הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הגעה לכשל

NIKONGUY

משתמש מתחיל
67
6
נק' מוניטין:
6
67
6
היי ,
אני קורא הרבה ורואה סרטונים על הגעה לכשל ולמה זה לא מומלץ לפעמים ועדיין לא כל כך הבנתי אם אני עושה נכון או לא .
אני מגיע לכשל כמעט תמיד בבנצ פרס בסטים 3 ו 4 אבל רק בחזרות 7-8 ולא לפני בשניהם .
עכשיו קראתי שכדי להתקדם ,דווקא להגיע לכשל יעצור לי את ההתקדמות וההתאוששות תפגע וכו וכו .
מצד שני ,יש צורך תמיד בפרוגרסיב אוברלואד ,אז אני תמיד מנסה לעלות משקלים בכל התרגילים .
אז יוצא מצב שבבנצ אני מרים 60 בלי בעיה ונשאר לי כמה 2-3 חזרות לפני כשל ,אבל כשאני מרים ל65 ,אני מגיע למצב שתיארתי למעלה עם הכשל בחזרות 7-8 ותמיד הספוטר עוזר לי קצת ..

מה אני אמור אז לעשות אם ב65 קילו בנצ אני מגיע לכשל וב60 לא ? להמשיך עם 60 ? להמשיך להיכשל עם 65 עד שאתחזק ? איך מתקדמים ?
בכלל אמור להיות לי אכפת מכמה אני מרים וכמה אני מתקדם בין אימון לאימון ?
חייב לציין
בן 23 1.73 שוקל 78 במסה ,מתאמן שנה אבל חלק ממנה לא התאמנתי עם ידע בכלל ..
אני עושה 4 סטים ו8 חזרות .

אשמח אם תייחסו את התשובה שלכם לבנצ פרס ואיכשהוא גם לכל השרירים והתרגילים .

תודה !

המטרה היא להגדיל נפח, אתה יכול לנסות 62.5 בכל מקרה, או כל פעם להוריד קצת חזרות עד שתצליח להגיע ל8 חזרות בלי להיכשל עם המשקל החדש.
אתה יכול להתקדם גם בהוספת סט / חזרות.
זאת אומרת, אם 60 לא מגיע ו65 כן אתה יכול לבצע 60 ל10-12 חזרות או לחלופין 65 ל6-8 חזרות.
גם הוספת תרגילי עזר יכולים לעזור.

וכן זה חשוב, פוגרסיב אוברלאוד זה עיקרון מס׳ 1 לפיתוח מסת שריר.

• פותח/ת השרשור
המטרה היא להגדיל נפח, אתה יכול לנסות 62.5 בכל מקרה, או כל פעם להוריד קצת חזרות עד שתצליח להגיע ל8 חזרות בלי להיכשל עם המשקל החדש.
אתה יכול להתקדם גם בהוספת סט / חזרות.
זאת אומרת, אם 60 לא מגיע ו65 כן אתה יכול לבצע 60 ל10-12 חזרות או לחלופין 65 ל6-8 חזרות.
גם הוספת תרגילי עזר יכולים לעזור.

וכן זה חשוב, פוגרסיב אוברלאוד זה עיקרון מס׳ 1 לפיתוח מסת שריר.

אם לא תתחזק לא תגדל

צריך תכנית מסודרת ומפורטת שתוכל להתקדם בה ואני לא מאמין שתצליח לבנות אחת כזאת בעצמך.

תודה רבה על התשובות ,אבל ידעתי כבר מלפני את מה שאמרתם ,
השאלה שלי הייתה האם להימנע מכשל לגמרי ? כי אם כן זה אומר שאני צריך להישאר על 60 .

ולגבי התכנית ,אני פשוט לקחתי תכנית מפה של FBW ,לא בניתי בעצמי תכנית והלכתי איתה .

קראתי בעיקר מה שכתבו פה : נענה - להגיע לכשל

והם אומרים שעדיף להשאיר 3-4 חזרות לפני כשל כדי להתקדם במשקלים ולמקסם את ההתקדמות בכללי ....

מה אתם אומרים ?

תודה רבה על התשובות ,אבל ידעתי כבר מלפני את מה שאמרתם ,
השאלה שלי הייתה האם להימנע מכשל לגמרי ? כי אם כן זה אומר שאני צריך להישאר על 60 .

ולגבי התכנית ,אני פשוט לקחתי תכנית מפה של FBW ,לא בניתי בעצמי תכנית והלכתי איתה .

קראתי בעיקר מה שכתבו פה : נענה - להגיע לכשל

והם אומרים שעדיף להשאיר 3-4 חזרות לפני כשל כדי להתקדם במשקלים ולמקסם את ההתקדמות בכללי ....

מה אתם אומרים ?

שחזרה-2 לפני כשל זה די והותר.
אומרים להתקרב לכשל מהסיבה הפשוטה ש98% מהמתאמנים חסרי מושג לגבי איפה הכשל שלהם ופשוט משערים ומפספסים נפח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית