הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תקוע באימונים על אותו דבר כבר שבועיים

• פותח/ת השרשור AlonZa
  • פורסם בתאריך

AlonZa

משתמש מתחיל
146
14
נק' מוניטין:
32
146
14
היי,
מלפני חודש וחצי שהתחלתי להאתמן נורמאלי(אחרי שהעפתי את המאמנים הטמבלים שהיו לי)וגם התחלתי לאכול נורמלי ולהיות בפלוס קלורי וגם אני אוכל מספיק חלבונים דווקא התחלתי לראות התקדמות גם בעליה במשקלי עבודה וגם בעליה במשקל גוף. אבל בשבועיים האחרונים נקעתי קצת במשקלי עבודה ואני לא מצליח להרים יותר.
לדוגמא בלחיצת כתפיים במכונה ייעודית אני כבר שבועיים תקוע על 15 קילו 3 סטים 10 חזרות ולא מצליח להגיע ל3 סטים 12 חזרות עם 15 קילו.
בלחיצת חזה במכונה ייעודית אני גם כן תקוע על 17 וחצי קילו 3 סטים 8 חזרות כבר שבועיים ולא מצליח להתקדם. בידיים(קדמית ואחורית) הייתה התקדמות קלה וגם נפסק.
כפי שאמרתי אני בפלוס קלורי ואוכל גם יותר חלבונים ממה שאני אמור לאכול(אני שוקל 59 קילו כלומר אני צריך בערם 118 גרם חלבון ביום ואני מכניס אפילו 130-145).

לגבי השינה - לאחרונה יש לי נדודי שינה ואני הולך לישון בערך ב2 בלילה ומתעורר ב7 (אחרי כמה דקות ארוכות ולפעמים אפילו אחרי חצי שעה אני נרדם שוב לעוד שעתיים וקם בערך ב10 אבל זה לא רצוף ואני לא מצליח לישון רצוף).
לישון יותר מוקדם זה לא אופציה כל כך טובה כי אני כרגע בבית בלי עבודה(השתחררתי לפני שנה ועוד לא מצאתי עבודה) ככה שאני לא רוצה לישון ב11 ולקום ב7 כי לא יהיה לי מה לעשות כל היום)ככה שרק אם באמת אין ברירה אני אשן יותר מוקדם.
לגבי אימונים - אני עובד על כל הגוף (בערך תרגיל לכל שריר) ועל הרגליים כבר כמעט חודש שלא עבדתי בכלל כי אני רוצה להתמקד יותר בפלג גוף העליון, לא בטוח אם זה מה שפוגע לי בתוצאות.

מה דעתכם ? זה כבר מתחיל להיות מתסכל מאוד שנקתעתי ואני לא רוצה תוצאות, אז מה אפשר לעשות כדי לתקן את זה ולהמשיך לראות תוצאות ?

מצאתי פה תוכנית שאולי יכולה להתאים :

טוב נכנעתי אני אקח AB 3 פעמים בשבוע, אבל בחייאת תעזור לי עברתי על האתר הזה : THE 10 BEST Powerbuilding Programs | Get Jacked + Strong (2020) | Lift Vault Powerbuilding Routines

אני לא מוצא משהו אני גם לא מבין בכלל את המובנים האלה אני רוצה תוכנית ללא דד ליפט ורצוי גם ללא בנץ' פרס עם המוט כי אני לא בטוח שאני אצליח להרים אותו ריק..
יש רצוי ויש מצוי. גם אני רוצה תכנית ללא תרגילים מאתגרים ומקסימום תוצאות....

חיים קשים

• פותח/ת השרשור
יש רצוי ויש מצוי. גם אני רוצה תכנית ללא תרגילים מאתגרים ומקסימום תוצאות....

חיים קשים

זה לא קשור ללא רוצה תרגילים מאתגרים אני פשוט לא רוצה לעשות דד ליפט כי שמעתי שנפצעים מזה הרבה..

זה לא קשור ללא רוצה תרגילים מאתגרים אני פשוט לא רוצה לעשות דד ליפט כי שמעתי שנפצעים מזה הרבה..
אז זה לא נכון.

שמע אומר לך תאמת אני לא הולך לחפש לך תוכנית תפורה, רוצה יש אנשים בעולם בונים תכניות בתשלום.

מאמנים

• פותח/ת השרשור
אז זה לא נכון.

שמע אומר לך תאמת אני לא הולך לחפש לך תוכנית תפורה, רוצה יש אנשים בעולם בונים תכניות בתשלום.

מאמנים

אני אומר לך שאני לא מתכוון לקחת מאמנים כי לא התקדמתי איתם בכלום ולפי מה שהבנתי זה סתם בולשיט וסתם בזבוז כסף..

• פותח/ת השרשור
תקרא באינטרנט מדריכים לבניית תוכניות אימונים, תעמיק את רמת הידע שלך בתחום.
רק טוב ייצא מזה.
אין לי עצבים לזה, אני כרגע לומד מקצוע אחר(טכנאי מחשבים) ואני פשוט אעשה DE LOAD
עם תרגילים שאני עושה ככה ואולי אז אני אמשיך להתקדם.

אין לי עצבים לזה, אני כרגע לומד מקצוע אחר(טכנאי מחשבים) ואני פשוט אעשה DE LOAD
עם תרגילים שאני עושה ככה ואולי אז אני אמשיך להתקדם.
תשקיע רבע שעה ביום. לא יותר מזה.
תוך שבוע אתה כבר מסוגל לבנות תכנית לבד עם כל הניואנסים.

• פותח/ת השרשור
תשקיע רבע שעה ביום. לא יותר מזה.
תוך שבוע אתה כבר מסוגל לבנות תכנית לבד עם כל הניואנסים.

עזוב, אני בתקופה לא פשוטה וזה לא אפשרי לי כרגע. אני רק צריך לראות תוצאות כמה שיותר מהר כדי שאוכל לחזור לחפש עבודה..
כרגע אני יושב בבית ורק מחכה לראות תוצאות. וכנראה ששבוע הבא אני אעשה DE LOAD
אבל בטוח שדילואד זה רעיון טוב ? הרי היה גם את השבוע שהחדרי כושר היו סגורים שזה גם היה סוג של דילואד לכולם לא ?
אז איזה עוד סיבות יכולות להיות שנתקעתי בלחיצת כתפיים במכונה על 3 סטים 10-11 חזרות 15 קילו ולא מצליח להגיע ל12 חזרות ?
גם בלחיצת חזה במכונה ייעודית(עם פלטות) באימון של יום ראשון האחרון כבר הצלחתי די בקלות 3 סטים 8 חזרות 17 וחצי קילו והיום הצלחתי אותו הדבר אבל בקושי ועם הרבה יותר מאמץ(כלומר יש פה אפילו חזרה קלה אחורה),
מה לעשות ? בבקשה תענו ברצינות

בוא נעשה לך סדר. הודעה הולכת להיות ארוכה, אז מקסימום סורי אם אין לך זמן איש עסוק.

אין כזה דבר בטוח - הכל עניין של נסיון וטעיה
ואם הכל עניין של נסיון וטעיה, זה עניין של זמן
אתה לא תראה שיפור תוך שבוע, לא תוך חודש, חודשיים ואפילו שנה. צא מהסרט

למה אני אמרתי לעשות Deload ישר? ניחוש, מבוסס על האמירה שלך השינה לא משהו ואתה תקוע במשקלים, במילים אחרות אם אתה מעוניין לקרוא אני הייתי מגדיר אותך במצב של non functional overreaching - אתה לא מספק לגוף שלך את ההתאוששות הנחוצה כדי לחזור לעצמך, ולהתחזק

400px-Supercompensation.svg.png

תראה את זה ככה, במקום לתת לגוף שלך את הזמן להגיע לחלק הצהוב, שבו יש עלייה בביצועים, אתה דוחף עוד אימון ועוד אימון ולכן נשאר תמיד באותו המקום.

Tapering-Fuel-levels.jpg

עכשיו למה deload יכול לעזור - למען הטיעון יש לך פה מספר אימונים, שבין כל אחד לאחד ישנה ירידה בביצועים. אחרי כן יש שלב של tapering - שהוא מקביל לdeload אלא שמיוחס למטרות הישגיות, נגיד הכנה לתחרות. אתה בפועל נותן את הזמן התאוששות שלא אפשרתה לגוף שלך לקבל, על מנת לחזור לקו בסיס, או להתחזק כתוצאה.

שבוע של הורדה בעומסים לא יהרוג אותך, וממממממש לא יעכב את ההתקדמות שלך, זה מרתון לא ספרינט.
ויכול להיות עוד אלף סיבות למה אתה תקוע, אבל אתה ממש לא מוכן לקחת מאמן שיוכל לשלוט בכל הפרמטרים של האימון שלך, שעל סמך נתונים אלו יכול לקבוע מה לעשות איתך ומה לא, אז אתה תקוע עם מה שאומרים לך באינטרנט

ולסיכום כמה עצות, כדי שלא תתשגע.

תספיק לרדוף אחרי משקלים ותוצאות, התנהגות כזו היא שגורמת לעומס יתר ואי התאוששות.
שריר לא ישיג לך עבודה. לא יודע אם לא שמתה לב אבל רוב העולם לא מר אולימפיה ואנשים עוד עובדים. אז הכל טוב.
זה ש3 מאמנים בחדכ שלך לא הצליחו לעבוד איתך יכול להיות כתוצאה משני דברים. או שכולם פח, או שאתה מתאמן פח. מתאמן שעקשן ולא מוכן לקבל ביקורת, או לא מבין שתוצאות לא רואים בשבוע

כפי שאתה רואה אני מאוד רציני בפוסט הזה למרות היחס הדיי מסריח שלך וחוסר כבוד שלך למקצוע שלי ובכללי לעזרה שנתנו לך פה. מקווה שדברים יסתדרו לך.

בוא נעשה לך סדר. הודעה הולכת להיות ארוכה, אז מקסימום סורי אם אין לך זמן איש עסוק.

אין כזה דבר בטוח - הכל עניין של נסיון וטעיה
ואם הכל עניין של נסיון וטעיה, זה עניין של זמן
אתה לא תראה שיפור תוך שבוע, לא תוך חודש, חודשיים ואפילו שנה. צא מהסרט

למה אני אמרתי לעשות Deload ישר? ניחוש, מבוסס על האמירה שלך השינה לא משהו ואתה תקוע במשקלים, במילים אחרות אם אתה מעוניין לקרוא אני הייתי מגדיר אותך במצב של non functional overreaching - אתה לא מספק לגוף שלך את ההתאוששות הנחוצה כדי לחזור לעצמך, ולהתחזק

400px-Supercompensation.svg.png

תראה את זה ככה, במקום לתת לגוף שלך את הזמן להגיע לחלק הצהוב, שבו יש עלייה בביצועים, אתה דוחף עוד אימון ועוד אימון ולכן נשאר תמיד באותו המקום.

Tapering-Fuel-levels.jpg

עכשיו למה deload יכול לעזור - למען הטיעון יש לך פה מספר אימונים, שבין כל אחד לאחד ישנה ירידה בביצועים. אחרי כן יש שלב של tapering - שהוא מקביל לdeload אלא שמיוחס למטרות הישגיות, נגיד הכנה לתחרות. אתה בפועל נותן את הזמן התאוששות שלא אפשרתה לגוף שלך לקבל, על מנת לחזור לקו בסיס, או להתחזק כתוצאה.

שבוע של הורדה בעומסים לא יהרוג אותך, וממממממש לא יעכב את ההתקדמות שלך, זה מרתון לא ספרינט.
ויכול להיות עוד אלף סיבות למה אתה תקוע, אבל אתה ממש לא מוכן לקחת מאמן שיוכל לשלוט בכל הפרמטרים של האימון שלך, שעל סמך נתונים אלו יכול לקבוע מה לעשות איתך ומה לא, אז אתה תקוע עם מה שאומרים לך באינטרנט

ולסיכום כמה עצות, כדי שלא תתשגע.

תספיק לרדוף אחרי משקלים ותוצאות, התנהגות כזו היא שגורמת לעומס יתר ואי התאוששות.
שריר לא ישיג לך עבודה. לא יודע אם לא שמתה לב אבל רוב העולם לא מר אולימפיה ואנשים עוד עובדים. אז הכל טוב.
זה ש3 מאמנים בחדכ שלך לא הצליחו לעבוד איתך יכול להיות כתוצאה משני דברים. או שכולם פח, או שאתה מתאמן פח. מתאמן שעקשן ולא מוכן לקבל ביקורת, או לא מבין שתוצאות לא רואים בשבוע

כפי שאתה רואה אני מאוד רציני בפוסט הזה למרות היחס הדיי מסריח שלך וחוסר כבוד שלך למקצוע שלי ובכללי לעזרה שנתנו לך פה. מקווה שדברים יסתדרו לך.

וואו.
עם איך שהוא מתבטא לא מגיע לו את ההשקעה שלך, ביחוד כנראה כי הוא לא יקרא הכל :(
הוא נשמע כמו עוד ילד שמחפש שיגידו לו משהו שמסתדר באג'נדה שלו.

• פותח/ת השרשור
וואו.
עם איך שהוא מתבטא לא מגיע לו את ההשקעה שלך, ביחוד כנראה כי הוא לא יקרא הכל 😭
הוא נשמע כמו עוד ילד שמחפש שיגידו לו משהו שמסתדר באג'נדה שלו.
א. קראתי הכל והאמת שעכשיו הבנתי יותר.
ב. אני לא ילד, אני בן 21 ואני אדם בוגר שבאמת רוצה להשיג את המטרות שלו, אני פשוט באמת לחוץ בגלל התקופה שבה אני נמצא(מחפש עבודה כבר כמעט שנה וזה מאוד מתסכל), ואני מתנצל אם פגעתי במישהו, זאת באמת לא הייתה הכוונה.
ג. תודה ל Whale על המידע, אני מעריך את זה מאוד ובאמת מתנצל אם נוצר רושם שאני מתייחס באופן מזלזל ומעליב.
בכ"מ תודה לכל מי שניסה לעזור, אנסה ליישם

לדעתי לא תתקע מהר אם תתאמן בתרגילים מורכבים.
כמו בנץ', פרס, מתח, חתירה, סקוואט, דדליפט (אחלה תרגיל כתף), ועבודה במוט ולא במכונות.

תלמד טכניקה טובה. תלמד איך לבנות תוכנית טובה ושלום על ישראל.
@רפאל בומין לצערי אני חייב לחלוק על כל אחרים בעניין הדילואד, אני חושב שזה מיותר.
בן אדם ברמה שלך לא אמור להיתקע, ואימון כל כך מבודד נותן לך להתאושש יותר מידי ולא להיתקע.
אבל מרוב שאתה מבודד אתה מזניח שרירים אחרים חשובים.

זה לא קשה לבנות תוכנית, זה הרבה יותר קשה ללמד טכניקה שתהיה אפקטיבית לתוכנית.
תלמד טכניקה לתרגילים המורכבים מעל הכל, תברח ממכונות ומכשירים.
תלמד את העקרונות של תוכניות, והכל יהיה טוב.

תברח ממכונות ומכשירים
חולק עלייך קצת (לשם שמיים אבל <3)
כמובן שמורכבים קודם לכל
אבל!

שילוב של מכונות יכול לעזור,לפחות בהתחלה (כמובן שגם בהמשך הדרך)
לי אישית לג פרס ממש עזר בתחילת הדרך (ועדיין טכני' קקי)

חולק עלייך קצת (לשם שמיים אבל <3)
כמובן שמורכבים קודם לכל
אבל!

שילוב של מכונות יכול לעזור,לפחות בהתחלה (כמובן שגם בהמשך הדרך)
לי אישית לג פרס ממש עזר בתחילת הדרך (ועדיין טכני' קקי)
אני מבית ספרו של הצדיק, שם חל איסור מוחלט להשתמש במכונות.
במיוחד בלג פרס, ולא אומר כאן איך הוא מכנה את המכונה הזאת כאן בפורום כדי לא לקבל באן לצמיתות.

• פותח/ת השרשור
למדת מילה חדשה מותק?
4afqd6.jpg

כן, כל יום לומדים משהו חדש לא ?
יש לי עוד
4afql9.jpg

@רפאל בומין קח באיזי, גם את זה וגם את ההתקדמות

אני משתדל לקחת באיזי אבל עם היחס המזלזל פה בפורום גם אחרי שהתנצלתי והסברתי שזה רק קצת לחץ נפשי אני כבר לא יודע למי להאמין ולמי לא.
סח'ה על ההשקעה

נראה לי שהילד הבין

אם אתה מדבר אליי כשאתה אומר ילד - אז אני לא ילד אני בן 21 ואני רציני בעניין האימונים בניגוד למה שאתם חושבים.
כנראה שאתם לא עברתם בדיוק מה שאני עובר כי כל החיים אתם מתעסקים רק בספורט אז הרמה שלכם היא כמו ילדי ספורט בכיתה ח' שזה הדבר היחיד שמעניין אותם.
מודה לכולם על העזרה. מפה אסתדר לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית