הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ערכים תזונתיים - טונה , אורז / פסטה

דברים

משתמש מתחיל
77
22
נק' מוניטין:
22
77
22
שלום , שמתי לב שטונה בשמן שווה ל200 קלוריות וטונה במים שווה ל100 קלוריות , עכשיו בתכלס שאוכלים טונה מוציאים כמעט את כל השמן , אז זה שווה ל100 קלוריות ?
לגבי אורז / פסטה , רשום לפני בישול מספר קלוריות ולאחר בישול מספר קלוריות אחר , הקלוריות משתנות בגלל המשקל של האוכל לאחר הבישול (מים) ? אם כן אז אם אני אשקול לפני הבישול אקבל את אותם הערכים תזונתיים שכתוב ל100 גרם לפני בישול ?

תודה לעוזרים .

שלום , שמתי לב שטונה בשמן שווה ל200 קלוריות וטונה במים שווה ל100 קלוריות , עכשיו בתכלס שאוכלים טונה מוציאים כמעט את כל השמן , אז זה שווה ל100 קלוריות ?
לא כי השמן עדיין ספוג בטונה, גם כתוב לך בד"כ ערכים ל 100 גרם מוצר מסונן
לגבי אורז / פסטה , רשום לפני בישול מספר קלוריות ולאחר בישול מספר קלוריות אחר , הקלוריות משתנות בגלל המשקל של האוכל לאחר הבישול (מים) ?
כן כי זה סופח מים אז נגיד 100 גרם אורז לפני בישול, אחרי בישול עם המים שנספג בו זה יהיה איזה 350 גרם (תלוי כמה מים אתה שם)
אם כן אז אם אני אשקול לפני הבישול אקבל את אותם הערכים תזונתיים שכתוב ל100 גרם לפני בישול ?
אם שקלת לפני בישול 100 גרם אורז, כתוב לך נגיד 350 קלוריות, 70 גרם פחמימה וכו', בישלת את ה 100 גרם האלה, אז בכמות שקיבלת (ששוקלת עכשיו יותר כן?) מן הסתם יש לך 350 קלוריות, 70 פחמימה...

מצטרפת לשאלה על הטונה. ברור שיש שמן שנשאר ספוג, אבל אם אני מסננת היטב וגם שוטפת במים ומסננת שוב, איך כדאי לספור את זה קלורית? וגם מבחינת כמות השומן..
באופן אישי עד כה בחרתי לחשב כפי שכתוב על הקופסה, אבל עדיין סקרנית (קשה לי להאמין שהם התכוונו לסינון ברמה כזו)

מצטרפת לשאלה על הטונה. ברור שיש שמן שנשאר ספוג, אבל אם אני מסננת היטב וגם שוטפת במים ומסננת שוב, איך כדאי לספור את זה קלורית? וגם מבחינת כמות השומן..
באופן אישי עד כה בחרתי לחשב כפי שכתוב על הקופסה, אבל עדיין סקרנית (קשה לי להאמין שהם התכוונו לסינון ברמה כזו)

יש על כל פחית טונה משקל לפני סינון ומשקל אחרי סינון,
בכל מקרה אין איזושהי דרך לבדוק אם ירד עוד קצת אחרי ש"סחטת" את הטונה אבל תתייחסי אל זה כמשקל אחרי סינון.

ובמקום לשטוף את הטונה פשוט תקני טונה במים.

או שתמשיכו לאכול טונה עם שמן והכל יהיה בסדר, אם זה מגעיל אתכם אל תהרגו לעצמכם את בלוטות הטעם זה באמת לא שווה את זה.
התוצאה תהיה אותה תוצאה אם אתם יודעים כמה אתם אוכלים.

אם את שוטפת את הטונה אז תקני כבר טונה במים, ואם עדיין זה יותר טעים בשמן, אז את יודעת שזה בגלל שנשאר עוד שמן.
כנראה את יכולה לקחת ערך נמוך יותר, נגיד ערך כלשהו בין במים לבין בשמן, אבל מדובר על הבדל קטן ולא משמעותי, ויותר חשובה העקביות מכל בר אחר

אם שטפת במים יהיה קשה לאמוד את זה במדויק

אבל כמו שאמרו פה כבר,עדיף טונה במים (בעע)

לכל המגיבים טובי הלב, תודה על האכפתיות, אבל לפעמים טונה בשמן זה כל מה שיש ועם זה צריך להסתדר עד לקניה הבאה שתהיה אולי מוצלחת יותר 😕
ועם זאת שזה מה יש, עדיין לא בא לי לטבוע בשמן, אז שוטפת 🤩

אמשיך לחשב את זה כמסונן נטו כמו שכותבים על הקופסה. יום נפלא

חח אומייגאד גם לי יש את השריטה הזו.
סוחטת את החיים של הטונה, ואז שמה מים, ומחכה שכל הבועיות הקטנות יצופו ואז מוסיפה זרם מים עדין עש שהכל גולש החוצה עם כל השמן, ואז סוחטת שוב.
ועדיין מחשבת את זה כמו שעל האריזה. לא לוקחת צ'אנס.
אגב, ממליצה על הטונה בשמן של ווילי פוד, הם שמים גם שמן וגם מים, ובסך הכולל יש בזה פחות שומן.

ובמקום לשטוף את הטונה פשוט תקני טונה במים.

זה ממש לא אותו הדבר 🤯
אני קונה גם וגם.
כשבאלי סלט טונה אני לוקחת טונה במים ומוסיפה מיונז/ טחינה/ אבוקדו,
וכשבאלי רק טונה אני אוכלת את הטונה בשמן מסונן.

חח אומייגאד גם לי יש את השריטה הזו.
סוחטת את החיים של הטונה, ואז שמה מים, ומחכה שכל הבועיות הקטנות יצופו ואז מוסיפה זרם מים עדין עש שהכל גולש החוצה עם כל השמן, ואז סוחטת שוב.
ועדיין מחשבת את זה כמו שעל האריזה. לא לוקחת צ'אנס.
אגב, ממליצה על הטונה בשמן של ווילי פוד, הם שמים גם שמן וגם מים, ובסך הכולל יש בזה פחות שומן.

זה ממש לא אותו הדבר 🤯
אני קונה גם וגם.
כשבאלי סלט טונה אני לוקחת טונה במים ומוסיפה מיונז/ טחינה/ אבוקדו,
וכשבאלי רק טונה אני אוכלת את הטונה בשמן מסונן.
יש שרוטים כמוני בעולם 🤯

וכן, לזכותה של הטונה בשמן ייאמר, שעם כל חוסר החיבה המובהק שלי לטונה, אותה אפשר לבלוע גם ככה - נא מן הקופסה, ואם ממש רעבים אז זה אפילו לא כרוך בהרבה סבל 😁

הולי שיט 😲😳😕😱
לטעמי עדיף כבר לאכול את הכמה קלוריות האלה מאשר ההתעסקות הזאת.
מצד שני אני שמן בנשמה אז...

הולי שיט 😲😳😕😱

אתה צריך לראות איך אני מוציאה שמן מקציצות / שניצל / מרק / רוטב 🤦‍♂️

הולי שיט 😲😳😕😱
אני שמנה גם בגוף וגם בנשמה ועדיין התפתחתי להתעסקות הזו באופן טבעי. אז אולי גם לך עוד יש סיכוי 🤩

ובינינו, זה כולה עוד שלוש שניות וחצי. זה רק הראש השמן שלי שהיה שומע את זה פעם ומורט שיער

אני שמנה גם בגוף וגם בנשמה ועדיין התפתחתי להתעסקות הזו באופן טבעי. אז אולי גם לך עוד יש סיכוי 🤩

ובינינו, זה כולה עוד שלוש שניות וחצי. זה רק הראש השמן שלי שהיה שומע את זה פעם ומורט שיער

וואווווווווו
שיררר חחחחחחחחחחחח
את לא שמנה.
אל תאמינו לה. היא לא.

נו נו
בסוף יסתבר שהשמועות על כספית בטונה נכומה ומטרללת את כולם/ן(רק בלי עוד פוסט על מגדר רה?)..

וטונה בשמן שעוברת טרנספורמציה לעלק טונה במים..ויליפוד מתהפך בקברו
תערבבו את הטונה במים עם טחינה .. מדהים ואין הבדל.
סיכום כל זה במשפט אחד
תבורך

נו נו
בסוף יסתבר שהשמועות על כספית בטונה נכומה ומטרללת את כולם/ן(רק בלי עוד פוסט על מגדר רה?)..

וטונה בשמן שעוברת טרנספורמציה לעלק טונה במים..ויליפוד מתהפך בקברו

סיכום כל זה במשפט אחד
תבורך

המברך יבורך 😁

משהו אחר שרציתי לעלות.. דווקא נראה לי מעניין ולא ניסיתי .. טונה בשמן זית של פילה טונה מה אתה חושב?

טונה בשמן זית של פילה טונה מה אתה חושב?
הרעיון נחמד
אבל בתור פריק של שמן זית ,אעדיף להוסיף בעצמי (קונה סוג ספציפי)

מה שקורה בפועל זה שאני קונה טונה בעיקר לפי המחיר (הזול כן?-גם שמן מנוע מתקבל בברכה)
תביא חיבוק דוב במסגרת הנחיות קורונה (כרס חוצצת)

הרעיון נחמד
אבל בתור פריק של שמן זית ,אעדיף להוסיף בעצמי (קונה סוג ספציפי)

מה שקורה בפועל זה שאני קונה טונה בעיקר לפי המחיר (הזול כן?-גם שמן מנוע מתקבל בברכה)
נראה לא רע ..ואכן הכל מתחיל ונגמר בכיס 🫤
אגב..הפוסידון מטורפת אבל קמצנים שמים קצת .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית