקים".
אז הרוע קיים וצריך לתת על זה את הדין.

אבל הג'וק הטוב שלהם, לא אמור לרדת בגלל הרוע שלהם לדעתי.
הנה עוד דוגמא לגישה שלך שאומנם אני לא מסכים איתה, אבל אני יכול לכבד ולהעריך אותה. אני חושב שאנשים כאלה מנצלים את הדת להרגיש טוב עם עצמם ונעלים מול אנשים אחרים. אבל זה רק אני.

הנה עוד דוגמא לגישה שלך שאומנם אני לא מסכים איתה, אבל אני יכול לכבד ולהעריך אותה. אני חושב שאנשים כאלה מנצלים את הדת להרגיש טוב עם עצמם ונעלים מול אנשים אחרים. אבל זה רק אני.
כן, אני מאמין שיש מצבים שהשימוש מצוות, או דת, או מעשים טובים הם לרועץ.

זה אולי יפתיע, אבל מסורת (באופן כללי) זה משהו מאוד חיובי. גם בתור אתאיסט מוחלט שמפספס חגים כי אין לו מושג, השנה רציתי לבוא עם חברה שלי למשפחה ישראלית/יהודית לליל הסדר כי זה נחמד (במיוחד שאתה גר בחו״ל) להרגיש שייכות וקצת ״בבית״. בסופו של דבר מסורת זה משהו שמחבר קבוצות של אנשים להיות קהילה וחברה. זה חשוב וזה יפה, בלי שום קשר לדת.

הבעיה שלי עם הרציונל של ״חוכמת ההמונים״ שאם אבא שלך וחבר שלך ודוד שלך ויוסי מהמכולת ושולמית מהמספרה אומרים שX זה נכון - אז זה בהכרח נכון. כי ברור לך, שאם היית נולד במקום אחר, דת אחרת, סביבה אחרת, היית מאמין במשהו שונה לגמרי? נראה לך שבנאדם רנדומלי מסרי לנקה קם בבוקר, מחליט לחקור את הנושא ומגיע למסקנה שמעמד הר סיני (או כל מאורע אחר) התקיים 1:1 לפי התנ״ך כי יש הרבה יהודים שאומרים שזה קרה?
אבל המסורת זה לא רק סיפור מעמד הר סיני שהועבר מדור לדור, אלא כל דור נוסף מוסיף את הכתבים שלו למסורת, כך שאם אני רוצה אני יכול לעקוב מימינו עד למעמד הר סיני, אתה מבין?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית