הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

bench press plateau

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אני תקוע בבנץ׳ פרס הרבה זמן, הרבה מאוד זמן.
עכשיו יש כל כך הרבה סיבות למה זה לא אמור לקרות.

1. אני כולה לוחץ 75 ל6

2. שאר השרירים מתקדמים, (כולל יד אחורית וכתפיים!)

3. הטכניקה שלי מעולה, אני אוכל להעלות סרטון ברביעי, אבל בגדול הarch בסדר גמור (אולי טיפה אגריסיבי מדי..) לג דרייב בסדר המוט עולה אחורה ולמעלה כתפיים tucked in..

4. אני בן 17, שזה ממש prime time לגדול ולהתחזק. אם עכשיו אני לא מצליח להעלות את הבנץ... אז לעזאזל מתי

בבנץ אני מאוד רוצה להעלות משקלים, ברור שגם מסת שריר חשוב, אבל בתרגיל הזה ספציפית זה עדיפות שנייה.

בהתחלה אחזתי רחב (אצבע מורה על הטבעות הלא מחוספסות) נתקעתי ב75 קילו. עבדתי ככה בערך חודשיים.
עכשיו אני אוחז יחסית צר, כדי טיפה לחזק יותר את היד האחורית, היא קצת חלשה ביחס לשאר הגוף. (אוחז בערך ברוחב כתפיים וחצי)

אם מישהו יוכל לצרף לי תכנון להתקדמות בבנץ׳
(עם פרטים גם לגבי rpe, וכיצד להתקדם לאורך זמן)
אני אהיה ממש אסיר תודה!!

נתונים
בן 17
שוקל 73
גובה 183

חשוב לציין שהפרס שלי הוא 40 קילו לשמינייה ואני מבצע אותו מיד לאחר הבנץ.

חלוקת אימון
fbw בימים שני ורביעי.
ביום שישי אני עושה - כתפיים גב יד קידמית
ביום שבת אני עושה רגליים חזה ויד אחורית

תכנית אימון

תכלס עלייה לינארית אני עדיין מתאמן מתחיל.
אם רלוונטי אצרף תמונה.

העצה הכי טובה שיש לי בשבילך היא לקחת עצות בעניין מ @elchonon (ששיפר אותי אישית משמעותית בבנץ')
וכמובן ש @Sergio_Katz נתן פה עוד כמה עצות מעולות שכדאי שתיישם.

דבר מאוד חשוב שלא שמתי לב אם הוזכר פה,
תשים לב שאתה לא עובד יותר מידי קרוב לכשל כי הרבה פעמים זה מה שמקשה על התקדמות.

• פותח/ת השרשור
ממחר אתחיל
4 סטים 6 חזרות עם 60 קילו
ו4 סטים 5 חזרות עם 60 קילו

התקדמות כל שני אימונים, 3 אימונים בשבוע.

סוג של פשרה בין מה שאלחנן אמר לבין מה שעשיתי עד עכשיו.. מחר אעלה סרטון טכניקה.

חח נו, ברור שזו הנקודה החלשה. התכוונתי מה השריר הדומיננטי בנקודה זו. יחסית, בחלוקה גסה כמובן

לי בכל אופן יש לעבוד המון על כיווץ השכמות וכל זה כך שאין לי ככ זמן לשטויות אחרות, ובכל מקרה בתחילת הדרך כך שזה פחות רלוונטי, אבל סקרנות 😅
בנוסף למה שאמרו פה לי עזר ספוטו בנץ ופין בנץ, אם יש לך במכון אפשרות לעשות פין בנץ אני ממליץ.

בנוסף למה שאמרו פה לי עזר ספוטו בנץ ופין בנץ, אם יש לך במכון אפשרות לעשות פין בנץ אני ממליץ.
אני מאוד מסכים איתך, רק חשוב שאוסיף כאן, שחשוב לא להניח משקל כבד מדי בתרגילים האלו, כי הם מועדים לפציעות.
אם מתחילים עם משקל יחסית קל ומטפסים לאט, הרווח הוא עצום.

בנוסף, לעשות פשוט בנץ' עם עצירה על החזה בכל חזרה מאוד יכולה לעזור לכוח מתפרץ ולהתקדם מהר בבנץ'.

• פותח/ת השרשור

ספוטו בנץ אני מאוד מאוד אוהב,אבל הוא דורש ממני יחסית הרבה כוח ביחס לעצימות הנמוכה שאני עובד בו. אז אני עושה אותו מדי פעם כתרגיל ״finisher” בסוף העבודה על החזה.

Pin press יכול להיות תרגיל מעולה, אבל אני מתאמן בקאנטרי הכי מפוצץ בארץ, באמת הכי מפוצץ לא צורת ביטוי.. אז לעשות pin press זה

משקולות + מוט + בנץ׳ נראלי + כלוב טוב.
יקח לי להשיג 40 דק

ספוטו בנץ אני מאוד מאוד אוהב,אבל הוא דורש ממני יחסית הרבה כוח ביחס לעצימות הנמוכה שאני עובד בו. אז אני עושה אותו מדי פעם כתרגיל ״finisher” בסוף העבודה על החזה.

Pin press יכול להיות תרגיל מעולה, אבל אני מתאמן בקאנטרי הכי מפוצץ בארץ, באמת הכי מפוצץ לא צורת ביטוי.. אז לעשות pin press זה

משקולות + מוט + בנץ׳ נראלי + כלוב טוב.
יקח לי להשיג 40 דק
תרגילי עזר כאלו טובים לתקן נקודות חלשות, או להביא בנץ' פצצה לעוד יותר פצצה וחזק.

במצב שלך אני חושב שהתעסקות בתרגילי עזר כאלו מיותרים לחלוטין, תעבוד על הבסיס, הטכניקה, ותוכנית יותר נורמלית בטכניקה פשוטה וזה יתן לך הכי הרבה התקדמות.

זה כמו לעבוד על שריר הטרפזים עבור דדליפט כבד, אין ספק שזה יעזור, אבל זה ממש שולי, ותוכל לנצל את האנרגיה והחלבון ופחמימה בגוף שלך ובזמן שלך לדברים שיתנו לך התקדמות הרבה יותר מהירה וטובה.

• פותח/ת השרשור
הטכניקה, ותוכנית יותר נורמלית

מבצע בערך מהיום את הסגנון שאמרת לי
מצרף 2 סטים מהיום בבנץ׳ פרס, הזווית מהצד זה בו מספר 8 והזווית מקדימה זה בו מספר 3.

בסט ה8 עשיתי 8 חזרות עם פאוז בחזרה הראשונה וגם בחזרה האחרונה. לא נצמדתי לתכנית אבל ממש הרגשתי שאני לא עושה עבודה אז הוספתי 2 חזרות..

יש מה לשפר בלג דרייב, אבל לדעתי טכניקה בסדר גמור.

אני מאוד מסכים איתך, רק חשוב שאוסיף כאן, שחשוב לא להניח משקל כבד מדי בתרגילים האלו, כי הם מועדים לפציעות.
אם מתחילים עם משקל יחסית קל ומטפסים לאט, הרווח הוא עצום.

בנוסף, לעשות פשוט בנץ' עם עצירה על החזה בכל חזרה מאוד יכולה לעזור לכוח מתפרץ ולהתקדם מהר בבנץ'.
צודק, אדגיש האמירה שלי הייתה כללית מאוד על פי נסיוני האישי ועל פי התוכנית שאני מבצע )כרגע הפוברן)

מצרף 2 סטים מהיום בבנץ׳ פרס, הזווית מהצד זה בו מספר 8 והזווית מקדימה זה בו מספר 3.

בסט ה8 עשיתי 8 חזרות עם פאוז בחזרה הראשונה וגם בחזרה האחרונה. לא נצמדתי לתכנית אבל ממש הרגשתי שאני לא עושה עבודה אז הוספתי 2 חזרות..

יש מה לשפר בלג דרייב, אבל לדעתי טכניקה בסדר גמור
🤦‍♂️
על זה אני מדבר.
תשמע, פתחת את הנושא שכתבת "אני תקוע בבנץ׳ פרס הרבה זמן, הרבה מאוד זמן.
עכשיו יש כל כך הרבה סיבות למה זה לא אמור לקרות."

אני חייב לומר שיש כל כך הרבה סיבות למה זה כן אמור לקרות, ולמה אתה עלול להישאר תקוע לעוד הרבה מאוד זמן.

אין לי בעיה שתעשה מה שבא לך, זה הגוף שלך. אבל אתה מפספס את כל מה שאני כתבתי לך.

המטרה זה לא להרים יותר כשאפשר, או לעשות קומבינות מגבירות קושי כשמתחשק. ואיך אפשר לומר שהטכניקה בסדר גמור אם יש מה לשפר בלג דרייב? לג דרייב זה טכניקה. קצת קשה לעזור לאדם כל כך מנותק מהעקרונות של פיתוח כוח, ומסרב לקחת את העיצות.

משום מה למרות שכתבת שהדרך שלך לא עובדת עבורך, עדיין החלטת שכדאי לשלב דרכים אחרות עם הדרך הישנה, והאמת שזה די נשגב מבינתי. מה יש לך לחפש בדרך הישנה שלא עובדת? אבל כנראה שזה נכון ש"אדם רוצה בקב שלו יותר מתשעה קבין של חבירו", גם כשמדובר בדברים שברור שלא עובדים.

פרשתי, אני יודע לזהות מקרה חסר תקנה כשזה בוהה לי בעיניים.

אם תחליט שתרצה לקחת עיצות של בנצ'ר, אתה מוזמן לחזור להודעות הקודמות שרשמתי לך ולנסות ליישם אותם, או לחפש בעצמך את אליהו הנקין שאולי הוא יצליח לחדור אליך.

• פותח/ת השרשור
🤦‍♂️
על זה אני מדבר.
תשמע, פתחת את הנושא שכתבת "אני תקוע בבנץ׳ פרס הרבה זמן, הרבה מאוד זמן.
עכשיו יש כל כך הרבה סיבות למה זה לא אמור לקרות."

אני חייב לומר שיש כל כך הרבה סיבות למה זה כן אמור לקרות, ולמה אתה עלול להישאר תקוע לעוד הרבה מאוד זמן.

אין לי בעיה שתעשה מה שבא לך, זה הגוף שלך. אבל אתה מפספס את כל מה שאני כתבתי לך.

המטרה זה לא להרים יותר כשאפשר, או לעשות קומבינות מגבירות קושי כשמתחשק. ואיך אפשר לומר שהטכניקה בסדר גמור אם יש מה לשפר בלג דרייב? לג דרייב זה טכניקה. קצת קשה לעזור לאדם כל כך מנותק מהעקרונות של פיתוח כוח, ומסרב לקחת את העיצות.

משום מה למרות שכתבת שהדרך שלך לא עובדת עבורך, עדיין החלטת שכדאי לשלב דרכים אחרות עם הדרך הישנה, והאמת שזה די נשגב מבינתי. מה יש לך לחפש בדרך הישנה שלא עובדת? אבל כנראה שזה נכון ש"אדם רוצה בקב שלו יותר מתשעה קבין של חבירו", גם כשמדובר בדברים שברור שלא עובדים.

פרשתי, אני יודע לזהות מקרה חסר תקנה כשזה בוהה לי בעיניים.

אם תחליט שתרצה לקחת עיצות של בנצ'ר, אתה מוזמן לחזור להודעות הקודמות שרשמתי לך ולנסות ליישם אותם, או לחפש בעצמך את אליהו הנקין שאולי הוא יצליח לחדור אליך.

כאילו רק על 2 החזרות שהוספתי? זה כל כך משמעותי לכך שאני לא אתקדם? וואלה לא ידעתי.

הטכניקה כל כך רעה? פשוט הרגשתי בסט חימום, סט שמיני פשוט הרגיש כמו חימום. בחיים לא ראיתי גישה שאומרת תרגיל ראשון מורכב שאמור להיות ״כבד״, תעבוד rpe 2.

אם תגיד לי ״תשמע מה שאתה עושה זה טעות, ה2 חזרות האלו והפאוז זה מה שהורג לך את ההתקדמות״ אני מעיף את ה2 חזרות האלו אתמול.

עכשיו לגבי הלג דרייב, אני חושב שאתה פה קצת מגזים, (לגבי החזרות שהוספתי יכול להיות שעשיתי שטות) אבל תשמע הלג דרייב שלי בינוני - הוא לא כמו לג דרייב תחרותי איכותי. אבל כל שאר הפרטים בטכניקה מעולים (לא?)
וא״ת שהלג דרייב הוא זה שתוקע אותי, זה באמת כבר נשמע תלוש.. כאילו בשביל לעבור את ה80kg חייבים לג דרייב ברמה הגבוהה ביותר.. נו באמת

עכשיו אמרת שיש כל כך הרבה סיבות שאני דווקא כן אתקע.. תוכל לפרט?

תשמע אני באמת בא ללמוד מהניסיון שלך, הבנץ׳ שלי 75 ושלך מעל 170 ככה שאין ספק שיש לי המון ללמוד, אבל בשביל ללמוד צריך גם להעלות שאלות וספקות.

נערך לאחרונה:
כאילו רק על 2 החזרות שהוספתי? זה כל כך משמעותי לכך שאני לא אתקדם? וואלה לא ידעתי.

הטכניקה כל כך רעה?
זה שאתה נאחז בדרכיך הישנים כאילו שזה אפילו אופציה בשביל להתקדם.

הטכניקה לא כל כך רעה, אבל די רעה. בקיצור יש לך הרבה לשפר בטכניקה ובתוכנית אבל קודם תצטרך לשנות גישה נראה לי. כי כרגע אולי קשה לך לנסות דברים חדשים לגמרי עבורך, ואני לא שופט, זה יכול להיות קשה להרבה אנשים, אבל קשה לעזור ככה.

• פותח/ת השרשור
זה שאתה נאחז בדרכיך הישנים כאילו שזה אפילו אופציה בשביל להתקדם.

הטכניקה לא כל כך רעה, אבל די רעה. בקיצור יש לך הרבה לשפר בטכניקה ובתוכנית אבל קודם תצטרך לשנות גישה נראה לי. כי כרגע אולי קשה לך לנסות דברים חדשים לגמרי עבורך, ואני לא שופט, זה יכול להיות קשה להרבה אנשים, אבל קשה לעזור ככה.

אוקיי.. לעבוד עוד יותר קל? ומה לשנות בטכניקה..
איך אני אמור להרגיש בסוף סשן בנץ׳?

אין לג דרייב. מסלול המוט לא אידיאלי. אתה לא נועל מרפקים.

אני גם לא חושב שאתה מבין מה זה אומר לג דרייב. לג דרייב זה לא רק לקחת רגליים אחורה. אני מסתכל על הסרטון ואני רואה שאין בכלל כיווץ בהאמסטרינג, אין מתח בקוואדס ובכפות הרגליים. הגלוטס לא מכווצים בכלל בירידה ושים לב שבעלייה אתה נאלץ לגייס אותם לפעולה על מנת להתמודד עם המשקל והישבן קופץ על הספסל (לא שזה סוף העולם אבל בתחרות יפסלו לך את ההרמה בלי למצמץ).
סה"כ בנץ' פרס זה לא תרגיל לחזה בלבד. זה תרגיל לכל הגוף וכן, פלג הגוף התחתון פעיל מאוד בתרגיל הזה. בעיקר הקוואדס.
עצה שלי, תיקח כמה אימונים (כמה שצריך) להתאמן נטו על לג דרייב. ולאחר מכן תתרכז במשך כמה אימונים במסלול הרמה תקין. כל פעם תבוא להשתפר במשהו אחד ספציפי, ואל תנסה ללמוד הכל במכה. כן, זה אומר להוריד את משקלי העבודה. הצלחה לטווח הארוך יותר חשובה מאגו רגעי.

אני אגב, ממליץ במצבך להיכנס ללג דרייב עם בעיטה של הרגל קדימה ואז לקחת אותה אחורה במהירות. עוזר להבין את העבודה של הקוואדס בתרגיל.

אני מבין שאין ספת לחיצה אחרת, אבל שתדע שהיא משמעותית יותר נמוכה מספה תחרותית.

אוקיי.. לעבוד עוד יותר קל? ומה לשנות בטכניקה..
איך אני אמור להרגיש בסוף סשן בנץ׳?
תתחיל את התוכנית שהצעתי בלי שינויים ושיפורים.
לעבוד בנץ' 3 פעמים בשבוע ל8 סטים 5 חזרות, עם משקל נכון. מה זה משקל נכון? משקל שאתה יכול לבצע איתו 15 חזרות.
כל שבוע אתה יכול להוסיף 2.5-5 ק"ג (לא כל אימון), עד שאתה לא יכול להתקדם יותר.
8 סטים בכל אימון, זה 24 סטים בשבוע. הRPE נמוך מאוד, זה יאפשר לך לשפר טכניקה, לעבוד על כוח מתפרץ, ולהתרגל מנטלית למשקל כבד. בוא ננחש שאצלך זה 60 ק"ג, אחרי חודש התקדמות 2.5 ק"ג כל אימון כבר תדחוק 70, חודש וחצי הגעת ל75, וכתבת שזה RM6 שלך, תחשוב על משקל כזה ל5 חזרות 8 סטים 3 פעמים בשבוע אחרי חודש וחצי אימונים, וכמובן שאני מאמין שתוכל לטפס ואחרי חודשיים להיות ב80.
הבעיה בטכניקה שלך, שאתה אמנם מביא את הרגליים ממש אחורה, אבל לא משתמש בהם, זה לא לג דרייב. כתוצאה הכתף לא יציב במקום שלו, והמרפק בורח לו. גם אין כיווץ בטן וכנראה החזקת אוויר נכונה.

תעבור על 5 הסרטונים האלו.

אני גם לא חושב שאתה מבין מה זה אומר לג דרייב. לג דרייב זה לא רק לקחת רגליים אחורה. אני מסתכל על הסרטון ואני רואה שאין בכלל כיווץ בהאמסטרינג, אין מתח בקוואדס ובכפות הרגליים. הגלוטס לא מכווצים בכלל בירידה ושים לב שבעלייה אתה נאלץ לגייס אותם לפעולה על מנת להתמודד עם המשקל והישבן קופץ על הספסל (לא שזה סוף העולם אבל בתחרות יפסלו לך את ההרמה בלי למצמץ).
סה"כ בנץ' פרס זה לא תרגיל לחזה בלבד. זה תרגיל לכל הגוף וכן, פלג הגוף התחתון פעיל מאוד בתרגיל הזה. בעיקר הקוואדס.
עצה שלי, תיקח כמה אימונים (כמה שצריך) להתאמן נטו על לג דרייב. ולאחר מכן תתרכז במשך כמה אימונים במסלול הרמה תקין. כל פעם תבוא להשתפר במשהו אחד ספציפי, ואל תנסה ללמוד הכל במכה. כן, זה אומר להוריד את משקלי העבודה. הצלחה לטווח הארוך יותר חשובה מאגו רגעי.

אני אגב, ממליץ במצבך להיכנס ללג דרייב עם בעיטה של הרגל קדימה ואז לקחת אותה אחורה במהירות. עוזר להבין את העבודה של הקוואדס בתרגיל.

אני מסכים עם כל מילה חוץ מנושאי התחרותיות, זה לא כזה רלוונטי. אין לי בעיה עם ישבן מתרומם אם הטכניקה טובה, גם למתחרים, רק בשלבי עצימות אני ממש עומד על זה, או למגזימים ואנשים שזה חיפוי לטכניקה לקויה, כמו בסרטון למעלה.

• פותח/ת השרשור

זאת הספה הישרה היחידה, מה לשנות במסלול המוט? כאילו הלג דרייב אני יודע שאני צריך לשפר, אני יודע איך לג דרייב עובד.. חוק שלישי של ניוטון, דוחפים את הרציפה היא דוחפת אותך משתמש בכוח וכו׳ אבל מאוד קשה לי לתזמן אותו בנגיעה על החזה, כלומר הקוואדס דווקא כן מכווץ אבל קשה לי התזמון.

אני עובד לג דרייב עם מקל מטאטא פעם בשבוע, (וגם על עוד דברים בבנץ׳ אבל ניחא,) במשקל קל, קל לתזמן לג דרייב. במשקל שהוא מעל 5 קילו מאוד קשה לי התזמון.

מה הכוונה בנעילת מרפקים? כאילו יותר להכניס יד אחורית לתנועה?

זאת הספה הישרה היחידה, מה לשנות במסלול המוט? כאילו הלג דרייב אני יודע שאני צריך לשפר, אני יודע איך לג דרייב עובד.. חוק שלישי של ניוטון, דוחפים את הרציפה היא דוחפת אותך משתמש בכוח וכו׳ אבל מאוד קשה לי לתזמן אותו בנגיעה על החזה, כלומר הקוואדס דווקא כן מכווץ אבל קשה לי התזמון.
לא ככה עובד לג דרייב, תעבור על הסרטונים ותסביר לי אתה אחר כך למה טעית.

• פותח/ת השרשור
לא ככה עובד לג דרייב, תעבור על הסרטונים ותסביר לי אתה אחר כך למה טעית.

לא ככה איך? מבחינת מכניקה? אני צריך לדחוף ״כאילו״ את עצמי ״אחורה״ כלומר לכיוון הספוטר, ומנצל את הכוח שהרצפה מפעילה עליי.
אני טועה באיזה חלק? עברתי על ההסברים של Allen threll ומארק בל. אני בעזה אעבור גם על הסרטון הזה אבל אני מאמין שאני יודע איך בנץ׳ אמור להיראות. כמו שכתבתי בהתחלה הלג דרייב שלי לא טוב. ונכון, בשביל להתקדם באמת למשקלים כבדים אין מה לדבר על בנץ׳ עם לג דרייב חלש. אבל השאלה שמעסיקה אותי איך אנשים לוחצים עם טכניקה הרבה פחות טובה משלי. (אפילו בלי להכניס כתפיים!) 80kg בקלות, ואני? איפה.. רק הלג דרייב..? לא נראלי, יכול להיות מה אני תכלס מבין. רק מה שנראה לי הבעיה האמיתית היא שהתכנון אימונים ללחיצות שלי מטומטם.

רק שאלה אחת אם עוד יש לך סבלנות, איך אני אמור להרגיש בסוף סשן בנץ׳?

עוד דבר אחרון, בסרטון הבחור אומר, שאם מכניסים רגליים בצורה אגרסיבית פנימה, הגוף כל כל מכווץ, שאין לגוף לג דרייב ״להוסיף״. כלומר אין לו מאיפה לייצר יותר לחץ. עכשיו הוא אומר שזה לגיטימי, כלומר שזה טריידאוף שהמתאמן יכול לבצע..
הבנתי אותו נכון? כי זה לא עולה בקנה אחד עם זה שאמרת לי להוסיף לג דרייב על הכיווץ הראשוני שלי.

(דקה 3 בסרטון)

נערך לאחרונה:
לא ככה איך? מבחינת מכניקה? אני צריך לדחוף ״כאילו״ את עצמי ״אחורה״ כלומר לכיוון הספוטר, ומנצל את הכוח שהרצפה מפעילה עליי.
זה נכון, אבל זה לא מה שעשית.
השאלה שמעסיקה אותי איך אנשים לוחצים עם טכניקה הרבה פחות טובה משלי. (אפילו בלי להכניס כתפיים!) 80kg בקלות, ואני? איפה.. רק הלג דרייב..? לא נראלי, יכול להיות מה אני תכלס מבין. רק מה שנראה לי הבעיה האמיתית היא שהתכנון אימונים ללחיצות שלי מטומטם.
קשה לדעת למה אנשים שונים, אבל ככה זה, ולא תמיד אתה תקוע רק בגלל הטכניקה, אבל יש מצב גדול.
אני הגעתי ל145 בנץ' בלי לדעת מספיק על טכניקה ותוכנית נורמלית, כל אחד והגוף שלו.
רק שאלה אחת אם עוד יש לך סבלנות, איך אני אמור להרגיש בסוף סשן בנץ׳?
שהצלחת ללמוד וליישם משהו טכני חדש.
עוד דבר אחרון, בסרטון הבחור אומר, שאם מכניסים רגליים בצורה אגרסיבית פנימה, הגוף כל כל מכווץ, שאין לגוף לג דרייב ״להוסיף״. כלומר אין לו מאיפה לייצר יותר לחץ. עכשיו הוא אומר שזה לגיטימי, כלומר שזה טריידאוף שהמתאמן יכול לבצע..
הבנתי אותו נכון? כי זה לא עולה בקנה אחד עם זה שאמרת לי להוסיף לג דרייב על הכיווץ הראשוני שלי.

(דקה 3 בסרטון)
זה שיקול עבור בנצ'ר מקצוען ותחרותי, למתאמן מתחיל הלג דרייב חשוב מאוד, כי בלעדיו אין כיווץ ויציבות. במצב שלך עדיף ללמוד לעשות לג דרייב ולא לוותר עליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית