הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"פאוזה" בהנפה לצדדים (כתפיים)

אני לא עושה כמעט שום תרגיל בשביל בילדנג.
וזה התרגיל היחיד שאני עושה.
אני חושב שזה יכול להיות תרגיל חשוב, ותרגיל גם כיף.

תחליט על פי השיקולים שלך האם יועיל לך להוסיף עצירה איזומטרית בחלק העליון של התנועה או לא.
איזו מטרה זה אמור לשרת?
הארכת time under tension?
אתה יכול לקבל את זה גם מחזרות איטיות יותר ולא רק מהחזקה סטטית של המשקל.

תחליט על פי השיקולים שלך האם יועיל לך להוסיף עצירה איזומטרית בחלק העליון של התנועה או לא.
איזו מטרה זה אמור לשרת?
אני לא יודע איך זה מתרגם לבילדינג.

אבל בפאוורליפטינג, ההבדל בין עצירה בנקודה מסוימת או פשוט לעשות את התרגיל לאט.
זה שתרגיל לאט נותן לך לעבוד על היציבות שלך בכל מהלך התרגיל, שחשוב מאוד לליפטרים מהירים שמאבדים שיווי משקל.

לעומת עצירות, מיועדות לתקן נקודת תקיעה. אם יש לך נקודה ספציפית בתרגיל ששם אתה תמיד ניתקע, לעצור שם שניה, זה דרך מעולה שבוריס שייקו מאוד מחבב לפתור את זה.

• פותח/ת השרשור
איזו מטרה זה אמור לשרת?
כמו שאמרתי, זה הרגל. שמתי לב שיוצא לי לעצור שמה, זה הכל. כנראה שלהוסיף קצת משקל ישנה זאת..
כנראה שהשאלה היא האם להוסיף(?)
אני לא עושה כמעט שום תרגיל בשביל בילדנג.
וזה התרגיל היחיד שאני עושה.
אני חושב שזה יכול להיות תרגיל חשוב, ותרגיל גם כיף.
אני דיברתי על העצירה, לא על התרגיל.
העצירה למעלה? כשהגוף אנך ליד?
כן, למעלה.

• פותח/ת השרשור
אה.. זה פשוט כייף לעצור שם, וזה נראה לי מוסיף כי זה הנקודה הקשה ביותר.
אני מבין שגם אתה עושה זאת?
אם זה באמת כיף אז ברור שבתרגיל שכזה ממש לא משנה והעיקר ליהנות אבל אני ברצינות לא יודע מה אני מרגיש כלפי זה ואם לעבוד על פחות סטטי בלמעלה ויותר חזרות/משקל יתרום יותר אז אולי כדי.

אני מבין שגם אתה עושה זאת?
אם זה באמת כיף אז ברור שבתרגיל שכזה ממש לא משנה והעיקר ליהנות אבל אני ברצינות לא יודע מה אני מרגיש כלפי זה ואם לעבוד על פחות סטטי בלמעלה ויותר חזרות/משקל יתרום יותר אז אולי כדי.
כן אני עושה את זה כי זה כיף.
אבל עדיף להרים יותר משקל, ברור.

• פותח/ת השרשור
כן אני עושה את זה כי זה כיף.
אבל עדיף להרים יותר משקל, ברור.
Is it tho?
כאילו, גם ככה תרגיל נטו נפח וההתקדמות בו מאוד איטית אז אולי אין הבדל בין שיטת האימון כל עוד רמת המאמץ שווה והעצימות לא גבוהה.

אין ה"רגל" זוהי טכניקת אימון שמלמדים בכל קורס מדריכים בסיסי, שנקראת פיק קונטרקשן, משמע כיווץ איזומטרי בחלקו הקשה של התרגיל

אתה יכול להשתמש בזה כעזר בתקיעה בעומס נפח מסוים בתכנית קבועה, על מנת להתקדם אבל לא הייתי מכניס את זה לתכנית כדרך קבועה להתקדמות

אתה עושה את התרגיל רק כי זה כיף או שאתה מרגיש שזה תורם לך משהו?
התחלתי אותו לא מזמן.
זה לא תורם לפאוורליפטינג בשום דרך.
אני פשוט חושב שזה עובד על שריר שנראה טוב, וזה תרגיל כיף.

הרגל ש"נכון" לוותר עליו? תרגיל נטו בילדינג..
אם כבר העלתה את זה, תבדוק שהטרפזים לא משתלטים לך על התנועה
התחלתי אותו לא מזמן.
זה לא תורם לפאוורליפטינג בשום דרך.
אני פשוט חושב שזה עובד על שריר שנראה טוב, וזה תרגיל כיף.
אותך לאליהו!🤬😵‍💫🥊

• פותח/ת השרשור
אם כבר העלתה את זה, תבדוק שהטרפזים לא משתלטים לך על התנועה

אותך לאליהו!🤬😵‍💫🥊
האמת שזה לא בהכרח דבר רע, חסר לי שמה נפח ואני לא מבודד טרפזים.
אני אחשיב זאת כניצחון either way.

האמת שזה לא בהכרח דבר רע, חסר לי שמה נפח ואני לא מבודד טרפזים.
אני אחשיב זאת כניצחון either way.
:stop-26:זה לא ניצחון משום שאתה מעוניין לעשות תרגיל לכץף האמצעית, הטרפזים (במידה והם משתלטים ונדיר שלא) לוקחים את כל העבודה, בסוף הסט תשאל את עצמך (על פי ההרגשה) כמה עבודה ביצעה הכתף, אם התשובה היא 40% מצבך טוב

• פותח/ת השרשור
:stop-26:זה לא ניצחון משום שאתה מעוניין לעשות תרגיל לכץף האמצעית, הטרפזים (במידה והם משתלטים ונדיר שלא) לוקחים את כל העבודה, בסוף הסט תשאל את עצמך (על פי ההרגשה) כמה עבודה ביצעה הכתף, אם התשובה היא 40% מצבך טוב
למה רק 40%? והכתפיים שורפות

למה רק 40%? והכתפיים שורפות
כי בדרך כלל הטרפזים עושים את כל העבודה, אם נשווה את זה לסקוואט אז זה כאילו השרשרת האחורית שלך חזקה מאוד והארבע ראשי חלש ואתה מתמקד לא בטכניקה נכונה אלא רק לגרום למשקל להעלות- קיבלת בדרך כלל גוד מורנינג, אם לך הכתפיים הם שעושות את העבודה אז או שאתה עושה במכונה שלא צריך להשתמש באמות כדי להחזיק משהו או שאצלך המנופים הם כאלה שהכתפיים לוקחות את העמוס ואז הרווחת את אחד השרירים היותר אסתטטים ללא מאמץ גדול:79nb:

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית