הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כמה אפקטיבי לעכל בשייק אחד

MUSCLEWORK

משתמש מתחיל
28
2
נק' מוניטין:
2
28
2
שייק של 2000 קלוריות ובערך 70 גרם חלבון. שאותו אני יכול לסיים בכמה דקות, זה נספג בצורה אפקטיבית? עדיף לחלק את זה? גם אשמח לראות מחקרים בנושא אם מישהו מכיר

כן. את השורה התחתונה שהיקפת שם בעיגול גם אני יכול (ובוודאי שגם אני ראיתי את הריבוע הזה לפני ששלחתי) זה שקול לקריאת אבסטרקט...

הבנת מה כתוב? נאמר שם (בהקשר אחר) שרמה של חנקן בשתן לא מראה על חלבון שלא נספג, אלא משמש כאינדיקטור לעליה בפירוק/חמצון חלבונים בגוף, זה בניגוד למה שנהוג לחשוב. כלומר צריך לחפש מדד רלוונטי אחר. תקרא את המחקר.

כשדיברתי על הסקת מסקנות, לא התכוונתי שתקרא רק את המאמר, אלא את הרפרנסים שהם נותנים, מהם להסיק מסקנות.
ֿמטרת המאמר היא אחרת - לנפץ את המיתוס של מקסימום 30גר׳ חלבון בארוחה (מה שאנחנו מזמן יודעים כלא נכון)

אתה לא תמצא שם התייחסות ספציפית למקרה שנתתי. כמו שאמרתי, לא על זה מדברים שם. יש הרבה רפרנסים על מחקרים שעשו בדיקות על ספיגת חלבון, השוואה בין כמות מסוימת של חלבון בארוחה לאחרת. או מה קורה לחלבון במעי הדק שלא הולך לשימוש בשאר הגוף. בהקשר הזה הכותב גם נותן הסתייגות:

זה נאמר בהקשר לזה שחלבון עודף הולך למעי הדק, שם החומצות אמינו הופכות לחומצות שומן קצרות/מתחמצנות, ואיך נאמר, פשוט יוצאות בחרא.
הכותב גם אומר בציניות שכנראה אפילו אפשר להריח את זה...

ועכשיו שלי: בגלל שלא בדקו מה המקסימום חלבון שהמעי הדק יכול לאחסן,
באיזה מהירות החיידקים הופכים את החומצות אמינו העודפות לחומצות שומן קצרות,
וכמה בסופו של דבר הופך לצואה,
אין על זה עדיין מידע. לפחות אני לא הצלחתי למצוא.
אנחנו כן יודעים שחלבון מי גבינה נספג מהר מאוד, ועל קיבה ריקה אפילו יותר מהר, ושמה שלא נשאר במעי הדק אז יוצא בקקי, אפשר להסיק שאולי צריכה כמות גבוהה מאוד של WHEY, שגם ככה נספג מהר, על בטן ריקה, בלי שום פחמימות או שומן, יכול לגרום להרבה ממנו פשוט לרדת באסלה
דרך אגב, באותו מאמר יש רפרנס למחקר שכותב שיש עליה בשמירה של חומצות אמינו במעיים בשילוב עם פחמימה. זה גם כן מחזק את ההשערה שלי...

תשמע מעריך את המאמץ שלך להגיע להשערה שאתה שלם איתה ועם כל הכבוד וההערכה אלייך, השערה היא עדיין בגדר השערה.

למיטב זכרוני, אכן יש איזשהי מגבלה של ספיגת חלבון במכה אחת - נניח אם היית שותה רק 90 גרם חלבון עם מים על בטן ריקה לא כל הכמות הייתה נשמרת בגוף

כל עוד זה לא נבדק אי אפשר להגיע לקביעה כזו.

תשמע מעריך את המאמץ שלך להגיע להשערה שאתה שלם איתה ועם כל הכבוד וההערכה אלייך, השערה היא עדיין בגדר השערה.

תשמע אתה יכול להחליט שאתה צולל יותר לעומק מבחינת המחקרים, אם אתה רוצה ויש לך זמן פנוי.
אני העלתי השערה, לדעתי היא די הגיונית. ולא ראיתי שהבאת איזשהי הוכחה שסותרת את ההשערה שלי.
בנתיים כל הרפרנסים שנמצאו עומדים לטובתי.

אני אישית משתדל שלא להוריד יותר מסקופ וחצי חלבון עם מים במכה. על בטן ריקה, בוא נגיד בטווח של שעתיים. זה בזבזני לדעתי, בייחוד אם נגיד אני ממהר לעבודה ולא אוכל עד הצהריים. אין טעם פשוט להכניס יותר חלבון בתצורה הזאת בטווח זמן כזה קצר. אי אפשר לחקור כל סיטואציה, אז מנסים להבין אם יש איזשהו היגיון.
אז זה מה שאני עושה על סמך מה שניסיתי לחקור וזה מה שאני גם ממליץ לאחרים. כן יש רמזים לזה שהגוף יודע להתמודד עם כמות מוגבלת של חלבון בלבד על קיבה ריקה, ומה שלא הולך לתיקון רקמות, נשאר במעי לזמן מה, עובר כל מיני תהליכים (שלא בטוח שהם רלוונטים למטרות שלנו) ואז יוצא בצורה כזו או אחרת. אז יכול לבוא מישהו ולחשוב שאם הוא לא אוכל עד הצהריים, 2-3 סקופים של מי גבינה בלבד על קיבה ריקה יסגרו לו את הפינה של החלבון עד הצהריים. אני אומר שלא, זה בזבוז והרוב ירד באסלה ולא ילך לשימוש שלשמו הוא נועד. הפיתרון הוא לשתות את החלבון עם עוד מזון שייאט וייעל את תהליך העיכול של החלבון (את זה המחקרים דווקא כן הוכיחו) ואז לכמות החלבון (גבוהה ככל שתהיה) יש פחות משמעות מהבחינה הזאת. כמו שהבחור כאן בפוסט עשה (למרות שלדעתי 2000 קלוריות בשייק זה מוגזם)
אבל פתאום הסיטואציה שנתתי נשמעת פחות מונפצת (אנשים עושים את זה)

אתה יכול לקחת אותה לתשומת ליבך או לא, או לנסות בעצמך ולספר לנו, בין כה וכה נראה לי שהויכוח הזה איתך יכול להימשך לנצח
(אתה יכול גם סתם להביא איזשהו מחקר שסותר את ההשערה שלי ואז נקיים דיון ענייני)

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית