הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מוזר במשקלים בסקוואט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
המשקל שלי בסקוואט הוא על גבול המביך ואני לא מצליח בכלל להתקדם ורק בסקוואט זה ככה
נגיד בלחיצת חזה אני מרים 90 קילו ל6 חזרות ואני לא מפסיק להתקדם ובסקוואט זה מוזר אם אני שם 60 אני עושה אחלה טכניקה וזה ממש קל לי אבל מספיק אני מוסיף 5 קילו(2.5 כל צד) הסקוואט פתאום ממש קשה וכל הטכניקה מתחרבנת כי זה כבד לי . אני כאילו מרגיש שאני מסוגל לעשות עד 60 קילו עם טכניקה סבבה וזה בכלל לא קשה לי ואיך שאני קצת מוסיף אי אפשר יותר.
ובסקוואט הבנתי אני אמור להרים יותר מבחזה מה שאומר שסקוואט טוב אצלי אמור להיות מעל 100 קילו

מסתבר שזה פסיכולוגי, אבל זה לא סותר טכניקה רעה.
זה מצב שהבן אדם לא מורגל להרים דברים כבדים פשוט, הוא פשוט לא מוכן לאתגר המנטלי הזה, ובדרך כלל אפשר לזהות מתאמן שסוג של מוותר לעצמו, לעומת מי שנאבק.

זה מאבק אחר לסגור 20 חזרות, מאשר לסגור סינגל כבד.

למצוא את הבעיה לא מוכיח כלום, זה הפיתרון שמוכיח.

אם הבחור יקח את הצעתך חודשיים ונראה כמה יתקדם, ואז יקח את הצעתינו חודשיים ונראה איך יתקדם, נוכל לאמת מה כנראה היה הסיבה.
או שתציג עובדות בהם ראית מצבים כמוהו שהצלחת לפתור עם השיטה שאתה מתאר, שדרך אגב אני לא פוסל ובד בבד לתקן טכניקה.

מסכים שזה לא סותר, אני פשוט הלכתי לפתרון הישיר לבעיה (מרגיש כבד = תתרגל לעבוד כבד ויהיה קל)

בכל מקרה שווה לראות גם טכניקה ב60 וב65,כדי לראות אם יש באמת כשל טכני ממעבר בין 60 ל65 או שזה משהו אחר

• פותח/ת השרשור
יותר מאוחר אני יעלה פה סירטון
אם באמת הטכניקה שלי לקויה וזה בהחלט סביר כי אני לא מרגיש בנח בסקוואט אז אשמח לשמוע איך לשפר

מסכים שזה לא סותר, אני פשוט הלכתי לפתרון הישיר לבעיה (מרגיש כבד = תתרגל לעבוד כבד ויהיה קל)

בכל מקרה שווה לראות גם טכניקה ב60 וב65,כדי לראות אם יש באמת כשל טכני ממעבר בין 60 ל65 או שזה משהו אחר
תאר לעצמך שהבחור עושה רבע סקוואט או מחזיק כל רחב שהמוט מאיים להחליק בגב או העמידה שלו מדי צרה.
אתה חושב שרק להחזיק משקל כבד יפתור את זה?

תאר לעצמך שהבחור עושה רבע סקוואט או מחזיק כל רחב שהמוט מאיים להחליק בגב או העמידה שלו מדי צרה.
אתה חושב שרק להחזיק משקל כבד יפתור את זה?
זאת בעיה, אבל לא הבעיה שלו כרגע

איך רבע סקואט יסביר את השינוי בתחושה סובייקטיבית של משקל שלא בפרופורציה למשקלי עבודה.

אני נטו מסתכל על מה שהוא התלונן עליו. מבחינתי שיעשה רבע סקואטים כל חייו אם הוא מתקדם והכל טוב ויפה. אם הוא ישאל באשכול אחר איך אני מוסיף עומק זה סיפור אחר, או אם היה כותב המשקל לא מרגיש יציב וכך הלאה.

איך רבע סקואט יסביר את השינוי בתחושה סובייקטיבית של משקל שלא בפרופורציה למשקלי עבודה.

אני נטו מסתכל על מה שהוא התלונן עליו. מבחינתי שיעשה רבע סקואטים כל חייו אם הוא מתקדם והכל טוב ויפה. אם הוא ישאל באשכול אחר איך אני מוסיף עומק זה סיפור אחר, או אם היה כותב המשקל לא מרגיש יציב וכך הלאה.
שמעתי את דעתך. אין לי טעם ללכת הלוך חזור איתך על דעתותינו.
אתה נשמע מאוד משוכנע בתאוריה שלך.

• פותח/ת השרשור
שמעתי את דעתך. אין לי טעם ללכת הלוך חזור איתך על דעתותינו.
אתה נשמע מאוד משוכנע בתאוריה שלך.

הנה הסרטון

מה הנפח עבודה בסקוואט? ובאימוני רגליים?
ומי אמר לך שהטכניקה שלך אחלה? תעלה סרטון עם משקל שאתה מצליח לעשות בטכניקה טובה
ויוכלו לתת לך עצות לשיפור.
ה

אני עדיין חושב שאתה צריך פשוט לעבוד כבד יותר. הטכניקה שלך מספיק טובה להרים מעל 60 קילו. ואני לא עיוור יש BUTTWINK וכו' אבל הכל טוב הוא לא ימות.

יש כמה דרכים לפי דעתי לשפר את משקלי העבודה שלך.

1. כמו שאמרתי, פשוט לקחת משקל יותר כבד ולהחזיר אותו, תראה את התגובה הראשונה שלי לפירוט.
2. לעשות סט כבד ב65 70 קילו לפני חזרה ל60 קילו, ולראות שאם הזמן המשקלים הכבדים יהיו פחות כבדים.
3. מה שאני חושב שכדאי לך לעשות באמת, לקחת מבט נוסף על תכנית האימונים שלך, אני ממליץ לך לשלב יותר עבודה כבדה באימונים על חשבון נפח. לדעתי תרוויח מזה המון.

וכמובן אם תרצה, יש לך איפה לשפר את הטכניקה שלך, ואם תרצה לא חסר אנשים שיגידו לך מה לתקן.

• פותח/ת השרשור
אני עדיין חושב שאתה צריך פשוט לעבוד כבד יותר. הטכניקה שלך מספיק טובה להרים מעל 60 קילו. ואני לא עיוור יש BUTTWINK וכו' אבל הכל טוב הוא לא ימות.

1. כמו שאמרתי, פשוט לקחת משקל יותר כבד ולהחזיר אותו, תראה את התגובה הראשונה שלי לפירוט.
2. לעשות סט כבד ב65 70 קילו לפני חזרה ל60 קילו, ולראות שאם הזמן המשקלים הכבדים יהיו פחות כבדים.
3. מה שאני חושב שכדאי לך לעשות באמת, לקחת מבט נוסף על תכנית האימונים שלך, אני ממליץ לך לשלב יותר עבודה כבדה באימונים על חשבון נפח. לדעתי תרוויח מזה המון.

וכמובן אם תרצה, יש לך איפה לשפר את הטכניקה שלך, ואם תרצה לא חסר אנשים שיגידו לך מה לתקן.
הנפח שלי באימטן יחסית מאוד נמוך כי אני מתמקד במשקלים
אני בAB ולשריר גדול אני עושה רק 9 סטים

הנפח שלי באימטן יחסית מאוד נמוך כי אני מתמקד במשקלים
אני בAB ולשריר גדול אני עושה רק 9 סטים
אז איך אתה מגיע למצבים שאתה עושה 20 חזרות בסט?

אתה יכול לרשום לך את הסטים וחזרות שלך לסקואט?

כמו כן תגדיר שריר גדול?

• פותח/ת השרשור
אז איך אתה מגיע למצבים שאתה עושה 20 חזרות בסט?

אתה יכול לרשום לך את הסטים וחזרות שלך לסקואט?

כמו כן תגדיר שריר גדול?
אני ממש לא עושה 20 חזרות לסט המטרה שלי בסקוואט לעשות 5-6 חזרות על משקל גבוה אבל הבעיה שיוצר קל לי לעשות משקל נמול עם מלא חזרות ואיך שאני מעלה תמשקל הטכניקב מתחרבנת וגם כואב לי הגב תחתון שלדעתי זה בעיה
שריר גדול: חזה גב ורגליים
גם אימון A וגם B שלי עורכים בערך 45 דקות זה כלום נפח

אני ממש לא עושה 20 חזרות לסט המטרה שלי בסקוואט לעשות 5-6 חזרות על משקל גבוה אבל הבעיה שיוצר קל לי לעשות משקל נמול עם מלא חזרות ואיך שאני מעלה תמשקל הטכניקב מתחרבנת וגם כואב לי הגב תחתון שלדעתי זה בעיה
אוקי, מה מתחרבן בטכניקה, ומה בפועל מונע ממך להרים משקל כבד, זה שהוא מרגיש כבד או כאבים בגב התחתון

• פותח/ת השרשור
אוקי, מה מתחרבן בטכניקה, ומה בפועל מונע ממך להרים משקל כבד, זה שהוא מרגיש כבד או כאבים בגב התחתון
ברמת העיקרון שהוא מרגיש עליי יותר כבד מהרגע שאני מוציא אותו מהבר ואני מרגיש יותר עומס ותמיד כשאני מסיים אם משקל טיפה מעל 60 יש כאבים בגב התחתון וכשזה עד 60 הכל בסדר. וגם אני מרגיש שהגב שלי לא כמו שאני רוצה אבל לדעתי כל זה נובע כי אני מרגיש עומס על הגוף
פאקינג עוד חודש של מסה אני יהיה מסוגל להרים 100 קילו בנץ ל5 חזרות ולהרים 65סקוואט קשה לי?

הנה הסרטון

ה

אחלה טכניקה.

כל מילה בסלע.
אני מסכים עם כל מה שאמרת.
גם אימון A וגם B שלי עורכים בערך 45 דקות זה כלום נפח
לדעתי התוכנית שלך תוקעת אותך, והייתי רוצה לראות טכניקה במשקל כבד, מה משתבש שם, אולי זה יעזור לתת לך תרגיל עזר ספציפי לחולשה שלך.
תכלס, כשאתה יכול להרים יותר זה לא סיבה להרים יותר.

ברמת העיקרון שהוא מרגיש עליי יותר כבד מהרגע שאני מוציא אותו מהבר ואני מרגיש יותר עומס ותמיד כשאני מסיים אם משקל טיפה מעל 60 יש כאבים בגב התחתון וכשזה עד 60 הכל בסדר. וגם אני מרגיש שהגב שלי לא כמו שאני רוצה אבל לדעתי כל זה נובע כי אני מרגיש עוס על הגוף

סבבה.

אני חושב שכמה תיקונים יעזרו לך עם כאב

קודם כל, שאתה מוציא את המוט, תוציא אותו לא שאתה עומד על רגל אחת. תעמוד מתחת למוט, וקום כאילו זה החלק העליון של סקואט. שאתה הולך אחורה, תלך רגל רגל, ולא צריך יותר מדי, מספיק רחוק כדי שהמוט לא יתקע בכלוב.

חוץ מזה, אתה ממש מרים את החזה גבוה. אני הייתי עושה אפילו את ההפך, שאתה עושה סקואט פעם הבאה, תחשוב על לכווץ את הבטן שלך, כאילו מישהו הולך לתת לך אגרוף לבטן.

אני יעלה לך סרטוני המחשה אבל תקח את העצות האלו ותשלב אותם עם העמסת משקלים מתאימה ואתה תהיה בסדר גמור

• פותח/ת השרשור
סבבה.

אני חושב שכמה תיקונים יעזרו לך עם כאב

קודם כל, שאתה מוציא את המוט, תוציא אותו לא שאתה עומד על רגל אחת. תעמוד מתחת למוט, וקום כאילו זה החלק העליון של סקואט. שאתה הולך אחורה, תלך רגל רגל, ולא צריך יותר מדי, מספיק רחוק כדי שהמוט לא יתקע בכלוב.

חוץ מזה, אתה ממש מרים את החזה גבוה. אני הייתי עושה אפילו את ההפך, שאתה עושה סקואט פעם הבאה, תחשוב על לכווץ את הבטן שלך, כאילו מישהו הולך לתת לך אגרוף לבטן.

אני יעלה לך סרטוני המחשה אבל תקח את העצות האלו ותשלב אותם עם העמסת משקלים מתאימה ואתה תהיה בסדר גמור
בקשר להוצאת מוט כי זה יותר נח לי בגלל שממש כבד לי להרים אותו וגם זה ממש לא אידיאלי ואני לא יכול לעשות מה שאמרת כי זה גבוה וכן אמרו לי על כיווץ הבטן אבל איך אני באמת יעשה שאני לא ירגיש את המשקל על הגוף כי אולי זה מה שתוקע אותי וגם יש לחץ כבד על הכתפיים והשכמות וכל הגוף בכללי
אחלה טכניקה.

כל מילה בסלע.
אני מסכים עם כל מה שאמרת.

לדעתי התוכנית שלך תוקעת אותך, והייתי רוצה לראות טכניקה במשקל כבד, מה משתבש שם, אולי זה יעזור לתת לך תרגיל עזר ספציפי לחולשה שלך.
תכלס, כשאתה יכול להרים יותר זה לא סיבה להרים יותר.
מה אתה ממליץ לעשות? כי הבנו שזאת לא הטכניקה
אז אני באמצ רוצה לדעת מה לעשות? כי בנתיים אני מתקדם בהכל אבל רק ברגליים תקוע

בקשר להוצאת מוט כי זה יותר נח לי בגלל שממש כבד לי להרים אותו וגם זה ממש לא אידיאלי ואני לא יכול לעשות מה שאמרת כי זה גבוה וכן אמרו לי על כיווץ הבטן אבל איך אני באמת יעשה שאני לא ירגיש את המשקל על הגוף כי אולי זה מה שתוקע אותי וגם יש לחץ כבד על הכתפיים והשכמות וכל הגוף בכללי
בגלל שזה כבד נוח לך יותר להרים על רגל אחד מאשר על שני רגליים?
ואני אישית עושה את הכיווץ בטן לפני שאני מוציא את המוט. אני יעלה סרטון שנייה

• פותח/ת השרשור
בגלל שזה כבד נוח לך יותר להרים על רגל אחד מאשר על שני רגליים?
אתה עושה את הכיווץ בטן במהלך כל הסקוואט ? אם תשים לב כל פעם שעליתי למעלה לקחתי כאילו אוויר והרמתי קצת תחזה

מה אתה ממליץ לעשות? כי הבנו שזאת לא הטכניקה
אז אני באמצ רוצה לדעת מה לעשות? כי בנתיים אני מתקדם בהכל אבל רק ברגליים תקוע
תקשיב ל @Whale ותלמד לעשות ברייסינג נכון בבטן.
תתרגל למשקל כבד על הכתפיים לא בסקוואט, רק להחזיק.

הבחור מדבר לעניין.
ותעלה סרטונים שלך במשקל כבד שנראה איפה הטכניקה כושלת.

ותבנא תוכנית נורמלית, לא שמרימים 20 חזרות כשאפשר.
אתה עושה את הכיווץ בטן במהלך כל הסקוואט ? אם תשים לב כל פעם שעליתי למעלה לקחתי כאילו אוויר והרמתי קצת תחזה
נכון.
כן,תעלה סרטון.
תמיד כייף ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית