הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריקון גליקוגן?

infection

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
עד כמה זה יעיל לעשות אימוני התנגדות FBW לריקון גליקוגן לפני העמסות?
אגב, סתם שאלה שעניינה אותי, גליקוגן מתרוקן מהשרירים על דיאטות דלות בפחמימה לכל האנשים או רק לכאלה שמבצעים אימוני התנגדות?

העמסה תהיה פשוט יותר איכותית, זה יהיה שווה אם אתה נמצא ב 50 גרם פחממה ומטה, לא יהיה ממש שווה אם אתה מעל (קשה יהיה לדלל גליקוגן)

• פותח/ת השרשור
העמסה תהיה פשוט יותר איכותית, זה יהיה שווה אם אתה נמצא ב 50 גרם פחממה ומטה, לא יהיה ממש שווה אם אתה מעל (קשה יהיה לדלל גליקוגן)
ז"א משתלם רק בCC?
אגב, הגליקוגן מתרוקן גם למי שעל דל פחמימה ולא מתאמן התנגדות?

כן, מאגרי הגליקוגן יכולים להכיל כ-400 גרם בשריר ועוד 100 גרם בכבד, תעשה חשבון כמה קלוריות זה וכמה פחממות צריך על בסיס יומי כדי להשאיר אותם מלאים כל הזמן, אני לא חושב שזה אפשרי אם אתה לא חזיר מערות.

• פותח/ת השרשור
כן, מאגרי הגליקוגן יכולים להכיל כ-400 גרם בשריר ועוד 100 גרם בכבד, תעשה חשבון כמה קלוריות זה וכמה פחממות צריך על בסיס יומי כדי להשאיר אותם מלאים כל הזמן, אני לא חושב שזה אפשרי אם אתה לא חזיר מערות.
פייייייייי.... 400 גרם זה פול פחמימה, מה שאתה אומר אז שזה מתרוקן אצל כל בן אדם והעמסה תהיה יעילה תמיד בעצם בגירעון קלורי איך שאני מבין.. מוזר, אפילו במאסה אני לא מגיע ל 400 גרם פחמימה

זה משתנה אם אתה שוקל 50 ק"ג או 100 ק"ג המאגרים של ה 100 ק"ג יותר גדולים לכן זה יכול להיות 300-400 בשריר ו 80-100 בכבד.
בכל מקרה יש גם תהליכים שונים ומשונים שיכולים למלא גליקוגן ולא רק מפחממה (חלבון או שומן) ולא חייבים להשאיר את המאגרים מלאים כל הזמן, כמו שאמרתי זה בלתי אפשרי כי הגוף משתמש כל הזמן במאגרים אלו לאנרגיה.

• פותח/ת השרשור
זה משתנה אם אתה שוקל 50 ק"ג או 100 ק"ג המאגרים של ה 100 ק"ג יותר גדולים לכן זה יכול להיות 300-400 בשריר ו 80-100 בכבד.
בכל מקרה יש גם תהליכים שונים ומשונים שיכולים למלא גליקוגן ולא רק מפחממה (חלבון או שומן) ולא חייבים להשאיר את המאגרים מלאים כל הזמן, כמו שאמרתי זה בלתי אפשרי כי הגוף משתמש כל הזמן במאגרים אלו לאנרגיה.
היית ממליץ למישהו שלא מתאמן אימוני התנגדות אך על דיאטה דלת פחמימות 50> לעשות העמסת פחמימות או שזה סתם מיותר?

מי שלא עושה פעילות גופנית, לא ממש מרוקן גליקוגן בשריר. השרירים שלנו עובדים כמעט ורק אירובית במנוחה ומנצלים סוכר וחומצות שומן מהדם.
בכל זאת כדאי לאדם שעושה דיאטה דלת פחמימות לעשות העמסות מדי פעם כדי למלא גליקוגן בכבד (שמתרוקן בשביל לשמור על רמות סוכר בדם) וכדי לעשות "ריסט" למערכות הורמנליות כמו לפטין.

לפי מה שאני הבנתי הגליקוגן מתרוקן בשריר רק למי שעושה אימוני התנגדות.. לבן אדם שלא מתאמן גם אם הוא יהיה על 0 פחמימה זה לא יתרוקן לא?

מי שלא עושה פעילות גופנית, לא ממש מרוקן גליקוגן בשריר. השרירים שלנו עובדים כמעט ורק אירובית במנוחה ומנצלים סוכר וחומצות שומן מהדם.
בכל זאת כדאי לאדם שעושה דיאטה דלת פחמימות לעשות העמסות מדי פעם כדי למלא גליקוגן בכבד (שמתרוקן בשביל לשמור על רמות סוכר בדם) וכדי לעשות "ריסט" למערכות הורמנליות כמו לפטין.

לא לגמרי נכון..

85% מהמטבוליזם שלנו מושתת על חומצות שומן המגיעות מזרם הדם והשאר (15%) גלוקוז וגליקוגן בעיקר משרירי השלד ומעט מהכבד.

לא לגמרי נכון..

85% מהמטבוליזם שלנו מושתת על חומצות שומן המגיעות מזרם הדם והשאר (15%) גלוקוז וגליקוגן בעיקר משרירי השלד ומעט מהכבד.

תגבו את הטענות האלה. אני לא אומר שזה לא נכון, אבל אני רוצה לראות איפה זה כתוב.
רמות הסוכר בדם נשמרות על ידי ניצול גליקוגן בכבד. אם הרמות שלו נמוכות אז הגוף עובר לניצול עוד יותר יעיל של חומצות שומן וגם מגביר את הגלוקונאוגנזה. עד כמה שידוע לי בתהליך הזה בזמן מנוחה (בלי פעילות גופנית משמעותית) אין השתתפות רצינית של גליקוגן שריר. המאגרים שם נועדו כדי להפעיל את השרירים הספציפיים שבו הוא נשמר בצורה אנארובית, כלומר במאמץ.

קדימה, למי יש כוח למצוא מקור מוסמך ולסגור את הפינה הזאת. אני הולך להדביק פנלים של פרקט, שמישהו יעשה חיפוש רציני.

רמות הסוכר בדם נשמרות על ידי ניצול גליקוגן בכבד. אם הרמות שלו נמוכות אז הגוף עובר לניצול עוד יותר יעיל של חומצות שומן וגם מגביר את הגלוקונאוגנזה. עד כמה שידוע לי בתהליך הזה בזמן מנוחה (בלי פעילות גופנית משמעותית) אין השתתפות רצינית של גליקוגן שריר. המאגרים שם נועדו כדי להפעיל את השרירים הספציפיים שבו הוא נשמר בצורה אנארובית, כלומר במאמץ.

קדימה, למי יש כוח למצוא מקור מוסמך ולסגור את הפינה הזאת. אני הולך להדביק פנלים של פרקט, שמישהו יעשה חיפוש רציני.

אתה עושה לי את החיים קשים..אני יחפש במחשב שלי ויעלה 🤡
ד"א גם רואים את זה בבירור בבדיקות מטבוליות לדוגמת ה-rq (מנת נשימה) לפי יחס פחמן דו חמצני\חמצן בנאדיות הריאה

אני גם חושב ומכיר את זה כמו שאתה מציג ואשמח לשמוע טענה מוכחת אחרת.
וזה מה שעושים עם דוקטורט בביוכימיה בימינו? פנלים?

אתה עושה לי את החיים קשים..אני יחפש במחשב שלי ויעלה 🤡
ד"א גם רואים את זה בבירור בבדיקות מטבוליות לדוגמת ה-rq (מנת נשימה) לפי יחס פחמן דו חמצני\חמצן בנאדיות הריאה

כל מה שאתה רואה שם זה שיש ניצול של גלוקוז. איך אתה יודע שהוא מגיע מגליקוגן שריר, ולא כבד או הארוחה שאכלת לפני שעתיים (אני יודע שהבדיקות בדרך כלל בצום ככה שזה פחות רלוונטי).
גלוקוז שהוא תוצר פירוק של גליקוגן שריר לא יכול להשתחרר מהתא שבו הוא אגור. לכן הוא משמש רק לצורך פעולה של אותו שריר. אם אתה במנוחה אין שום צורך להשתמש בגליקוגן ואני לא חושב שתגיע לריקון גליקוגן שריר בלי מאמץ.*

מעניין אותי מה חושב בן אדם מהשורה כאשר הוא קורא את התגובות האלו, אני מהמר שהוא חושב שאלו קללות

מעניין אותי מה חושב בן אדם מהשורה כאשר הוא קורא את התגובות האלו, אני מהמר שהוא חושב שאלו קללות
חחחחחחחחחחח כן זה באמת נראה מוזר..
משה מה דעתך לגבי זה? אולי תסביר לנו בשפה פשוטה? כי אני ממש לא הבנתי כלום זה כמו סינית ואפילו יותר גרוע :S

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית