הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משהו מוזר במשקלים בסקוואט

daniel11

משתמש פעיל
822
121
נק' מוניטין:
167
822
121
המשקל שלי בסקוואט הוא על גבול המביך ואני לא מצליח בכלל להתקדם ורק בסקוואט זה ככה
נגיד בלחיצת חזה אני מרים 90 קילו ל6 חזרות ואני לא מפסיק להתקדם ובסקוואט זה מוזר אם אני שם 60 אני עושה אחלה טכניקה וזה ממש קל לי אבל מספיק אני מוסיף 5 קילו(2.5 כל צד) הסקוואט פתאום ממש קשה וכל הטכניקה מתחרבנת כי זה כבד לי . אני כאילו מרגיש שאני מסוגל לעשות עד 60 קילו עם טכניקה סבבה וזה בכלל לא קשה לי ואיך שאני קצת מוסיף אי אפשר יותר.
ובסקוואט הבנתי אני אמור להרים יותר מבחזה מה שאומר שסקוואט טוב אצלי אמור להיות מעל 100 קילו

תתחיל ערוץ, הסברת מעולה.
ועכשיו עם משקל בבקשה:sarcastic:

זה חדר כושר פרטי שלך?
תודה, וכן חדר כושר שלי, יש לי יותר מדי סרטונים של משקלים כבדים פשוט אין לי כוח לקבל את הביקורת. יש לי הגדרה מיוחדת לטכניקה שלא תואמת את מה שמוגדר "כטוב"

תודה, וכן חדר כושר שלי, יש לי יותר מדי סרטונים של משקלים כבדים פשוט אין לי כוח לקבל את הביקורת. יש לי הגדרה מיוחדת לטכניקה שלא תואמת את מה שמוגדר "כטוב"
חבל, אתה לא חייב לקבל את הביקורת, אבל אני חושב שזה יכול להיות מועיל.
אבל איך שנוח לך.

• פותח/ת השרשור

בבקשה

ושים לב לעמוק העלוב שלי, אם אתה רוצה סיבה ללמה לצלם את עצמך בכל אימון:sarcastic:

אוקי אני ישתדל ליישם אבל עם בכל מקרה כואב לי הגב התחתון בסופו של דבר כשאני טיפה מנסה להרים יותר אז זה בעיה כי רני מפחד לפגוע בגב
יש מצב שאולי כן אמורים להרגיש קצת את הגב התחתון וזה תחושה שהיא בסדר?

אוקי אני ישתדל ליישם אבל עם בכל מקרה כואב לי הגב התחתון בסופו של דבר כשאני טיפה מנסה להרים יותר אז זה בעיה כי רני מפחד לפגוע בגב
יש מצב שאולי כן אמורים להרגיש קצת את הגב התחתון וזה תחושה שהיא בסדר?
כואב כמו שריר במאמץ או משהו אחר?

וכן הגב עובד יכול להיות שתרגיש אותו יותר או פחות

ולגבי הגב השברירי שלך.
תמחק את זה מהראש, שום דבר לא יקרה לגב שלך מסקואט כזה או אחר, דדליטפ ככה או ככה אם אתה נח מספיק ומתאושש מאימון לאימון.

וסתם כדי להמחיש, ולמה גם אין לא ראש לביקורת. הנה הדדליפט חתולה שלי. שהתאמנתי בחדרי כושר כל הנביאים אמרו לי תוך שנה אתה בכיסא גלגלים וכו, בינתיים אני מרים משקלים מקסימלים של 1 rm פעמיים בשבוע ואני לא מת. וגב לא הציק לי פעם אחת.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

ולגבי הגב השברירי שלך.
תמחק את זה מהראש, שום דבר לא יקרה לגב שלך מסקואט כזה או אחר, דדליטפ ככה או ככה אם אתה נח מספיק ומתאושש מאימון לאימון.

וסתם כדי להמחיש, ולמה גם אין לא ראש לביקורת. הנה הדדליפט חתולה שלי. שהתאמנתי בחדרי כושר כל הנביאים אמרו לי תוך שנה אתה בכיסא גלגלים וכו, בינתיים אני מרים משקלים מקסימלים של 1 rm פעמיים בשבוע ואני לא מת. וגב לא הציק לי פעם אחת.

לא יודע
אני פשוט יצלם סירטון עפ משקל יותר גבוה שזה מרגיש לי שאני לא עושה טוב ואוליצזה סתם בדמיון שלי
אגב כבר לא פעם אמרו לי בסקוואט המאמנים בחדר כושר שהברכיים לא יעברו קו אצבעות והבנתי שזה שטויות

ולגבי הגב השברירי שלך.

אני יודע שאתה לא רוצה לשמוע ביקורת אבל כאב לי הגב רק מלראות את זה.
זה שאתה לא הרגשת את הגב עד עכשיו לא אומר שלא תרגיש אותו בנקודה מסוימת אם תמשיך לעשות ככה דדליפט, אולי לא תהיה על כיסא גלגלים חס וחלילה אבל פריצת דיסק בכיף יכולה לקרות.
בכל מקרה מאחל לך קודם כל המון בריאות ושלעולם לא יכאב לך הגב גם אם תמשיך לעשות ככה דדליפט.

אני יודע שאתה לא רוצה לשמוע ביקורת אבל כאב לי הגב רק מלראות את זה.
זה שאתה לא הרגשת את הגב עד עכשיו לא אומר שלא תרגיש אותו בנקודה מסוימת אם תמשיך לעשות ככה דדליפט, אולי לא תהיה על כיסא גלגלים חס וחלילה אבל פריצת דיסק בכיף יכולה לקרות.
בכל מקרה מאחל לך קודם כל המון בריאות ושלעולם לא יכאב לך הגב גם אם תמשיך לעשות ככה דדליפט.
חחח מה אמרתי על נביאים

וצורך הכאבי גב

חחח מה אמרתי על נביאים

אני לא נביא, אתה יודע למי הנבואה ניתנה. לא אמרתי שתהיה לך פריצת דיסק, אמרתי שזה תרחיש אפשרי לגמרי אם תמשיך למשוך ככה משקלים כבדים. כמובן שאתה יכול לצאת מזה בלי נזק ואני כמובן מאחל שזה מה שיקרה.
אני לא מבין את ההיגיון במשפט "בינתיים אני מרים משקלים כבדים פעמיים בשבוע ואני לא מת", זאת אינדיקציה למשהו? ואם יקרה אז בדיעבד תבין שטעית?
זה כמו שריץ' פיאנה יגיד "הנה בינתיים אני מזריק גרם טרן כל יום ואני לא מת" לפני שהוא באמת קיבל התקף לב בגיל 40.
רק בריאות אחי, מאחל לך שבחיים לא תדע כאב ושתמשוך PRים כל הזמן.

אני לא נביא, אתה יודע למי הנבואה ניתנה. לא אמרתי שתהיה לך פריצת דיסק, אמרתי שזה תרחיש אפשרי לגמרי אם תמשיך למשוך ככה משקלים כבדים. כמובן שאתה יכול לצאת מזה בלי נזק ואני כמובן מאחל שזה מה שיקרה.
אני לא מבין את ההיגיון במשפט "בינתיים אני מרים משקלים כבדים פעמיים בשבוע ואני לא מת", זאת אינדיקציה למשהו? ואם יקרה אז בדיעבד תבין שטעית?
זה כמו שריץ' פיאנה יגיד "הנה בינתיים אני מזריק גרם טרן כל יום ואני לא מת" לפני שהוא באמת קיבל התקף לב בגיל 40.
רק בריאות אחי, מאחל לך שבחיים לא תדע כאב ושתמשוך PRים כל הזמן.
הבעיה היא שאם זה היה עם גב ישר ויפה לא הייתי פותח את הפה על זה שזה משקלים כבדים. משום מה יש לגב סטיגמה כאזור שברירי שזה לא נכון.היה מחקר פעם שאמר שכפיפה תחת עומס מפעילה עומס על החוליות ומשום כולם קפצו שגב עגול שווה רע.

אתה יכול לפצע עם גב ישר או עגול באותה מידה, הבעיה היא חוסר בקרה על עומסים וחוסר התאוששות.

כמו שיש אנשים עם פריצת דיסק שהרימו עם גב עגול לא חסרים אלו שעם גב ישר, ואלו שגם לא עשו דדליפט

כמו שאומרים על פי ההיגיון הזה שדדליפט עם גב עגול רע אני יכול להגיד שלהתאמן זה דבר רע, כי אני מפעיל עומס על השריר והוא יקרע. נשמע מגוחח לא?

אגב כבר לא פעם אמרו לי בסקוואט המאמנים בחדר כושר שהברכיים לא יעברו קו אצבעות והבנתי שזה שטויות
שטויות.
חחח מה אמרתי על נביאים

וצורך הכאבי גב

🤣🤣🤣🤣
תודה על ההמחשה למה אתה לא מעלה סרטונים.
אני לא חושב שתשבור את הגב או יהיה לך כאבי גב. הכל תלוי בבריסינג שלך.
אבל בהחלט לא הדרך האידיאלית להרים את המשקל הכבד ביותר לדעתי.

ההקרבה של המותן למוט על ידי כיפוף הגב מקל על הרגליים, ומעמיס על האזור המכופף בגב.
זה פשוט לא הדרך האפקטיבית ביותר.

כנראה שכרגע אתה מסוגל להרים ככה הכי כבד שלך, אבל אם תוריד משקל ותתרגל טכניקה טובה יותר ותחזק את הרגליים המותן ורחב גבי, אתה תראה שיפור משמעותי.
וכמובן שכל הפוסל במומו פוסל.

שטויות.

🤣🤣🤣🤣
תודה על ההמחשה למה אתה לא מעלה סרטונים.
אני לא חושב שתשבור את הגב או יהיה לך כאבי גב. הכל תלוי בבריסינג שלך.
אבל בהחלט לא הדרך האידיאלית להרים את המשקל הכבד ביותר לדעתי.

ההקרבה של המותן למוט על ידי כיפוף הגב מקל על הרגליים, ומעמיס על האזור המכופף בגב.
זה פשוט לא הדרך האפקטיבית ביותר.

כנראה שכרגע אתה מסוגל להרים ככה הכי כבד שלך, אבל אם תוריד משקל ותתרגל טכניקה טובה יותר ותחזק את הרגליים המותן ורחב גבי, אתה תראה שיפור משמעותי.

אני אקח ציטוט שלך ויסביר את דעתי על טכניקה

"טכניקה זה בסך הכל הדרך הכי אפקטיבי להרים את המשקל הכבד ביותר."

הדרך הכי אפקטיבית היא להרים את המשקל בקו ישר, פחות עבודה כלומר פחות הוצאת אנרגיה.

מכן אפשר להכנס לפרשנויות. לפי אורך סגמנטים זה הגישה הפופולרים ממה שאני יודע.

אבל מה אם נגיד אני מאוד דומיננטי בגב, ותמיד הייתי ככה הגב שלי רק רוצה לעזור לglutes להרים. אני גולש מתחום המינופים וכו ונקודות חולשה וחוזק.

מכאן אני לפחות הגעתי למסקנה שיש טכניקה שאתה שואף אליה, נגיד גב ישר כי אני רוצה שרוב עבודה תהיה של שריר X. ומה שבפועל קורה על פי נקודת החוזק וחולשה שלך. אני מאוד חזק בגב והנה היום הגעתי לsticking point בנעילה, כתוצאה מהתלות יתר שלי בגב.

היום אני טוחן RDL וgood mornings כדי לשפר את החולשות שלי.

אבל באותו אימון הטכניקה הייתי מושלמת כי היא לקחה לידי ביטוי את כל החוזקות וחסרונות שלי ואפשרה לי להרים משקל מקסימלי באותו האימון

במאמץ מקסימלי המטרה שלי היא להרים כמה שיותר וללמוד לסבול תחת עומס. האימון ענה על המטרה וחשף חולשות שצריכות עבודה ועל כך הטכניקה עשתה את שלה.

אני אקח ציטוט שלך ויסביר את דעתי על טכניקה

"טכניקה זה בסך הכל הדרך הכי אפקטיבי להרים את המשקל הכבד ביותר."

הדרך הכי אפקטיבית היא להרים את המשקל בקו ישר, פחות עבודה כלומר פחות הוצאת אנרגיה.

מכן אפשר להכנס לפרשנויות. לפי אורך סגמנטים זה הגישה הפופולרים ממה שאני יודע.

אבל מה אם נגיד אני מאוד דומיננטי בגב, ותמיד הייתי ככה הגב שלי רק רוצה לעזור לglutes להרים. אני גולש מתחום המינופים וכו ונקודות חולשה וחוזק.

מכאן אני לפחות הגעתי למסקנה שיש טכניקה שאתה שואף אליה, נגיד גב ישר כי אני רוצה שרוב עבודה תהיה של שריר X. ומה שבפועל קורה על פי נקודת החוזק וחולשה שלך. אני מאוד חזק בגב והנה היום הגעתי לsticking point בנעילה, כתוצאה מהתלות יתר שלי בגב.

היום אני טוחן RDL וgood mornings כדי לשפר את החולשות שלי.

אבל באותו אימון הטכניקה הייתי מושלמת כי היא לקחה לידי ביטוי את כל החוזקות וחסרונות שלי ואפשרה לי להרים משקל מקסימלי באותו האימון
לדעתי אין מקום לRM1 בתוכנית, לכן זה די מיותר להרים בצורה הכי חזקה שלך אם לא בתחרות.
אתה בכיוון הנכון לחזק את השרירים האחרים.
אבל בלי ספק כדאי ללמוד את הדרך שיהיה בעתיד הכי אפקטיבי גם אם כרגע זה לא.

לדעתי אין מקום לRM1 בתוכנית, לכן זה די מיותר להרים בצורה הכי חזקה שלך אם לא בתחרות.
אתה בכיוון הנכון לחזק את השרירים האחרים.
אבל בלי ספק כדאי ללמוד את הדרך שיהיה בעתיד הכי אפקטיבי גם אם כרגע זה לא.
שמע אני מריץ תוכנית על בסיס conjugate וזה חלק בלתי נפרד מהתכנית. גם ממה שאמרתי וגם כי אתה לומד שאתה לא שברירי כמו שאתה חושב.

ובלי קשר, אתה לא חייב לעשות 1 RM כל פעם. אני בתכנון שלי כבר מגיע לכל אימון ואני לא יודע מה לעשות או איך, אני פשוט בוחר במקום על פי מה שמתחשק לי, ואני מגדיר את הנקודת הכשל לפי החשק שלי (נגיד box squat עם SSB עד כשל טכני, שאותו הגדרתי כקפיצה של האגן מעלה) או לעשות עבודת Tempo כדי להוריד עומסים וכו'. יש המון גמישות לmax effort וחבל ששוללים את התכנית כי חושבים שזה רק מה שהולך בwestside.

אבל אנחנו נכנסים לפילוסופיות אימון שונות.

נערך לאחרונה:
שמע אני מריץ תוכנית על בסיס conjugate וזה חלק בלתי נפרד מהתכנית. גם ממה שאמרתי וגם כי אתה לומד שאתה לא שברירי כמו שאתה חושב.

ובלי קשר, אתה לא חייב לעשות 1 RM כל פעם. אני בתכנון שלי כבר מגיע לכל אימון ואני לא יודע מה לעשות או איך, אני פשוט בוחר במקום על פי מה שמתחשק לי, ואני מגדיר את הנקודת הכשל לפי החשק שלי (נגיד box squat עם SSB עד כשל טכני, שאותו הגדרתי כקפיצה של האגן מעלה) או לעשות עבודת Tempo כדי להוריד עומסים וכו'. יש המון גמישות לmax effort וחבל ששוללים את התכנית כי חושבים שזה רק מה שהולך בwestside.

אבל אנחנו נכנסים לפילוסופיות אימון שונות.
אני מתמש הרבה בסגנון אימונים כמו שלך, אבל זה דורש החלפת תרגיל כל הזמן וטכניקה טובה מאוד.
וזה בעיקר מתאים לאנשים כבדים, על חומרים שמתחרים עם ציוד, ומכון כושר מאוד מאובזר עם מבודדים.

אני מתמש הרבה בסגנון אימונים כמו שלך, אבל זה דורש החלפת תרגיל כל הזמן וטכניקה טובה מאוד.
וזה בעיקר מתאים לאנשים כבדים, על חומרים שמתחרים עם ציוד, ומכון כושר מאוד מאובזר עם מבודדים.

לגבי החלפת תרגילים צודק, וזה משהוא שאני עושה, מה שכן אני מכניס כל שבוע רביעי תרגיל ליבה, כדי לא "לשכוח" איך להרים כבד ספציפית בו, כי כוח הוא בסופו של יום ספיציפי וכל מה שconjugate (והווריאציות אמורות להיות עם carryover לתרגיל העיקרי).

לגבי אנשים כבדים, חומרים וכו וציוד.

אנשים כבדים נכון, בwestside התכנית התאימה לאנשים עם פחות יכולת התאוששות. וזה משהו ששינתי בתכנית שלי, יש הרבה יותר נפח גם דינמי וגם תת מקסימלי.

חומרים לא משפיעים על תכנית אימונים כתכנית אלא על הזמני התאוששות.

ולגבי gear, בwestside בחרו וריאטציות שהיה להם carryover לתחרות, כמו BOARD PRESS וכו. אבל הם לרוב עבדו ללא ציוד.

ולכדי חדרי כושר מאובזרים, יש אלפי וריאציות רק עם מוט אולימפי. זה ברמת שינוי מיקום הגומיות והכוח שלהם. או הרחבת האחיזה בקצת לפה או לשם.

וצריך לזכור שconjugate התפתח מאז westside, אני אישית לקחתי קצת מmat wenning, dave tate ומbook of methods ואנשים יצא לי לדבר איתם על אימונים, ויצא הסלט שהוא התכנית שלי. (שהיא לא באמת שלי לא המצאתי כלום חשוב לומר)

לגבי החלפת תרגילים צודק, וזה משהוא שאני עושה, מה שכן אני מכניס כל שבוע רביעי תרגיל ליבה, כדי לא "לשכוח" איך להרים כבד ספציפית בו, כי כוח הוא בסופו של יום ספיציפי וכל מה שconjugate (והווריאציות אמורות להיות עם carryover לתרגיל העיקרי).

לגבי אנשים כבדים, חומרים וכו וציוד.

אנשים כבדים נכון, בwestside התכנית התאימה לאנשים עם פחות יכולת התאוששות. וזה משהו ששינתי בתכנית שלי, יש הרבה יותר נפח גם דינמי וגם תת מקסימלי.

חומרים לא משפיעים על תכנית אימונים כתכנית אלא על הזמני התאוששות.

ולגבי gear, בwestside בחרו וריאטציות שהיה להם carryover לתחרות, כמו BOARD PRESS וכו. אבל הם לרוב עבדו ללא ציוד.

ולכדי חדרי כושר מאובזרים, יש אלפי וריאציות רק עם מוט אולימפי. זה ברמת שינוי מיקום הגומיות והכוח שלהם. או הרחבת האחיזה בקצת לפה או לשם.

וצריך לזכור שconjugate התפחת מאז westside, אני אישית לקחתי קצת מmat wenning, dave tate ומbook of methods ואנשים יצא לי לדבר איתם על אימונים, ויצא הסלט שהוא התכנית שלי. (שהיא לא באמת שלי לא המצאתי כלום חשוב לומר)
אין ספק שאפשר לעבוד ולהתקדם יפה מאוד עם התוכנית בסגנון הזה.
יש לי מתאמן 75 ק"ג עם 140 בנץ' עם תוכנית בסגנון כזה. וחבר הפאוורליפטר החזק ביותר בארץ עד משקל 60 ק"ג עם דדליפט 200 שעושה תוכנית כזאת שנים.

אך לדעתי צריך לבחון מה באמת האידיאלי לכל אחד, ותמיד טכניקה טובה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית