הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גוף שמפסיק לעכל?

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
הגיוני שהגוף שלי פתאום החליט שלא מתאים לו לאכול בשעות מאוחרות יותר? אולי זה פסיכולוגי. אבל אם אני אוכלת אחרי סביבות השעה תשע בערב וזה יכול להיות מהארוחה הכי קטנה כמו מעדן פשוט או קוטג׳ וגבינה לבנה וניסיתי כמה אופציות כמו להוריד פחמימה ולאכול בערב רק שומן וחלבון ואני מרגישה שהאוכל פשוט לא מתעכל,ההבטן שלי מתנפחת בצורה איומה,הרגשה כיאילו האוכל עומד לי בקיבה העליונה. וזו הרגשה שמלווה אותי מסיום הארוחה עד למחרת בבוקר,בלי שום קשר שאני ישנה מאוחר. והקטע הוא שאני אוכלת לאורך כל היום וההרגשה קלילה והאוכל לא מפריע לי. אבל כיאילו אם אני אוכלת בשעות הערב הגוף שלי מחליט שלא מתאים לו(ניסיתי לאכול כמה פעמים בסביבות שמונה ארוחה אחרונה והכל היה רגיל בלי תופעות למינהם.
אולי הגוף מעכל בערב את כל מה שאכלתי לאורך כל היום?
זה מצחיק כי הגוף לא יודע מה השעה. לכן בעיניי לא הגיוני שמשעות מסויימות הגוף ״לא יעבוד״ למרות שעשיתי כמה פעמים ניסיונות ואלו התוצאות בשטח.
כמה נפוחה? מצרפת תמונה לאחרי ארוחה אחרי תשע בערב(תמונה קשה לצפיה) -
95E6D9C3-81F3-4A7C-9337-8B55BD14C3C4.jpeg
בהשוואה לאיך אני לאורך כל היום -
F423783C-3241-4C01-A7A4-1836FBBAC273.jpeg
אני לא חושבת שיש סיבה הבטן תתנפח בצורה נוראית כזו. אני בחיטוב ועל דל פחמימה(חלבון ושומן יותר משביעים אותי בטח שאני על כמות קלוריות נמוכה מהרגיל) לא צורכת משקאות מוגזים או ממתיקים למינהם.

הסבתות צדקו, אסור לאכול בערב:lol:
נפיחות בטן זה בדרך כלל גאזים שעלול להיות תוצאה של חוסר עיכול תקין.
לפעמים זה יכול להיות קשור לזמן בחודש. או חוסר פעילות.

אבל בהחלט יכול להיות שאסור לך לאכול בערב, תקשיבי לסבתא.
אולי תנסי לאכול רק חלבון או רק פחמימה בערב, תראי אם זה משתנה בין סוגי מזון.

מציע הצעה לא שגרתית, אירובי קצר של 5-10 דקות ככה לפני סעודת הערב שלך והגוף שלך ישכח שזה ערב ויאכל כמו גדול, לחלק זה עובד

@elchonon המקור להצעה זאת זה "בְּזֵעַ֤ת אַפֶּ֙יךָ֙ תֹּ֣אכַל לֶ֔חֶם", בראשית ג, יט
זווית אחרת להסתכל על הנושא

הא לך דברי חכמינו ז"ל המובאים ברש"י על הפסוק הנאמר במן שמות פרק טז' (לא) וַיִּקְרְאוּ בֵית יִשְׂרָאֵל אֶת שְׁמוֹ מָן וְהוּא כְּזֶרַע גַּד לָבָן וְטַעְמוֹ כְּצַפִּיחִת בִּדְבָשׁ:

(לב) וַיֹּאמֶר משֶׁה זֶה הַדָּבָר אֲשֶׁר צִוָּה יְדֹוָד מְלֹא הָעֹמֶר מִמֶּנּוּ לְמִשְׁמֶרֶת לְדֹרֹתֵיכֶם לְמַעַן יִרְאוּ אֶת הַלֶּחֶם אֲשֶׁר הֶאֱכַלְתִּי אֶתְכֶם בַּמִּדְבָּר בְּהוֹצִיאִי אֶתְכֶם מֵאֶרֶץ מִצְרָיִם:

לדורותיכם - בימי ירמיהו כשהיה ירמיהו מוכיחם למה אין אתם עוסקים בתורה והם אומרים נניח מלאכתנו ונעסוק בתורה מהיכן נתפרנס הוציא להם צנצנת המן אמר להם אתם ראו דבר ה' שמעו לא נא' אלא ראו בזה נתפרנסו אבותיכם הרבה שלוחין יש לו למקום להכין מזון ליראיו:
אין לך לדאוג מה יהיה אם נזכה שכלל ישראל ילמד תורה. יד ה' לא תקצר וכלום לא יחסר לנו.
בהצלחה,
בנימין שמואלי

ואיך אני מפרש את זה, שאת עובדת מסודר לפי תוכנית ומטרה של התקדמות אז מבחינתך את מקיימת את התורה של הכושר כהלכתה ואין שאלה של עיכול לא עיכול, ברור לך ולגופך שהגוף צריך את זה לעיכול ואז ככל נח על מי מנוחות ויש תיאבון כמו שהגוף צריך..
לעתים שוכחים את המטרה, למה התחלנו, וכיוון להתקדמות והאימונים שלנו נראים כמו רשימת תרגילים...

האנשים שהכי אוהבים את התחום, מדי פעם שוכחים אבל הסוד הוא וגם לזה אני יכול להביא מקור הוא להתרגש כל פעם מחדש כאילו זה הפעם הראשונה, לא לתת לעצמך להשתעמם מזה, כל פעם להתנהג כאילו זה הפעם הראשונה ולהיות עם ההתרגשות ולא לתת לעצמך להישחק, מה שנקרא לשמור על האש בוערת, שעושים ככה, אין מצב שאין תיאבון..

מציע הצעה לא שגרתית, אירובי קצר של 5-10 דקות ככה לפני סעודת הערב שלך והגוף שלך ישכח שזה ערב ויאכל כמו גדול, לחלק זה עובד

@elchonon המקור להצעה זאת זה "בְּזֵעַ֤ת אַפֶּ֙יךָ֙ תֹּ֣אכַל לֶ֔חֶם", בראשית ג, יט

ואיך אני מפרש את זה, שאת עובדת מסודר לפי תוכנית ומטרה של התקדמות אז מבחינתך את מקיימת את התורה של הכושר כהלכתה ואין שאלה של עיכול לא עיכול, ברור לך ולגופך שהגוף צריך את זה לעיכול ואז ככל נח על מי מנוחות ויש תיאבון כמו שהגוף צריך..
לעתים שוכחים את המטרה, למה התחלנו, וכיוון להתקדמות והאימונים שלנו נראים כמו רשימת תרגילים...

האנשים שהכי אוהבים את התחום, מדי פעם שוכחים אבל הסוד הוא וגם לזה אני יכול להביא מקור הוא להתרגש כל פעם מחדש כאילו זה הפעם הראשונה, לא לתת לעצמך להשתעמם מזה, כל פעם להתנהג כאילו זה הפעם הראשונה ולהיות עם ההתרגשות ולא לתת לעצמך להישחק, מה שנקרא לשמור על האש בוערת, שעושים ככה, אין מצב שאין תיאבון..
בהחלט הסתכלות מעניינת.
אני סקרן לראות אם היא תנסה אתה, ואם זה יצליח.

ניסית לאכול רק פחמימה בערב? הגיוני שאת רגישה לסוג מסויים של מאכל (לדוגמה ניסית לאכול גבינה לבנה ולא יוגורט)? בנוסף זה כל אחד וגופו, תנסי להישאר ערה עוד שעה ולראות מה קורה, לאכול שעה קודם, יכול גם מאוד להיות שמערכת העיכול שלך "עמוסה" מכל היום (פחמימה נמוכה זה אומר כנראה הרבה סיבים תזונתיים) ובערב זה פשוט מורגש יותר כי את לא זזה וכו

• פותח/ת השרשור

האמת שאני חווה כאב כל כך עצום שהבטן מתנפחת ואני מפחדת לנסות,אני אומרת אולי אתרגל לאכול בשעות יותר מוקדמות כדי למנוע את כל הסבל.

ניסית לאכול רק פחמימה בערב? הגיוני שאת רגישה לסוג מסויים של מאכל (לדוגמה ניסית לאכול גבינה לבנה ולא יוגורט)? בנוסף זה כל אחד וגופו, תנסי להישאר ערה עוד שעה ולראות מה קורה, לאכול שעה קודם, יכול גם מאוד להיות שמערכת העיכול שלך "עמוסה" מכל היום (פחמימה נמוכה זה אומר כנראה הרבה סיבים תזונתיים) ובערב זה פשוט מורגש יותר כי את לא זזה וכו

אם היא דלת פחמימות היא לא דלה בסיבים?
ניסיתי כל מיני ניסיונות, לאכול כל מיני ארוחות ובכל פעם אני סובלת. אתמול היה השיא שאכלתי פיתה עם חביתה(זו התמונה שצילמתי למעלה שהבטן נפוחה) והעיניין הוא שאני אוכלת שעה קודם הכל בסדר ולא קורה כלום

אני מכיר מטפל/פיזיותרפיסט ומרים משקולות בעצמו שעובד עם חבר'ה מקצועיים בארה"ב
הוא מייעץ להם לאכול אחרי 8 בערב, ואם אפשר אפילו לא אחרי 7... ואם ממש רעבים אז רק דברים פשוטים מאוד כמו בטטה/תפו"א/ירקות בודדים

בכל אופן הגוף שלך מאותת לך משהו, הכי טוב להקשיב 😃

הנפיחות מתרחשת עוד בערב או רק בבוקר אחרי?
אם זה בבוקר אחרי יכול להיות ששינה לפני שעיכלת קצת זה מה שגורם לנפיחות.
אם זה קורה עוד בערב זה כנראה רגישות למשהו מסויים, יכול להיות משהו שאת אוכלת ספציפית בערב או משהו שאת אוכל גם ביום אבל בלי איזון מסויים.
ניחוש ראשון יהיה לקטוז, אבל זה יכול להיות גם ירקות מסויימים

• פותח/ת השרשור
הנפיחות מתרחשת עוד בערב או רק בבוקר אחרי?
אם זה בבוקר אחרי יכול להיות ששינה לפני שעיכלת קצת זה מה שגורם לנפיחות.
אם זה קורה עוד בערב זה כנראה רגישות למשהו מסויים, יכול להיות משהו שאת אוכלת ספציפית בערב או משהו שאת אוכל גם ביום אבל בלי איזון מסויים.
ניחוש ראשון יהיה לקטוז, אבל זה יכול להיות גם ירקות מסויימים
הנפיחות מתרחשת עוד בערב, ביום למחרת זה תלוי. יכול להיות שעוד ארגיש נפוחה ויכול להיות שהיא תיעלם לגמרי.
הקטע הוא שהבטן מתנפחת עד רמת כאב לא מוסברת. זה לא סתם נפיחות של אוכל. העור מרגיש כיאילו הוא עומד להיקרע מרוב נפיחות. וזה קורה רק אם אני אוכלת בשעות מאוחרות יחסית. אם אני אוכלת את אותה ארוחה לצורך העיניים בשבע/שמונה זה לא קורה. כיאילו לגוף קשה לקבל את האוכל הזה בשעה מאוחרת שזה מגוחך

הנפיחות מתרחשת עוד בערב, ביום למחרת זה תלוי. יכול להיות שעוד ארגיש נפוחה ויכול להיות שהיא תיעלם לגמרי.
הקטע הוא שהבטן מתנפחת עד רמת כאב לא מוסברת. זה לא סתם נפיחות של אוכל. העור מרגיש כיאילו הוא עומד להיקרע מרוב נפיחות. וזה קורה רק אם אני אוכלת בשעות מאוחרות יחסית. אם אני אוכלת את אותה ארוחה לצורך העיניים בשבע/שמונה זה לא קורה. כיאילו לגוף קשה לקבל את האוכל הזה בשעה מאוחרת שזה מגוחך
הייתי הולך לגסטרולוג לבדוק האם יש לך ירידה בפעילות מעיים בערב

• פותח/ת השרשור
הייתי הולך לגסטרולוג לבדוק האם יש לך ירידה בפעילות מעיים בערב

אה יכול להיות דבר כזה?
בעיקרון קבעתי תור לגסטרולוג לבדוק את העיניין. אם כי כבר הייתי אצל גסטרולוג לפני כמה חודשים ואמר שהכל תקין ועדיין יש את הבעיה שהבטן מתנפחת בקיצוניות. (פעם זה היה קורה לי מידי פעם ולא בשעות מסויימות)
גם עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מבדיקת עמילאז
שיצאה גבוהה מהנורמה אבל הרופא משפחה לא ייחס לזה חשיבות

אה יכול להיות דבר כזה?
בעיקרון קבעתי תור לגסטרולוג לבדוק את העיניין. אם כי כבר הייתי אצל גסטרולוג לפני כמה חודשים ואמר שהכל תקין ועדיין יש את הבעיה שהבטן מתנפחת בקיצוניות. (פעם זה היה קורה לי מידי פעם ולא בשעות מסויימות)
גם עשיתי בדיקות דם והכל יצא תקין חוץ מבדיקת עמילאז
שיצאה גבוהה מהנורמה אבל הרופא משפחה לא ייחס לזה חשיבות
אני מאמין שיכול להיות משהו כזה. אלה דברים כבר ברמת המומחה אז אני לא סגור ממש.
בכל מקרה צריך לבדוק מה הסיבה

תראי משהו בתזונה אולי, יותר מידי סיבים ? או מאכלים שגורמים לזה .. תאמת נשמע מוזר כניראה שבאמת כדאי שתבדקי את זה . תנסי גם לחשוב עם עצמך מה השתנה אם זה התחיל בתקופה האחרונה ולפני לא היה אז מה שינית שגרם לזה אולי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית