הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקוואט 220 ק"ג, בוקס סקוואט 210 ק"ג.

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
סוף סמולוב סקוואט, הייתי רוצה לנסות יותר, אבל לבד בבית ובלי ספוטרים, ומגנים מעץ שהכנתי שעוד לא עברו בדיקת בטיחות (ואני בספק עם יעברו), זה כל מה שהיה לי אומץ לנסות.

• פותח/ת השרשור
סקוואט 220
בנץ' 137.5
דדליפט 235
טוטאל 592.5
משקל גוף 73

בחור חזק מאוד.

בתחרויות של אליהו מתחרי הבנץ' בלבד הגיעו להישקל בערך ב18:00, ככה שאני יודע שזה לא בעיה לשקול מתחרים בכל שעה שלא תהיה ביום.
פשוט אם אני שוקל מתחרים, הייתי מעדיף לשקול בזמן ההפסקה, כי אם אני כבר לא מתחרה לפחות אהיה שופט.
אבל אני מאמין שזה לא יהיה בעיה לסדר שקילה מאוחר יותר.

הסלידה של אליהו ממוט דדליפט לפי דעתי ומתוך מה שדיברתי איתו, זה שזה מהווה יתרון עצום למרימי הסומו דדליפט. בגלל האחיזה הצרה שלהם וטווח תנועה קצר של המוט, המוט במשקל כבד מתעקם כל כך שבקושי יש תנועה שהמוט צריך לעבור. ואני מאמין שלדעתו זה יתרון לא הוגן למרימי סומו.
yurij-belkin-pauerlifting-rekordi_4.jpg

ותאמין לי, הייתי נורא מופתע כשפרדי קיבל מקום ראשון, ציפיתי למקום הראשון בגלל שנתתי את הטוטאל הכי כבד בקטגוריה. אבל זה מסוג הדברים שאני חושב צריכים להיות ברורים ומובנים לכל המתחרים.
אני לא רואה איך היתרון לא הוגן. אם אתה יכול להרים יותר בסומו מאשר בקלאסי כשהמוט גמיש תרים סומו. אני לא רואה פה הבדל ממוט סטיף.
אישית אני מרגיש שהטקסס שלי נותן לי פשוט להיכנס הרבה יותר טוב לסט אפ בזכות משיכת הסלאק מהמוט.
לגבי התמונה ששמת, הפלטות העבות של הרוסים מאד מקצינות את הגמישות של המוט. אם תסתכל למשל על חברה כמו קיילר וולאם שגם מושך 430+ אתה רואה שהמוט הגמיש לא עושה לו הבדל כל כך גדול מאשר היה עושה למושך קלאסי.
נשמע מרשים מאוד
מה הגובה שלו?
1.55, פרדי ממש גמד חחח
יש אצלכם חברה גבוהים שמרימים כבד?
יש לך בארץ את @PowerLifting שנושק ל2 מטר.
גובה זה דווקא יתרון בענפי כח כי זה מאפשר לך להחזיק הרבה יותר מסה על הframe שלך. תסתכל בWSM למשל, אין כמעט אף אחד מתחת ל1.80 ויש לא מעט 2 מטר פלוס

כמה המשקלים שלך?
200+-
כמה דחוף לך שהמוט יגיע מהר?
למרות שעכשיו כבר לא דחוך ציפיתי שימשיכו לסגור את החדרי כושר לעוד חודש אבל מעדיף שמרגע הסגירה הבאה יגיע כמה שיותר מהר
עם כמה שאני חושב שהן טפשיות במדינה שלנו)
למה?

200+-

למרות שעכשיו כבר לא דחוך ציפיתי שימשיכו לסגור את החדרי כושר לעוד חודש אבל מעדיף שמרגע הסגירה הבאה יגיע כמה שיותר מהר

למה?
אם אתה כבר עם 200+- הייתי מזמין פוואר בר טוב מחול. זה האחד שאני הזמנתי:
***PRE ORDER*** ISF Power Bar SHIP Late September 2020
ובינתיים הייתי מוצא בארץ את המוט הכי זול שאתה יכול למצוא שכתוב עליו שהוא יכול לעמוד ב300 קילו+ כדי שיהיה לך בינתיים.

לגבי בדיקות סטרואידים - אין לנו כמעט מתחרים במדינה, להתחיל להפריד את מי שמשתמש בחומרים ממי שלא סתם מקטין עוד יותר את התחרות שגם ככה לרוב לא קיימת. אני מעדיף להיות מקום שני מאחורי מישהו שלוקח חומרים בפודיום מלא מאשר להיות מקום ראשון בקטגוריה שהייתי היחיד שהתחרה בה. גם מי ישמע כמה מתחרים כבר יש לנו שלוקחים חומרים.. שלא לדבר על זה שאני יותר חזק מהרבה מתחרים שלוקחים חומרים בכלל. אני פשוט לא רואה סיבה להתעסק השטויות האלה, זה לא איזה תחרות עם פרסים כספיים ענקיים או טייטלים של ipf, אז למי איכפת אם לידך מתחרה מישהו שלוקח חומרים? גם ככה אתה צריך לבוא לתחרות הזאת במטרה לעשות את הטוטאל הכי גבוה שאתה יכול וזהו.

ם אתה כבר עם 200+- הייתי מזמין פוואר בר טוב מחול. זה האחד שאני הזמנתי:
***PRE ORDER*** ISF Power Bar SHIP Late September 2020
ובינתיים הייתי מוצא בארץ את המוט הכי זול שאתה יכול למצוא שכתוב עליו שהוא יכול לעמוד ב300 קילו+ כדי שיהיה לך בינתיים.
זה גם טוב לWL?
גם ככה אתה צריך לבוא לתחרות הזאת במטרה לעשות את הטוטאל הכי גבוה שאתה יכול וזהו.
המטרה בתחרות זה לנצח את מי שנגדך טוטאל הכי גבוה אתה יכול לעשות במכון לבד
אני חושב שזה היה "מבריח" הרבה מתאמנים טבעים שהיו חושבים על לבוא להתחרות

זה גם טוב לWL?

המטרה בתחרות זה לנצח את מי שנגדך טוטאל הכי גבוה אתה יכול לעשות במכון לבד
אני חושב שזה היה "מבריח" הרבה מתאמנים טבעים שהיו חושבים על לבוא להתחרות
אתה עושה wl? או שרוצה מדי פעם לעשות קצת קליניים כזה? אם אתה עושה פה ושם זה לא יפריע לך כנראה, אבל אם אתה מתעסק בwl תקנה מוט לwl.

המטרה של רוב מי שבא להתחרות זה לתת את המקסימום מעצמם. תנאי תחרות זה לא תנאי מכון, ואי אפשר באמת להשוות תוצאות של מוק מיט לתוצאות של תחרות אמיתית.
בתור מי שמתחרה פה כבר קרוב ל8 שנים אני יכול להגיד לך שברוב המוחלט של המקרים אתה תהיה לבד בקטגוריה או שתהיה עם עוד בן אדם אחד. זה לא תחרות בusapl או באוסטרליה שיש לך 20 מתחרים בקטגוריה ואז יש באמת עניין בתחרות.

חשבתי להתחיל
תאכלס, לא הייתי ממליץ לעשות wl בבית. ראשית, הרבה יותר מסוכן לשבור דברים, וב' עדיף ללכת למכון ווייטליפטינג עם מאמן שילמד אותך טכניקה בצורה טובה. אם אתה מתכנן לעבור לווייטליפטינג פשוט אל תתאמן בבית

שגר סרטונים
נתתי לך נתון הרבה יותר מרשים עלי מ200 דד/סקוואט
תאכלס, לא הייתי ממליץ לעשות wl בבית. ראשית, הרבה יותר מסוכן לשבור דברים, וב' עדיף ללכת למכון ווייטליפטינג עם מאמן שילמד אותך טכניקה בצורה טובה. אם אתה מתכנן לעבור לווייטליפטינג פשוט אל תתאמן בבית
יש לי מרתף של הבניין לעשות שמה הכל די גדול
מתחיל ללכת לWL אבל אם יהיה שוב סגר רוצה להתאמן
המוט שנתת יעשה את העבודה?

• פותח/ת השרשור
סוס!
מרים אותי 4 פעמים 🙌
אתה יורד נמוך יחסית ללואו בר או שכבר לא הייתי במכון יותר מדי זמן?
תודה.
כן, אני יורד מאוד נמוך.
אני לא רואה איך היתרון לא הוגן. אם אתה יכול להרים יותר בסומו מאשר בקלאסי כשהמוט גמיש תרים סומו. אני לא רואה פה הבדל ממוט סטיף.
אישית אני מרגיש שהטקסס שלי נותן לי פשוט להיכנס הרבה יותר טוב לסט אפ בזכות משיכת הסלאק מהמוט.
לגבי התמונה ששמת, הפלטות העבות של הרוסים מאד מקצינות את הגמישות של המוט. אם תסתכל למשל על חברה כמו קיילר וולאם שגם מושך 430+ אתה רואה שהמוט הגמיש לא עושה לו הבדל כל כך גדול מאשר היה עושה למושך קלאסי.
האחיזה בסומו קרוב יותר מקלאסי, אז הסלאק של המוט הרבה יותר קיצוני מאשר בדדליפט קלאסי.
הראתי תמונה מעט מוגזמת, לאליהו יש תמונות אפילו יותר מוגזמות, ככל שהמשקל כבד יותר.
במוט קלאסי ההבדל במשקל בין סומו לקלאסי לא גדול עד לא קיים, ורק משתנה בין מבנה גוף והרגל.
עם מוט טקסס בבירור יותר קל סומו מאשר קלאסי.

הסומו שלי לא רחוק מהקלאסי שלי, תאמין לי שאם מביאים טקסס אני כמעט בטוח עובר לסומו.

אבל אולי תשתף כאן תמונה להראות לי את הסלאק שיש לך עם משקל נחמד.
ותראה את ההבדל בין קלאסי וסומו.
לגבי בדיקות סטרואידים - אין לנו כמעט מתחרים במדינה, להתחיל להפריד את מי שמשתמש בחומרים ממי שלא סתם מקטין עוד יותר את התחרות שגם ככה לרוב לא קיימת. אני מעדיף להיות מקום שני מאחורי מישהו שלוקח חומרים בפודיום מלא מאשר להיות מקום ראשון בקטגוריה שהייתי היחיד שהתחרה בה. גם מי ישמע כמה מתחרים כבר יש לנו שלוקחים חומרים.. שלא לדבר על זה שאני יותר חזק מהרבה מתחרים שלוקחים חומרים בכלל. אני פשוט לא רואה סיבה להתעסק השטויות האלה, זה לא איזה תחרות עם פרסים כספיים ענקיים או טייטלים של ipf, אז למי איכפת אם לידך מתחרה מישהו שלוקח חומרים? גם ככה אתה צריך לבוא לתחרות הזאת במטרה לעשות את הטוטאל הכי גבוה שאתה יכול וזהו.
אני מסכים שאין הרבה מוזרקים, ואני מסכים שהרבה מהמוזרקים חלשים יותר ממתאמנים משקיעים.

אבל התחרויות בארץ בלי בדיקות הביאו מקסימום 30 מתחרים. ותחרות עם בדיקות ובלי הרבה קטגוריות הביאה מעל 80.
הרבה יותר אנשים מעוניינים להתחרות בתחריות עם בדיקות, כולל כל החברה של אליהו.

זה נותן תחושה, שיש סיכוי, לאנשים שרק מתחילים בספורט. תגיד מה שתרצה על התחרויות של אליהו, זה הביא הכי הרבה קהל ומתחרים מכל תחרות פאוורליפטינג אחר בארץ שאני מכיר.
בתור מי שמתחרה פה כבר קרוב ל8 שנים אני יכול להגיד לך שברוב המוחלט של המקרים אתה תהיה לבד בקטגוריה או שתהיה עם עוד בן אדם אחד. זה לא תחרות בusapl או באוסטרליה שיש לך 20 מתחרים בקטגוריה ואז יש באמת עניין בתחרות.
זה תלוי איזה קטגוריה אתה, נוער היו כמעט 20 מתחרים. משקל עד 82.5 היה קטגוריה עמוסה וגם עד 75.
מעל 82.5 אין הרבה, והרבה פחות מעל 90.

ותחכה, תחרות ראשונה היה בערך 50 מתחרים, ובשניה 80, אולי בתחרות הבאה יהיה הרבה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית