הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מוזר במשקלים בסקוואט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
המשקל שלי בסקוואט הוא על גבול המביך ואני לא מצליח בכלל להתקדם ורק בסקוואט זה ככה
נגיד בלחיצת חזה אני מרים 90 קילו ל6 חזרות ואני לא מפסיק להתקדם ובסקוואט זה מוזר אם אני שם 60 אני עושה אחלה טכניקה וזה ממש קל לי אבל מספיק אני מוסיף 5 קילו(2.5 כל צד) הסקוואט פתאום ממש קשה וכל הטכניקה מתחרבנת כי זה כבד לי . אני כאילו מרגיש שאני מסוגל לעשות עד 60 קילו עם טכניקה סבבה וזה בכלל לא קשה לי ואיך שאני קצת מוסיף אי אפשר יותר.
ובסקוואט הבנתי אני אמור להרים יותר מבחזה מה שאומר שסקוואט טוב אצלי אמור להיות מעל 100 קילו

מסכים, חס וחלילה אני אומר שזה הדבר. היא דיי מיותרת לרוב האוכלוסייה מהסיבוך שיש בתכנון שלה. אבל זה מה שעבד לי, והתאים לי כמתאמן.

הדדליפט המדובר הוא בעייתי לא בגלל סכנת הפציעה (שאכן יותר סבירה שתקרה בטכניקה הנ"ל, למרות שאני לא ממשטרת הטכניקה והגב העגול), הוא פשוט לא יעיל.
אתה יכול לדבר על מנופים וגב חזק והאמסטרינג חלש אבל הבעיה הכי גדולה שלך היא שאתה לא מושך את המוט ממרכז כף הרגל, ובגלל זה גם קשה לך לנעול אותו בסוף. שים לב איך כשאתה מביא את השוקיים אל המוט אתה מגלגל אותו כמה סנטימטרים קדימה ומתחיל את ההרמה כשאתה על האצבעות. הרבה אנרגיה מתבזבזת בשלב הזה כדי להחזיר את המוט למרכז (כי בדדליפט כבד המוט תמיד יחזור אל המרכז), אנרגיה שיכלה להיות מתורגמת למשקלים כבדים יותר. וכן, זה גם בין השאר גורם לגב העגול. בקיצור אני הייתי מנקה את הטכניקה לא בשביל להמנע מפציעה, שיכולה גם לא להגיע בחיים למרות גב עגול, אלא פשוט בשביל למשוך יותר משקל לאורך זמן.

הדדליפט המדובר הוא בעייתי לא בגלל סכנת הפציעה (שאכן יותר סבירה שתקרה בטכניקה הנ"ל, למרות שאני לא ממשטרת הטכניקה והגב העגול), הוא פשוט לא יעיל.
אתה יכול לדבר על מנופים וגב חזק והאמסטרינג חלש אבל הבעיה הכי גדולה שלך היא שאתה לא מושך את המוט ממרכז כף הרגל, ובגלל זה גם קשה לך לנעול אותו בסוף. שים לב איך כשאתה מביא את השוקיים אל המוט אתה מגלגל אותו כמה סנטימטרים קדימה ומתחיל את ההרמה כשאתה על האצבעות. הרבה אנרגיה מתבזבזת בשלב הזה כדי להחזיר את המוט למרכז (כי בדדליפט כבד המוט תמיד יחזור אל המרכז), אנרגיה שיכלה להיות מתורגמת למשקלים כבדים יותר. וכן, זה גם בין השאר גורם לגב העגול. בקיצור אני הייתי מנקה את הטכניקה לא בשביל להמנע מפציעה, שיכולה גם לא להגיע בחיים למרות גב עגול, אלא פשוט בשביל למשוך יותר משקל לאורך זמן.
ההזזה של המוט קדימה הייתי מכוונת, כי היה לי באותו היום בבוקר ניסיון שנכשל ולא הלך,ניסיתי לערב יותר ארבע ראשי כי הglutes לא עובד, כדי לצמצם אם כמות העיגול הגב כי זה מה שתקע אותי בנעילה.

מה שבפועל קרה שהמוט התנתק מהרצפה כשאתה על האצבעות. לא פוזיציה יעילה לפיתוח כוח. פציעה? לא בטוח ולא נדע.

ברגע שהמוט מתנתק מהרצפה. אתה נכנס לסט אפ במרכז כף הרגל, ולפני ההרמה אתה בועט את המוט קדימה.

אגב, זה לא אומר שאתה מרים דדליפט ותוך כדי מבצע פוינט מושלם של רקדנית בלט, זה רק אומר שהמשקל נוטה יותר לכיוון קצה כף הרגל ואתה משתמש באנרגיה כדי להחזיר אותו למרכז. קשה לראות כי הפלטות מסתירות אבל שים לב בסרטון השני בסוף התנועה איך העקבים שלך באוויר.

ברגע שהמוט מתנתק מהרצפה. אתה נכנס לסט אפ במרכז כף הרגל, ולפני ההרמה אתה בועט את המוט קדימה.

אגב, זה לא אומר שאתה מרים דדליפט ותוך כדי מבצע פוינט מושלם של רקדנית בלט, זה רק אומר שהמשקל נוטה יותר לכיוון קצה כף הרגל ואתה משתמש באנרגיה כדי להחזיר אותו למרכז. קשה לראות כי הפלטות מסתירות אבל שים לב בסרטון השני בסוף התנועה איך העקבים שלך באוויר.
אז אתה יכול לראות את חלוקת המשקל שלי במהלך דדליפט שמשקל מסתיר את הפלטות ומזווית לא טובה?

ובסוף התרגיל השני סבבה, זה היה hitching אבל לא כתוצאה משווי משקל.

אני יכול, כן. זה לא מאוד מסובך. אתה שם את המוט במרכז כף הרגל ומזיז אותו קדימה. המוט מתחיל לעלות כשהוא מקדימה ולאט לאט חוזר למרכז.

זה לא סיפור, זה טעות נפוצה. תתמקם כשהמוט במרכז כף הרגל, ומהרגע הזה אסור לך להזיז אותו. תביא את השוקיים אל המוט אבל אל תדחוף אותו קדימה.

אני יכול, כן. זה לא מאוד מסובך. אתה שם את המוט במרכז כף הרגל ומזיז אותו קדימה. המוט מתחיל לעלות כשהוא מקדימה ולאט לאט חוזר למרכז.

זה לא סיפור, זה טעות נפוצה. תתמקם כשהמוט במרכז כף הרגל, ומהרגע הזה אסור לך להזיז אותו. תביא את השוקיים אל המוט אבל אל תדחוף אותו קדימה.
מי אמר שהוא התחיל במרכז כף הרגל.

בכל מקרה תודה על הביקורת

הטכניקה נראית בסדר, אבל יש מה לשפר, בעיקר להחליף את המוזיקה במכון ולעבור לנעליים שטוחות, מציע לך גם להתנסות עם עמידה יותר צרה (רוחב כתפיים בערך) ואחיזה קצת יותר צרה על המוט, ואגודל מסביב למוט ולא מעל, ולא לסובב את האגן כלפי חוץ לפני שאתה מתחיל את הירידה, ולשמור על מרפקים יחסית נמוכים וחזה מורם.

• פותח/ת השרשור
הטכניקה נראית בסדר, אבל יש מה לשפר, בעיקר להחליף את המוזיקה במכון ולעבור לנעליים שטוחות, מציע לך גם להתנסות עם עמידה יותר צרה (רוחב כתפיים בערך) ואחיזה קצת יותר צרה על המוט, ואגודל מסביב למוט ולא מעל, ולא לסובב את האגן כלפי חוץ לפני שאתה מתחיל את הירידה, ולשמור על מרפקים יחסית נמוכים וחזה מורם.
אם המוזיקה אין לי כל כך מה לעשות חח
והנעליים עדיין לא הבנתי איזה סוג נכליים יהיה לי טוב אם תוכל לשלוח דוגמא ועמידה יותר צרה די קשה לי לרדת גם אני בלי מוט אפילו עושה רק את התנועה

אם המוזיקה אין לי כל כך מה לעשות חח
והנעליים עדיין לא הבנתי איזה סוג נכליים יהיה לי טוב אם תוכל לשלוח דוגמא ועמידה יותר צרה די קשה לי לרדת גם אני בלי מוט אפילו עושה רק את התנועה
כל נעל שטוחה עם סולייה קשיחה, אולסטארס זו הדוגמא הכי טובה. ומומלץ להתנסות, תנסה להתחיל מעמידה ברוחב כתפיים ותפתח את הכפות רגליים לצדדים עד שתמצא את מה שהכי נוח לך, ואם זה מרגיש לא נוח אז תרחיב טיפה את העמידה ותמשיך ככה עד שתמצא את הרוחב שמתאים לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית