הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב ואימוני כוח בגיל ההתבגרות

• פותח/ת השרשור idotz
  • פורסם בתאריך

idotz

משתמש מתחיל
11
2
נק' מוניטין:
5
11
2
שלום, אני בן 14 ויש לי כמה שאלות לגבי חיטוב ואימוני כוח...
אז קודם כל אני מתאמן כמעט שנתיים בחדר כושר ויש לי מסת שריר יחסית גבוהה לגיל שלי. כשרק התחלתי בחדר כושר עשיתי מסה (ולא ספרתי קלוריות פשוט אכלתי...) ובאמת עליתי במסה משמעותית ובמשקלים תוך חודשיים. מאז אני עליתי עוד קצת אבל בגדול אני מנסה לשמור ולא מחפש לעלות במסת השריר עוד.
הבעיה שאני עליתי גם בשומן קצת... ועכשיו אני נראה ״שמן עם שרירים״, לא ממש שמן אבל ״מוצק״ כזה... אני 15% שומן בערך והייתי שמח להוריד ל10-12.
וכאן מגיעה ההתלבטות שלי, אני כרגע 1.65 גובה ושוקל 61 ק״ג, אני לא גבוה לגיל שלי (גם לא נמוך), אבל כל הגברים במשפחה שלי בין 1.72-1.80 ואני גם רוצה להגיע לשם, חיפשתי לא מעט באינטרנט והרבה אומרים שחיטוב יכול לעקב או לעצור את הגדילה וחלק אומרים שלא, הגובה חשוב לי כרגע יותר מהחיטוב...
האם חיטוב באמת יכול לפגוע? והאם זה משנה אם עושים חיטוב קצר לחודש?

עוד שאלה זה לגבי אימוני כוח, אני מרים משקלים גבוהים *יחסית בחדר כושר וכרגע אני עושה ab ואיזה מאמן אמר לי לא להתאמן חזק מידי, הכוונה לא אימונים שממש מאמצים את השריריפ ויותר משקל גוף וכאלה... זה באמת משפיע?

אתה אמור לעלות במשקל בגיל הזה.
גירעון קלורי (חיטוב) יעצור את הגדילה שלך חד-משמעית. אל תיכנס לזה עד גיל 18 לפחות.

בנוגע למה שהמאמן אמר, זאת שטות מוחלטת.

אתה אמור לעלות במשקל בגיל הזה.
גירעון קלורי (חיטוב) יעצור את הגדילה שלך חד-משמעית. אל תיכנס לזה עד גיל 18 לפחות.

בנוגע למה שהמאמן אמר, זאת שטות מוחלטת.
טוב, חשוב לומר ולציין שחיטוב *לא* יעצור את הגדילה אם מבוצע בצורה נכונה. בטח שלא חד משמעית כמו שאתה מציג את זה (אפילו במינוס קלורי גבוה, מחקרים מצאו עיכוב מינורי בלבד בגדילה. ראה ערך שימוש בריטלין בגיל ההתבגרות). אפשר להתייחס לגיל ההתבגרות כמו שאתה מתייחס אל מתאמן מתחיל רק בצורה הרבה יותר מוחשית - לבחור בגיל ההתבגרות יש את הפוטנציאל לחטב ולעלות בשריר בו זמנית וכן, גם לגדול פיזית למשל לגובה במקביל, כי יש עוד הרבה משתנים בגיל הזה שהם קצת מעבר לקלוריות.

כמובן שמה שאני רושם כאן תקף לחיטוב נכון, עם מינוס קלורי מינורי מאוד. וחיטוב אגרסיבי עשוי בהחלט לעכב את הגדילה עד שיופסק (אף על פי שהמחקרים מדברים על עיכוב יחסית מינורי). יש חשיבות לנושא, וגם אם תעשה אי פעם חיטוב עד גיל 19-20 בערך, מומלץ מאוד לעשות אותו בצורה מבוקרת ביותר, וחלילה לא ללכת על "כאסח".

בכל מקרה פותח האשכול, לפי הנתונים שלך אין לך צורך בחיטוב ויהי מה, במשקל כמו שלך כדאי שתמשיך במסה. ומומלץ נקייה ככל האפשר.

בהצלחה

טוב, חשוב לומר ולציין שחיטוב *לא* יעצור את הגדילה אם מבוצע בצורה נכונה. בטח שלא חד משמעית כמו שאתה מציג את זה (אפילו במינוס קלורי גבוה, מחקרים מצאו עיכוב מינורי בלבד בגדילה. ראה ערך שימוש בריטלין בגיל ההתבגרות). אפשר להתייחס לגיל ההתבגרות כמו שאתה מתייחס אל מתאמן מתחיל רק בצורה הרבה יותר מוחשית - לבחור בגיל ההתבגרות יש את הפוטנציאל לחטב ולעלות בשריר בו זמנית וכן, גם לגדול פיזית למשל לגובה במקביל, כי יש עוד הרבה משתנים בגיל הזה שהם קצת מעבר לקלוריות.

כמובן שמה שאני רושם כאן תקף לחיטוב נכון, עם מינוס קלורי מינורי מאוד. וחיטוב אגרסיבי עשוי בהחלט לעכב את הגדילה עד שיופסק (אף על פי שהמחקרים מדברים על עיכוב יחסית מינורי). יש חשיבות לנושא, וגם אם תעשה אי פעם חיטוב עד גיל 19-20 בערך, מומלץ מאוד לעשות אותו בצורה מבוקרת ביותר, וחלילה לא ללכת על "כאסח".

בכל מקרה פותח האשכול, לפי הנתונים שלך אין לך צורך בחיטוב ויהי מה, במשקל כמו שלך כדאי שתמשיך במסה. ומומלץ נקייה ככל האפשר.

בהצלחה
במקרה הזה אתה טועה.
ואני חד משמעי פשוט כי זה נושא חד משמעי.

אני מחכה לרפרנסים.
אתה בוודאי יודע שאין שום מחקר על בני אדם בריאים שיבדוק את ההשפעה של חיטוב בגיל ההתבגרות ויישא בהשלכות שזה יעצור להם את הגדילה באופן בלתי הפיך. זה לא אתי.
מהסיבה הזאת גם אתה לא יכול לתת שום רפרנס לשטויות שרשמת כאן.

אני מציע לך לקרוא את המאמר הבא:
תזונה והשפעתה על הגדילה בילדים - Nutrition and its effect on pediatric growth and development – ויקירפואה

במקרה הזה אתה טועה.
ואני חד משמעי פשוט כי זה נושא חד משמעי.
אני חייב להסכים איתו, המחקרים מראים שאין עצירה משמעותית בגדילה מחיטוב, ולרוב נוטים להשלים את הפער כשיוצאים מהחיטוב.
למרות זאת אני עדיין לא תומך בחיטוב בגיל ההתבגרות אלא אם מדובר במשהו קצר מאוד ולא קיצוני או אם מדובר בעודף משקל רציני כי הגובה זה לא הפרמטר היחיד למדידה פה, וגרעון קלורי עלול לדעתי להשפיע על התפתחות של מערכות אחרות בגוף, בעיקר המוח. גם אם מדובר על הבדלים קלים, אלה עדיין הבדלים שאתה לא רוצה רק בשביל שיראו עכשיו את הריבועים

אני חייב להסכים איתו, המחקרים מראים שאין עצירה משמעותית בגדילה מחיטוב, ולרוב נוטים להשלים את הפער כשיוצאים מהחיטוב.
אני לא מכיר מחקרים שתומכים בזה.
יש לך מקורות מידע לכך?

לא נשמע לי הגיוני בשום צורה "להשלים את הפער".
אם יש פער, יש פער. וזה אומר שזה עושה נזק. גם אם תטען שאפשר לתקן אותו בהמשך, למה לעשות אותו מלכתחילה? זה בבירור מכניס את הגוף לסטרס, גוף בתהליך התפתחות. זה לא רעיון טוב.

אני לא מכיר מחקרים שתומכים בזה.
יש לך מקורות מידע לכך?
המחקרים הם בעיקר על ילדים עם מחלות כמו צליאק או ילדים ממדינות עולם שלישית, שמראים שכאשר יש שיפור בתנאים הם משלימים את הפער כי בעצם גם סחוסי הגדילה שלהם התעכבו בגדילה.
במידה ומדובר בזמן ארוך של תת תזונה אז יכולה להיות מגבלה מסויימת, אבל כל עוד לא מדובר על דחיה משמעותית של גיל ההתבגרות או תקופה ארוכה של תת תזונה, הם נוטים להגיע לגובה סטנדרטי
Is Complete Catch-Up Possible for Stunted Malnourished Children? - PubMed

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית