הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה שמציקה לי על חברות אבקות חלבון

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך

lolmit

משתמש פעיל
354
19
נק' מוניטין:
109
354
19
היי ,
יצא לי לדבר עם חברים והם טוענים שלא הגיוני שחברות כמו דיימטייז ואופטימום גולד מתמחרים ככה את האבקות שלהם והאיכות שלהם שווה לMYPROTEIN שהמחיר שלהם טוב יותר.
השאלה שלי היא כזאת,
האם יש הוכחה שהאיכות שלהם\ יש באבקות של החברות האלה אנזימים או נוטריינטים נוספים שהם נחשבים טובים יותר מMYPROTEIN?
אני אישית חושב שעד שלא יקום מחר על העניין זה הכל עניין של מיתוג ושיווק.
אגב אני אשמח אם יוכיחו לי שאני טועה,אני פשוט אעבור לחברות האלה.

נשמע מדאיג, איך אתה יודע?

מתעסק ביבוא מוצרי מזון,

וכבר קרה לא פעם שהיה איתם פאדיחות.

היה מוצר שהיה מגיע לארץ על בסיס חודשי, אחרי כמה שנים שהלכנו לבדוק מה קורה
מסתבר שהמשגיח לא ביקר במפעל כמעט 3 שנים.

בשיחת טלפון לבירור מולם למה המשגיח לא מגיע תוך 5 דקות אמרו אין בעיה מה הפקס ושלחו תעודת כשרות על כל הזמן הזה.

מאפיה.

מתעסק ביבוא מוצרי מזון,

וכבר קרה לא פעם שהיה איתם פאדיחות.

היה מוצר שהיה מגיע לארץ על בסיס חודשי, אחרי כמה שנים שהלכנו לבדוק מה קורה
מסתבר שהמשגיח לא ביקר במפעל כמעט 3 שנים.

בשיחת טלפון לבירור מולם למה המשגיח לא מגיע תוך 5 דקות אמרו אין בעיה מה הפקס ושלחו תעודת כשרות על כל הזמן הזה.

מאפיה.
הנושא בהחלט מדאיג.

משיטוט קצר ברחבי האינטרנט, נראה שרוב הביקורת מדיע מאנשים שלא אוכלים מזון כשר בעצמם, ודווקא אוכלי המזון הכשר משבחים את איכות הפיקוח.

שמעתי ביקורת על הכשר "שארית ישראל" ובמקרה אני מכיר את הרב וובר שליט"א שעומד בראש ההכשר כאדם צדיק וירא שמיים שמאוד מקפיד על כל דבר ויודע מה הולך בהכשר שלו.

אני אישית לא אוכל מוצרי בעלי חיים של כשרות בית יוסף. אבל אני מכיר כאלה שכן, וקשה לי לקבל שהם באמת כאלה מושחתים.

לכן שני שאלות לי אליך:
  1. מה קשור לחברת יבוא נושא ההכשר? מדוע בדקתם בכלל את נושא הכשרות? והאם אתה דיברת עם החברה והכשרות ושמעת הכל באוזניים שלך, או שהמנהל או חבר בחברה סיפר לך?
  2. האם אתה מקפיד לאכול רק מזון כשר?

הנושא בהחלט מדאיג.

משיטוט קצר ברחבי האינטרנט, נראה שרוב הביקורת מדיע מאנשים שלא אוכלים מזון כשר בעצמם, ודווקא אוכלי המזון הכשר משבחים את איכות הפיקוח.

שמעתי ביקורת על הכשר "שארית ישראל" ובמקרה אני מכיר את הרב וובר שליט"א שעומד בראש ההכשר כאדם צדיק וירא שמיים שמאוד מקפיד על כל דבר ויודע מה הולך בהכשר שלו.

אני אישית לא אוכל מוצרי בעלי חיים של כשרות בית יוסף. אבל אני מכיר כאלה שכן, וקשה לי לקבל שהם באמת כאלה מושחתים.

לכן שני שאלות לי אליך:
  1. מה קשור לחברת יבוא נושא ההכשר? מדוע בדקתם בכלל את נושא הכשרות? והאם אתה דיברת עם החברה והכשרות ושמעת הכל באוזניים שלך, או שהמנהל או חבר בחברה סיפר לך?
  2. האם אתה מקפיד לאכול רק מזון כשר?

1. כל מוצר שאתה בוחר לייבא מחו"ל מחייב השגחה כדי לקבל חותמת כשרות על המוצר.
והעסק של המשפחה אז כן שמעתי את זה באוזניים שלי.

2. אני משתדל לאכול מזון כשר, מבחינת סוגי הכשרים אין לי בעיה, מבחינתי גם הכשר OU עובר.

• פותח/ת השרשור
מה? אתה מקשיב למה שאתה רושם לפני?

משנה רק לאנשים שמאוד אנאלים לגבי הערכים שלהם, קרי בודיבילדרים וגם לאנשים כאלו כל חברה שמכבדת את עצמה היום מייצרת אבקה רגילה שיש שם קצת פחממה וקצת שומן וכאלו שהן כמעט 0 גרם פחממה ושומן ונטו חלבון, למייפרוטין יש 2 כאלו את האייזוליט(שממש אחלה ביחס למחיר) ואת הZERO שיקרה מאוד(במונחי מייפרוטין)וההבדל בין האייזוליט מינורי אם לא קיים.
גם זה שיש שומן ופחממה בחלבון לא אומר שזה זבל, זה מאוד תלוי מאיזה מקור מגיע הפחממה והשומן(בעיה רצינית בגיינרים שמסווים חלק מהפחממה כסוכר).

מחזק את מה שאמרו למעלה שההבדל ב"איכות" זניח לגמרי ל90-95 אחוז מהאנשים, האנשים שזה לא זניח להם מקבלים ספונסרים לאבקות החלבון לבחירתם ולא משלמים מכיסם על זה(דני לדוגמה מקבל bpi שנחשבים מאוד איכותים וגם יקרים).
רק צריך באמת לבדוק שעשו לזה בדיקות צד ג' ושהחברה לא שקרנית ונחשבת אמינה, לדעתי האישית כל אדם רגיל שקונה את כל האבקות היקרות בחנויות בארץ מבזבז את הכסף שלו שהיה יכול לקנות בזה פי 2 משקל של מייפרוטין, אבל אני לא אומר לאנשים אחרים מה לעשות עם כספם, לחברים רק מייעץ מה הדבר החכם לעשות לדעתי ומביא להם לבחור.
בקיצור מה שאתה אומר שמשתינים עלינו בקשת ואנחנו רצים על זה.. הגישה של יותר יקר= יותר טוב חרטא ורואים את זה בעיקר בקולקציות היקרות יותר של מייפרוטאין?
וזה אשכרה יותר חמור מעולם הביגוד כי שם זה לפחות מסמל כביכול סטטוס קוו..

מצטרף לזה שכשרות זה מאפיה, עבדתי בתחום המזון כמה שנים, ובשניהם שולם כסף מהצד למשגיחים (כמה משגיחים שונים) על מנת שיאפשר\לא יאפשר דברים מסויימים.

לא סומך עליהם, אבל זה שיש חותמת על המוצר בטוח לא יזיק 😃

הסיבה שמייפרוטאין זולים כל כך זה בגלל כמויות הייצור שהן גדולות מאוד, ולכן עלויות קבועות מתפזרות על יותר מוצר, והם לא משקיעים בפרסום או עיצוב או אריזה (לרוב הכל מגיע בשקים). בגדול הם משקיעים פחות במה שלא קשור למוצר עצמו.
גם מבחינת אמינות, שאתה מקבל מה שהם מבטיחים, הם מהמובילים בשוק

1. כל מוצר שאתה בוחר לייבא מחו"ל מחייב השגחה כדי לקבל חותמת כשרות על המוצר.
והעסק של המשפחה אז כן שמעתי את זה באוזניים שלי.
והמשפחה אוכלת כשר? ואוכל הכשר בית יוסף ספציפית אחרי המקרה הזה?
2. אני משתדל לאכול מזון כשר, מבחינת סוגי הכשרים אין לי בעיה, מבחינתי גם הכשר OU עובר.
חחח.... OU זה הכשר מעולה.
אבל אתה לא סלקטיבי מדי בכשרויות שלך. זה היה הכוונה?

תשמע מאוד מסקרן, אשתדל לבדוק את הנושא לעומק יום אחד כי תמיד עולים ביקורות נוספות כאן בפורום על הכשרים, אבל מאוד קשה להאמין לכולם, במיוחד כי רובם לא אוכלים כשר או מבינים בנושא.

אבל בהחלט אברר, ואם אהיה תקוע עם ירקות וחלבון ביתי בלבד, זה בסדר מבחינתי.

יש לי דוד מאוד מעורב בנושא הכשרויות (בצורה אובייקטיבית, לא עובד בזה, רק מאוד סקרן) אדבר איתו ונראה באמת מה הולך שם אחת ולתמיד בעז"ה.
מצטרף לזה שכשרות זה מאפיה, עבדתי בתחום המזון כמה שנים, ובשניהם שולם כסף מהצד למשגיחים (כמה משגיחים שונים) על מנת שיאפשר\לא יאפשר דברים מסויימים.

לא סומך עליהם, אבל זה שיש חותמת על המוצר בטוח לא יזיק 😃
אתה אוכל כשר? או שאתה מביע ביקורת מנקודת מבט חילונית?

אני משתדל לאכול כשר, כל המשפחה שלי אוכלת כשר, הביקורת שלי היא מנקודת מבט של אדם נורמלי שעמד מול כמה משגיחי כשרות שלקחו כסף, בלי קשר לדת שלי חח

והמשפחה אוכלת כשר? ואוכל הכשר בית יוסף ספציפית אחרי המקרה הזה?

חחח.... OU זה הכשר מעולה.
אבל אתה לא סלקטיבי מדי בכשרויות שלך. זה היה הכוונה?

תשמע מאוד מסקרן, אשתדל לבדוק את הנושא לעומק יום אחד כי תמיד עולים ביקורות נוספות כאן בפורום על הכשרים, אבל מאוד קשה להאמין לכולם, במיוחד כי רובם לא אוכלים כשר או מבינים בנושא.

אבל בהחלט אברר, ואם אהיה תקוע עם ירקות וחלבון ביתי בלבד, זה בסדר מבחינתי.

יש לי דוד מאוד מעורב בנושא הכשרויות (בצורה אובייקטיבית, לא עובד בזה, רק מאוד סקרן) אדבר איתו ונראה באמת מה הולך שם אחת ולתמיד בעז"ה.

אתה אוכל כשר? או שאתה מביע ביקורת מנקודת מבט חילונית?

OU זה ההכשר שנותנים למוצרים עם חלב נוכרי לא?

אני לא בקיא כל כך אם להגיד את האמת, המשפחה אוכלת כשר כן,
מה גם שעל המפעלים בארץ יש הרבה יותר פיקוח מאשר על המפעלים בחו"ל.

תחשוב שמשלמים כסף למישהו + מחייה בחוץ לארץ כדי ללכת למפעל פעם ב.. ולוודא שהכל בסדר,
הוא מחליט להישאר בבית ולחיות על כספי המדינה בזמן שהוא אומר שהכל בסדר שם ובעצם אין אף אחד שמפקח עליו, גם אם הוא
לא ילך במשך כמה שנים סביר להניח שלא ידעו מזה, ויותר מזה שאם יגלו את זה פשוט יכסת"חו את העניין וידפיסו לך תעודת כשרות על כל אותה התקופה.

אני משתדל לאכול כשר, כל המשפחה שלי אוכלת כשר, הביקורת שלי היא מנקודת מבט של אדם נורמלי שעמד מול כמה משגיחי כשרות שלקחו כסף, בלי קשר לדת שלי חח
אני מקבל את דעתך.
הסיבה שאני שואל אם אתה אוכל כשר, כי מי שלא אוכל כשר קשה לו לדעת מה לחפש ולבדוק.

לא כל מה שמסריח לא כשר.

יש לי ידע דתי די רחב, גדלתי דתי.
אני לא מדבר על זה שהמשגיח לא בדק בציציות של האוכל, זה דיקדוקים ודקויות שאני לא מבין בהם. אבל מדבר על זה שהייתי עד אישית ליותר ממקרה אחד של התנייה של כשרות ו"העלמת עין" בתמורה לקבלת כסף מזומן. AKA שוחד. בהחלט מסריח

OU זה ההכשר שנותנים למוצרים עם חלב נוכרי לא?

אני לא בקיא כל כך אם להגיד את האמת, המשפחה אוכלת כשר כן,
מה גם שעל המפעלים בארץ יש הרבה יותר פיקוח מאשר על המפעלים בחו"ל.

תחשוב שמשלמים כסף למישהו + מחייה בחוץ לארץ כדי ללכת למפעל פעם ב.. ולוודא שהכל בסדר,
הוא מחליט להישאר בבית ולחיות על כספי המדינה בזמן שהוא אומר שהכל בסדר שם ובעצם אין אף אחד שמפקח עליו, גם אם הוא
לא ילך במשך כמה שנים סביר להניח שלא ידעו מזה, ויותר מזה שאם יגלו את זה פשוט יכסת"חו את העניין וידפיסו לך תעודת כשרות על כל אותה התקופה.
אכן שמעתי שהכשרויות בחו"ל פחות מפוקחות ודרוש משנה זהירות.
אבל אם הכשר מוכר כמו בית יוסף נותן הכשר למוצר מחו"ל, אני מצפה שזה יהיה לגמרי מפוקח.

OU זה הכשר מעולה, שנותן הכשר לחלב נוכרי על סמך הפסק של הרב משה פיינשיין זצ"ל. לכן יהודים יראי שמים לא אוכלים הכשר OU חלבי בלבד.
אבל OU כללי זה מהודר.

אני לדוגמה אוכל הכשר בית יוסף, אבל לא סומך עליהם כשמדובר בבשר ועוף.

אכן שמעתי שהכשרויות בחו"ל פחות מפוקחות ודרוש משנה זהירות.
אבל אם הכשר מוכר כמו בית יוסף נותן הכשר למוצר מחו"ל, אני מצפה שזה יהיה לגמרי מפוקח.

OU זה הכשר מעולה, שנותן הכשר לחלב נוכרי על סמך הפסק של הרב משה פיינשיין זצ"ל. לכן יהודים יראי שמים לא אוכלים הכשר OU חלבי בלבד.
אבל OU כללי זה מהודר.

אני לדוגמה אוכל הכשר בית יוסף, אבל לא סומך עליהם כשמדובר בבשר ועוף.

הבנתי אותך,

אז תן לי לעורר את חשדך לגבי בית יוסף, כי מניסיון איתם, ידפיסו לך תעודת כשרות רטרו גם אם לא היה בפיקוח.

אני מדבר על תחום המזון היבש, לא יודע מה קורה בשאר המוצרים,

יש לי ידע דתי די רחב, גדלתי דתי.
אני לא מדבר על זה שהמשגיח לא בדק בציציות של האוכל, זה דיקדוקים ודקויות שאני לא מבין בהם. אבל מדבר על זה שהייתי עד אישית ליותר ממקרה אחד של התנייה של כשרות ו"העלמת עין" בתמורה לקבלת כסף מזומן. AKA שוחד. בהחלט מסריח
אני יודע מחבר שהיה משגיח כשרות, שהרבה משגיחים לא אוכלים את האוכל שהם משגיחים, הם פשוט מוודאים שזה לא טרף גמור, ומזהירים את מי שירא שמים לא לאכול מהם.

יש הרבה דקויות, לדוגמה הכשר מסעדות ואירועים לעומת מוצרים יבשים. פירות וירקות שדורשים מעשר, ומוצרים מהחי שמאוד מורכב.

זה הרבה סוגי כשרויות שלא דומים, ומי שלא מבין בזה עלול מאוד לטעות. אני לא סתם יאכל בבית מלון או מסעדה, אני אבקש לדבר עם המשגיח ולראות אם הוא נראה מבין ואיכפתי, ואשאל אותו אם הוא סומך על המזון בעצמו.

והם בדרך כלל יזהירו על מוצרים מסוימים, ויאשרו אחרים.

זה לא דרך מלוכלכת, זה דרך שצריך להבין איך להשתמש בה.

אבל בהחלט יש ליכלוך בהכשרים מסוימים.

ואנחנו רצים על זה
לא יודע מי זה אנחנו, בתור צרכן שבודק וחוקר מה הוא קונה אני מנסה שישתינו עלי הכי פחות.
הגישה של יותר יקר= יותר טוב חרטא ורואים את זה בעיקר בקולקציות היקרות יותר של מייפרוטאין?
וזה אשכרה יותר חמור מעולם הביגוד כי שם זה לפחות מסמל כביכול סטטוס קוו..
בוא אני אגיד לך משהו שלמדתי בזמן שלי כרגע בעולם, יש נקודה מסוימת בכל תחום שלא תבחר שהעלות תועלת ממנה יורדת בצורה מטורפת ויותר יקר לפעמים אפילו לא יותר טוב אלא יותר גרוע.
תחפש law of diminishing returns.
תמיד הכי חשוב זה לבדוק מה העלות, מה התועלת ומה הצרכים שלך בכלל.
אם אתה רוצה רכב לנסוע 5 דק לעבודה אתה לא תרוץ לקנות בוגטי שיירון נכון(בהנחה ויש לך את הכסף), העלות עצומה, תועלת נמוכה, וזה לא קרוב בכלל למה שאתה צריך.

• פותח/ת השרשור
לא יודע מי זה אנחנו, בתור צרכן שבודק וחוקר מה הוא קונה אני מנסה שישתינו עלי הכי פחות.

בוא אני אגיד לך משהו שלמדתי בזמן שלי כרגע בעולם, יש נקודה מסוימת בכל תחום שלא תבחר שהעלות תועלת ממנה יורדת בצורה מטורפת ויותר יקר לפעמים אפילו לא יותר טוב אלא יותר גרוע.
תחפש law of diminishing returns.
תמיד הכי חשוב זה לבדוק מה העלות, מה התועלת ומה הצרכים שלך בכלל.
אם אתה רוצה רכב לנסוע 5 דק לעבודה אתה לא תרוץ לקנות בוגטי שיירון נכון(בהנחה ויש לך את הכסף), העלות עצומה, תועלת נמוכה, וזה לא קרוב בכלל למה שאתה צריך.
יש תרגום לחוק הזה בעברית? אני יותר אסתדר עם זה .

הסיבה שמייפרוטאין זולים כל כך זה בגלל כמויות הייצור שהן גדולות מאוד, ולכן עלויות קבועות מתפזרות על יותר מוצר, והם לא משקיעים בפרסום או עיצוב או אריזה (לרוב הכל מגיע בשקים). בגדול הם משקיעים פחות במה שלא קשור למוצר עצמו.
גם מבחינת אמינות, שאתה מקבל מה שהם מבטיחים, הם מהמובילים בשוק
אני אשאל את זה ככה ואחתום את הדיון הזה.
אני אפילו לא אדבר על התוספים ועל הכמות חלבון שיש פר סקופ בכל החברות השונות.
האם ידוע על הבדל בין איכות החלבון בין החברות דיימינטז/אופטימום גולד/מייפרוטאין?

יש תרגום לחוק הזה בעברית? אני יותר אסתדר עם זה .

אני אשאל את זה ככה ואחתום את הדיון הזה.
אני אפילו לא אדבר על התוספים ועל הכמות חלבון שיש פר סקופ בכל החברות השונות.

חוץ מהמחיר אין כל הבדל בחלבון מי גבינה בין החברות שציינת.

תגדיר איכות.
החלבון הוא אותו חלבון, ההבדלים יכולים להיות בהאם הם משקרים ושמו חלבון זול יותר בנוסף, או שהוא שונה ממה שהם הבטיחו, או האם הוא נקי.
מייפרוטאין לא נופלים מכל חברה אחרת בקריטריונים האלה

תגדיר איכות.
החלבון הוא אותו חלבון, ההבדלים יכולים להיות בהאם הם משקרים ושמו חלבון זול יותר בנוסף, או שהוא שונה ממה שהם הבטיחו, או האם הוא נקי.
מייפרוטאין לא נופלים מכל חברה אחרת בקריטריונים האלה

אתה חושב שבין החברות שהוא ציין (אופטימום, דימיטייז וMY PROTEIN) יש הבדל באמת באיכות? הבדל שבאמת משנה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית