הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעה של קנאביס על השרירים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
האם יש מחקרים שמדברים על ההשפעה של עישון מריחואנה על חולשת שרירים? אני מדבר על שימוש long term ולא עישון חד פעמי.

חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי יותר מדיי פרט לכמה מחקרים על עכברים שקיבלו חומר סינטתי שמחקה את הפעולה של החומר הפעיל בקנאביס והשפיע על רמת האקטיבציה של הלשון שלהם אבל בין זה לבין השפעה של מריחואנה על חוזקת שרירים/חולשת שרירים בבני אדם בשימוש לטווח ארוך יש פער עצום...

אשמח לדעת אם יש כאן אנשים שיכולים לתרום מהידע והניסיון האישי שלהם ואם יש רפרנס למחקרים רלוונטיים אז בכלל אשמח לקרוא אותם

REM sleep: A biological and psychological paradox
The Biology of REM Sleep

אני מעשן מעל ל-10 שנים, ולא משתמש במה שאני מרגיש כדוגמה. אלא במחקרים.

חוסר בשנת REM = השלכות משמעותיות.
קנאביס באופן תכוף = חוסר ואפילו היכחדות מוחלטת של שנת REM.

הפיתרון מאוד פשוט. תקחו מלטונין. לא אמרתי אפילו להפסיק לעשן. אחרי חודש שבו תעשנו ותקחו מלטונין אתם תבינו לגמרי את ההבדל בין שינה עם חלום (REM), לשינה בלי.

ההבדל הוא משמעותי מאוד בתפקוד היום-יומי.

אז אתה מתבסס על מיתוסים.
קנאביס לפי המחקרים כרגע. לא מזיק בכלל לזיכרון טווח קצר, הוא מזיק רק אצל מעשנים חדשים. אצל מי שיש לו סיבולת משמעותית לקנאביס (מעשן כבד) לא תמצא שום הבדל משמעותי בשום פרמטר קוגנטיבי לטווח קצר אחרי עישון.

קנאביס כן פוגע בהיווצרות זכרונות לטווח ארוך בדיוק כמו נוגדי דיכאון, כי שניהם מדכאי שנת REM. וכן זה נחקר גם לעומק. אשמח לזרוק מחקרים על הנושאים האלה.

וזה לא אומר שזה פוגע בזכרונות של העבר, אלא זה פוגע בהיווצרות הזכרונות העכשוויים.
הכוונה היא, שכשתפסיק לעשן לאורך זמן (חודש זה לא הרבה זמן, תנסה חצי שנה), אתה תסתכל אחורה על תקופת העישונים שלך ותקלוט שיש הרבה רגעים וחוויות שאתה לא כל כך זוכר, או זוכר במעורפל בלבד. אף על פי שחווית אותם עם זיכרון מעולה. ואתה תצטרך איזה קיו רציני שיזכיר לך מה הלך שם.
זה ההשלכה של חוסר בשנת REM. כי בשנת REM אתה בעצם "מעבד" את הזכרונות שלך ובוחר מה לשלוח לפח ומה לשמור.

מדובר פה על עישון יום יומי ? זאת אומרת 24\7 ולאורך כל היום ?
על עישון כבד ?
כי וואלה אני מעשן כל יום רק בערב בשביל האקסטרה אוכל שאני צריך ..

אני נטו מרגיש אולי טיפ טיפה עייפות ביום שאחרי העישון .. בדרך כלל קורה לי עם אינדיקה למרות שלאחרונה זה קורה לי בכל זן וכ'ו ..

זה הזוי מבחנתי שאתם מעשנים והולכים להתאמן כאילו כלום, בשבילי וויד זה חריף יותר מאסיד, זה אשכרה טריפ...

מי שאומר לך שזה פוגע פיזיולוגית באופן ישיר זה חרטא אחי. ההפך אם כבר, עישון קנאביס אחרי אימונים הוכח כמפחית פציעות שריר דלקות וכו'. הדבר היחיד שזה יכול לעשות זה, שאם תעשן קנאביס יותר מדי אתה תהיה עייף ובלה בלה בלה, ואז לא יהיה לך כח לעשות אימונים וכל זה אז אולי מבחינה פסיכולוגית זה יכול לפעמים להשפיע לרעה לחלק מהאנשים. חוץ מזה שום דבר. אני מעשן קבוע יום יום כבר כמה שנים (לא שזה דבר טוב אבל זה דבר אחר חחח) וגם הייתה לי תקופה שהייתי עושה כמה ראשים של באנגים כל יום ועדיין עליתי במסת שריר והכל רגיל, אז לדעתי אין שום בעיה... עדיף לא לעשן אחרי אימון מבחינת זה שזה מעייף אותך וכו' אבל כל אחד והעניין שלו ואיך שהוא לוקח את זה.. ויש גם את עניין המאנצ', שוב לדעתי זה הרוב פסיכולוגי והמשמעת העצמית, בעיקרון אין שום בעיה עם קנאביס קבוע

נערך לאחרונה:
זה הזוי מבחנתי שאתם מעשנים והולכים להתאמן כאילו כלום, בשבילי וויד זה חריף יותר מאסיד, זה אשכרה טריפ...
אני אישית מעשן אך ורק בערב ,אני גם מוצא את זה קצת מוזר שאנשים מעשנים ואז הולכים להתאמן ..

אני אישית מעשן אך ורק בערב ,אני גם מוצא את זה קצת מוזר שאנשים מעשנים ואז הולכים להתאמן ..
אנשים בכללי מעשנים ועושים הכל, זה ממש מוזר מבחינתי, וויד זה סם פסיכאדלי

אנשים בכללי מעשנים ועושים הכל, זה ממש מוזר מבחינתי, וויד זה סם פסיכאדלי
טוב שלא הגזמת..
אם בעינייך וויד זה סם פסיכדאלי יש כמה אופציות.
או שלא עשית סם פסיכדאלי
או שאין לך סיבולת לוויד
או שאתה פשוט מהאלה שמגיבים לא טוב לוויד

כן, כשאתה מעשן פעם בחודש וויד אז הוא באמת שובר לך ת'צורה ואתה לא יודע איפה ימין ואיפה שמאל
ברגע שאתה מעשן כל יום, אתה יכול לעבור גם מבחנים קוגנטיבים ולהביא את אותם תוצאות כמו אדם סאחי. אגב, זה נושא שנחקר.
אני אשמח לראות ראיות לזה
תראה מה שהוא אמר בגדול נכון. קנאביס בשימוש אקוטי מוריד כל מדד דלקת שתוכל לחשוב עליו. אני בספק שהבחור בא לתת לך ראיות לנושא. אבל מוזמן לקרוא קצת על הקשר בין אגוניזם של רצפטור CB1\2 למדדים של דלקת.

לספק לך מחקר על הנושא יהיה מיותר, יש הרבה יותר מדי. תעשה גוגל על זה בסקולר ותמצא הרבה, אבל הרבה יותר מדי חומר מדעי.
מדובר פה על עישון יום יומי ? זאת אומרת 24\7 ולאורך כל היום ?
על עישון כבד ?
כי וואלה אני מעשן כל יום רק בערב בשביל האקסטרה אוכל שאני צריך ..

אני נטו מרגיש אולי טיפ טיפה עייפות ביום שאחרי העישון .. בדרך כלל קורה לי עם אינדיקה למרות שלאחרונה זה קורה לי בכל זן וכ'ו ..
תקף לעישון של כל יום כמה פעמים ביום. כבד.

תראה מה שהוא אמר בגדול נכון. קנאביס בשימוש אקוטי מוריד כל מדד דלקת שתוכל לחשוב עליו. אני בספק שהבחור בא לתת לך ראיות לנושא. אבל מוזמן לקרוא קצת על הקשר בין אגוניזם של רצפטור CB1\2 למדדים של דלקת.
ירידה בדלקת אחרי אימון זה לא טוב להתאוששות ואפילו מעודד פציעה, אז זה למה אני מחפש הוכחה ללמה קנאביס מגן מפני פציעות

מה?
יש אנשים שמתפקדים על וויד יותר טוב מאשר בלי.
מניסיון.
אני חושב שזה סטלנים כבדים שלא יכולים בלי ויד (פסיכולוגית, לא פיזית כמו עם הירואין למשל), אז חושבים שוויד עוזר להם לתפקד
בדרך כלל קורה לי עם אינדיקה למרות שלאחרונה זה קורה לי בכל זן וכ'ו .
מצד אחד עכשיו זה תקופה טובה להיות סטלן, אשכרה אפשר לבחור איזה זן לעשן, פעם היינו באים לסוחר, נותנים כסף, לוקחים מה שהוא נותן ועפים משם, אם פעמיים לא היה טוב אז מחליפים סוחר.
מצד שני פעם שקית של איזה 20 גרם עלתה כמו גרם עכשיו

אני חושב שזה סטלנים כבדים שלא יכולים בלי ויד (פסיכולוגית, לא פיזית כמו עם הירואין למשל), אז חושבים שוויד עוזר להם לתפקד

מצד אחד עכשיו זה תקופה טובה להיות סטלן, אשכרה אפשר לבחור איזה זן לעשן, פעם היינו באים לסוחר, נותנים כסף, לוקחים מה שהוא נותן ועפים משם, אם פעמיים לא היה טוב אז מחליפים סוחר.

לא בהכרח, עד לפני שנה נגיד לא הייתי מעשן עד שהייתי מסיים אימון,
בסך הכל זה הרגל, וכמו שאתה יכול להתרגל לעשן ולעשות כל דבר אחר ככה גם עם אימונים.

אימון ראשון אתה לא מזהה את המשקולות ואחרי כמה אימונים את מוצא את המקומות שזה כן ממנף, ויש לו מקום כזה, גם אם זו רק הרגשה.

לא בא לבאס, אבל הקטע עם "סטלנים כבדים שלא יכולים בלי וויד וחושבים שוויד עוזר להם לתפקד" עובד הרבה יותר מבחינה פיזית מאשר פסיכולוגית.

תראה, לחומרים הפעילים בקנאביס יש תקרה להשפעה שלהם על CB1, הכוונה היא.אתה יכול להפעיל את הרצפטור הזה עם קנאביס רק עד X מסויים.
עכשיו מה שקורה עם קנאביס לאורך זמן, זה שאם אתה סטלן כבד ומעשן כל היום. אז אתה כל היום מגיע לתקרה הזאת, והגוף שלך מבצע משוב שלילי לרצפטור CB1. וזה כדי שקנאביס ישפיע עלייך פחות ופחות (מוכר בתרבות כ"סיבולת" לקנאביס). זה אגב שלב מוכח מחקרית. (יש ממש מחקרים על ההבדל בהתבטאות CB1 בין מעשנים כבדים, למעשנים קלים, למי שלא מעשן, והוכחה של משוב חיובי משמעותי אצל מעשנים כבדים שהפסיקו לעשן, ועוד)

עכשיו, מה שקורה פה זה חלק מהתמכרות. כן כן. התמכרות, פיזית, לקנאביס. ואני אומר את זה כמי שמעשן מעל ל-10 שנים. כמובן שההתמכרות הזאת היא מינורית ולא עומדת בקנה אחד עם רוב הסמים. אבל עדיין, זה מכניזם של התמכרות פיזית.
כי מה שקורה בעצם הוא מאוד פשוט. כשרצפטור CB1 שלך עבר משוב שלילי משמעותי כי הוא רגיל ל-THC כל הזמן. ואז אין לך THC, אז האננדמיד (AEA = האנדו-קנאבינואיד דמוי קנאביס שהגוף שלך מפיק בעצמו לצרכים חשובים), משפיע פחות על הרצפטור גם כן. ואתה כבן אדם, פשוט תרגיש לא טוב.
לא יהיה לך תיאבון, השינה שלך תהיה פגומה, וההרגשה שלך בכללי תהיה לא טובה.

איך זה מתקשר למה שרשמת? בצורה מאוד פשוטה. אצל אנשים שמעשנים קנאביס כל יום כל היום, יש התמכרות פיזית ברמת הרצפטור. ככה שקנאביס פרקטית נחוץ לתפקוד תקין שלהם אלא אם כן הם יפסיקו למשך כמה שבועות ומעלה. וכן, יש אנשים שממש יגידו שהוא משפר ביצועים. וזה לא בהכרח כי הוא משפר להם את הביצועים, אלא זה פשוט ההקלה שהוא מביא להם מהגמילה ברמת הרצפטור משפרת להם את הביצועים.

אציין שוב לכל מי שעומד לקפוץ עלי "עלאק התמכרות פיזית", כל מה שרשמתי פה מגובה מחקרית. תעשו גוגל על cb1 downregulation
קנאביס אכן ממכר פיזית, אממה תסמיני הגמילה שלו יחסית קלים ונעלמים בצורה מהירה. אפשר להשוות את ההתמכרות שלו מבחינת חומרה להתמכרות לקפאין. (זה לפי הסטטיסטיקות בנושא).
נוציא מהמשוואה את המעשנים שהם לא כבדים, כי אצלהם יש מצב שיש מכניזם אחר לשיפור ביצועים (ברמה הפסיכולוגית, וגם הפיזית).

עובדה לא חשובה בנושא: משוב שלילי לרצפטור CB1 נחקר כרגע כטיפול לסכרת סוג 2 והשמנה. ככה שמכאן אפשר רק לדמיין למה הסטלנים הכי כבדים שכל היום אוכלים שטויות ומאנצ'ים, הם הכי רזים.
Reversible and regionally selective downregulation of brain cannabinoid CB1 receptors in chronic daily cannabis smokers
Controlled Downregulation of the Cannabinoid CB1 Receptor Provides a Promising Approach for the Treatment of Obesity and Obesity-Derived Type 2 Diabetes - PubMed

@SkubiDi מעניין לקרוא, תודה.
כתבתי "פסיכולוגית, לא פיזית" כי: 1) לא התעניינתי במאמרים ומחקרים וייחסתי את התופעות האלה להשפעה פסיכולוגית:
אתה כבן אדם, פשוט תרגיש לא טוב.
לא יהיה לך תיאבון, השינה שלך תהיה פגומה, וההרגשה שלך בכללי תהיה לא טובה.
2) בגלל זה:
לכל מי שעומד לקפוץ עלי "עלאק התמכרות פיזית"
הרבה מעשנים מתים על לקפוץ להגן על קנאביס (לא ממכר, עושה רק טוב וכו' וכו')
איך זה מתקשר למה שרשמת? בצורה מאוד פשוטה. אצל אנשים שמעשנים קנאביס כל יום כל היום, יש התמכרות פיזית ברמת הרצפטור. ככה שקנאביס פרקטית נחוץ לתפקוד תקין שלהם אלא אם כן הם יפסיקו למשך כמה שבועות ומעלה. וכן, יש אנשים שממש יגידו שהוא משפר ביצועים. וזה לא בהכרח כי הוא משפר להם את הביצועים, אלא זה פשוט ההקלה שהוא מביא להם מהגמילה ברמת הרצפטור משפרת להם את הביצועים.
בדיוק

ההגדרה להתמכרות היא חוסר היכולת להיגמל, והתמכרות פיזית אומרת שיש תסמיני גמילה, שיש תסמיני גמילה פיזיים, בעיקר כאבים, הזעות, וכו'.
מה שתיארת הם תסמיני גמילה נפשיים, שיש פגיעה במצב הרוח.
חוץ מלאספקט הנפשי אין לקנאביס תסמיני גמילה פיזיים, על הגוף

עובדה לא חשובה בנושא: משוב שלילי לרצפטור CB1 נחקר כרגע כטיפול לסכרת סוג 2 והשמנה. ככה שמכאן אפשר רק לדמיין למה הסטלנים הכי כבדים שכל היום אוכלים שטויות ומאנצ'ים, הם הכי רזים.
קנאביס הוא מדכא רעב, מאנצ'יס זה פשוט כשהסם מתחיל לצאת מהמערכת אתה קולט שהיית רעב

ההגדרה להתמכרות היא חוסר היכולת להיגמל, והתמכרות פיזית אומרת שיש תסמיני גמילה, שיש תסמיני גמילה פיזיים, בעיקר כאבים, הזעות, וכו'.
מה שתיארת הם תסמיני גמילה נפשיים, שיש פגיעה במצב הרוח.
חוץ מלאספקט הנפשי אין לקנאביס תסמיני גמילה פיזיים, על הגוף

קנאביס הוא מדכא רעב, מאנצ'יס זה פשוט כשהסם מתחיל לצאת מהמערכת אתה קולט שהיית רעב
"קנאביס הוא מדכא רעב"
אתה מתבלבל.

קנאביס הוא גורם ישיר לרעב. ממש ככה.
אגוניזם של CB1 כמו אננדמיד שהגוף שלנו מייצר, וכמו THC שנמצא בצמח הקנאביס - הם גורמים ישירים לרעב.. מאנצ'יס היא ממש תופעת לוואי של אגוניזם CB1. ולא כש"הסם יוצא מהמערכת". מחקרים מסוימים אפילו חקרו את ההעדפות של עכברים תחת אגוניסט CB1 דמוי קנאביס והצליחו להמחיש את המאנצ'יז (העלאה בבחירה של עכברים בדברים רווי סוכר לעומת ללא האגוניסט)

ואנטגוניסטים של CB1 (ההפך מקנאביס) הם טיפול בפיתוח להשמנה ואכילת יתר...בגלל שהם מדכאי רעב. אגב, זה למה אחת מתופעות הלוואי של גמילה מקנאביס (שאגב, היא פיזית לחלוטין ברמת הרצפטור, תקרא קצת..) זה שאין רעב.

CB1 Cannabinoid Receptor-Mediated Modulation of Food Intake in Mice - PubMed
Cannabinoid CB1 receptor inverse agonists and neutral antagonists: Effects on food intake, food-reinforced behavior and food aversions
A Pilot Study of the Effects of Cannabis on Appetite Hormones in HIV-infected Adult Men - PubMed
Ghrelin and Cannabinoids Require the Ghrelin Receptor to Affect Cellular Energy Metabolism - PubMed
https://www.researchgate.net/profil...d_appetite/links/0c960533d3d3009e86000000.pdf

נערך לאחרונה:
טוב שלא הגזמת..
אם בעינייך וויד זה סם פסיכדאלי יש כמה אופציות.
או שלא עשית סם פסיכדאלי
או שאין לך סיבולת לוויד
או שאתה פשוט מהאלה שמגיבים לא טוב לוויד

כן, כשאתה מעשן פעם בחודש וויד אז הוא באמת שובר לך ת'צורה ואתה לא יודע איפה ימין ואיפה שמאל
ברגע שאתה מעשן כל יום, אתה יכול לעבור גם מבחנים קוגנטיבים ולהביא את אותם תוצאות כמו אדם סאחי. אגב, זה נושא שנחקר.

אני לא סתם השוותי את זה לאסיד.

וויד גורם לי לחשוב יותר מידי, מכנס פנימה.
אני מאד אוהב אתה האלה עם הcbd דומיננטי, שאם אין לך מרשם קשה מאד להשיג בארץ...

אני לא סתם השוותי את זה לאסיד.

וויד גורם לי לחשוב יותר מידי, מכנס פנימה.
אני מאד אוהב אתה האלה עם הcbd דומיננטי, שאם אין לך מרשם קשה מאד להשיג בארץ...
לא משנה מה אתה לא יכול להשוות את זה לאסיד במיוחד שלא התנסת באסיד, וcbd לא עושה לך סטלה, ואם אתה לא רוצה לפול בוויד בלהתכנס בעצמך תעשן סאטיבה

אני רחוק ממומחה בתחום, אבל שאלה - יש פה מישהו שאין לו חבר שמאז שהתחיל לעשן ירוק כבד השתנה לגמרי והפך לאדם משועמם וחסר שאיפות?

אני רחוק ממומחה בתחום, אבל שאלה - יש פה מישהו שאין לו חבר שמאז שהתחיל לעשן ירוק כבד השתנה לגמרי והפך לאדם משועמם וחסר שאיפות?

מניסיון ,יש אנשים שמגיבים לזה בדיוק כמו שתיארת ויש אנשים שזה דווקא פותח להם את היצירתיות ,אני למשל מוצא את עצמי הרבה פעמים חושב על רעיונות חדשים במלא תחומים בעקבות ההשפעה של הוויד (לפעמים גם מיישם אם זה באמת משהו מטורף ) , אבל האנשים שאתה מתאר פשוט מגיבים לזה קצת שונה ,אני מכיר מלא אנשים שפשוט נהיו עצלנים ברמות ,לא מזיזים את התחת ומעשנים כל היום .. תלוי בן אדם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית