הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בשיקום משתי פריצות דיסק בגב התחתון.

• פותח/ת השרשור NC92
  • פורסם בתאריך

NC92

משתמש מתחיל
21
1
נק' מוניטין:
1
21
1
לפני כשנתיים נפצעתי בגב, התחלתי תהליך של שיקום ארוך והגעתי למצב בו אני יכול להרים דם דדליפט במשקל סביר 130 ק"ג ללא לחצים או הקרנות.
שני דברים שמציקים לי ואני לא יודע איך לטפל בהם:
1- לחץ קבוע בגב התחתון, זה מציק לי ואני לא מצליח לשחרר את זה, אני לא יודע אם חיזוק של הגב התחתון או שרירי הליבה יעזרו ואני אובד עצות. אני רוצה כבר להעלים את הכאב הזה ממני, זה מעסיק אותי המון.
2- קליקים בחוליות, בעיקר בפשיטה אבל זה כאילו משהו בגוף נשחק ואני לא יודע איך לפרש את זה אחרת. אני מניח שיש סיבה מסוימת שגרמה לזה..

אני ממש אשמח לתרגילים מסוימים שאני אוכל לעשות, נכון לעכשיו אני עושה מדי פעם תרגילים לחיזוק זוקפי הגו כמו bird dog וכו' ולעיתים רחוקות אני עובד על הבטן, בעיקר עם פלאנק.

אשמח לעזרה, תודה ויום טוב!

1. מה הכוונה בלחץ? תצטרך להות מעט יותר ספציפי. יכול להיות סתם שרירים תפוסים.
2. קליקים לא כואבים הם לרוב לא בעיה, אבל אם הם כואבים או מרגישים לא נוח כדאי ללכת לבדוק את העניין

• פותח/ת השרשור
1. מה הכוונה בלחץ? תצטרך להות מעט יותר ספציפי. יכול להיות סתם שרירים תפוסים.
2. קליקים לא כואבים הם לרוב לא בעיה, אבל אם הם כואבים או מרגישים לא נוח כדאי ללכת לבדוק את העניין
אלה לא שרירים תפוסים, זה משהו מורכב יותר מזה, לפעמים זה כואב פחות, לפעמים יותר אבל זה תמיד שם. אני אנסה להסביר מה אני מרגיש כשאני אומר לחץ.
כאילו שמשהו דחוס לי שם וגורם לכאבים, חוליות, דיסק, לא יודע! הכאב מתחיל קצת מתחת לעצם הזנב עד ל-10-15 ס"מ אחרי. משהו כמו גודל כף יד, לאורך/רוחב.
חשבת אולי על ללכת לראות כירופרקט?
הלכתי כמה פעמים במהלך הפציעה, עזר חלקית אבל הבעיה עוד קיימת ואני לא יכול להרשות לעצמי להוציא עוד כסף.

בהחלט יש מקום לשאול פיזיותרפיסט במפגש אישי, כדאי שיהיה לו נגיעה לעולם חד"כ.
אני פיזיותרפיסט ומדריך חד"כ ומכיר עוד כמה ברחבי הארץ, מוזמן להתייעץ
0528245827

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית