הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוברהד פרס

Dj fitness

משתמש מתחיל
51
3
נק' מוניטין:
3
51
3
היי ,
אני כרגע מתאמן בתכנית ab במסה .

אני כרגע עושה אוברהד פרס (2 סטים) ומיליטרי פרס (2 סטים)

אני מרגיש אחרי האימון שאולי התאמנתי קצת יותר מידי על הכתף (לא כאב של תנועה לא נכונה) .

האימון הוא כזה:

לחיצת חזה 6×3
מקבילים 9-6×3
פרפר 10-11×3
אוברהד פרס 8×2
מיליטרי פרס 8×3
פשיטת מרפקים 10-12×3

אימון B
סקוואט 6×3
מתח 9-6×3
חתירה 8×3
הרחקה אופקית בהטיית גב 10-12×2
דדליפט 5×1
לאנג'ים 8×3
כפיפת מרפקים כנגד מוט 10-12×3

מטרה - לגדול בגוף (בילדינג)

השאלה שלי היא : איזה 2 תרגילים לשים לכתפיים כדי לא להעמיס לכתף קדמית

הבחירת תרגילים פחות משנה, השאלה היא איפה התכנון התקדמות. איך אתה מתכוון ליישם התקדמות קבועה במשקלים?

• פותח/ת השרשור
הבחירת תרגילים פחות משנה, השאלה היא איפה התכנון התקדמות. איך אתה מתכוון ליישם התקדמות קבועה במשקלים?
אני מיישם את זה , כמובן .
אני שמתי לעצמי התקדמות מאימון לאימון בתרגילים (יש כאלה משבוע לשבוע - תרגילים מבודדים) .
ההתקדמות הינה בין אם זה בחזרות/סטים/משקל (משקל הוא הראשון)
מנסה להבין את החשיבה מאחורי בחירת התרגילים
מה זאת אומרת ?
אשמח לתשובה

למה אתה מכניס עבודה מבודדת לכתפיים ועוד אחרי פרס,בנץ פרס ומקבילים? זה לא יתן לך שום ערך מוסף

• פותח/ת השרשור
למה אתה מכניס עבודה מבודדת לכתפיים ועוד אחרי פרס,בנץ פרס ומקבילים? זה לא יתן לך שום ערך מוסף
אז מה אתה ממליץ ?
כי בינתיים אני רואה שבלי ההרחקה לצדדים אין לי תרגיל שעובד על כתף אמצעית (חוץ מפרס שעובד בעיקר על קדמית אבל גם על אמצעית)

כי בינתיים אני רואה שבלי ההרחקה לצדדים אין לי תרגיל שעובד על כתף אמצעית
אין כתף אמצעית. הכתף זה שריר שמחולק ל3 איזורים,כולם בפועל חלק מאותו שריר.

איך לעבוד נכון , חלק ג -כתפיים וטרפזים

בנץ,מקבילים ופרס מכסה לך יפה מאוד את הmedial וanterior deltoid. באמת אין צורך למשהו מבודד.
הposterior deltoid עובד לך קצת במה שציינתי למעלה,והרבה בחתירה ומתח שיש לך באימון השני

• פותח/ת השרשור
אין כתף אמצעית. הכתף זה שריר שמחולק ל3 איזורים,כולם בפועל חלק מאותו שריר.

איך לעבוד נכון , חלק ג -כתפיים וטרפזים

בנץ,מקבילים ופרס מכסה לך יפה מאוד את הmedial וanterior deltoid. באמת אין צורך למשהו מבודד.
הposterior deltoid עובד לך קצת במה שציינתי למעלה,והרבה בחתירה ומתח שיש לך באימון השני
אז פשוט להוריד את ההרחקה לצדדים ולהשאיר 3 סטים של אוברהד פרס ?
ומה לגבי שאר התכנית ? בנויה טוב?

• פותח/ת השרשור
תציין גם משקלי עבודה,במבט חטוף נראה שיש לך אולי יותר מדי נפח בתכנית
המשקלי עבודה שלי לא גבוהים אני פתחתי על זה אשכול .
אני התחלתי עם תכנית FBW למשך 3/4 חודשים אבל לא העליתי כל כך משקלים (חוסר ידע גדול מאוד באותה תקופה) ככה שהמשקלים שלי לא היו גבוהים .
ואז היה לי למשך 3.5 חודשים כאבים בשורש כף יד בגלל תנועה לא נכונה במקבילים בלי חימום (לא קשור לאימון FBW)
וישר כשחזרתי עברתי לAB כי גם היא הכי נוחה לי אני עולה בה במשקלי עבודה יחסית מהר לתכנית AB והציעו לי פה מלא להישאר איתה אם אני מתקדם בה ושבכלל מדובר על נפח שבועי (שאני מתקדם בו מאוד טוב) וזה לא קשור לסוג פיצול .
אז נשארתי על AB ואני מתקדם עם המשקלי עבודה יחסית טוב .
אני פתחתי את האשכול הזה רק כדי לבדוק אם אני עובד מספיק על הכתף האמצעית .
רצוי לציין שמאימון לאימון יש לי התאוששות ושאני מקפיד על 8 שעות שינה ופלוס קלורי

אם אתה בנפח גבוה מצליח להתאושש ולהתקדם באימון כתפיים לך על זה, אם משהו עובד לך אין סיבה להפסיק אותו.
תעשה אוברהד והרחקה אם זה מה שעובד לך.

• פותח/ת השרשור
אם אתה בנפח גבוה מצליח להתאושש ולהתקדם באימון כתפיים לך על זה, אם משהו עובד לך אין סיבה להפסיק אותו.
תעשה אוברהד והרחקה אם זה מה שעובד לך.
מצליח להתקדם , תודה אחי על העזרה

זאת אומרת שאתה (לדעתי) באימון יתר ולכן מרגיש ככה.

מספיק תרגיל אחד מורכב לכתפיים, מקסימום עוד אחד מבודד תוספת פעם בשבוע אבל לא יותר.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שאתה (לדעתי) באימון יתר ולכן מרגיש ככה.

מספיק תרגיל אחד מורכב לכתפיים, מקסימום עוד אחד מבודד תוספת פעם בשבוע אבל לא יותר.
האימון יתר שרשמתי הוא בגלל שעשיתי גם פרס 2 סטים וגם 3 מיליטרי פרס שזה בעצם כמעט אותו דבר (אם לא אותו דבר) .
ונראה לי ש3 סטים פרס ו2 הרחקה לצדדים לא יפריעו לי .
או שאולי (לפי דעתך) עדיף להוריד סט אחד להרחקה לצדדים ולעשות 3 סטים פרס?
אשמח לתשובה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית