הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהו הכושר הכי בריא?

• פותח/ת השרשור
מדיטציה, יוגה, משקל גוף לחזרות במורכבים, אירובי מתון עם אימפקט נמוך מספר פעמים בשבוע (3-4): הליכה, שחייה, אופניים. אין באמת דבר אחד בפני עצמו.
יש הרבה מורים ליוגה ומדיטציה שהגיעו לגיל 90+ שנראים מדהים, צלולים, קורנים שמחה ואור, חדים וצעירים בטירוף בלי לגעת במשקולת כל החיים.
אני חושב שהאנשים האלו הגיעו לגיל המופלג שלהם עם בריאות איתנה בזכות הרוגע הנפשי שלהם, הסיפוק הרוחני, והאכילה הבריאה שלהם. בדקתי פעם על האנשים האלו, זה תמיד מרשים אותי אנשים שהגיעו לגיל מבוגר עם בריאות ושמחה.

קשה לי לדעת אם זה הספורט שלהם שעשה את כל העבודה, מה שבטוח, שהם כן עושים אירובי מסוים, מתיחות, ואפילו מעט כוח, אבל אני לא בטוח שאי אפשר לעשות יותר מהם ולהרוויח מעט יותר בריאות מהם.

@nlr666 @אני=] עולה מדבריכם שהספורט האולטמטיבי הוא שפגאט אני חושב.
אין לי שום שאיפה ברגע זה להצטרף למזוכיזם המיותר שלכם כרגע, אבל אולי בעתיד אביא את ישבני גם כן לריצפה.
זה נשמע התעללות יותר חמורה אפילו מסקוואט, אז מוזר שאני לא מתלהב על זה.

@nlr666 @אני=] עולה מדבריכם שהספורט האולטמטיבי הוא שפגאט אני חושב.
אין לי שום שאיפה ברגע זה להצטרף למזוכיזם המיותר שלכם כרגע, אבל אולי בעתיד אביא את ישבני גם כן לריצפה.
זה נשמע התעללות יותר חמורה אפילו מסקוואט, אז מוזר שאני לא מתלהב על זה.

🤣🤣🤣🤣
האמת שזה נחמד.
בערך 170, 10 ק"ג זה בוכטה של משקל, זה ¹/6 ממך

פי 2.24
Do the math

זה די רחוק מפי 3 🙄

עולה מדבריכם שהספורט האולטמטיבי הוא שפגאט אני חושב.
א
אני?שפגאט?
תבואו לאסוף מהרצפה בבקשה..

ברצינות (ואני משוחד),
כל אומנות לחימה שמשלבת קומבינציות נשימה (כמו שהשיטה שאני לומד בה למשל)
תהיה טובה,תחזק אותך ותאריך חיים

לראיה,הסיפו שלי והגרנד מסטר שלנו (זצ''ל)
הראשון חי ובועט בגיל 55 והשני האריך חיים עד כמעט 90
זה די רחוק מפי 3 🙄
החמאתי לעצמי קצת..מה הבעיהההה

אני?שפגאט?
תבואו לאסוף מהרצפה בבקשה..

ברצינות (ואני משוחד),
כל אומנות לחימה שמשלבת קומבינציות נשימה (כמו שהשיטה שאני לומד בה למשל)
תהיה טובה,תחזק אותך ותאריך חיים

לראיה,הסיפו שלי והגרנד מסטר שלנו (זצ''ל)
הראשון חי ובועט בגיל 55 והשני האריך חיים עד כמעט 90

החמאתי לעצמי קצת..מה הבעיהההה

חחחחחח החמאת גם לי על הדרך. לפי הפי 3 שלך אני שוקלת 42.5 🤣

@elchonon ברכיבת שטח פלג גוף עליון עובד במידה מועטה עד בינונית.

לגבי הסיפא של הדברים שלך. מעבר לאימונים, אני לא בטוח ש 5 אימונים יותר טובים מ 3 אימונים בעיקר בגלל הזמן/לוגיסטיקה.
אבל כן חשוב לאמץ אורח חיים בתזוזה, ללכת ברגל, לעלות מדרגות, לטייל, לשחק וכדומה.
X שעות אימונים שבועיות לא תמיד מספיקות כדי לפצות על אורח חיים יושבני.

השאלה היא אם זה נחשב סבבה לשבת 90% מהיום (במשרד, בלימודים, בקורונה) וב10% הנותרים לעשות פעילות מרוכזת של הליכה / ריצה/ אופניים ...
ואז זה יוצא נניח 3-4 שעות שבועיות של פעילות 'אירובית'. או תזוזה , אם ככה תרצה לקרוא לזה חח
נוסיף אימוני כח זה כבר קופץ ל7-8 ש"ש. (לא שיבולת שועל. שעות שבועיות 🤣)

השאלה היא אם זה נחשב סבבה לשבת 90% מהיום (במשרד, בלימודים, בקורונה) וב10% הנותרים לעשות פעילות מרוכזת של הליכה / ריצה/ אופניים ...
ואז זה יוצא נניח 3-4 שעות שבועיות של פעילות 'אירובית'. או תזוזה , אם ככה תרצה לקרוא לזה חח
נוסיף אימוני כח זה כבר קופץ ל7-8 ש"ש. (לא שיבולת שועל. שעות שבועיות 🤣)
זה לא עניין של סבבה או לא, זה לרוב ה״חיים״.
הכוונה שלי הייתה לנסות לשלב במהלך היום כמה שיותר הליכה , עליה/ירידה במדרגות ופעילויות חוץ על חשבון זמן טלויזיה

שום ספורט תחרותי אינו בריא
+1
אבל כל ספורט שעושים לא בתור "ספורט" אלא בתור פעילות גופנית אני חושב שיתרום בריאותית.
אם להעדיף רק פעילות אחת אני חושב ששחיה זה הכי בריא, יש עבודה על כל שרירי הגוף, יש עבודה על סיבולת לב-ריאה, קל על המפרקים (לעומת למשל ריצה).

• פותח/ת השרשור
+1
אבל כל ספורט שעושים לא בתור "ספורט" אלא בתור פעילות גופנית אני חושב שיתרום בריאותית.
אם להעדיף רק פעילות אחת אני חושב ששחיה זה הכי בריא, יש עבודה על כל שרירי הגוף, יש עבודה על סיבולת לב-ריאה, קל על המפרקים (לעומת למשל ריצה).
אני מסכים איתך. אם היה לי בריכה זמינה באזור שלי, כנראה שהייתי שם כל יום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית