נק' מוניטין:
2
- 28
- 2
שייק של 2000 קלוריות ובערך 70 גרם חלבון. שאותו אני יכול לסיים בכמה דקות, זה נספג בצורה אפקטיבית? עדיף לחלק את זה? גם אשמח לראות מחקרים בנושא אם מישהו מכיר
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
כן. את השורה התחתונה שהיקפת שם בעיגול גם אני יכול (ובוודאי שגם אני ראיתי את הריבוע הזה לפני ששלחתי) זה שקול לקריאת אבסטרקט...
הבנת מה כתוב? נאמר שם (בהקשר אחר) שרמה של חנקן בשתן לא מראה על חלבון שלא נספג, אלא משמש כאינדיקטור לעליה בפירוק/חמצון חלבונים בגוף, זה בניגוד למה שנהוג לחשוב. כלומר צריך לחפש מדד רלוונטי אחר. תקרא את המחקר.
כשדיברתי על הסקת מסקנות, לא התכוונתי שתקרא רק את המאמר, אלא את הרפרנסים שהם נותנים, מהם להסיק מסקנות.
ֿמטרת המאמר היא אחרת - לנפץ את המיתוס של מקסימום 30גר׳ חלבון בארוחה (מה שאנחנו מזמן יודעים כלא נכון)
אתה לא תמצא שם התייחסות ספציפית למקרה שנתתי. כמו שאמרתי, לא על זה מדברים שם. יש הרבה רפרנסים על מחקרים שעשו בדיקות על ספיגת חלבון, השוואה בין כמות מסוימת של חלבון בארוחה לאחרת. או מה קורה לחלבון במעי הדק שלא הולך לשימוש בשאר הגוף. בהקשר הזה הכותב גם נותן הסתייגות:
זה נאמר בהקשר לזה שחלבון עודף הולך למעי הדק, שם החומצות אמינו הופכות לחומצות שומן קצרות/מתחמצנות, ואיך נאמר, פשוט יוצאות בחרא.
הכותב גם אומר בציניות שכנראה אפילו אפשר להריח את זה...
ועכשיו שלי: בגלל שלא בדקו מה המקסימום חלבון שהמעי הדק יכול לאחסן,
באיזה מהירות החיידקים הופכים את החומצות אמינו העודפות לחומצות שומן קצרות,
וכמה בסופו של דבר הופך לצואה,
אין על זה עדיין מידע. לפחות אני לא הצלחתי למצוא.
אנחנו כן יודעים שחלבון מי גבינה נספג מהר מאוד, ועל קיבה ריקה אפילו יותר מהר, ושמה שלא נשאר במעי הדק אז יוצא בקקי, אפשר להסיק שאולי צריכה כמות גבוהה מאוד של WHEY, שגם ככה נספג מהר, על בטן ריקה, בלי שום פחמימות או שומן, יכול לגרום להרבה ממנו פשוט לרדת באסלה
דרך אגב, באותו מאמר יש רפרנס למחקר שכותב שיש עליה בשמירה של חומצות אמינו במעיים בשילוב עם פחמימה. זה גם כן מחזק את ההשערה שלי...
למיטב זכרוני, אכן יש איזשהי מגבלה של ספיגת חלבון במכה אחת - נניח אם היית שותה רק 90 גרם חלבון עם מים על בטן ריקה לא כל הכמות הייתה נשמרת בגוף
תשמע מעריך את המאמץ שלך להגיע להשערה שאתה שלם איתה ועם כל הכבוד וההערכה אלייך, השערה היא עדיין בגדר השערה.