הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

[יעוץ] חיטוב לאחר הצבא

nicklancer1

משתמש מתחיל
91
20
נק' מוניטין:
21
91
20
היי לכולם, לאחר שירות צבאי שבו אכלתי אוכל תת רמה ועליתי במשקל הגעתי למסקנה שסוף סוף אוכל לחזור לשיגרת האימונים כמו שצריך.
קצת פרטים, בן 21, כרגע 76 קג (BMR 2068).
התחלתי את החיטוב בתחילת מרץ במשקל של 80-79 קג.
בעקבות סגירת חדרי כושר בגלל הקורונה התחלתי אימוני FBW בבית ולאחר מספר שבועות קיצצתי בכמויות הפחמימה והוספתי אירובי של לאחר אימון (עפ עיקרון השומן העיקש של מקדונלד) 5 דק הליכה + 10 דק אינטרוולים + 5 דק הליכת התאוששות + 15/20 דק של ריצה קלה (סהכ לא כולל ההליכות 90 דק שבועיות).
אני כרגע תקוע בחיטוב אולי בגלל חוסר התנועה שלי אודות הקורונה או כנראה בגלל אי העמסת הפחמימה שלי.. אשמח להמלצות שלכם 😃
https://i.imgur.com/sUHReq7.png (לא מצליח להכניס את התמונה כתמונה)
תודה רבה לכל העוזרים ושיהיה שבוע טוב.

אם ניקח לדוגמא את המקרה של הבחור שפתח את האשכול,
לפי מה שהוא אומר הוא בגירעון של 650 כל יום.
בוא נגיד שהוא עושה צ'יט אחד בשבוע של 5,000 קלוריות יומי למשל (למרות שלדעתי עדיף לרווח לצ'יט אחת לשבועיים)
אני מסכים שתיאורתית לא אמורה להיות בעיה, אבל שילוב תכוף של ארוחה לא מבוקרת, בשילוב עם טעות בחישוב, בספירה, או בדיווח, יכולים בהחלט להוביל לתקיעה

אני מסכים שתיאורתית לא אמורה להיות בעיה, אבל שילוב תכוף של ארוחה לא מבוקרת, בשילוב עם טעות בחישוב, בספירה, או בדיווח, יכולים בהחלט להוביל לתקיעה

בסופו של דבר זו הבעיה של אנשים שבונים תפריטים לעצמם בלי ידע מספיק.
מרעיבים את עצמם ולמרות כל זה נתקעים בגלל נפילות במקומות קריטיים.

בוא נגיד שרוב הנושאים שפותחים פה על "תקיעה בחיטוב" זה לא בגלל גירעון לא מספק
אלא בגלל התנהלות שגוייה במהלך השבוע.

אנשים פה נכנסים לגירעון של 600 - 800 קלוריות ביום וחושבים שהם בתקיעה כי הגירעון לא מספיק.
והוא לא הראשון ולא השני שפתח פה נושא כזה השבוע.

היי לכולם, לאחר שירות צבאי שבו אכלתי אוכל תת רמה ועליתי במשקל הגעתי למסקנה שסוף סוף אוכל לחזור לשיגרת האימונים כמו שצריך.
קצת פרטים, בן 21, כרגע 76 קג (BMR 2068).
התחלתי את החיטוב בתחילת מרץ במשקל של 80-79 קג.
בעקבות סגירת חדרי כושר בגלל הקורונה התחלתי אימוני FBW בבית ולאחר מספר שבועות קיצצתי בכמויות הפחמימה והוספתי אירובי של לאחר אימון (עפ עיקרון השומן העיקש של מקדונלד) 5 דק הליכה + 10 דק אינטרוולים + 5 דק הליכת התאוששות + 15/20 דק של ריצה קלה (סהכ לא כולל ההליכות 90 דק שבועיות).
אני כרגע תקוע בחיטוב אולי בגלל חוסר התנועה שלי אודות הקורונה או כנראה בגלל אי העמסת הפחמימה שלי.. אשמח להמלצות שלכם 😃
https://i.imgur.com/sUHReq7.png (לא מצליח להכניס את התמונה כתמונה)
תודה רבה לכל העוזרים ושיהיה שבוע טוב.

א': לא יודע איך לא שמו לב לזה, איפה הירקות בתפריט? כנראה שלא מחושבים דבר שכנראה מוביל לפלוס מינוס של בקלות 200 קלוריות ביום.
ב': לא חייב לבצע העמסה ואתה ממש לא "תקוע" בגלל זה, זה סתם שטויות ואני יכול לתת לך אותי ועוד הרבה בתור דוגמה שפשוט לא מבצעים העמסה.
ג': אורז שוקלים לפני בישול בגלל זהוא משתנה לפי כמות המים שאתה שם, טיפ אישי שלי, אם זה מוצר שסופח נוזלים, תשקול לפני, אם זה מוצר שמוציא נוזלים, תשקול אחרי.
ד': מה זה סלט טחינה? כנראה שהתכוונת לטחינה גולמית, סלט טחינה זה סלט של בארכה וכו, במידה וזה באמת העניין זה עוד 300 קלוריות יומיות בקלילות.
האם אתה צורך חלב ולא מחשיב אותו כיזה "כלום", עם מה אתה מבשל את האוכל? (ספריי שמן או שמן רגיל?)

מסכים שתמיד עדיף להיות עם אצבע על הדופק אבל צריך להיכנס לפרופורציה,
2 ארוחות חריגות בחודש לא יגרמו לתפריט של 1,400 קלוריות לא לעבוד.
ובטח שיש פה בעיה אחרת / נוספת, כמו שאמרתי כמה הודעות למעלה, 1,400 קלוריות זה פחות
ממה שחברה שלי מכניסה בחיטוב. והיא 50 ק"ג.
תופתע בקלות, מספיק שהוא צורך פיצה וגלידה בנוסף לתפריט הרגיל שלו, ולא מחשב דברים כמו שצריך כמו שרשמתי למעלה והוא יכול למצוא את עצמו גם בפלוס די בקלות, אנשים נותים להגזים בצ'יט...

• פותח/ת השרשור
אין סיכוי שאתה אוכל 1400 קלוריות ולא מרזה, וכגודל חוסר האפשרות ככה גודל הטעות האפשרית.
3 אופציות: או שאתה טועה בחישוב הקלוריות היומיות שלך (שיכול במקרי קיצון גם להגיע להבדל של 100%), או שהצ'יט שלך מוגזם יותר ממה שאתה חושב, או שניהם ביחד, מה שנראה לי יותר הגיוני

לאיזה מטרה הצ'יט? בכל מקרה צ'יט תמיד יעכב את ההתקדמות, זה הכל שאלה של בכמה
לדעתי הציט היה טיפה מוגזם (המבורגר + תוספת) לפעם בשבוע אבל עדיין לא מצדיק תקיעה במשקל אבל בכל זאת אעשה אותו אחת לשבועיים, למה ציט אחת לשבוע? דוגרי כי הצבא הרגיל אותי לתזונה חרא והרגלים מסריחים וסתם כי בא לי להנות מאוכל טוב אבל כן אעשה אחת לשבועיים כי המטרה מעל הכל
בסופו של דבר זו הבעיה של אנשים שבונים תפריטים לעצמם בלי ידע מספיק.
מרעיבים את עצמם ולמרות כל זה נתקעים בגלל נפילות במקומות קריטיים.

בוא נגיד שרוב הנושאים שפותחים פה על "תקיעה בחיטוב" זה לא בגלל גירעון לא מספק
אלא בגלל התנהלות שגוייה במהלך השבוע.

אנשים פה נכנסים לגירעון של 600 - 800 קלוריות ביום וחושבים שהם בתקיעה כי הגירעון לא מספיק.
והוא לא הראשון ולא השני שפתח פה נושא כזה השבוע.
בסופו של דבר אתה צודק, הורדתי בכמות הקלוריות מהר מדי מהמצופה ובגלל זה הגעתי לכמות ככ קטנה של קלוריות ליום, אני לא מאמין שאני ארד מהכמות הזאת בחיטוב הזה..
א': לא יודע איך לא שמו לב לזה, איפה הירקות בתפריט? כנראה שלא מחושבים דבר שכנראה מוביל לפלוס מינוס של בקלות 200 קלוריות ביום.
ב': לא חייב לבצע העמסה ואתה ממש לא "תקוע" בגלל זה, זה סתם שטויות ואני יכול לתת לך אותי ועוד הרבה בתור דוגמה שפשוט לא מבצעים העמסה.
ג': אורז שוקלים לפני בישול בגלל זהוא משתנה לפי כמות המים שאתה שם, טיפ אישי שלי, אם זה מוצר שסופח נוזלים, תשקול לפני, אם זה מוצר שמוציא נוזלים, תשקול אחרי.
ד': מה זה סלט טחינה? כנראה שהתכוונת לטחינה גולמית, סלט טחינה זה סלט של בארכה וכו, במידה וזה באמת העניין זה עוד 300 קלוריות יומיות בקלילות.
האם אתה צורך חלב ולא מחשיב אותו כיזה "כלום", עם מה אתה מבשל את האוכל? (ספריי שמן או שמן רגיל?)

תופתע בקלות, מספיק שהוא צורך פיצה וגלידה בנוסף לתפריט הרגיל שלו, ולא מחשב דברים כמו שצריך כמו שרשמתי למעלה והוא יכול למצוא את עצמו גם בפלוס די בקלות, אנשים נותים להגזים בצ'יט...
א. אני כן אוכל ירקות אבל בכמות מעטה (מלפפון אחד ל5 עגבניות שרי קטנות ליום) ולכן אני לא מחשב
ב. חשבתי שאולי העמסה תזרז את החילוף חומרים אבל אני מבין שזה מיותר לשלב זה
ג. אתה צודק מומלץ לפני בישול אבל את האורז שלי אני עושה ל3 ימים וזה בעייתי למדוד לפני.
ד. סלט טחינה זה טחינה גולמית זה פשוט מאכל בשביל השומן בתפריט (כמובן שהיא נחשבת בתפריט), לגבי חלב אני לא שותה בכלל ביום יום ולגבי השמן אני משתמש אך ורק בספרי שמן חוץ מבישול אורז..

קודם כל נתחיל בזה שאין שום בעיה בלשקול אורז אחרי בישול במים. לא משתנה שום ערך.

דבר שני אני עשיתי כמה פעמים ציט של מגש פיצה ויותר ותאמין לי שלא הגעתי לשום פלוס קלורי.
ציט מיל של אחת לשבועיים מוגזמת ככל שתהיה סביר להניח שלא תיתקע מישהו שבתהליך נכון בשגרה ובגירעון מספיק.

לדעתי הציט היה טיפה מוגזם (המבורגר + תוספת) לפעם בשבוע אבל עדיין לא מצדיק תקיעה במשקל אבל בכל זאת אעשה אותו אחת לשבועיים, למה ציט אחת לשבוע? דוגרי כי הצבא הרגיל אותי לתזונה חרא והרגלים מסריחים וסתם כי בא לי להנות מאוכל טוב אבל כן אעשה אחת לשבועיים כי המטרה מעל הכל
בסופו של דבר אתה צודק, הורדתי בכמות הקלוריות מהר מדי מהמצופה ובגלל זה הגעתי לכמות ככ קטנה של קלוריות ליום, אני לא מאמין שאני ארד מהכמות הזאת בחיטוב הזה..

א. אני כן אוכל ירקות אבל בכמות מעטה (מלפפון אחד ל5 עגבניות שרי קטנות ליום) ולכן אני לא מחשב
ב. חשבתי שאולי העמסה תזרז את החילוף חומרים אבל אני מבין שזה מיותר לשלב זה
ג. אתה צודק מומלץ לפני בישול אבל את האורז שלי אני עושה ל3 ימים וזה בעייתי למדוד לפני.
ד. סלט טחינה זה טחינה גולמית זה פשוט מאכל בשביל השומן בתפריט (כמובן שהיא נחשבת בתפריט), לגבי חלב אני לא שותה בכלל ביום יום ולגבי השמן אני משתמש אך ורק בספרי שמן חוץ מבישול אורז..
מה הבעיה תבדוק פעם אחת כמה האורז שוקל לפני בישול (מניח שאתה משתמש בכוס), תבשל ואז תחלק ל3 את המשקל המבושל.
כלומר אתה צורך 30 גרם טחינה גולמית ? ולא 90 גרם של סלט טחינה?

קודם כל נתחיל בזה שאין שום בעיה בלשקול אורז אחרי בישול במים. לא משתנה שום ערך.

דבר שני אני עשיתי כמה פעמים ציט של מגש פיצה ויותר ותאמין לי שלא הגעתי לשום פלוס קלורי.
ציט מיל של אחת לשבועיים מוגזמת ככל שתהיה סביר להניח שלא תיתקע מישהו שבתהליך נכון בשגרה ובגירעון מספיק.
שוב כמו שאמרתי, צ'יט + ספירה לא נכונה בתפריט, אני סיימתי חיטוב על קלוריות יותר גבוהות והמטבלוזים שלי איטי יחסית, כלומר שאין מצב בעולם שהוא על יומי של 1400 עם אירובי מסכים?
ולגבי האורז, לא אמרתי שיש עם זה בעיה, אמרתי שזה יותר מדויק, כל אחד מבשל אורז שונה ובהתאם לכמות המים שתוסיף הערכים ישתנו, מניח שאתה מבין למה הכוונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית