הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקיעה בחיטוב - הגיוני?

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
משהו מוזרררר.
בשבוע שעבר ירדתי 600 גרם, והשבוע המשכתי באותו קו, הכל לפי הספר, והממוצע השבועי נתקע לחלוטין.
זה כולה השבוע השלישי שלי לחיטוב, ולא נראה לי הגיוני שכבר אתקע.
אני על 1,400 קל', ואם אוכלת קצת יותר אז עושה אירובי, (ובדכ אפילו לא מנצלת את כל הקל' ששרפתי באירובי. שיהיה ליתר ביטחון...)
סופשים אני ממש נזהרת, מגיעה ל1600 בערך, ועושה כאמור הליכה...

הניטרלי שלי בסביבות 1,800-1,700,
וכרגע אני דיי גוועת עם ה1,400 הזה.
אמנם זה רק שבוע, אבל שמעו שהייתי רעבה בשבוע הזה, אז זה מתסכל ☠️

הסברים / הצעות / תאוריות / הפחת תקווה יתקבלו בברכה.

שמע אתה מדבר פה עם בן אדם שמכור למסה ומת להיכנס לקטגוריות ה90+ ק"ג,
אבל בגלל אילוצים לא יכול להרשות לעצמי וכבר צריך להתכונן נפשית לחיטוב הבא.
ואתה מדבר עם בן אדם שעוד מעט חורג מקטגוית ה90+ ומתכנן לחשוב על דרכים להישאר מתחת ל90 😆.
אם אתה שוקל יותר אתה מפעיל יותר כוח ואפשר למדוד את זה. המהירות של הנפילה לא משתנה פה בגלל שהכוח משתנה.
הבנתי, בכל אופן, אני לא רואה עליונות פיזת או מדעית לשקול פחות.

• פותח/ת השרשור
אחרי 2 עמודי דיון ע מדוע את לא יורדת במשקל, אולי הגיע הזמן לשאול את הששאלה שאף בחורה לא מצפה לה.
מדוע לך לרדת במשקל?
זהו, אמרתי את זה, העזתי להציע שיש אולי זמנים או נשים שלא צריכות לרדת במשקל.. בעצם, אולי יש רק מצבים ספציפים שצריכים לרדת במשקל.

למי איכפת מה רשום על המשקל, אם נגיד בזכות החלבון הרב שאת אוכלת והאימונים שלך עלית בשריר אבל נשארת אותו משקל, לא פשוט קל להניח שירדת בשומן?

המשקל זה מספר שמגדיר את עוצמת המשיכה של כדור הארץ לגוף שלך, במובנים מדעיים, זה בסך הכל אומר שאם שנינו נקפוץ מהגג יחד, אני אנצח, כי אני טוב יותר ממך, כן... אני שוקל יותר. רגע... אולי לא, כי כוח המשיכה שולט עלי יותר.

בקיצור, לא יותר הגיוני לבחורה עם עודף זמן, וגוף אנושי להתעסק במדידות היקפים? האם זה לא יותר אמין ומביא אותך יותר קרוב למטרה שלך להיות חטובה? או שמא המטרה לנחות שניה אחרי כשניפול ממטוס.

בקיצור, מה שאני מעיז לשאול, מדוע בכלל צריך לראות את המחוג של המשקל יורד? יש לה תחרות עם קטגוריה? יש בחור שלא יצא איתך אחרת? שיקפוץ לו, כל מי שאני מכיר דווקא מעדיף מרופדות, אז יאללה פלוס קלורי בבקשה.

"מסה לנצח"

צודקת, אז אני באמת תמיה מדוע המחוג צריך לרדת מפני בחורה שעולה על המשקל.

מבין אותה? בהחלט.
אני פשוט רוצה להתלוצץ מעט על הנושא ולהאיר את עיני המסכנות שסובלות כל בוקר בתקווה שיום המחר תביא בשורה חדשה.
בואו נחשוב רגע מחוץ לקופסא.

חחחחחח קודם כל אין עליך 🙃
תראה, באופן כללי, היום לפני שנה שקלתי 53 בערך, וגם אז הייתי ב'חיטוב' (שבו אכלתי 1,000 קל'), אלא שאז לא ממש היה לי מה לחטב כי לא הייתה לי מסת שריר....
אז התחלתי לאכול והתחלתי להרים כבד, ועליתי במשקל, וזה היה תהליך מטורף, והכל היה באמת סבבה!
ואז הגיעה הקורונה (ופוריםופסח).... והמשכתי לאכול ולעלות במשקל בלי להמשיך להרים כבד.... ואני רואה / מרגישה את זה ☠️
וממש לא באלי את כל הרזרבות האלה....
אז בגדול המטרה שלי היא רק לרדת קילו-שניים. רק בשביל עצמי, שארגיש טוב.
ויודע מה? אם פעם אמרתי לעצמי שאני לא מוכנה לעלות מעל 56 מ"ג בשום פנים ואופן, וזה הקו האדום מבחינתי, אז היום דווקא 56 מ"ג נשמע מעולה.
(לפרוטוקול, כרגע אני על ממוצע 57.3)
אני בשום מצב שהוא לא נראית שמנה, אפילו לא שמנמנה... אני בBMI 23, תקין לחלוטין...
אבל עדיין ☠️
הרזרבות ☠️☠️☠️☠️

חחחחחח קודם כל אין עליך 🙃
תראה, באופן כללי, היום לפני שנה שקלתי 53 בערך, וגם אז הייתי ב'חיטוב' (שבו אכלתי 1,000 קל'), אלא שאז לא ממש היה לי מה לחטב כי לא הייתה לי מסת שריר....
אז התחלתי לאכול והתחלתי להרים כבד, ועליתי במשקל, וזה היה תהליך מטורף, והכל היה באמת סבבה!
ואז הגיעה הקורונה (ופוריםופסח).... והמשכתי לאכול ולעלות במשקל בלי להמשיך להרים כבד.... ואני רואה / מרגישה את זה ☠️
וממש לא באלי את כל הרזרבות האלה....
אז בגדול המטרה שלי היא רק לרדת קילו-שניים. רק בשביל עצמי, שארגיש טוב.
ויודע מה? אם פעם אמרתי לעצמי שאני לא מוכנה לעלות מעל 56 מ"ג בשום פנים ואופן, וזה הקו האדום מבחינתי, אז היום דווקא 56 מ"ג נשמע מעולה.
(לפרוטוקול, כרגע אני על ממוצע 57.3)
אני בשום מצב שהוא לא נראית שמנה, אפילו לא שמנמנה... אני בBMI 23, תקין לחלוטין...
אבל עדיין ☠️
הרזרבות ☠️☠️☠️☠️
מה רע ברזרבות? פעם ענית על השאלה הזאת?
ולמה שיהיה קו אום למשקל, מה זה בכלל מייצג? הרי אפשר לשקול כמוני בלי להיות שמן.

ואם את לא נראית שמינה ועם BMI תקין, למה לרדת? חסר לך תעסוקות בחיים?
אני הכי בעד בריאות ופעילות גופנית, אבל שינוי במשקל צריך להביא סיבה, אם זה קטגוריה בתחרות, דוגמנות, בריאות או להיות טוב יותר בספוט.

מה את מחפשת להשיג בצניחת המחוג?

• פותח/ת השרשור
מה רע ברזרבות? פעם ענית על השאלה הזאת?
ולמה שיהיה קו אום למשקל, מה זה בכלל מייצג? הרי אפשר לשקול כמוני בלי להיות שמן.

ואם את לא נראית שמינה ועם BMI תקין, למה לרדת? חסר לך תעסוקות בחיים?
אני הכי בעד בריאות ופעילות גופנית, אבל שינוי במשקל צריך להביא סיבה, אם זה קטגוריה בתחרות, דוגמנות, בריאות או להיות טוב יותר בספוט.

מה את מחפשת להשיג בצניחת המחוג?

אתמול ניסיתי ללבוש מכנס פיג'מה אהוב משנה שעברה והוא לא נסגר עלי 🥷
אוקי הוא נסגר.
אבל נחנקתי.
ולצערי אי אפשר לישון בלי גישה לחמצן.
(כמו כן זה היה נראה נורא.)
סימן שהשמנתי! D:

אתמול ניסיתי ללבוש מכנס פיג'מה אהוב משנה שעברה והוא לא נסגר עלי 🥷
אוקי הוא נסגר.
אבל נחנקתי.
ולצערי אי אפשר לישון בלי גישה לחמצן.
(כמו כן זה היה נראה נורא.)
סימן שהשמנתי! D:
חחח.. בסדר, עם זה אני מסכים.
המחוג צריך לרדת למען הפיג'מות, אוי כמה שאני מזדהה:s85:

• פותח/ת השרשור
חחח.. בסדר, עם זה אני מסכים.
המחוג צריך לרדת למען הפיג'מות, אוי כמה שאני מזדהה:s85:

חחחחח
אבל אתה יודע מה? זה לא מחייב שהמחוג הוא זה שצריך לרדת, אלא בעיקר הריפוד חחחח 😅
לצערי במצבי כרגע הם בעסקת חבילה, אז ירידה במשקל תעזור לי בזה.....
שוב, רק קילו-שניים . אבל שיזוז כברררר

חחחחח
אבל אתה יודע מה? זה לא מחייב שהמחוג הוא זה שצריך לרדת, אלא בעיקר הריפוד חחחח 😅
לצערי במצבי כרגע הם בעסקת חבילה, אז ירידה במשקל תעזור לי בזה.....
שוב, רק קילו-שניים . אבל שיזוז כברררר
סבבה, אבל תקחי את זה בפורפורציה.
קצת סבלנות, ורוגע יעזרו לך המון, זה לא סוף העולם.

• פותח/ת השרשור
ממוצע שבועי של 57.35
:|
נראלי שאני תקועה ביג טיים.
אבל חשבתי על זה, וזה די הגיוני...
בתקופה של הלימודים הייתי הרבה יותר פעילה. 4 פעמים בשבוע אימוני כח + אירובי על בסיס כמעט יומי + ההליכה עצמה במכללה וכל המדרגות האלה....
והיום אני בקושי זזה מהספה למקרר למחשב.
אפילו אם אני יוצאת לריצה / הליכה בערב, זה לא באמת מפצה על שאר הזמן שאני לא ממש פעילה. והאימונים הביתיים שאני עושה לא באמת משתווים לאימונים העצימים בחדכ"ש,
ככה שמאוד יכול להיות שהניטרלי ה'יבש' שלי הוא 1,400, ורק אורח החיים הפעיל שהיה לי איפשר לי לאכול 1,700-1,800 מבלי לעלות במשקל בכזו חדות.
אם לא הייתה הקורונה, והייתי מנהלת את החיים שלי כרגיל מבחינת הפעילות, ישמצב שהייתי בכיף ממשיכה לרדת מ1,400.
אבל זה לא ככה...
אז נראה שזה בלתי נמנע.
שבוע הבא אוריד ל1,200...

אם לא תשמעו ממני בתוך 3 ימים תבדקו אם אני עדיין בחיים.
זה הולך להיות שבוע קשה (לפחות עד שאתרגל לקיצוץ...)

ממוצע שבועי של 57.35
:|
נראלי שאני תקועה ביג טיים.
אבל חשבתי על זה, וזה די הגיוני...
בתקופה של הלימודים הייתי הרבה יותר פעילה. 4 פעמים בשבוע אימוני כח + אירובי על בסיס כמעט יומי + ההליכה עצמה במכללה וכל המדרגות האלה....
והיום אני בקושי זזה מהספה למקרר למחשב.
אפילו אם אני יוצאת לריצה / הליכה בערב, זה לא באמת מפצה על שאר הזמן שאני לא ממש פעילה. והאימונים הביתיים שאני עושה לא באמת משתווים לאימונים העצימים בחדכ"ש,
ככה שמאוד יכול להיות שהניטרלי ה'יבש' שלי הוא 1,400, ורק אורח החיים הפעיל שהיה לי איפשר לי לאכול 1,700-1,800 מבלי לעלות במשקל בכזו חדות.
אם לא הייתה הקורונה, והייתי מנהלת את החיים שלי כרגיל מבחינת הפעילות, ישמצב שהייתי בכיף ממשיכה לרדת מ1,400.
אבל זה לא ככה...
אז נראה שזה בלתי נמנע.
שבוע הבא אוריד ל1,200...

אם לא תשמעו ממני בתוך 3 ימים תבדקו אם אני עדיין בחיים.
זה הולך להיות שבוע קשה (לפחות עד שאתרגל לקיצוץ...)
כמה זמן את כבר בחיטוב?

• פותח/ת השרשור
כמה זמן את כבר בחיטוב?

חודש.
שבועיים ראשונים ירדתי בערך קילו.
שבועיים אחכ - נאדה.
ישמצב שזה סתם הורמונים מחורבנים...
אבל כמו שאמרת - אקזז קצת. מקסימום הקיזוז יהיה לחינם וארד בבת אחת שמונתאלפים קילו 😄

חודש.
שבועיים ראשונים ירדתי בערך קילו.
שבועיים אחכ - נאדה.
אולי תעשי הפסקה קטנה.
תהיה על נטרלי ותתני לגוף להשתקם לפני שתמשיכי בחיטוב.

קראתי על זה בספר של מייק ישראטל.

• פותח/ת השרשור
אולי תעשי הפסקה קטנה.
תהיה על נטרלי ותתני לגוף להשתקם לפני שתמשיכי בחיטוב.

קראתי על זה בספר של מייק ישראטל.

אתה חושב? 😳
סליחה,
אתה חושב-שנוטה-לכיוון-הבטוח?
כי זה מאודמאוד מוצא חן בעיני הרעיון הזה 😳
אבל אשמח להסבר קצת יותר מבוסס ומעמיק...

אתה חושב? 😳
סליחה,
אתה חושב-שנוטה-לכיוון-הבטוח?
כי זה מאודמאוד מוצא חן בעיני הרעיון הזה 😳
אבל אשמח להסבר קצת יותר מבוסס ומעמיק...
הוא מדבר על הסיבה לא לעשות חיטוב מהיר מדי או ארוך מדי.
יש לזה הרבה מאוד סיבות, גם מבחינה נפשית, אבל גם מסיבות פזיות.

חיטוב פוגע באיכות השינה ויכול לגרום ללחץ נפשי מוגבר, כשזה קורה, ההורמונים שלנו (שבעיקר מתפתחים או משהו כזה בלילה) לא מתפקדים כראוי בשביל מקסימום ירידה במשקל.
גם לחץ משחק עם הקורטיזון שיכול לגרום להצטברות נוזלים, אז גם אם ירדנו במשקל, לא נרגיש כך.

גם התוצאה הברורה זה עייפות במהלך היום וחוסר תנועה, שכמובן גורמת לפחות קלוריות להישרף.

החיטוב שלך לא ארוך או מהיר מדי, אבל מה שברור שניתקעת.
ו1200 קלוריות נשמע מעט מאוד, אני לא חושב שכמות כל כך קטנה תשפר לך את השינה, מצב רוח או תגרום לך להרגיש אנרגטית יותר.

הייתי ממליץ לך שבוע להיות בנייטרלי יפה, לישון כמו שצריך, לא לחשוב על המשקל, ולהיות רגועה ושמחה.

אחרי שבוע תחזרי למסכת היסורים האהובה עלייך עם מינוס קלורי קל, אולי אז הגוף והנפש שלך יהו יותר בנויים למצב.

• פותח/ת השרשור
הוא מדבר על הסיבה לא לעשות חיטוב מהיר מדי או ארוך מדי.
יש לזה הרבה מאוד סיבות, גם מבחינה נפשית, אבל גם מסיבות פזיות.

חיטוב פוגע באיכות השינה ויכול לגרום ללחץ נפשי מוגבר, כשזה קורה, ההורמונים שלנו (שבעיקר מתפתחים או משהו כזה בלילה) לא מתפקדים כראוי בשביל מקסימום ירידה במשקל.
גם לחץ משחק עם הקורטיזון שיכול לגרום להצטברות נוזלים, אז גם אם ירדנו במשקל, לא נרגיש כך.

גם התוצאה הברורה זה עייפות במהלך היום וחוסר תנועה, שכמובן גורמת לפחות קלוריות להישרף.

וואלה, באמת בתקופה האחרונה אני מתעוררת מלא לקראת הבוקר וישנה חצי קלאץ' ב2-3 שעות האחרונות ._.

החיטוב שלך לא ארוך או מהיר מדי, אבל מה שברור שניתקעת.
ו1200 קלוריות נשמע מעט מאוד, אני לא חושב שכמות כל כך קטנה תשפר לך את השינה, מצב רוח או תגרום לך להרגיש אנרגטית יותר.

גמאני לא חושבת שזה יסייע לכל הרשומים לעיל,
אבל @kotzer תמיד אומר שאם אין ירידה סימן שאין גירעון 😭

הייתי ממליץ לך שבוע להיות בנייטרלי יפה, לישון כמו שצריך, לא לחשוב על המשקל, ולהיות רגועה ושמחה.

ושבעה 🥷

אחרי שבוע תחזרי למסכת היסורים האהובה עלייך עם מינוס קלורי קל, אולי אז הגוף והנפש שלך יהיו יותר בנויים למצב.

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
מתעעעעעעעעעעעעעעעע
והלוואיייי שזה יעבוד!!
אני מודה שאני מתההה לחטוף את ההצעה הזו, ומצד שני מפחדת שזה לא יעבוד ואני סתם אעלה במשקל, או אחווה עוד שבוע של תקיעה... 🤦‍♂️
(האמת שאם אהיה תקועה באותו המשקל זה יהיה סימן משמח!)

גמאני לא חושבת שזה יסייע לכל הרשומים לעיל,
אבל @kotzer תמיד אומר שאם אין ירידה סימן שאין גירעון 😭
הוא צודק, אבל לפעמים הגרעון צריך להיות כל כך נמוך, שכדאי לעשות הפסקה קטנה לפני שחוזרים כדי שתצליחי לשרוד את הגרעון הזה, או שתצליח להעלות את ההוצאה האנרגטית שלך בחיטוב.
אני מודה שאני מתההה לחטוף את ההצעה הזו, ומצד שני מפחדת שזה לא יעבוד ואני סתם אעלה במשקל, או אחווה עוד שבוע של תקיעה... 🤦‍♂️
(האמת שאם אהיה תקועה באותו המשקל זה יהיה סימן משמח!)
אם תמשיכי לא לישון טוב ולא להיות פעילה, את תעלי בניטרלי.
אבל אם השינה שלך תשתפר, ותרגישי אנרגטית יותר ותהיהי פעילה יותר, את תישארי באותה משקל כל השבוע.

• פותח/ת השרשור
הוא צודק, אבל לפעמים הגרעון צריך להיות כל כך נמוך, שכדאי לעשות הפסקה קטנה לפני שחוזרים כדי שתצליחי לשרוד את הגרעון הזה, או שתצליח להעלות את ההוצאה האנרגטית שלך בחיטוב.

אם תמשיכי לא לישון טוב ולא להיות פעילה, את תעלי בניטרלי.
אבל אם השינה שלך תשתפר, ותרגישי אנרגטית יותר ותהיהי פעילה יותר, את תישארי באותה משקל כל השבוע.

חחחחחח וואו.
זה נשמע לי ככ מוזר.
כי שנה שעברה הסתדרתי עם 1,000 קל' ליום (איכשהו. אין לי מושג איך. השם ישמור.) אז כשאתה אומר ש1,200 נשמע מעט - זה נשמע הזוי ומשונה אבל גם הגיוני בו זמנית.

אני יודעת שמחשבוני תזונה זה משהו שנוי במחלוקת, אבל תמיד הייתי מזינה את הנתונים שלי במחשבון הזה:
טבעלייף אתר הבריאות
(פעם כשהייתי רואה את קצב חילוף החומרים הבסיסי שלי לפיהם, שעומד על כמעט 1400 , הייתי מגחכת לעצמי שהם סתומים, ושאם אוכל 1400 אני אשמין כמו בלון חחחח)
בכל אופן, הזנתי עכשיו את הנתונים שלי על האופציה של הפעילות הכי נמוכה, וזה מראה שכדי להישאר באותו המשקל אני צריכה לאכול 1,600 קל', וכדי לרדת 400 גר' בשבוע אני צריכה לאכול 1,200.
upload_2020-5-15_12-56-2.png

אז אולי באמת אחטוף לי השבוע את האופציה של ה1,600. כי די, חלאס, אני רעבה.
ובשבוע שאחרי אני אוריד שוב ל1,400.
ואם זה לא יעזור, אוריד ל1,300.
ואם גם זה לא יעזור, אוריד לפיתרון הסופי, שהוא 1,200. (או שאעלה את רמת הפעילות היזומה שלי.)
וזו כבר תוכנית לחודש שלם.
נוסף לזה:

* כנראה ארשם לחדר הכושר פה (-כדאי? לא כדאי? מה עם הקורונה? מה יהיה עם ההסגר? הצילו.)
או שפשוט אעלה את כמות הפעמים שאני אשכרה מזיזה את עצמי ועושה תרגילים בבית. (כי לעשות תרגיל אחד בשבוע לכל קבוצת שרירים זה לא מספיק.)

* אצא להליכה / ריצה לפחות 4 פעמים בשבוע (שאני בעצם כבר עושה את זה באופן קבוע - מודה שאני מופתעת מעצמי!) ההליכה / ריצה תהיה למרחק של 4 ק"מ לפחות. מתחת לזה אני לא מחשיבה שיצאתי. (בדקתי עכשיו - כל סיבוב שאני עושה סביב השכונה הוא 950 מ', אז 4 סיבובים לפחות / מסלול של 2 ק"מ כל כיוון, לפחות) זה אמור לקחת בין חצי שעה ל45 דק'.

* בימים שבהם אני לא יוצאת להליכה, אשתדל להגיע למספר צעדים מינימלי של 3,000 (בערך 2 ק"מ)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית