הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שותה הרבה מים

מי שרשם ש6 ליטר תקין, תוסיפו רפרנס למה שאתם אומרים זה פורום מקצועי. 6 ליטר זה הרבה מעבר לממוצע שאנשים שותים שזה 2-3 ליטר ביום, אף אחד פה לא חישב לו קצב הזעה ויכול לדעת בוודאות כמה מים הוא צריך לשתות ביום.
אי אפשר לכתוב לו ולקבוע עובדה שזה תקין.
אם אתה רוצה תשובה מקצועית תפנה לתזונאי ספורט הכי טוב ותפנה לרופא.
בעייני כדאי כן להפחית בפחממות ובריצה ולראות אם יש הבדל- לעיתים גם יש פן פסיכולגי שאין לו שום סימפטומים-(אני ממש שונאת פסיכולוגיה אבל זה קיים מחפשים סיבה ואין)

בהצלחה
נשמע שחובת ההוכחה עליך
תביא רפרנס ש6 ליטר ביום פוגע ושלא נדבר על אנשים מתאמנים חלילה במשוואה

מי שרשם ש6 ליטר תקין, תוסיפו רפרנס למה שאתם אומרים זה פורום מקצועי. 6 ליטר זה הרבה מעבר לממוצע שאנשים שותים שזה 2-3 ליטר ביום, אף אחד פה לא חישב לו קצב הזעה ויכול לדעת בוודאות כמה מים הוא צריך לשתות ביום.
אי אפשר לכתוב לו ולקבוע עובדה שזה תקין.
אם אתה רוצה תשובה מקצועית תפנה לתזונאי ספורט הכי טוב ותפנה לרופא.
בעייני כדאי כן להפחית בפחממות ובריצה ולראות אם יש הבדל- לעיתים גם יש פן פסיכולגי שאין לו שום סימפטומים-(אני ממש שונאת פסיכולוגיה אבל זה קיים מחפשים סיבה ואין)

בהצלחה

והתשובה שלך מגובה? לא.
הוא שותה מעל הממוצע זה כן, בן אדם שרץ 30 ק"מ בשבוע ופעיל ביום יום יכול להגיע לכמות הזו.

את מוזמנת להביא גיבוי לזה שאדם בריא (לטענתו) ששותה פי 1.5 מההמלצה הרווחת ושפעיל מעל הממוצע עלול לפגוע בעצמו.

זה פורום של אנשים כמוני כמוך ולא פורום רפואה דחופה בתפוז, כל אחד רשאי לרשום את דעתו ואף אחד פה לא רופא ולא קרוב לשם, וכל דעה פה צריך לקחת בעירבון מוגבל, אם זה על צריכת מים ואם זה על שכיבות סמיכה עם יד אחת.

בינתיים העיסוק שלך פה בפורום זה לשלול תשובות של אחרים ולצטט תשובות מחיפוש בגוגל "מה הכמות המומלצת לצריכת מים ביום".

6 ליטר זה הרבה מעבר לממוצע שאנשים שותים שזה 2-3 ליטר ביום
אגב גם הממוצע חלבון שאנשים צורכים או אמורים לצרוך הוא נמוך בהרבה ממה שמומלץ לצרוך למתאמנים ועדיין לא ראיתי שזה מרתיע או אמור להרתיע אף אחד

תודה רבה שאתם תוקפים אותי, אחלה פורום. במקום לעשות דיון נורמלי (מאחורי האינטרנט יש אנשים תזכרו את זה לפני שאתם כותבים ותוקפים אנשים,לפעמים עדיף לא להגיב בכלל)

א.לא רשמתי באף הודעה שזה מזיק. נתתי את ההמלצות לגברים לפי DRI- שזה ההמלצות שמתייחסים אליהם מי שסיים תואר בתזונה. או במילה אחרת תזונאים מהמקצוע. והוא שותה מעל הממוצע.
ב.בתזונת ספורט נהוג לבדוק לבנאדם קצב הזעה. ואנחנו לא בדקנו לו את זה.
ג.בפייסבוק של LBS המנהלים כל הזמן מוחקים דעות לא מבוססות שאנשים ממליצים שם.
בהמלצות DRI למשל אם אתם צורכים מעל ההמלצה זה דברים שנבדקו בעצם כמזיקים או רעילים (UL)
אם אתם רוצים לשמוע תשובה מבוססת בבקשה:
לפי מחקרים : The kidneys can remove 20–28 liters of water per day, but they cannot excrete more than 0.8 to 1.0 liters per hour. Drinking more than this can be harmful
אם הכליות יכולות לסנן בשעה 1.0 ליטר של מים ושתיה של יותר מכך מזיקה
במחקרים שעשו על אנשי צבא וכדומה ששתו בזמן קצר הרבה יש תופעות לוואי קשות
אם שותים 6 ליטר ביום שלם אולי אין לזה השלכות כמו בזמן קצר- אבל אני לא יודעת לענות על זה אם זה מזיק או לא בגלל זה גם לא רשמתי שום דבר מלבד דעה שלי בתור תזונאית

להלן תיאור מקרה של אדם ששתה ב3 שעות 6 ליטר:
A Case of Water Intoxication with Prolonged Hyponatremia Caused by Excessive Water Drinking and Secondary SIADH
ומחקר נוסף שעשו על אנשי צבא
Hyponatremia associated with overhydration in U.S. Army trainees - PubMed

תופעה חד משמעית היא היפותרמיה
שיהיה לכם אחלה יום

תודה רבה שאתם תוקפים אותי, אחלה פורום. במקום לעשות דיון נורמלי (מאחורי האינטרנט יש אנשים תזכרו את זה לפני שאתם כותבים ותוקפים אנשים,לפעמים עדיף לא להגיב בכלל)

א.לא רשמתי באף הודעה שזה מזיק. נתתי את ההמלצות לגברים לפי DRI- שזה ההמלצות שמתייחסים אליהם מי שסיים תואר בתזונה. או במילה אחרת תזונאים מהמקצוע. והוא שותה מעל הממוצע.
בהמלצות DRI למשל אם אתם צורכים מעל ההמלצה זה דברים שנבדקו בעצם כמזיקים או רעילים (UL)
לפי מחקרים : The kidneys can remove 20–28 liters of water per day, but they cannot excrete more than 0.8 to 1.0 liters per hour. Drinking more than this can be harmful
אם שותים 6 ליטר ביום שלם אולי אין לזה השלכות כמו בזמן קצר- אבל אני לא יודעת לענות על זה אם זה מזיק או לא בגלל זה גם לא רשמתי שום דבר מלבד דעה שלי בתור תזונאית

A Case of Water Intoxication with Prolonged Hyponatremia Caused by Excessive Water Drinking and Secondary SIADH

תופעה חד משמעית היא היפרנתרמיה
שיהיה לכם אחלה יום
אני מתחיל לחשוב שזה טרול

תופעה חד משמעית היא היפרנתרמיה
שיהיה לכם אחלה יום

אז בואי, אף אחד לא תקף אותך אלא את שוללת פה כל דעה שלא תואמת את שלך.
כן את צודקת ששתייה של יותר מליטר בפחות משעה מזיקה לכליות.
ואף אחד פה לא לא בדק את הבחור הוא שאל שאלה די כללית וקיבל תשובה די כללית, יכול להיות עוד אלף ואחת סיבות שזה יזיק לו
אבל זה כבר דברים שלא ישפיעו כנראה על אדם שבקו הבריאות, וגם אם כן זה משהו שצריך לבדוק עם רופא.
למיטב זכרוני הוא כתב פה שהוא עושה בדיקות דם כל כמה חודשים והכל בסדר.

והיפרנתרמיה למיטב ידעתי לא תפגע בו אם הוא צורך כמות כזו של נתרן בשילוב עם המים.

יום מקסים.

כמו ש- @sand22 אמרה, אי אפשר לשלול שזה מזיק, או לקבוע שזה מזיק, אבל מה שכן זה מצלצל לא תקין.
כמו שאמרו לפני, יכול להיות שמדובר בפולידיפסיה, כנראה לא סכרתית, אבל יכול להיות אינסיפידוס או פולידיפסיה פסיכולוגית, זה צריך לבדוק מול תזונאי ספורט.
בכל זאת מדובר על אוגוסט ואפשר להזיע המון בריצות, אז גם יכול להיות שזה קשור לעניין, אבל עדיין 6 ליטר לא נשמע פרקטי גם במקרה של זיעה מרובה, אז כדאי ללכת לבדוק את העניין.

תופעה חד משמעית היא היפותרמיה
שיהיה לכם אחלה יום
אל תקחי את זה קשה, אני, ואני בטוח אחרים מאוד מעריכים את דעתך.

אין לי מספיק ידע להכריע לכאן או לכאן, אני באמת לא יודע.

אבל השאלה הגדולה לאן 6 ליטר או במילים אחרות 6 ק"ג שהבחור הכניס לגוף הולכים?
אם הוא משתין רבע ליטר בפעם, זה דורש לפחות 16 טיולים לשירותים ובכך נשאר 2 ליטר לתאי הגוף ולזיעה.

האם זה מזיק? לא יודע.
תקין ונורמלי, ברור שלא.
מה רמת הפעילות והזעה של פותח הנושא? גם לא ידוע.

אי אפשר לעשות עם הפרטים שיש שום דבר, ואי אפשר להסיק מסקנה, הכל כאן בסך הכל "טחינת מים".

אני ממליץ לפותח הנושא לפנות למקצוענים ולבדוק את הנושא, ולבדוק אם הוא באמת שותה 6 ליטר או רק בערך. והאם זה כל יום או רק פעם בשבוע ובשאר הימים הוא בקושי שותה.

בואי ניכנס לפרופורציות, הם לא תקפו אותך, חבל שאת מרגישה ככה. כך נראה דיון, הכל בסדר 😃

מאיפה אתה באת אתה?
كيف حالك يا حبيبي؟

מאיפה אתה באת אתה?
מהחסידה

كيف حالك يا حبيبي؟
פחות קורא/כותב אז קח בתעתיק

וואלה,חמדולילה יא חאג'
כיף אינתאכ אל יום?

בכל זאת מדובר על אוגוסט ואפשר להזיע המון בריצות, אז גם יכול להיות שזה קשור לעניין, אבל עדיין 6 ליטר לא נשמע פרקטי גם במקרה של זיעה מרובה, אז כדאי ללכת לבדוק את העניין.
אוגוסט שעבר התאמנתי לקראת המשחק בטורקיה (שיא החום בשעות היום)
היה לנו רופא צמוד שאמר שאין בעיה לשתות ואפילו רצוי
ממוצע מים לשחקן היה 4-5 ליטר ל3 ומשהו שעות של אימון

קח בחשבון שאם גוגל פושטת רגל אז הערבית שלי ביחד איתה
די נו,אל תגיד לי שלא הבנת את זה ..

היום עוד 'עדינים' פה
היו תקופות שבכלל היו אומרים לך 'תעשי SS' ואז נדבר

אל תקחי ללב סנדרה

וואלה קראתי שוב את התגובות (שלי ולא שלי) לא ראיתי שום תקיפה. לא כל מי שלא מסכים איתך זה אומר שהוא תוקף אותך כן?
בפייסבוק של LBS המנהלים כל הזמן מוחקים דעות לא מבוססות שאנשים ממליצים שם.
מה לגבי הדעה (קביעה יותר נכון) שלך לגהי הכמות פחמימות שלו שהיא גבוהה מדי? לא ראיתי ביסוס לטענה

הייתה לי חברה שחטפה הרעלת מים כי שתתה כמויות שכאלה.... אבל היא לא הייתה בנאדם פעיל במיוחד.... והיא גם שוקלת הרבה פחות ממך...
בקיצור, חכמים וטובים ממני אמרו:
Screenshot_20200811_150055_com.google.android.youtube.jpg

אבל 6 ליטר ביום זה הרבה פחות מ 0.8 ליטר בשעה, לא מתקרב לזה, גם המחקרים שצירפת, מדברים על שתיה מרובה במעט זמן, לא יום, אז איך זה מתקשר כאן?

לא יודע אם זה יותר מדי, כנראה שווה לשאול רופא משפחה או אפילו לבקש בדיקות דם אם אתה מודאג. אבל רק בהקשר של קילומטרז' שבועי ושתייה, אני יכול להגיד שכשהייתי עושה 120 קילומטר בשבוע (בנוסף על אימוני התנגדות כל יום ויוגה כל בוקר), שתיתי בערך 2-3 ליטר וגם זה בכוח. לא הרגשתי צורך לשתות הרבה בכלל. על 67-70 קילו משקל גוף, גובה 1.75.

וואלה פתאום נזכרתי שגם לליאמוש היה קטע ששתתה מלאמלא מים כל יום....
הייתי מתייגת אותה אבל לא זוכרת מה השם של המשתמש החדש שלה....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית