הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מהו הכושר הכי בריא?

וואלה, רק בשביל הקטע נרשמתי עכשיו לשיעור פילאטיס בחד"כש.
בכלל לא בטוח שאוכל להגיע, אבל רק בשביל הקטע. יש גם יוגה, אבל ליוגה לא אספיק, וזכור לי שפילאטיס זה נסבל....
אם אשרוד אספר.

לחלוטין מסכימה. הגיוון והשילוב וכל מה שיביא להתמדה.

עבודת כוח בלבד היא חד מימדית מידי ואצלי היא גם פגעה בגמישות.
התחלתי מרק להרים כבד אבל מיתנתי לשני אימוני כוח כדי להוסיף 5 אימוני יוגה ואימון ריקוד אחד בשבוע.
משקלי העבודה קצת ירדו אבל מבחינתי האתגר הגופני קשה בהרבה.

בכלל אני מציעה לכל הליפטרים כאן לבוא פעם אחת לשיעור יוגה. קודם כל זה יהיה מצחיק
אבל גם תלמדו משהו על מגבלות הכוח.
פגעה בגמישות? אני שמעתי סיפורים של אנשים מבוגרים שמרימים וזה שיפר להם את הגמישות ממש, מהסיפורים שלהם החוויות במיטה אצלם גדלות:sarcastic:

פגיעה בגמישות מתרחשת שאתה 'מעדיף' כח על חשבון טווח תנועה

וגם כאשר שוכחים מתיחות לעתים קרובות מדי
משהו עם הכיווץ ומתיחה של השריר

אחרת אין סיבה שהרמת משקולות תפגע

פגעה בגמישות? אני שמעתי סיפורים של אנשים מבוגרים שמרימים וזה שיפר להם את הגמישות ממש, מהסיפורים שלהם החוויות במיטה אצלם גדלות:sarcastic:
ברמה העקרונית אתה צודק, אבל לעיתים כשמסת הגוף גודל טווח תנועה מתקצרת.
אם מסת הגוף לא תעלה, סביר להניח שמלעשות סקוואט בלבד לעומק תקין רק ישתפר הגמישות.
הגמישות שלי השתפרה המון מהסקוואט בזכות הירידה העמוקה מספיק שלי.

כשמסת הגוף גודל טווח תנועה מתקצרת

סתם, זה נכון אבל הרבה מזה נובע שאנשים במסה גדולה לא עובדים ברצינות על גמישות(למרות שיש גם רכיב גנטי מולד), גם אנשים גדולים מאוד שחושבים שהם "לא גמישים" יכולים להפתיע את עצמם עם עבודה של כמה חודשים בסגנון של מתאמני WL.

לא יודע אם נטשתם את הנושא הראשי אבל לדעתי האישית האימוני התנגדות הכי יעילים(מבחינת תועלת לשמירת הגוף מול סיכון פציעה אפשרי) הם סטרייט וורקואט(כמובן שצריך גם פה להתאמן לא עם האגו אלא עם המוח אחרת אפשר להפצע בקלות גם פה) והרבה אימון עם גומיות התנגדות ומבחינת אירובי ממה שידוע לי שחיה באמת ספורט מאוד בטוח ו"קל" על הגידים והכתפיים והברכיים שרגישים לפציעות באופן טבעי.
אני אישית עושה גם הרבה אימוני מדרגות בטמפו איטי(ולפעמים HIIT) וזה מרגיש לי מאוד יעיל ובטוח שעושים את זה לאט(הרבה בודיבילדרים עושים את זה גם מהסיבה של יעילות ביחס לסיכון פציעה מאוד נמוך ביחס לריצה/הליכה/סקי)
גם אופניי ספינינג מעולה לדעתי אם יש טכניקת רכיבה נורמלית שלא מאמצת את הברכיים אלא את השרירים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית