הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"פאוזה" בהנפה לצדדים (כתפיים)

• פותח/ת השרשור
כי בדרך כלל הטרפזים עושים את כל העבודה, אם נשווה את זה לסקוואט אז זה כאילו השרשרת האחורית שלך חזקה מאוד והארבע ראשי חלש ואתה מתמקד לא בטכניקה נכונה אלא רק לגרום למשקל להעלות- קיבלת בדרך כלל גוד מורנינג, אם לך הכתפיים הם שעושות את העבודה אז או שאתה עושה במכונה שלא צריך להשתמש באמות כדי להחזיק משהו או שאצלך המנופים הם כאלה שהכתפיים לוקחות את העמוס ואז הרווחת את אחד השרירים היותר אסתטטים ללא מאמץ גדול:79nb:
מדד מספק יהיה תחושת צריבה בכתפיים?
ואם אני מקבע את הכתפיים למטה, זה לא אמור להוריד את העבודת טרפז משמעותית?
*עושה עם דאמבלס

מדד מספק יהיה תחושת צריבה בכתפיים?
ואם אני מקבע את הכתפיים למטה, זה לא אמור להוריד את העבודת טרפז משמעותית?
*עושה עם דאמבלס
אם הכתפיים הם שכואבות ולא הטרפזים אז כנראה שהם אלו שעובדות זה לא אומר שהצריבה מעידה על שיפור במשהו
בעיקרון ככל שהאמות צריכות יותר לעבוד כך אתה "אמור" לתת לטרפזים להשתלט
לדוגמה אני עושה עם פלטות ואני לא מרגיש את הכתפיים

אם הכתפיים הם שכואבות ולא הטרפזים אז כנראה שהם אלו שעובדות זה לא אומר שהצריבה מעידה על שיפור במשהו
בעיקרון ככל שהאמות צריכות יותר לעבוד כך אתה "אמור" לתת לטרפזים להשתלט
לדוגמה אני עושה עם פלטות ואני לא מרגיש את הכתפיים

בוא ונתבונן על זה במבט קינזיולוגי ואנטומי רגע, יש לך שני מפרקים עיקריים שאתה מציין שעובדים בתרגיל הרחקת כתף

מפרק הכתף - כשמו של התרגיל נכנס למנח הרחקה - בלי לבלבל אותך עם סינרגיסטים, הדלטיוט הוא האגוניסט בתנועה.
הדלטיוט מסתיים בחלק הדלטיוד טובירוסיטי שבעצם הזרוע, ולכן הוא זה שמניע את הזרוע.

במפרק השכמה - בתרגיל הרחקת כתף - נוצרת Upward rotation על מנת להתמודד עם המשקל, שהאוגינסט של זה הוא חלקו העליון של הטרפז וחלקו התחתון בשילוב כוחות

מזה אפשר להבין שהטפרז לא יהיה זה שישא במשקל שמניע את הזרוע כי הוא לא מחובר למפרק הזה, כמו שהדלטיוד לא ישא במשקל שיניע את השכמה, מאותה הסיבה 😃

והאמות גם כן לא ישנו פה שום דבר כי זה כבר מעבר למפרק אחר.
ומנוף לא ישנה פה גם שום דבר כי זה לא ממש קשור..

אם אתה תחת עומס ארוך, תיהיה זרימת דם לטרפזים, כי הם עובדים ללא ספק, אבל זאת לא אינדקציה לאם עבדת נכון, ואם נתת מספיק גירוי או אם שריר אחר לא עבד

מקווה שהמונחים לא בילבלו 😃

נערך לאחרונה:
בוא ונתבונן על זה במבט קינזיולוגי ואנטומי רגע, יש לך שני מפרקים עיקריים שאתה מציין שעובדים בתרגיל הרחקת כתף

מפרק הכתף - כשמו של התרגיל נכנס למנח הרחקה - בלי לבלבל אותך עם סינרגיסטים, הדלטיוט הוא האגוניסט בתנועה.
הדלטיוט מסתיים בחלק הדלטיוד טובירוסיטי שבעצם הזרוע, ולכן הוא זה שמניע את הזרוע.

במפרק השכמה - בתרגיל הרחקת כתף - נוצרת Upward rotation על מנת להתמודד עם המשקל, שהאוגינסט של זה הוא חלקו העליון של הטרפז וחלקו התחתון בשילוב כוחות

מזה אפשר להבין שהטפרז לא יהיה זה שישא במשקל שמניע את הזרוע כי הוא לא מחובר למפרק הזה, כמו שהדלטיוד לא ישא במשקל שיניע את השכמה, מאותה הסיבה 😃

והאמות גם כן לא ישנו פה שום דבר כי זה כבר מעבר למפרק אחר.
ומנוף לא ישנה פה גם שום דבר כי זה לא ממש קשור..

אם אתה תחת עומס ארוך, תיהיה זרימת דם לטרפזים, כי הם עובדים ללא ספק, אבל זאת לא אינדקציה לאם עבדת נכון, ואם נתת מספיק גירוי או אם שריר אחר לא עבד

מקווה שהמונחים לא בילבלו 😃
כאשר אמרתי שככל שהאמות יעבדו יותר כך הטרפזים גם כוונתי לא היית שהאמות והטרפזים ביחד מניעים את המשקל אלא שכאשר האמות צריכות לעבוד (לדוגמה פלטהVSמכונה יעודית) אדם נוטה להתרכז יותר בטרפזים וכמו שאתה יודע ריכוז=כוח, לגבי ההסבר הפיזיולוגי לא קראתי בעיון ואני לא מתכוון להתווכח משתי סיבות:
1) אני לא המקור לידע הזה אלא מאמן אחר עם ניסיון
2) אני מניח יד על הטרפז כאשר אני מבצע הרחקה עם היד האחרת ואני מרגיש את הטרפז מתקצר, גם אם מארק ריפטו בכבודו ועצמו היה אומר לי שהטרפזים לא עובדים אני לא הייתי מקשיב, אלא אם כן כל אדם שאני אפגוש יאמר לי שאצלו זה לא ככה, ואז אני פשוט אלך למנתח...

כאשר אמרתי שככל שהאמות יעבדו יותר כך הטרפזים גם כוונתי לא היית שהאמות והטרפזים ביחד מניעים את המשקל אלא שכאשר האמות צריכות לעבוד (לדוגמה פלטהVSמכונה יעודית) אדם נוטה להתרכז יותר בטרפזים וכמו שאתה יודע ריכוז=כוח, לגבי ההסבר הפיזיולוגי לא קראתי בעיון ואני לא מתכוון להתווכח משתי סיבות:
1) אני לא המקור לידע הזה אלא מאמן אחר עם ניסיון
2) אני מניח יד על הטרפז כאשר אני מבצע הרחקה עם היד האחרת ואני מרגיש את הטרפז מתקצר, גם אם מארק ריפטו בכבודו ועצמו היה אומר לי שהטרפזים לא עובדים אני לא הייתי מקשיב, אלא אם כן כל אדם שאני אפגוש יאמר לי שאצלו זה לא ככה, ואז אני פשוט אלך למנתח...

אני לא מבין מה כתבת, ולא מבין איך הסקת שאמרתי שהטרפז לא עובד.
לא יודע גם מה מקור לידע של אותו מאמן, אני מאמן בעצמי ואני רק פותח בפניך איך אנטומיה עובדת..

אני לא מבין מה כתבת, ולא מבין איך הסקת שאמרתי שהטרפז לא עובד.
לא יודע גם מה מקור לידע של אותו מאמן, אני מאמן בעצמי ואני רק פותח בפניך איך אנטומיה עובדת..
אז מה היית מטרת ההודעה?

- שתבין את המורכבות בלהגיד שהטרפז משתלט על מפרק שהוא לא מניע.

- שתבין שאין קשר בין פאמפ לבין עבודה נכונה
הא,
1) איפה אמרתי שיש פאמפ הוא מדד לעבודה נכונה?
2) לא אמרתי שרק הטרםז עובד אבל יש "לקיחת עומס" כמו שבסקוואט שרשרת האחורית יכולה לקחת עומס מהארבע ראשי למרות שהיא לא מזיזה את המפרק הזה

הא,
1) איפה אמרתי שיש פאמפ הוא מדד לעבודה נכונה?
2) לא אמרתי שרק הטרםז עובד אבל יש "לקיחת עומס" כמו שבסקוואט שרשרת האחורית יכולה לקחת עומס מהארבע ראשי למרות שהיא לא מזיזה את המפרק הזה

אתה עושה פה סלט גדול
האמסטרינג - מניע את מפרק הירך + מפרק הברך
קוואדריספס - מניע את מפרק הירך+ מפרק הברך
גלוטאוס מקסימוס - מניע את מפרק הירך

בסקוואט, האמסטרינג והגלוטס עובדים כי אתה פושט ירך כדי להתמודד עם המשקל.

הקוואדריספס יעבוד גם כן בגלל שהוא פושט ברך והמשקל לוקח אותך לכפיפת ברך

אתה עושה פה סלט גדול
האמסטרינג - מניע את מפרק הירך + מפרק הברך
קוואדריספס - מניע את מפרק הירך+ מפרק הברך
גלוטאוס מקסימוס - מניע את מפרק הירך

בסקוואט, האמסטרינג והגלוטס עובדים כי אתה פושט ירך כדי להתמודד עם המשקל.

הקוואדריספס יעבוד גם כן בגלל שהוא פושט ברך והמשקל לוקח אותך לכפיפת ברך
רק נתתי דוגמה לכך ששריר שאינו מניע מפרק עוזר להוריד ממנו עומס, זה הכל

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית