הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שותה הרבה מים

By myself

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
אני שותה בממוצע 6 ליטר מים ביום ואוכל בערך 2000 מג נתרן
זה נחשב הרבה? יש עם זה בעיות?

אני שותה בממוצע 6 ליטר מים ביום ואוכל בערך 2000 מג נתרן
זה נחשב הרבה? יש עם זה בעיות?
נחשב הרבה כן. תחשוב שההמלצה לגבר בריא בDRI זה 3.7 ליטר ביום. כמובן שהם לא לוקחים בחשבון משקל ורמת פעילות בסביבה חמה וכ'ו אבל זה המלצה בסיסית.
צמא מוגבר יכול להיות קשר גם למצבים פתלוגים כמו סכרת,כמובן לא בקטע של להפחיד אבל רצוי לבצע בדיקות דם בצום,לבדוק בדיקה שגרתית.
ויותר מדי מים יכולים להשפיע על מאזן המלחים בגוף (היפונתרמיה) - כמה זמן אתה כבר שותה ככה?

נערך לאחרונה:
@sand22 הקדימה אותי.

איך כל המים האלו יוצאים מהגוף שלך?
השתנה מרובה, זעה, שישולים.

סוכרת מתאפיין בהשתנה מרובה. כן הייתי פונה לרופא עם השאלה שלך.

• פותח/ת השרשור
נחשב הרבה כן. תחשוב שההמלצה לגבר בריא בDRI זה 3.7 ליטר ביום. כמובן שהם לא לוקחים בחשבון משקל ורמת פעילות בסביבה חמה וכ'ו אבל זה המלצה בסיסית.
צמא מוגבר יכול להיות קשר גם למצבים פתלוגים כמו סכרת,כמובן לא בקטע של להפחיד אבל רצוי לבצע בדיקות דם בצום,לבדוק בדיקה שגרתית.
ויותר מדי מים יכולים להשפיע על מאזן המלחים בגוף (היפונתרמיה) - כמה זמן אתה כבר שותה ככה?
מאז הסגר בערך
יש לי סוכרת במשפחה אבל בדקתי כמה פעמים בחודשים האחרונים את הסוכר ויצא לי תקין
אני על 30 קילומטר שבועי בריצה אם זה משפיע

תופסת טרמפ על הנושא. איזו עוד סיבה יכולה להיות לצמא מוגבר ולשתייה מרובה? התפתח אצלי בשנים האחרונות, לא זזה לשום מקום בלי בקבוק, שותה המון, באמת הרבה, כל הזמן, הצומות שלי הפכו לסיוט אמיתי.
הערכים שלי בבדיקות דם תקינים.
הרופאה פטרה את זה בהינף יד, אבל זה מרגיש לי חריג מאוד

תופסת טרמפ על הנושא. איזו עוד סיבה יכולה להיות לצמא מוגבר ולשתייה מרובה? התפתח אצלי בשנים האחרונות, לא זזה לשום מקום בלי בקבוק, שותה המון, באמת הרבה, כל הזמן, הצומות שלי הפכו לסיוט אמיתי.
הערכים שלי בבדיקות דם תקינים.
הרופאה פטרה את זה בהינף יד, אבל זה מרגיש לי חריג מאוד
אכילת חלבון מופרז, או סיבים תזונתיים, או מלח.
הבעיה זה לא בשתיה מרובה, זה לאן זה הולך.

בסוכרת יש השתנה מרובה, אז השתיה בסך הכל מחזיר את הנוזלים שיוצאים.

אם בן אדם מזיע 5 ליטר, הוא יצטרך לשתות 6 ליטר. אין בעיה להזיע ככה, אבל נצטרך לתסף גם בהרבה מינרלים שיוצאים בזעה.

ולבסוף מזון שסוחף נוזלים כמו סיבים תזונתיים וחלבון, יגרמו לאדם ליצאות מרובות יותר, ולפעמים שילשול אם הוא ישתה מספיק מים, או עצירות אם לא.

הבעיה זה לא בשתית המים, זה לאן הם הולכים ומדוע הגוף דורש את זה.

מאז הסגר בערך
יש לי סוכרת במשפחה אבל בדקתי כמה פעמים בחודשים האחרונים את הסוכר ויצא לי תקין
אני על 30 קילומטר שבועי בריצה אם זה משפיע
כמה סוכר יש לך בצום? מה לגבי שאר המדדים הכל תקין?
מציעה לך לקרוא יותר לעומק על "פולידיפסיה"
במקומך הייתי מנסה לבדוק האם אני צמאה פחות כשאני רצה פחות, האם זה ממתן את ההשפעה
אתה אוכל הרבה פחמימות ביום יום? מאחר והן סופגות מים בגוף (גליקוגן סופח אם אני לא טועה 3 גרם מים על כל 1 גרם פחמימה) אחרי אכילה של הרבה פחמימה יש תחושת צימאון
יכול להיות לזה הרבה סיבות לא ברורות או כן ברורות, גם פסיכולוגיות דרך אגב,אבל לא בטוח שתהייה לזה השפעה טובה אם תמשיך לשתות 6 ליטר ביום גם אם המדדים תקינים עדיין...

• פותח/ת השרשור
כמה סוכר יש לך בצום? מה לגבי שאר המדדים הכל תקין?
מציעה לך לקרוא יותר לעומק על "פולידיפסיה"
במקומך הייתי מנסה לבדוק האם אני צמאה פחות כשאני רצה פחות, האם זה ממתן את ההשפעה
אתה אוכל הרבה פחמימות ביום יום? מאחר והן סופגות מים בגוף (גליקוגן סופח אם אני לא טועה 3 גרם מים על כל 1 גרם פחמימה) אחרי אכילה של הרבה פחמימה יש תחושת צימאון
יכול להיות לזה הרבה סיבות לא ברורות או כן ברורות, גם פסיכולוגיות דרך אגב,אבל לא בטוח שתהייה לזה השפעה טובה אם תמשיך לשתות 6 ליטר ביום גם אם המדדים תקינים עדיין...
משהו כמו 85 בצום ו100 אחרי ארוחה גדולה
אני אוכל די הרבה פחמימות וחלבון משהו כמו 500 גרם פחמימה ליום ו130 גרם חלבון

אני אוכל די הרבה פחמימות וחלבון משהו כמו 500 גרם פחמימה ליום ו130 גרם חלבון

אתה אוכל כמות גדולה של פחמימה. יש סיכוי גבוה שזה חלק מזה..זאת לא אבחנה רפואית כמובן אבל זה מחשיד
ההייתי מורידה מהכמות שלהן לתקופת נסיון,אם חסרות לך קלוריות תמלא אותן בהתאם מחלבון ושומן
אם אתה עושה ריצות ארוכות וזה משמעותי עבורך- תעשה העמסה ערב לפני הריצה
אלא אם כן אתה ספורטאי וזה השגרת חיים שלך- אחרת אני לא רואה סיבה לצרוך 500 גרם פחמימה ליום, שאצלהם נהוג להכפיל את המשקל גוף באימונים הכי קיצונים ב8-12 גרם לק"ג משקל גוף (באימונים של יותר מ4 שעות ביום)
דרך אגב נהוג להכפיל את משקל הגוף * 30 -40 מ"ל בשביל לדעת מה הכמות נוזלים הרצויה בבני אדם באופן בסיסי. (ככה עושים בבתי חולים) אצל ספורטאים צריך כבר לחשב קצב הזעה בהתאם לפעילות.

נערך לאחרונה:
אוכל בערך 2000 מג נתרן

תקין, אך לא בטוח שזה יחסי לכמויות המים שאתה שותה

תקין בהחלט

אני אוכל די הרבה פחמימות וחלבון משהו כמו 500 גרם פחמימה

ומה הבעיה עם זה בדיוק?

כפי ש @elchonon אמר יפה שתיית המים כשלעצמה אינה הבעיה.
החששות הראשונים שעולים מבלי להכיר אותך ואת אורח חייך הם הרעלת מים (איבוד נתרן שחיוני לגוף) והרעלה של גלוקוז.
אם אין לך כאבי ראש ובחילות זה כבר סימן טוב,
אתה יכול לנסות להוריד את כמות המים בהדרגה, למשל כל יומיים-שלושה לשתות כוס פחות, ולאט לאט להתרגל לכמויות אחרות.
תשים לב תמיד לצבע השתן, זו האינדיקציה הכי טובה אם אתה משתין כמה פעמים ביום.
במקביל תמיד אפשר ללכת לשמוע את רופא המשפחה, אם אתה חושש זה אפילו כדאי.

מי שרשם ש6 ליטר תקין, תוסיפו רפרנס למה שאתם אומרים זה פורום מקצועי. 6 ליטר זה הרבה מעבר לממוצע שאנשים שותים שזה 2-3 ליטר ביום, אף אחד פה לא חישב לו קצב הזעה ויכול לדעת בוודאות כמה מים הוא צריך לשתות ביום.
אי אפשר לכתוב לו ולקבוע עובדה שזה תקין.
אם אתה רוצה תשובה מקצועית תפנה לתזונאי ספורט הכי טוב ותפנה לרופא.
בעייני כדאי כן להפחית בפחממות ובריצה ולראות אם יש הבדל- לעיתים גם יש פן פסיכולגי שאין לו שום סימפטומים-(אני ממש שונאת פסיכולוגיה אבל זה קיים מחפשים סיבה ואין)

בהצלחה

מי שרשם ש6 ליטר תקין, תוסיפו רפרנס למה שאתם אומרים זה פורום מקצועי. 6 ליטר זה הרבה מעבר לממוצע שאנשים שותים שזה 2-3 ליטר ביום, אף אחד פה לא חישב לו קצב הזעה ויכול לדעת בוודאות כמה מים הוא צריך לשתות ביום.
אני חושב שהפוך, מי שאומר ש 6 ליטר ביום יכול להוביל לנזק אמור להציג רפרנסים לטענה הזאת.
אתה אוכל כמות גדולה של פחמימה.
מה הבעיה בזה? אם הוא מגיע לכמויות חלבון ושומן הרצויות ואת שאר הקלוריות משלים מפחמימה, רמת הסוכר שלו תקינה אז למה לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית