הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

bench press plateau

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אני תקוע בבנץ׳ פרס הרבה זמן, הרבה מאוד זמן.
עכשיו יש כל כך הרבה סיבות למה זה לא אמור לקרות.

1. אני כולה לוחץ 75 ל6

2. שאר השרירים מתקדמים, (כולל יד אחורית וכתפיים!)

3. הטכניקה שלי מעולה, אני אוכל להעלות סרטון ברביעי, אבל בגדול הarch בסדר גמור (אולי טיפה אגריסיבי מדי..) לג דרייב בסדר המוט עולה אחורה ולמעלה כתפיים tucked in..

4. אני בן 17, שזה ממש prime time לגדול ולהתחזק. אם עכשיו אני לא מצליח להעלות את הבנץ... אז לעזאזל מתי

בבנץ אני מאוד רוצה להעלות משקלים, ברור שגם מסת שריר חשוב, אבל בתרגיל הזה ספציפית זה עדיפות שנייה.

בהתחלה אחזתי רחב (אצבע מורה על הטבעות הלא מחוספסות) נתקעתי ב75 קילו. עבדתי ככה בערך חודשיים.
עכשיו אני אוחז יחסית צר, כדי טיפה לחזק יותר את היד האחורית, היא קצת חלשה ביחס לשאר הגוף. (אוחז בערך ברוחב כתפיים וחצי)

אם מישהו יוכל לצרף לי תכנון להתקדמות בבנץ׳
(עם פרטים גם לגבי rpe, וכיצד להתקדם לאורך זמן)
אני אהיה ממש אסיר תודה!!

נתונים
בן 17
שוקל 73
גובה 183

חשוב לציין שהפרס שלי הוא 40 קילו לשמינייה ואני מבצע אותו מיד לאחר הבנץ.

חלוקת אימון
fbw בימים שני ורביעי.
ביום שישי אני עושה - כתפיים גב יד קידמית
ביום שבת אני עושה רגליים חזה ויד אחורית

תכנית אימון

תכלס עלייה לינארית אני עדיין מתאמן מתחיל.
אם רלוונטי אצרף תמונה.

בלי להעליב, אבל זה נשמע כמו עוד מתאמן שחושב שהטכניקה שלו מושלמת, ואחרי שאראה סרטון אוכל לתת לך כמה הערות ואם אראה אותך מתאמן פיזית אהיה לי עוד כמה הערות להוסיף לזה.

וכמובן שהתוכנית המוזנחת.
אני לא בא לצאת נגדך, אבל בפאוורליפטינג, ונראה לי בארץ בכללי הבנץ' סובל מהזנחה חמורה.
יש כמה בנצ'רים טובים ואני חושב שכמעט כולם המתאמנים של אליהו הנקין.

אני בהזדמנות זאת אמליץ לך לפנות אליו, אם אתה צריך אתן לך אמצעי קשר שלו.

אי אפשר להגיד את שמו בלי להזכיר את תוכנית הקורטה הקשוחה שלו, או בגירסותיו השונות.

אשמח לתת לך קצת הכוונה לתוכנית בנץ' אם תרצה, אבל טכניקה לא באמת משפרים בקלות, ותמיד עדיף מאמן טוב כמו אליהו שיהיה איתך.
בנוסף, תוכנית צריכה להיות מותאמת אישית לחולשות שלך, ובהתאמה אישית לסגנון שלך. כל אחד מגיב אחרת לתוכניות שונות.

יש לי מתאמן שוקל 75 ק"ג בערך עם בנץ' כמעט 140, התוכנית שאני עושה וקורטה לא עזרו לו הרבה, אבל עשינו משהו בסגנון וואסטסייד עם שיפורים בשבילו, והוא מתקדם פצצה. ועכשיו אנחנו מנסים כל הזמן דברים שונים אחרי שמיצינו את התוכנית הקודמת.

בגדול, בשביל בנץ' טוב כדאי לשפר את הגב ויד אחורי עם תרגילים משלהם, כמו חתירה ומתח, לחיצה צרפתית ובנץ' צר.
אני חושב שאם אני חייב לתת המלצה כללית בלי להכיר אותך ובכל זאת שאני מאמין שיכול להעיף לך את המשקלים, אני אמליץ לעבוד בנץ' 3 פעמים בשבוע ל8 סטים 5 חזרות, עם משקל נכון. מה זה משקל נכון? משקל שאתה יכול לבצע איתו 15 חזרות.
כל שבוע אתה יכול להוסיף 2.5-5 ק"ג (לא כל אימון), עד שאתה לא יכול להתקדם יותר. אחר כך, ריסט וכדאי להחליף תוכנית שתכניס מעט עצימות או היפוטרופיה או שניהם תלוי בצורך ובמטרה.

• פותח/ת השרשור
בלי להעליב, אבל זה נשמע כמו עוד מתאמן שחושב שהטכניקה שלו מושלמת, ואחרי שאראה סרטון אוכל לתת לך כמה הערות ואם אראה אותך מתאמן פיזית אהיה לי עוד כמה הערות להוסיף לזה.

וכמובן שהתוכנית המוזנחת.
אני לא בא לצאת נגדך, אבל בפאוורליפטינג, ונראה לי בארץ בכללי הבנץ' סובל מהזנחה חמורה.
יש כמה בנצ'רים טובים ואני חושב שכמעט כולם המתאמנים של אליהו הנקין.

אני בהזדמנות זאת אמליץ לך לפנות אליו, אם אתה צריך אתן לך אמצעי קשר שלו.

אי אפשר להגיד את שמו בלי להזכיר את תוכנית הקורטה הקשוחה שלו, או בגירסותיו השונות.

אשמח לתת לך קצת הכוונה לתוכנית בנץ' אם תרצה, אבל טכניקה לא באמת משפרים בקלות, ותמיד עדיף מאמן טוב כמו אליהו שיהיה איתך.
בנוסף, תוכנית צריכה להיות מותאמת אישית לחולשות שלך, ובהתאמה אישית לסגנון שלך. כל אחד מגיב אחרת לתוכניות שונות.

יש לי מתאמן שוקל 75 ק"ג בערך עם בנץ' כמעט 140, התוכנית שאני עושה וקורטה לא עזרו לו הרבה, אבל עשינו משהו בסגנון וואסטסייד עם שיפורים בשבילו, והוא מתקדם פצצה. ועכשיו אנחנו מנסים כל הזמן דברים שונים אחרי שמיצינו את התוכנית הקודמת.

בגדול, בשביל בנץ' טוב כדאי לשפר את הגב ויד אחורי עם תרגילים משלהם, כמו חתירה ומתח, לחיצה צרפתית ובנץ' צר.
אני חושב שאם אני חייב לתת המלצה כללית בלי להכיר אותך ובכל זאת שאני מאמין שיכול להעיף לך את המשקלים, אני אמליץ לעבוד בנץ' 3 פעמים בשבוע ל8 סטים 5 חזרות, עם משקל נכון. מה זה משקל נכון? משקל שאתה יכול לבצע איתו 15 חזרות.
כל שבוע אתה יכול להוסיף 2.5-5 ק"ג (לא כל אימון), עד שאתה לא יכול להתקדם יותר. אחר כך, ריסט וכדאי להחליף תוכנית שתכניס מעט עצימות או היפוטרופיה או שניהם תלוי בצורך ובמטרה.

תשמע סרטון טכניקה אני אצרף ברביעי כשאני בחדר כושר.
ברור שאני עובד על שאר השרירים.. (מוזר שזה השתמע שלא) היד אחורית שלי קצת חלשה, לא מאוד. היום עשיתי 32.5 קילו skull crushers . (יש סרטון אם רלוונטי עושה על הרצפה, ככה שתוכל להעריך אם היד אחורית היא הבעיה.)

התכנית לא מוזנחת.. זה תכנית שבנו לי בייעוץ,אמנם עשיתי קצת שינויים והתכנון ללחיצות לא היה קייפ בכלל בתכנית בייעוץ. אני אשמח לתכנון למתחילים. כי כרגע אני פשוט ממש תקוע.
נסיתי אקרוס sets, פירמידה עולה יורדת.. פשוט תקוע.

לגבי ההמלצה, 8 סטים באימון או בשבוע?
ונראלי קצת הגזמת עם הrpe, לעשות 5 חזרות עם משקל שבו אני מסוגל לעשות 15 חזרות?
זה rpe 0, לא בציניות זה rpe ממש 0. זה כמעט כמו לבזבז את הזמן. אתה מתכוון רק להתחלה עבודה כזאת או ככה לתכנן לאורך זמן?

מצרף פה קישור לאשכול שפתחתי בנושא ביקורת טכניקה לבנץ׳ לפני כשנה..
ייעוץ - ביקורת בנץ׳+ דדליפט

מאז שיפרתי את הטכניקה, בהרבה. הפסקתי להרים את הראש, יורד יותר מכווץ ויותר לג דרייב.
אבל גם בבנץ’ ההוא @kotzer אמר שנראה ממש בסדר גמור. כלומר לא פה קבור הכלב

נערך לאחרונה:
תשמע סרטון טכניקה אני אצרף ברביעי כשאני בחדר כושר.
ברור שאני עובד על שאר השרירים.. (מוזר שזה השתמע שלא) היד אחורית שלי קצת חלשה, לא מאוד. היום עשיתי 32.5 קילו skull crushers . (יש סרטון אם רלוונטי עושה על הרצפה, ככה שתוכל להעריך אם היד אחורית היא הבעיה.)

התכנית לא מוזנחת.. זה תכנית שבנו לי בייעוץ,אמנם עשיתי קצת שינויים והתכנון ללחיצות לא היה קייפ בכלל בתכנית בייעוץ. אני אשמח לתכנון למתחילים. כי כרגע אני פשוט ממש תקוע.
נסיתי אקרוס sets, פירמידה עולה יורדת.. פשוט תקוע.

לגבי ההמלצה, 8 סטים באימון או בשבוע?
ונראלי קצת הגזמת עם הrpe, לעשות 5 חזרות עם משקל שבו אני מסוגל לעשות 15 חזרות?
זה rpe 0, לא בציניות זה rpe ממש 0. זה כמעט כמו לבזבז את הזמן. אתה מתכוון רק להתחלה עבודה כזאת או ככה לתכנן לאורך זמן?
בלי להכיר אותך קשה לנחש מה חסר, אז זרקתי לאוויר שנושא יד האחורי והגב חשובים מאוד.

אני לא מכיר את היעוץ, ואני לא רוצה לפתוח פה על אף אחד כי אני באמת ובתמים לא מכיר את העבודה שלהם, התוכנית והתוצאות שלה. אבל בתחרויות לא ראיתי בנצ'רים טובים יותר מהמתאמנים של אליהו.

8 סטים בכל אימון, זה 24 סטים בשבוע. הRPE נמוך מאוד, זה יאפשר לך לשפר טכניקה, לעבוד על כוח מתפרץ, ולהתרגל מנטלית למשקל כבד. בוא ננחש שאצלך זה 60 ק"ג, אחרי חודש התקדמות 2.5 ק"ג כל אימון כבר תדחוק 70, חודש וחצי הגעת ל75, וכתבת שזה RM6 שלך, תחשוב על משקל כזה ל5 חזרות 8 סטים 3 פעמים בשבוע אחרי חודש וחצי אימונים, וכמובן שאני מאמין שתוכל לטפס ואחרי חודשיים להיות ב80.

אתה יכול בהתחלה אם תרצה לעלות ב5 ק"ג כל אימון, אבל קשה לדעת מה עדיף לך, איך אתה מנטלית, וכמה ומה צריך לשפר טכנית.

סתם לצורך הדיון, התחלתי עם מתאמן ששוקל 65 ק"ג לפני 3 שבועות, כמובן שהמוט היה ריק ורק עבדנו טכניקה לא משנה כמה הוא התלונן שזה קל לו. עכשיו הוא עובד 55 ק"ג לחמישיות וזה עדיין קל לו.

אני מעדיף שיהיה קל לו ויתקדם מאשר לחנוק אותו, ושים לב שזה התחלה כבדה מאוד, לפני 3 שבועות הנחתי לו 40 ק"ג על המוט ונתתי לו לנסות (הוא בקושי הצליח) כדי שיבין אחרי חודש כמה שהוא התחזק רק מלעבוד טכניקה נכון.

• פותח/ת השרשור
בלי להכיר אותך קשה לנחש מה חסר, אז זרקתי לאוויר שנושא יד האחורי והגב חשובים מאוד.

אני לא מכיר את היעוץ, ואני לא רוצה לפתוח פה על אף אחד כי אני באמת ובתמים לא מכיר את העבודה שלהם, התוכנית והתוצאות שלה. אבל בתחרויות לא ראיתי בנצ'רים טובים יותר מהמתאמנים של אליהו.

8 סטים בכל אימון, זה 24 סטים בשבוע. הRPE נמוך מאוד, זה יאפשר לך לשפר טכניקה, לעבוד על כוח מתפרץ, ולהתרגל מנטלית למשקל כבד. בוא ננחש שאצלך זה 60 ק"ג, אחרי חודש התקדמות 2.5 ק"ג כל אימון כבר תדחוק 70, חודש וחצי הגעת ל75, וכתבת שזה RM6 שלך, תחשוב על משקל כזה ל5 חזרות 8 סטים 3 פעמים בשבוע אחרי חודש וחצי אימונים, וכמובן שאני מאמין שתוכל לטפס ואחרי חודשיים להיות ב80.

אתה יכול בהתחלה אם תרצה לעלות ב5 ק"ג כל אימון, אבל קשה לדעת מה עדיף לך, איך אתה מנטלית, וכמה ומה צריך לשפר טכנית.

סתם לצורך הדיון, התחלתי עם מתאמן ששוקל 65 ק"ג לפני 3 שבועות, כמובן שהמוט היה ריק ורק עבדנו טכניקה לא משנה כמה הוא התלונן שזה קל לו. עכשיו הוא עובד 55 ק"ג לחמישיות וזה עדיין קל לו.

אני מעדיף שיהיה קל לו ויתקדם מאשר לחנוק אותו, ושים לב שזה התחלה כבדה מאוד, לפני 3 שבועות הנחתי לו 40 ק"ג על המוט ונתתי לו לנסות (הוא בקושי הצליח) כדי שיבין אחרי חודש כמה שהוא התחזק רק מלעבוד טכניקה נכון.

מעניין, אני אתחיל מ60 קילו. זמני מנוחה בדרך כלל אצלי 4-5 דקות. לקצר אותם בגלל העצימות הנמוכה?
ולגבי תרגילי עזר, במוצש אני מוסיף 2 סטים לחיצה בשיפוע חיובי עם דאמבלים. ו2 סטים מקבילים.. זה אמור לפגוע לי בהתקדמות?

ולהעלות רק פעם בשבוע? נראה לי אני אתן 8 סטים בלי להתאמץ ואחרי חודשיים שאהיה ב 70 קילו פתאום אני אגלה שנחלשתי. מה ההיגיון בכל כך מעט עצימות?
אמרת משהו לגבי כוח מתפרץ, אני עובד טאץ׳ אנד גו. אתה מתכוון לפאוז בנץ׳?

ולגבי המתאמן ההוא, אני חושב שכל גבר בריא בפרופורציות נורמאליות בטווח שבין 16-36 יכול לשים 55 לחזרות, אחרי אימונים בודדים.

נערך לאחרונה:
כן, תקצר מנוחה לפי הצורך ותאריך כשצריך.
לגבי תרגילי עזר, אני ממליץ לעשות אותם בסוף אימון בנץ'.

• פותח/ת השרשור
כן, תקצר מנוחה לפי הצורך ותאריך כשצריך.
לגבי תרגילי עזר, אני ממליץ לעשות אותם בסוף אימון בנץ'.

אני עושה פעם בשבוע. אבל יד אחורית בסוף כל אימון, אני אצרף פה מהיום skull crushers אשמח לביקורת טכניקה ולהערכתך האם היד אחורית מונעת ממני את ההתקדמות

אני לא מאמין שיד האחורית אשמה כאן.
אבל תעשה גב ויד אחורי בסוף כל אימון בנץ'.

• פותח/ת השרשור
אני לא מאמין שיד האחורית אשמה כאן.
אבל תעשה גב ויד אחורי בסוף כל אימון בנץ'.

ברור חח צריך משיכות כדי לאזן את הלחיצות

זה הסקאל כרשארס. אני דווקא די חושב שהיד אחורית שלי מונעת את ההתקדמות אולי עבדתי בעצימות גבוהה מדי

יש לי כמה עצות בשבילך:

1. תעבוד על הטכניקה.
תמיד טוב לעבוד בצורה יסודית יותר על טכניקה נכונה. קח לעצמך בסוף האימון 3-4 סטים בהם אתה עובד במשקל בינוני (לא עצים במיוחד) ועובד על טכניקה איטית ומדוייקת. בלי הקפצה על החזה, בלי להפיל את המוט בירידה, בלי להרים את הישבן מהספסל. להתרכז בנק' החשובות ולתקן את הטכניקה במקרה הצורך. כשאתה מבצע את הסטים הללו בסוף האימון, כשאתה כבר מותש פיזית, גם משקל קל יכול לחשוף היטב את נקודות החולשה שלך.

2. תעבוד על החולשות שלך.
איפה אתה נתקע בבנץ' פרס?
בניתוק מהחזה? באמצע טווח התנועה? בנעילה?
כל אחד מהאזורים הללו מפעיל במידה רבה יותר קבוצת שרירים מסוימת על פני אחרות כך שאם אתה חלש באחת מהן יחסית לשאר, יראו את זה גם בתרגיל.
ברגע שאתה מזהה איפה נתקעת, אתה יכול להוסיף תרגילים משלימים כמו עבודה ישירה (מבודדים לאותו שריר) או ווריאציה של בנץ' פרס שעובדת על קטע התנועה הספציפי הזה.

3. תגוון.
כן, לגוון. לא תמיד חייבים לבצע את הבנץ' פרס הקלאסי על מנת להתקדם בו. עיקרון הספציפיות אמנם חשוב, אך ניתן עדיין לעבוד באופן מעט ספציפי אך אחר ע"י החלפת מוט, הוספת פאוז בתחתית התנועה, התחלה מנק' מתה, הוספת שרשראות, גומיות. הכל בהתאם למטרה ולעבודה על הנקודות החלשות.
אתה יכול לגוון גם בשיטת העבודה. לעבוד בבלוקים, במחזורי אימון.

4. תיקח מישהו מהתחום.
לפי הביקורות שאני שומע, הייעוץ הם נהדרים ומייק הוא אדם באמת מקצועי, אבל קח בחשבון שהייעוץ שלהם מתאים לאוכלוסייה הכללית, והם יותר יכולים לעזור למטרות היפרטרופיה ופחות בפאוורליפטינג (זה פשוט לא תחום ההתמחות שלהם).
אם אתה מעוניין להתקדם במשקלי העבודה בבנץ' פרס במהירות האפשרית, בעיניי עדיף שתיקח מישהו מהתחום, ועדיף מישהו עם הצלחה רבה עם מס' מתאמנים.
אני לא אמליץ לך על אדם ספציפי, אך אגיד שכיום כבר ישנם הרבה יותר מאמני ליפטינג טובים בארץ, בפער משמעותי מבעבר.

זה הסקאל כרשארס. אני דווקא די חושב שהיד אחורית שלי מונעת את ההתקדמות אולי עבדתי בעצימות גבוהה מדי

לדעתי, זה היה די טוב אבל אתה מאמץ המון את הגב בגלל שאתה מוריד את המוט מאחורי הראש.

לדעתי עדיף להוריד את המוט למצח, כך שהמרפקים יהיו בקו ישר יחסית מעל הכתפיים.

2. תעבוד על החולשות שלך.
איפה אתה נתקע בבנץ' פרס?
בניתוק מהחזה? באמצע טווח התנועה? בנעילה?
כל אחד מהאזורים הללו מפעיל במידה רבה יותר קבוצת שרירים מסוימת על פני אחרות כך שאם אתה חלש באחת מהן יחסית לשאר, יראו את זה גם בתרגיל.
ברגע שאתה מזהה איפה נתקעת, אתה יכול להוסיף תרגילים משלימים כמו עבודה ישירה (מבודדים לאותו שריר) או ווריאציה של בנץ' פרס שעובדת על קטע התנועה הספציפי הזה.
שאלה קטנה, אם הנקודה הקשה שלי בחצי הדרך, אולי קצת לפני - מה האזור החלש?

תגובה מושקעת, לקחתי כמה מן הדברים שהזכרת פה לתשומת לבי, גם שזה יותר תזכורות. תודה

תגובה מושקעת, לקחתי כמה מן הדברים שהזכרת פה לתשומת לבי, גם שזה יותר תזכורות. תודה
חחח...
זה בדיוק הנקודה החלשה.
אין צורך בתרגיל לגמרי שונה לתקן את זה.
יש כמה שיטות.

ספוטו פרס, פין פרס, או עצירה מוחלטת על החזה ולהתפרץ בעליה. גומיות או שרשראות שמוסיפות קושי בנקודה הזאת.

אם אחד השמות לא מוכרים, אשמח להסביר אותם.

אבל הרעיון הוא פשוט לבודד את הנקודה החלשה בעבודה כבדה וממוקדת יותר.

חחח...
זה בדיוק הנקודה החלשה.
אין צורך בתרגיל לגמרי שונה לתקן את זה.
יש כמה שיטות.

ספוטו פרס, פין פרס, או עצירה מוחלטת על החזה ולהתפרץ בעליה. גומיות או שרשראות שמוסיפות קושי בנקודה הזאת.

אם אחד השמות לא מוכרים, אשמח להסביר אותם.

אבל הרעיון הוא פשוט לבודד את הנקודה החלשה בעבודה כבדה וממוקדת יותר.
חח נו, ברור שזו הנקודה החלשה. התכוונתי מה השריר הדומיננטי בנקודה זו. יחסית, בחלוקה גסה כמובן

לי בכל אופן יש לעבוד המון על כיווץ השכמות וכל זה כך שאין לי ככ זמן לשטויות אחרות, ובכל מקרה בתחילת הדרך כך שזה פחות רלוונטי, אבל סקרנות 😅

חח נו, ברור שזו הנקודה החלשה. התכוונתי מה השריר הדומיננטי בנקודה זו. יחסית, בחלוקה גסה כמובן

לי בכל אופן יש לעבוד המון על כיווץ השכמות וכל זה כך שאין לי ככ זמן לשטויות אחרות, ובכל מקרה בתחילת הדרך כך שזה פחות רלוונטי, אבל סקרנות 😅
במידה והטכניקה מושלמת, כנראה שזה פשוט שרירי החזה.

כשמחלקים את התנועה לחלקים. הנקודה התחתית של הבנץ' על החזה זה בעיקר שרירי הגב. מעט מעל זה בעיקר החזה, מעט מעל זה הכתפיים, ודי בנעילה זה יד אחורית.

הזוי שאני קולט את זה,אבל זה הולמס בגבעת שמואל?

במידה והטכניקה מושלמת, כנראה שזה פשוט שרירי החזה.
כמובן. השריר הכי חלש שלי so far (בתחרות עם יד קדמית כמובן). לא יודעת עכשיו, אבל בזמנו לפני שהפסקתי להתאמן וכו, משקל שלחצתי לחמישיות פשטתי לשמיניות 🤣🤦‍♂️

הטכניקה מושלמת,
ברור.

סתם. רחוק משם
ופה סיימתי להספים האשכול.

לפותח - לא מבינה המון אבל באופן אישי כשהתחזקתי במשיכות התחזקתי בלחיצות. לא ממש פירטת מה ניסית כדי לעבור את התקיעה, אבל מאמינב ששינוי התכנית יראה תוצאות מהירות. מה בדיוק - יש פה אנשים מבינים ממני, חוץ מזה שזה עניין אישי של היכרות עם עצמך והתנסות, או באמת לקחת מאמן לעניין

• פותח/ת השרשור
הזוי שאני קולט את זה,אבל זה הולמס בגבעת שמואל?
כן
האשכול.

לפותח - לא מבינה המון אבל באופן אישי כשהתחזקתי במשיכות התחזקתי בלחיצות. לא ממש פירטת מה ניסית כדי לעבור את התקיעה, אבל מאמינב ששינוי התכנית יראה תוצאות מהירות. מה בדיוק - יש פה אנשים מבינים ממני, חוץ מזה שזה עניין אישי של היכרות עם עצמך והתנסות, או באמת לקחת מאמן לעניין

המשיכות אצלי הרבה יותר חזקות.. משמעותית

כדי לשבור את התקיעה

1. שמתי בנץ׳ פרס ראשון באימון

2. בנץ׳ פרס 3 פעמים בשבוע

3. החלפתי אחיזות, משנה של אחיזה רחבה. שיניתי לאחיזה יחסית מאוד צרה, לחזק יותר יד אחורית.

כפי שאלחנן אמר, מדובר כנראה בחולשה של שרירי החזה.
יכולות להיות עוד מס' סיבות שמקורן בטכניקה עצמה - אבל זה הגורם העיקרי לחולשה בחלק הזה של טווח התנועה.

המשיכות אצלי הרבה יותר חזקות.. משמעותית
גם אצלי 😃
היו בכל אופן. ועם זאת הייתה השפעה ניכרת. הפער נשמר אבל הבנץ הצליח להתקדם ברגע שהתקדמתי שם.

בקשר למה שנקטת, זה נחמד אבל נראה שלא ממש מספיק. באופן אישי כאמור הייתי הולכת לשינוי התכנית דווקא, אפילו רק בבנץ' (לא מדברת בכלל על גורמי התאוששות. מניחה שזה אובייס). שוב, לא יודעת מה יעזור לך. לי בתקופה מסוימת הצליח לעזור לשחק עם נפח ועצימות - להעלות מעט משקל ולהוריד מאוד חזרות, ואז להתקדם עם החזרות (נניח 3*5, 5*5, 8*4, חזרות*סטים) ומדי פעם לתבל באימונים קלים. אבל זה היה יותר כמו גישוש ותהיה שלי שכן הצליחה לעזור (אצלי באופן אישי ההגבלה הייתה מצד פציעה ולא מצד תקרת כוח זמנית, אז שוב, לא בטוחה שרלוונטי לך).
כרגע לדוגמה שחזרתי להתאמן אני נוקטת בהתקדמות חד שבועית ליניארית, 3 אימונים בשבוע, ומקווה למשוך ככה עוד כמה שבועות. כשאתקע אעשה את החקירה ודרישה שלי, אתייעץ, ויש מצב שאלך למשהו סולידי יחסית כמו טקסס, שנשמע לי שישב לי טוב. שוב, אתה מנסה ורואה מה עובד לך ומה פחות.
מה שבטוח שפחות כדאי לעשות זה להמשיך באותה צורה ולקוות לתוצאות שונות.

תכלס:
או שתמצא מאמן טוב. או מישהו שמבין עניין ומכיר אותך ויכול לייעץ לך. או שתנסה בעצמך - קח תכנית מוכנה שנשמעת לך מתאימה, או תמונה לעצמך על סמך ההיכרות שלך עם עצמך, ותריץ פיילוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית