הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתלבט באיזה ספליט להכניס דדליפט

MrShayke77

משתמש מתחיל
95
6
נק' מוניטין:
6
95
6
מתאמן בפיצול AB
A - רגליים, חזה , יד קדמית
B - גב, כתפיים, יד אחורית.

רוצה להוסיף דדליפט לאימונים, אבל מתלבט באיזה יום להכניס אותו, A או B.
מה דעתכם?

תכלס, זה לא משנה, אם אתה מרגיש את זה יותר בגב אז באימון גב, אם אתה מרגיש יותר ברגליים אז ביום רגליים

סתם שאלה , איך אתה יכול ב פיצול A לעבוד יד קדמית
ויום אחרי לעבוד גב , בגב לא משנה איזה תרגיל היד קדמית עובדת, וזה ימנע התאוששות
לאורך זמן רק ייגרם נזק מתועלת, או שאני טועה

עריכה: אותו דבר לגבי חזה
באימוני חזה הכתפיים נכנסות כמעט בכל תרגיל ויום אחרי לעבוד כתפיים זה לא הכי חכם.
ובטח שלא לעבוד כתפיים ואז חזה

צודק.
אפילו יש תרגילים לכתפיים שעובדים על יד קדמית וישנם תרגילי חזה שמשלבים יד אחורית.
צריך למצוא את האיזון אחרי הכל.

בכל מקרה אני אישית הייתי הולך לכיוון של תרגילי לחיצה באימון A ומשיכה באימון B. הייתי מחלק גם את תרגילי הרגליים לתנועות לחיצה ומשיכה משום שזה ממש פשע להתייחס אליהם ככה. זה כמו שיהיה לי אימון אחד "רגליים" ואימון שני "פלג גוף עליון" 😆.

זה באמת לא כזה משנה, אלה לא שרירים שצריכים שבועיים כדי להתאושש, תוך יום הם כבר התאוששו כמעט לחלוטין, מקסימום יומיים אם אתה מאמן אותם בצורה מקצועית

זה ספליט די מוכר שהולך לא רע..
הכוונה היא שמכלילים את ה"רגליים" כשריר אחד.
אנשים באים למכון, מתחילים עם לג פרס, מבצעים קצת פשיטת ברכיים במכונה ואז אם הם ממש בעלי מוטיבציה להתאמן היום הם עושים לסיום כמה סטים של כפיפות ברכיים.
אתה מבין מה הבעיה בזה? מה עם עבודה לתאומים, לגלוטס, מרחיקי הירך ומקרבי הירך?

בכלל, למה כל הפיצולים כוללים את המושג "רגליים" אבל לא כוללים מושג כמו "ידיים".

דמיין לעצמך שאני אבצע רק פשיטות מרפקים בתכנית האימונים ל-"ידיים" וכשתשאל אותי "מה עם הבייספס?" אני אענה לך: "לא צריך. כבר עבדתי על הידיים היום".
זה פשוט לא הגיוני. הרי כל בר דעת יודע שהבייספס לא יגדלו מעבודה על הטרייספס.

אם נסתכל על פיצול סטנדרטי של ה"בילדר" הממוצע:
חזה - כתפיים - יד אחורית
רגליים - גב - יד קדמית

מה זה אומר בכלל, "רגליים"?
אם אני מבצע רק פשיטת ברכיים זה עבודה על רגליים? בוודאי שכן.
האם זו עבודה *מספיקה* לרגליים? לא.

בגלל זה הפיצולים לא צריכים להתייחס לרגליים כאל שריר אחד או תנועה אחת אלא להתחשב בכל התנועות שאפשר לבצע עם הרגליים, כמו לחיצה, פשיטת ברכיים, כפיפת ברכיים, הרחקת/פשיטת ירך, קירוב ירך וכו'... בדיוק כמו שדואגים לבצע בתכנית האימונים גם תרגילים לפשיטת מרפקים, כפיפת מרפקים, כפיפת כתף, פשיטת כתף, קירוב כתף וכו'...

זאת הייתה כוונתי בכל אופן.

אנשים באים למכון, מתחילים עם לג פרס, מבצעים קצת פשיטת ברכיים במכונה ואז אם הם ממש בעלי מוטיבציה להתאמן היום הם עושים לסיום כמה סטים של כפיפות ברכיים.

דמיין לעצמך שאני אבצע רק פשיטות מרפקים בתכנית האימונים ל-"ידיים" וכשתשאל אותי "מה עם הבייספס?" אני אענה לך: "לא צריך. כבר עבדתי על הידיים היום".

חזה - כתפיים - יד אחורית
רגליים - גב - יד קדמית

בגלל זה הפיצולים לא צריכים להתייחס לרגליים כאל שריר אחד או תנועה אחת אלא להתחשב בכל התנועות שאפשר לבצע עם הרגליים, כמו לחיצה, פשיטת ברכיים, כפיפת ברכיים, הרחקת/פשיטת ירך, קירוב ירך וכו'... בדיוק כמו שדואגים לבצע בתכנית האימונים גם תרגילים לפשיטת מרפקים, כפיפת מרפקים, כפיפת כתף, פשיטת כתף, קירוב כתף וכו'...

מכיוון שעבודת רגליים בדרך כלל כוללת את כל השרירים של הרגל בתנועה אחת, יש נטיה להשים אותו כתרגיל בפני עצמו.
כמו הסקוואט, אי אפשר לומר שזה לא עובד על האמסטרינג ולא קוואדס.

מי שעובד לרגליים תרגילים מורכבים, אי אפשר לחלק אותם.

מכיוון שעבודת רגליים בדרך כלל כוללת את כל השרירים של הרגל בתנועה אחת, יש נטיה להשים אותו כתרגיל בפני עצמו.
כמו הסקוואט, אי אפשר לומר שזה לא עובד על האמסטרינג ולא קוואדס.

מי שעובד לרגליים תרגילים מורכבים, אי אפשר לחלק אותם.
אתה צריך להבין שבלתי אפשרי לבנות מספיק נפח על מנת לבנות מסת שריר מעבודה עצימה בלבד.
וכן, סקוואט זה לא מה שיעזור לך לבנות מסת שריר בהאמסטרינג, עם כל הצער שבדבר.

אם נמשיך עם קו המחשבה שלך, למה לא לעשות דדליפט וזהו? הרי הדדליפט עובד על כמעט כל השרירים בגוף, כך שמין הסתם אנחנו לא צריכים לבודד שרירים כמו טרייספס וחזה שגם ככה עובדים בדדליפט.

חזה - כתפיים - יד אחורית
רגליים - גב - יד קדמית

ההבדל בין רגליים לפלג הגוף העליון הוא שבפלג גוף העליון השרירים שאחראים על משיכה ולחיצה הם שונים. בלחיצה יש לך את הכתף הקדמית, האמצעית, היד האחורית והחזה, ובמשיכה יש לך את הלאטס, שרירי הגב העליון, הכתף האחורית ובייספס. זאת לעומת שרירי רגליים שבהם יש לך את ההאמסטרינג שאחראי גם על פשיטה באגן וגם כפיפה בברך ככה שאתה לא יכול לבצע באמת את ההפרדה הזאת. במיוחד כשעושים תרגילים כמו סקוואט דדליפט והוריאציות שלהם שבאמת פשוט מערבים את כל שרירי הרגליים.

אגב, לגבי הטענה שלך על יום פלג גוף עליון ויום רגליים... זה דבר שרוב הליפטרים עושים. יש לי 2 ימי "רגליים" (אימון סקוואט עם עזר לרגליים ואימון דדליפט עם עזר לרגליים) ו2 ימי בנץ' עם תרגילי עזר לכל פלג הגוף העליון. שאגב, אני לא יודע איך באמת אפשר לתת נפח לרגליים ואחר כך עוד לעבור לשרירים אחרים כשאתה מתאמן בינוני ומעלה עם משקלים סבירים. אימוני ה"רגליים" שלי לוקחים שעתיים וחצי-3...

אתה צריך להבין שבלתי אפשרי לבנות מספיק נפח על מנת לבנות מסת שריר מעבודה עצימה בלבד.
וכן, סקוואט זה לא מה שיעזור לך לבנות מסת שריר בהאמסטרינג, עם כל הצער שבדבר.

אם נמשיך עם קו המחשבה שלך, למה לא לעשות דדליפט וזהו? הרי הדדליפט עובד על כמעט כל השרירים בגוף, כך שמין הסתם אנחנו לא צריכים לבודד שרירים כמו טרייספס וחזה שגם ככה עובדים בדדליפט.
מי דיבר על עבודה עצימה?
האמסטרינג זה אחד השרירים הדומננטים בסקוואט.
הבעיה הגדולה בדדליפט שטווח התנועה לרגליים קצרה, אז אפשר להיות דדליפטר כבד עם רגליים של ילדה.
כשהתחלתי עם פאוורליפטינג, היה לי דדליפט 230 וסקוואט 150, עם רגליים קטנות מאוד, הסקוואט שלי היה דומה לגוד מורנינג.

הוא לא, זו סתם שטות שריפטו אומר, אף מאמן אחר בעל שם לא תומך בזה, ומחקרי פעילות שריר מראים פעם אחר פעם שההאמסטרינג זה השריר הגדול הכי פחות פעיל בסקוואט.
זה לא אומר שהשריר לא יגדל מסקוואט, אבל אם המטרה שלך היא פיתוח ההאמסטרינגס, כדאי שתפנה לתרגילים אחרים

הוא לא, זו סתם שטות שריפטו אומר, אף מאמן אחר בעל שם לא תומך בזה, ומחקרי פעילות שריר מראים פעם אחר פעם שההאמסטרינג זה השריר הגדול הכי פחות פעיל בסקוואט.
זה לא אומר שהשריר לא יגדל מסקוואט, אבל אם המטרה שלך היא פיתוח ההאמסטרינגס, כדאי שתפנה לתרגילים אחרים
אני לא טוען שסקוואט הוא תרגיל אמסטרינג.
יש נקודות בסקוואט שהקוואדס עובדים לא מעט ויש אזורים שעיקר העומס זה על האמסטרינג.
זה מאוד תלוי גם איזה סוג סקוואט אתה עושה, אם אתה עושה LB עם היפ דרייב כמו שריפטו ממליץ, אתה בהחלט תקבל יותר אמסטרינג, ואם תוסיף לזה שאסור לברכיים לעבור את הבהונות, והמשקל צריך להיות על העקבים, קיבלת תרגיל מאוד אמסטרינג דומננטי.

זה מגוכח לעשות מחקר על סקוואט כשאין הסכמה וקונצנזוס לאיך צריך להיראות סקוואט.

אבל הנקודה שאני בא לציין, שאם אתה עושה תרגילים מורכבים, לא כדאי לחלק את שני אזורי הרגליים לשני ימים שונים..

גם סקוואט ודדליפט לדעתי כדאי לעשות או באותו יום, או בשני צידי השבוע. הם מדי דומים בשרירים שהם משתמשים.

ההבדל בין רגליים לפלג הגוף העליון הוא שבפלג גוף העליון השרירים שאחראים על משיכה ולחיצה הם שונים. בלחיצה יש לך את הכתף הקדמית, האמצעית, היד האחורית והחזה, ובמשיכה יש לך את הלאטס, שרירי הגב העליון, הכתף האחורית ובייספס.
זה לא נכון.
בתרגיל straight arm pulldown, תרגיל משיכה ללא צל של ספק, השריר העיקרי שפועל הוא הרחב גבי, אך ישנו שריר נוסף שעובד וזה החזה, משום שהוא אחראי בין השאר ל-shoulder extension. אגב, החזה פועל גם בתרגילי משיכה נוספים.
בתרגיל המיועד לכתף קדמית, front raise, משתתף בתנועה גם הבייספס, שהוא שריר מסייע לתנועת shoulder flexion.
בעוד תרגיל משיכה מובהק, וזהו החתירה, ישנו שותף נוסף בחגיגה מלבד שרירי הגב וכופפי המרפק, וזהו הטרייספס, שגם פושט את הכתף ומעורבותו המירבית בתנועה היא בין 0° ל-80° בכתף.

אגב, לגבי הטענה שלך על יום פלג גוף עליון ויום רגליים...
לא טענתי כנגד החלוקה הזאת, שהיא חלוקה שבהחלט הגיונית ובעלת יתרונות במקרים רבים, אלא כנגד העובדה שהמתאמן הממוצע מתייחס לפלג הגוף התחתון כמכלול ולעיתים אף מזניח שרירים רבים בפלג הגוף התחתון, מה שלדעתי יוצר חוסר פרופורציה ואף יכול לגרום לפציעה (ראה ערך אצנים שלא הקדישו מספיק זמן לתרגול להאמסטרינג).

שאגב, אני לא יודע איך באמת אפשר לתת נפח לרגליים ואחר כך עוד לעבור לשרירים אחרים כשאתה מתאמן בינוני ומעלה עם משקלים סבירים. אימוני ה"רגליים" שלי לוקחים שעתיים וחצי-3...
בהחלט.
למרבה הצער מתאמנים מתחילים (אשר לא מעוניינים להיכנס לתחום הפאוורליפטינג) נוטים להזניח את פלג הגוף התחתון ומצב נפוץ הוא שמתאמן מתחיל נכנס למכון על מנת לתת עבודה קצרה במכונה לפשיטת ברכיים ובכך סיים את אימון הרגליים שלו על מנת "לצאת ידי חובה".

במיוחד כשעושים תרגילים כמו סקוואט דדליפט והוריאציות שלהם שבאמת פשוט מערבים את כל שרירי הרגליים.
אתה מביא כאן את עצמך בתור דוגמה, אך לא התכוונתי לפאוורליפטינג. בפאוורליפטינג זה חובה לעבוד על סקוואט, דד וכל הווריאציות שנגזרות מהם, משום שאלו תרגילים תחרותיים.
אני לא הילנתי על פאוורליפטרים, אלא על המתאמן הממוצע, כך שזה שהבאת את מהלך האימונים שלך כדוגמה לתוכנית המשלבת את כל השרירים בפלג הגוף התחתון, בהחלט מביא דוגמה לגישה שאני תומך בה, אך גם לא מהווה סתירה לדבריי.

זה לא נכון. אל תאשים את עצמך, זה מיתוס די מוכר בתחום, ונובע מטעות בהבנת המכניקה של תנועת ההאמסטרינג בסקוואט (גם אני האמנתי בו תקופה ארוכה).
הוא פשוט לא מעורב מספיק בתרגיל בשביל שזה יהיה משמעותי לפיתוח מסת שריר.

למרבה הצער מתאמנים מתחילים
לרוב לא מדובר בהכרח על מתאמנים מתחילים פשוט מתאמנים שלא אכפת להם מהרגליים
כל מתאמן שאני מכיר שבאמת אכפת לו מכל הגוף לא קשור פאוורליפטר או לא עובד באופן רציני על הרגליים
בין אם זה לג פרס, פשיטות וכפיפות ובין אם זה סקוואט דדליפטים למיניהם ומכרעים

זה שאתה רואה כמה שעושים 3 סטים בכפיפה ו3 בפשיטה לא אומר שזה בהכרח ככה

זה לא נכון.
בתרגיל straight arm pulldown, תרגיל משיכה ללא צל של ספק, השריר העיקרי שפועל הוא הרחב גבי, אך ישנו שריר נוסף שעובד וזה החזה, משום שהוא אחראי בין השאר ל-shoulder extension. אגב, החזה פועל גם בתרגילי משיכה נוספים.
בתרגיל המיועד לכתף קדמית, front raise, משתתף בתנועה גם הבייספס, שהוא שריר מסייע לתנועת shoulder flexion.
בעוד תרגיל משיכה מובהק, וזהו החתירה, ישנו שותף נוסף בחגיגה מלבד שרירי הגב וכופפי המרפק, וזהו הטרייספס, שגם פושט את הכתף ומעורבותו המירבית בתנועה היא בין 0° ל-80° בכתף.

אתה מביא כאן את עצמך בתור דוגמה, אך לא התכוונתי לפאוורליפטינג. בפאוורליפטינג זה חובה לעבוד על סקוואט, דד וכל הווריאציות שנגזרות מהם, משום שאלו תרגילים תחרותיים.
אני לא הילנתי על פאוורליפטרים, אלא על המתאמן הממוצע, כך שזה שהבאת את מהלך האימונים שלך כדוגמה לתוכנית המשלבת את כל השרירים בפלג הגוף התחתון, בהחלט מביא דוגמה לגישה שאני תומך בה, אך גם לא מהווה סתירה לדבריי.
התגובה שלך נכונה באופן חלקי. כמובן שיש עבודה מינורית של השרירים האלו בתרגילים האלה. אבל כמה ששריר החזה לא יהיה גמור אני לא חושב שתגיע למצב של כשל בפולאובר בגללו. גם הבייספס עובדים בבנץ', אבל לא משנה כמה הם יהיו גמורים הם לא יהפכו להיות הגורם המגביל שלך בתנועה. לכן מבחינת חלוקת עבודה ההפרדה היא הגיונית.
לעומת זאת אם ההאמסטרינג שלי גמור יהיה לי מאד קשה לעשות סקוואט ואם הקוואדס שלי גמור יהיה לי קשה לעשות דדליפט - וזאת הכוונה שלי.

זה לא נכון. אל תאשים את עצמך, זה מיתוס די מוכר בתחום, ונובע מטעות בהבנת המכניקה של תנועת ההאמסטרינג בסקוואט (גם אני האמנתי בו תקופה ארוכה).
הוא פשוט לא מעורב מספיק בתרגיל בשביל שזה יהיה משמעותי לפיתוח מסת שריר.
שוב, עד שלא יהיה קונצנזוס לאיך אמור להיראות סקוואט, קשה להגיד מה עובד יותר או פחות.
סקוואט שנראה כמו גוד מורנינג מערב המון אמסטרינג.
לעומת זאת אם ההאמסטרינג שלי גמור יהיה לי מאד קשה לעשות סקוואט ואם הקוואדס שלי גמור יהיה לי קשה לעשות דדליפט - וזאת הכוונה שלי.
למזלך אתה מפריד את הסקוואט מהדדליפט. שלא תדע מה זה לעשות דדליפט כשהקוואדס גמורות.
פתאום דדליפט מרגיש כמו תרגיל קוואדס בלבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית