הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקיעה בחיטוב - הגיוני?

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
משהו מוזרררר.
בשבוע שעבר ירדתי 600 גרם, והשבוע המשכתי באותו קו, הכל לפי הספר, והממוצע השבועי נתקע לחלוטין.
זה כולה השבוע השלישי שלי לחיטוב, ולא נראה לי הגיוני שכבר אתקע.
אני על 1,400 קל', ואם אוכלת קצת יותר אז עושה אירובי, (ובדכ אפילו לא מנצלת את כל הקל' ששרפתי באירובי. שיהיה ליתר ביטחון...)
סופשים אני ממש נזהרת, מגיעה ל1600 בערך, ועושה כאמור הליכה...

הניטרלי שלי בסביבות 1,800-1,700,
וכרגע אני דיי גוועת עם ה1,400 הזה.
אמנם זה רק שבוע, אבל שמעו שהייתי רעבה בשבוע הזה, אז זה מתסכל ☠️

הסברים / הצעות / תאוריות / הפחת תקווה יתקבלו בברכה.

giphy.gif

• פותח/ת השרשור
giphy.gif

יש!!! חחחחח תודה 🤣

אגב, זאת אני ביום שישי 🤣
קיי.
אני אפילו לא אתעד את זה בגרף שלי, כי זה לא ממש נחשב...
בכל אופן, אתמול אכלתי את ארוחת הערב שלי די מאוחר, (על האש) והיא הייתה באמת, באמת מפוצצת במלח.
באופן כללי אני לא בנאדם של מלח, אבל חברתי תיבלה, וחברתי בנאדם של מלח.
אם היא הייתה מוצאת ניצב מלח היא הייתה מתחתנת איתו חחח
למותר לציין שלא חרגתי מהקלוריות בכלל. לפי החישוב שלי אפילו יש לי ספייר.
(שוק עוף, חתיכת חזה, וקצת פרגית. נקנקייה, שליש קציצת בשר, בערך תרי-עשירית פיתה. קטשופ (כי חיסלו את החומוס.) וסלט.
לכל החגיגה הוספתי עוד ריסק של שמן לחישוב. שלא תגידו שאני מתעלמת ממנו.)

בשורה התחתונה - עליתי 800 גרם חחח
אבל באמת, אני אפילו לא מתעדת את זה.
פשוט אתעלם באלגנטיות.
וואו , נראלי אני לא נוגעת במלח היום 🥷

היי סוכר, אתה בא לפה הרבה?
סתם חח 🤦‍♂️

פתאום לא בא לי שיום שישי יגיע.

קיי.
אני אפילו לא אתעד את זה בגרף שלי, כי זה לא ממש נחשב...
בכל אופן, אתמול אכלתי את ארוחת הערב שלי די מאוחר, (על האש) והיא הייתה באמת, באמת מפוצצת במלח.
באופן כללי אני לא בנאדם של מלח, אבל חברתי תיבלה, וחברתי בנאדם של מלח.
אם היא הייתה מוצאת ניצב מלח היא הייתה מתחתנת איתו חחח
למותר לציין שלא חרגתי מהקלוריות בכלל. לפי החישוב שלי אפילו יש לי ספייר.
(שוק עוף, חתיכת חזה, וקצת פרגית. נקנקייה, שליש קציצת בשר, בערך תרי-עשירית פיתה. קטשופ (כי חיסלו את החומוס.) וסלט.
לכל החגיגה הוספתי עוד ריסק של שמן לחישוב. שלא תגידו שאני מתעלמת ממנו.)

בשורה התחתונה - עליתי 800 גרם חחח
אבל באמת, אני אפילו לא מתעדת את זה.
פשוט אתעלם באלגנטיות.
וואו , נראלי אני לא נוגעת במלח היום 🥷

היי סוכר, אתה בא לפה הרבה?
סתם חח 🤦‍♂️

פתאום לא בא לי שיום שישי יגיע.

תחושה לא נעימה, אבל את יחסית מקבלת את זה בהבנה.
יש פה הרבה משתמשים בפורום שחושבים שבאמת אפשר להעלות 800 גרם ביום. (שהם לא נוזלים)

וואי איזה מבאס זה בדיוקק מה שקרה לי ביום ראשון. אכלתי פחות ממה שאני אוכלת בדרך כלל ועליתי 400 גרם אחרי ארוחת צהריים מלוחה במיוחד:lol:
אתמול זה ירד חזרה.. אבל מודה שבכללי בגלל דברים כאלו אני די נמנעת מאוכל מלוח למרות שזה סתם פסיכולוגי חח

• פותח/ת השרשור
וואי איזה מבאס זה בדיוקק מה שקרה לי ביום ראשון. אכלתי פחות ממה שאני אוכלת בדרך כלל ועליתי 400 גרם אחרי ארוחת צהריים מלוחה במיוחד:lol:
אתמול זה ירד חזרה.. אבל מודה שבכללי בגלל דברים כאלו אני די נמנעת מאוכל מלוח למרות שזה סתם פסיכולוגי חח

נהה, נתרן מעלה במשקל פיצוצים...
אבל זה רק נוזלים, אז ממש אין לך מה להימנע.
יש הבדל בין לעלות במשקל לבין להשמין 😃

תחושה לא נעימה, אבל את יחסית מקבלת את זה בהבנה.
יש פה הרבה משתמשים בפורום שחושבים שבאמת אפשר להעלות 800 גרם ביום. (שהם לא נוזלים)

בזמנים אחרים הייתי מתפחלצת חחחח
האמת שגם כשאני יורדת 500-600 גר מיום ליום, אני אומרת לעצמי לא להתלהב - זה רק נוזלים חחח זה לשני הכיוונים...

טוב נראלי השבוע הזה הלך קפוט....
להכין את עצמי נפשית לקיזוז קלורי?
או שלקחת עוד שבוע....?
🤦‍♂️
בכלל בא לי לעלות חזרה ל1,800.
לא מבינה איך הגעתי למצב שאני נתקעת על 1400

בזמנים אחרים הייתי מתפחלצת חחחח
האמת שגם כשאני יורדת 500-600 גר מיום ליום, אני אומרת לעצמי לא להתלהב - זה רק נוזלים חחח זה לשני הכיוונים...

טוב נראלי השבוע הזה הלך קפוט....
להכין את עצמי נפשית לקיזוז קלורי?
או שלקחת עוד שבוע....?
🤦‍♂️
בכלל בא לי לעלות חזרה ל1,800.
לא מבינה איך הגעתי למצב שאני נתקעת על 1400

אני אומר שתעשי בדק בית רציני, אם הכל באמת היה בסדר והתקיעה לטעמך נובעת
מגירעון לא מספיק אז כן את יכולה להתחיל לקצץ.

אבל קודם כל, תבדקי את כל השגרה שהייתה לך בשבועיים שהייתה לך בעיה בהם.
אני אוהב לשים את הקיצוץ באוכל כפיתרון הסופי 😋🍴

• פותח/ת השרשור
אני אומר שתעשי בדק בית רציני, אם הכל באמת היה בסדר והתקיעה לטעמך נובעת
מגירעון לא מספיק אז כן את יכולה להתחיל לקצץ.

אבל קודם כל, תבדקי את כל השגרה שהייתה לך בשבועיים שהייתה לך בעיה בהם.
אני אוהב לשים את הקיצוץ באוכל כפיתרון הסופי 😋🍴

! I like your attitude

מיד בודקת.
ואעשה גם השווה לשבועות הקודמים.
אוקיי, אני מניחה פה את כל המשתנים כדי שיהיה אפשר להתבונן בהם:

1. בשבועיים שבהם ירדתי במשקל, האירובי היה הליכה. 40-50 דק' של הליכה רגועה.
ובשבועיים שלא ירדתי, האירובי היה ריצה. חצי שעה של ריצה, או חצי שעה הליכה +חצי שעה ריצה וכאלה...
בעיקרון זה לא ממש מסביר כלום, והאמת שזה די סותר את ההיגיון, כי המסלול היה אותר מסלול, רק שפעם אחת עשיתי אותו בהליכה ופעם אחרת בריצה.... יותר מזה, אני די בטוחה שריצה שורפת טיפה יותר קלוריות... אמנם הבדל מזערי, אבל בכ"ז. מוזר. אני רק מניחה פה.

2. בשבועיים הראשונים שתיתי יותר מים. בערך חצי ליטר יותר ממה שאני שותה עכשיו. (עכשיו 2 עד 2.5 ליטר. ואז זה היה 2.5 עד 3 ליטר)

3. מבחינה תזונתית - אין הרבה הבדל. (פחממות / שומן / חלבון) כמובן שיש שוני בין הימים, אבל סה"כ יש איזון.

4. מבחינה קלורית - לא היו שום חריגות משמעותיות. וכל חריגה שהייתה קוזזה באירובי. הממוצע השבועי נשאר מאוזן.

5. מלח וסוכר:
סוכר - יש עלייה קלה בצריכת הסוכר. לא משו מחייב... בערך 5 גר' יותר בממוצע מהשבועיים הראשונים.
מלח - אין לי ממש מעקב מדויק אחרי צריכה מלח. כי אם אני מכינה משו אני לא סופרת כמה גרמים אני שמה, אז זה רק אם המלח קיים במוצר מוכן...
מה שכן, השבוע הייתה לי את צריכת הנתרן הגבוהה ביותר בחודש האחרון. בפער.

6. השבוע הייתי בסטרס היסטרי. והאמת שגם בשבוע שעבר לא הייתי רגועה במיוחד.
אבל זה חרטא, בואו. אני לא באמת חושבת שזה מה שימנע ממני לרדת במשקל...

יאלה חבריי המדענים!
בואו נסיק מסקנות למה אני ממשיכה להיות שמנה! D:

giphy.gif

נערך לאחרונה:
! I like your attitude

מיד בודקת.
ואעשה גם השווה לשבועות הקודמים.
אוקיי, אני מניחה פה את כל המשתנים כדי שיהיה אפשר להתבונן בהם:

1. בשבועיים שבהם ירדתי במשקל, האירובי היה הליכה. 40-50 דק' של הליכה רגועה.
ובשבועיים שלא ירדתי, האירובי היה ריצה. חצי שעה של ריצה, או חצי שעה הליכה +חצי שעה ריצה וכאלה...
בעיקרון זה לא ממש מסביר כלום, והאמת שזה די סותר את ההיגיון, כי המסלול היה אותר מסלול, רק שפעם אחת עשיתי אותו בהליכה ופעם אחרת בריצה.... יותר מזה, אני די בטוחה שריצה שורפת טיפה יותר קלוריות... אמנם הבדל מזערי, אבל בכ"ז. מוזר. אני רק מניחה פה.

2. בשבועיים הראשונים שתיתי יותר מים. בערך חצי ליטר יותר ממה שאני שותה עכשיו. (עכשיו 2 עד 2.5 ליטר. ואז זה היה 2.5 עד 3 ליטר)

3. מבחינה תזונתית - אין הרבה הבדל. (פחממות / שומן / חלבון) כמובן שיש שוני בין הימים, אבל סה"כ יש איזון.

4. מבחינה קלורית - לא היו שום חריגות משמעותיות. וכל חריגה שהייתה קוזזה באירובי. הממוצע השבועי נשאר מאוזן.

5. מלח וסוכר:
סוכר - יש עלייה קלה בצריכת הסוכר. לא משו מחייב... בערך 5 גר' יותר בממוצע מהשבועיים הראשונים.
מלח - אין לי ממש מעקב מדויק אחרי צריכה מלח. כי אם אני מכינה משו אני לא סופרת כמה גרמים אני שמה, אז זה רק אם המלח קיים במוצר מוכן...
מה שכן, השבוע הייתה לי את צריכת הנתרן הגבוהה ביותר בחודש האחרון. בפער.

6. השבוע הייתי בסטרס היסטרי. והאמת שגם בשבוע שעבר לא הייתי רגועה במיוחד.
אבל זה חרטא, בואו. אני לא באמת חושבת שזה מה שימנע ממני לרדת במשקל...

יאלה חבריי המדענים!
בואו נסיק מסקנות למה אני ממשיכה להיות שמנה! D:

giphy.gif

הרבה דברים יכולים לשבש את השקילה.
בואי נגיד ככה שתמיד אפשר לקצץ טיפה ולמשוך עוד שבוע,
ככה תראי אם הייתה ירידה סבירה, אם הירידה הייתה גדולה מידי תדעי שזה היה קיצוץ מיותר,
אבל זו שיטה כורדית חשוב לציין.

אני אישית הייתי מעדיף להמשיך שבוע טיפה יותר רגוע ולראות לפחות בכמה ימים הראשונים אם יש שיפור.
אבל אם את ממהרת את מוזמנת לקצץ תמיד

חוץ מזה שתדעי שבאירובי מה שמשנה בעיקר הוא הדופק שלך.

• פותח/ת השרשור
תתחילי לקחת קלן 🙄🙄

או שלא...

הרבה דברים יכולים לשבש את השקילה.
בואי נגיד ככה שתמיד אפשר לקצץ טיפה ולמשוך עוד שבוע,
ככה תראי אם הייתה ירידה סבירה, אם הירידה הייתה גדולה מידי תדעי שזה היה קיצוץ מיותר,
אבל זו שיטה כורדית חשוב לציין.

אני אישית הייתי מעדיף להמשיך שבוע טיפה יותר רגוע ולראות לפחות בכמה ימים הראשונים אם יש שיפור.
אבל אם את ממהרת את מוזמנת לקצץ תמיד

חוץ מזה שתדעי שבאירובי מה שמשנה בעיקר הוא הדופק שלך.

הממ. קשוח.
אבל גם אני קשוחה.🏋️
אז נראה איך יסתיים השבוע, ואם לא תהיה תזוזה, אלך על זה ואוריד עוד 100 קל'. 😕
ואני לא ממהרת האמת.... זה סתם לעצמי. פשוט בא לי שזה יגמר כבר. זה היה אמור להיות תקופה של חודש-חודשיים של חיטוב שקויייתי לרדת 2-3 קילו... :/

דופק ריצה 160.

אחרי 2 עמודי דיון ע מדוע את לא יורדת במשקל, אולי הגיע הזמן לשאול את הששאלה שאף בחורה לא מצפה לה.
מדוע לך לרדת במשקל?
זהו, אמרתי את זה, העזתי להציע שיש אולי זמנים או נשים שלא צריכות לרדת במשקל.. בעצם, אולי יש רק מצבים ספציפים שצריכים לרדת במשקל.

למי איכפת מה רשום על המשקל, אם נגיד בזכות החלבון הרב שאת אוכלת והאימונים שלך עלית בשריר אבל נשארת אותו משקל, לא פשוט קל להניח שירדת בשומן?

המשקל זה מספר שמגדיר את עוצמת המשיכה של כדור הארץ לגוף שלך, במובנים מדעיים, זה בסך הכל אומר שאם שנינו נקפוץ מהגג יחד, אני אנצח, כי אני טוב יותר ממך, כן... אני שוקל יותר. רגע... אולי לא, כי כוח המשיכה שולט עלי יותר.

בקיצור, לא יותר הגיוני לבחורה עם עודף זמן, וגוף אנושי להתעסק במדידות היקפים? האם זה לא יותר אמין ומביא אותך יותר קרוב למטרה שלך להיות חטובה? או שמא המטרה לנחות שניה אחרי כשניפול ממטוס.

בקיצור, מה שאני מעיז לשאול, מדוע בכלל צריך לראות את המחוג של המשקל יורד? יש לה תחרות עם קטגוריה? יש בחור שלא יצא איתך אחרת? שיקפוץ לו, כל מי שאני מכיר דווקא מעדיף מרופדות, אז יאללה פלוס קלורי בבקשה.

"מסה לנצח"

אחרי 2 עמודי דיון ע מדוע את לא יורדת במשקל, אולי הגיע הזמן לשאול את הששאלה שאף בחורה לא מצפה לה.
מדוע לך לרדת במשקל?
זהו, אמרתי את זה, העזתי להציע שיש אולי זמנים או נשים שלא צריכות לרדת במשקל.. בעצם, אולי יש רק מצבים ספציפים שצריכים לרדת במשקל.

למי איכפת מה רשום על המשקל, אם נגיד בזכות החלבון הרב שאת אוכלת והאימונים שלך עלית בשריר אבל נשארת אותו משקל, לא פשוט קל להניח שירדת בשומן?

המשקל זה מספר שמגדיר את עוצמת המשיכה של כדור הארץ לגוף שלך, במובנים מדעיים, זה בסך הכל אומר שאם שנינו נקפוץ מהגג יחד, אני אנצח, כי אני טוב יותר ממך, כן... אני שוקל יותר. רגע... אולי לא, כי כוח המשיכה שולט עלי יותר.

בקיצור, לא יותר הגיוני לבחורה עם עודף זמן, וגוף אנושי להתעסק במדידות היקפים? האם זה לא יותר אמין ומביא אותך יותר קרוב למטרה שלך להיות חטובה? או שמא המטרה לנחות שניה אחרי כשניפול ממטוס.

בקיצור, מה שאני מעיז לשאול, מדוע בכלל צריך לראות את המחוג של המשקל יורד? יש לה תחרות עם קטגוריה? יש בחור שלא יצא איתך אחרת? שיקפוץ לו, כל מי שאני מכיר דווקא מעדיף מרופדות, אז יאללה פלוס קלורי בבקשה.

"מסה לנצח"

חחחחח תשמע יש פה 2 צדדים,
מצד אחד אני מבין את הגישה שלך ואני עומד מאחוריה 90% מהזמן, מה משנה המס'? משנה הנראות, להיות שלם עם עצמך.

הצד השני והבעייתי הוא הצד שאצל נשים מאוד נהוג להסתכל על המשקל (למרות שלאחרונה יש יותר התעוררות והבנה שמסה לא אומר בחורה שמנה)
בסופו של דבר שמישהי באה ואומרת שהיא שוקלת 60 ק"ג על 1.60 זה נשמע הרבה, ברגע שאתה רואה בחורות ששוקלות 60+ וחטובות עם מסת שריר יפה אתה מבין באמת שהמספר על המשקל הוא בסך הכל מספר ולא קשור לנראות.

בסופו של יום 90% מציבור הנשים הלא מתאמן בישראל ברגע שיגש למאמן / תזונאי יבקש "לרדת במשקל", ולא להתחטב.

חוץ מזה שבתהליך חיטוב אני כן מבין את הרצון לראות מגמה כלשהי, לא אוהב רדיפה מוגזמת אלא אם כן זו באמת הכנה לאיזו תחרות אבל כן צריך מגמה כללית כדי לראות שאתה באמת בדרך הנכונה, אם זה פלוס ואם זה גירעון.

אוקי אני אהיה קרציה אבל לידע כללי עצמים נופלים באותה מהירות בלי קשר למשקל. אם אנחנו רואים הבדל זה בגלל חיכוך של אוויר לא בגלל השפעה שונה של גרביטציה
צודקת, אז אני באמת תמיה מדוע המחוג צריך לרדת מפני בחורה שעולה על המשקל.
חחחחח תשמע יש פה 2 צדדים,
מצד אחד אני מבין את הגישה שלך ואני עומד מאחוריה 90% מהזמן, מה משנה המס'? משנה הנראות, להיות שלם עם עצמך.

הצד השני והבעייתי הוא הצד שאצל נשים מאוד נהוג להסתכל על המשקל (למרות שלאחרונה יש יותר התעוררות והבנה שמסה לא אומר בחורה שמנה)
בסופו של דבר שמישהי באה ואומרת שהיא שוקלת 60 ק"ג על 1.60 זה נשמע הרבה, ברגע שאתה רואה בחורות ששוקלות 60+ וחטובות עם מסת שריר יפה אתה מבין באמת שהמספר על המשקל הוא בסך הכל מספר ולא קשור לנראות.

בסופו של יום 90% מציבור הנשים הלא מתאמן בישראל ברגע שיגש למאמן / תזונאי יבקש "לרדת במשקל", ולא להתחטב.

חוץ מזה שבתהליך חיטוב אני כן מבין את הרצון לראות מגמה כלשהי, לא אוהב רדיפה מוגזמת אלא אם כן זו באמת הכנה לאיזו תחרות אבל כן צריך מגמה כללית כדי לראות שאתה באמת בדרך הנכונה, אם זה פלוס ואם זה גירעון.
מבין אותה? בהחלט.
אני פשוט רוצה להתלוצץ מעט על הנושא ולהאיר את עיני המסכנות שסובלות כל בוקר בתקווה שיום המחר תביא בשורה חדשה.
בואו נחשוב רגע מחוץ לקופסא.

צודקת, אז אני באמת תמיה מדוע המחוג צריך לרדת מפני בחורה שעולה על המשקל.

מבין אותה? בהחלט.
אני פשוט רוצה להתלוצץ מעט על הנושא ולהאיר את עיני המסכנות שסובלות כל בוקר בתקווה שיום המחר תביא בשורה חדשה.
בואו נחשוב רגע מחוץ לקופסא.

שמע אתה מדבר פה עם בן אדם שמכור למסה ומת להיכנס לקטגוריות ה90+ ק"ג,
אבל בגלל אילוצים לא יכול להרשות לעצמי וכבר צריך להתכונן נפשית לחיטוב הבא.

אצל נשים המילה "מסה" זו מילה גסה. מסה=השמנה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית