הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עייפות תמידית

השפיץ

משתמש מתחיל
82
19
נק' מוניטין:
5
82
19
יש לי עייפות תמידית כבר הרבה זמן, בדיקות דם כבר קבעתי לשבוע הבא אבל רציתי לדעת איך אתם מסתדרים עם זה? (חוץ מקפאין, כבר שותה די הרבה ולא ממש מזיז לי)
סדר היום שלי הוא ככה
קם ב4 וחצי אוכל ב5 ונוסע לעבודה (עבודה לא פיזית בכלל, רק יושב בתכלס)
אוכל ב10-11, נוסע הביתה, אוכל ב3 וחצי-4
חדר כושר ב5 6
חוזר, אוכל ב8 וחצי-9 והולך לישון ישר
בפלוס קלורי של 300-450, רק פחמימות מורכבות אם זה משנה משהו, 3-4 אימונים בשבוע fbw.
תודה

נערך לאחרונה:
בבדיקות דם יש גם רמות הורמונים? בכל מקרה אם הכל תקין בבדיקות יכול להיות שדווקא בגלל הקפאין העייפות שלך, זה לא מבוסס אלא הרגשה שלי אישית. אני בשבת התחלתי (כמעט) גמילה מקפאין, אחרי לא מעט קפאין ביום ירדתי לכוס אחת של נס בבוקר וזהו, אני עושה את מסיבה אחרת לא העייפות, אבל אתמול והיום אני מרגיש שדווקא אני נהיה פחות עייף ופחות "העיניים נעצמות" במשך היום (רוב העבודה שלי היא משרדית מול מחשב). במקומך הייתי מנסה את זה, מקסימום תראה שזה לא קשור.

איך גם התזונה בכללי? צורך מספיק ויטמינים? השינה איכותית או קלה ומתעורר הרבה?

• פותח/ת השרשור
בבדיקות דם יש גם רמות הורמונים? בכל מקרה אם הכל תקין בבדיקות יכול להיות שדווקא בגלל הקפאין העייפות שלך, זה לא מבוסס אלא הרגשה שלי אישית. אני בשבת התחלתי (כמעט) גמילה מקפאין, אחרי לא מעט קפאין ביום ירדתי לכוס אחת של נס בבוקר וזהו, אני עושה את מסיבה אחרת לא העייפות, אבל אתמול והיום אני מרגיש שדווקא אני נהיה פחות עייף ופחות "העיניים נעצמות" במשך היום (רוב העבודה שלי היא משרדית מול מחשב). במקומך הייתי מנסה את זה, מקסימום תראה שזה לא קשור.
לא שותה הרבה קפה (2 כוסות עם כפית אחת קפה וניל) אבל פפסי מקס בכמויות..כבר מזמן החלפתי מים בפפסי
לא יודע אם יש רמת הורמונים בבדיקה, יכול להיות שגם ירידה במשקל כלומר גרעון גורמת לעייפות? עדיין לא ממש סגור על הנטרלי בגלל שהשקילות שלי לא ממש עקביות

לא יודע אם יש רמת הורמונים בבדיקה, יכול להיות שגם ירידה במשקל כלומר גרעון גורמת לעייפות? עדיין לא ממש סגור על הנטרלי בגלל שהשקילות שלי לא ממש עקביות
גרעון קלורי בהחלט יכול לתרום לרמות אנרגיה, אז זה גם משהו לראות, האם אתה באמת בפלוס קלורי, או ההיפך

ווואיייי אימלה בול מה שאני מרגישה.
לא יודעת למה זה. פשוט בתקופה האחרונה יש לי מן נפילה כזו, אפאתיות מגעילה. תחושה כבדה כזו שאין לי כח לזוז, וכאילו אני צריכה לשאוב המווון אנרגיה רק כדי ללכת.
כאילו המוח שלי נמצא על ענן והוא מרחף מעל הגולגולת, מחובר בקור עכביש. ורק בא לי לנוח כל הזמן, כי כל פעולה נראית ככ קשה.
מדי פעם יש לי פרצי אנרגיה. אבל הרוב המוחלט אני ממש סמרטוט.
חברה שלי אומרת שזה נפשי, בגלל לחץ וכאלה. אולי יש בזה משהו...
אולי זה מהחום.... צריך לשתות יותר מים.
אנערף.
בדכ אני בנאדם ממש פעיל, אבל זה לא חדש לי שיש לי פתאום תקופות כאלה גועליות כאילו משאית דרסה אותי.
לא שותה הרבה קפה (2 כוסות עם כפית אחת קפה וניל) אבל פפסי מקס בכמויות..כבר מזמן החלפתי מים בפפסי

אההה תשתה מים!

• פותח/ת השרשור
איך גם התזונה בכללי? צורך מספיק ויטמינים? השינה איכותית או קלה ומתעורר הרבה?
מתעורר בלילה לפחות פעמיים שלוש..לשירותים ובשאר סתם ככה, בודק מה השעה..אה 2? טוב נחזור לישון
עם תזונה אין לי בעיה בכלל, יכול כבר לדחוף אוכל יכול לא לדחוף
כרגע על 2350 קלוריות (rmr 1930) אבל למדתי לא להסתמך על מחשבונים, נשקל כל יום אבל לא ממש עקבי..יום אחד שוקל 59.7 יום אחד 61.4, אני חושב שאני לא מעכל את הארוחת ערב (?) (קוטג' כוסמת ושקדים)
ויטמנים אני לא בטוח, אוכל בצהריים סלט גדול מ3 4 מלפפונים ו3 עגבניות
אני יכול לרשום פה את כל מה שאני אוכל ביום תוכל להביא לי חוות דעת?
ווואיייי אימלה בול מה שאני מרגישה.
לא יודעת למה זה. פשוט בתקופה האחרונה יש לי מן נפילה כזו, אפאתיות מגעילה. תחושה כבדה כזו שאין לי כח לזוז, וכאילו אני צריכה לשאוב המווון אנרגיה רק כדי ללכת.
כאילו המוח שלי נמצא על ענן והוא מרחף מעל הגולגולת, מחובר בקור עכביש. ורק בא לי לנוח כל הזמן, כי כל פעולה נראית ככ קשה.
מדי פעם יש לי פרצי אנרגיה. אבל הרוב המוחלט אני ממש סמרטוט.
חברה שלי אומרת שזה נפשי, בגלל לחץ וכאלה. אולי יש בזה משהו...
אולי זה מהחום.... צריך לשתות יותר מים.
אנערף.
בדכ אני בנאדם ממש פעיל, אבל זה לא חדש לי שיש לי פתאום תקופות כאלה גועליות כאילו משאית דרסה אותי.

אההה תשתה מים!
כאילו המוח שלי נמצא על ענן והוא מרחף מעל הגולגולת, מחובר בקור עכביש. ורק בא לי לנוח כל הזמן, כי כל פעולה נראית ככ קשה. (לא יודע איך לצטט פה רק חלק מההודעה חחח)
בדיוק! אני קם בבוקר, אוכל רק כי אני חייב לאכול (בכללי אני לא נהנה לאכול..אני מנסה להיפטר מזה כמה שיותר מהר ולהמשיך ביום שלי)

מתעורר בלילה לפחות פעמיים שלוש..לשירותים ובשאר סתם ככה, בודק מה השעה..אה 2? טוב נחזור לישון
שינה כזאת בהחלט יכולה לפגוע ברמות האנרגיה.
תנסה לשפר את היגיינת השינה, אולי גם לנסות מגנזיום ומלטונין תראה אם זה עוזר לך

נשקל כל יום אבל לא ממש עקבי..יום אחד שוקל 59.7 יום אחד 61.4
מה הטרנד? עליה בכללי או ירידה?

אני חושב שאני לא מעכל את הארוחת ערב (?) (קוטג' כוסמת ושקדים)
לפי מה אתה אומר את זה? בעיות ביציאות?

אני יכול לרשום פה את כל מה שאני אוכל ביום תוכל להביא לי חוות דעת?
תסכם לי את זה, אתה צורך ירקות ב-5 צבעים שונים ביום? צורך ביצים? בשר?

• פותח/ת השרשור
שינה כזאת בהחלט יכולה לפגוע ברמות האנרגיה.
תנסה לשפר את היגיינת השינה, אולי גם לנסות מגנזיום ומלטונין תראה אם זה עוזר לך

מה הטרנד? עליה בכללי או ירידה?

לפי מה אתה אומר את זה? בעיות ביציאות?

תסכם לי את זה, אתה צורך ירקות ב-5 צבעים שונים ביום? צורך ביצים? בשר?
ירקות 3 עגבניות 3-4 מלפפונים
בשר (חזה עוף), 2 ביצים, טונה קוטג' ופחמימות מורכבות
אין בעיה ביציאות אבל פעם ביומיים בבוקר בעיקר
המשקל בעלייה (התחלתי מ2150 ל2250 ל2350 עכשיו)

אוייי גם אתה נפלת לפפסי מקס 😕, אצלי זה כוס נס עם 2.5 כפיות מלאות בבוקר, 2 כוסות קפה שחור עם הל חזק מבושל במשך היום וכמות לא קטנה של פפסי מקס אחרי הצהריים עד הלילה, עכשיו הורדתי את הכל רק שותה כוס נס בבוקר.
לדעתי תנסה להחליף חזרה את הפפסי מקס במים, זה קשה יום-יומיים אבל מתרגלים. גם אם זה לא ישפיע על העייפות, הגוף שלך יעדיף מים

אוייי גם אתה נפלת לפפסי מקס 😕, אצלי זה כוס נס עם 2.5 כפיות מלאות בבוקר, 2 כוסות קפה שחור עם הל חזק מבושל במשך היום וכמות לא קטנה של פפסי מקס אחרי הצהריים עד הלילה, עכשיו הורדתי את הכל רק שותה כוס נס בבוקר.
לדעתי תנסה להחליף חזרה את הפפסי מקס במים, זה קשה יום-יומיים אבל מתרגלים. גם אם זה לא ישפיע על העייפות, הגוף שלך יעדיף מים

וועלייההה אתה מהכבדים הא? 🤯

כאילו המוח שלי נמצא על ענן והוא מרחף מעל הגולגולת, מחובר בקור עכביש. ורק בא לי לנוח כל הזמן, כי כל פעולה נראית ככ קשה. (לא יודע איך לצטט פה רק חלק מההודעה חחח)
בדיוק! אני קם בבוקר, אוכל רק כי אני חייב לאכול (בכללי אני לא נהנה לאכול..אני מנסה להיפטר מזה כמה שיותר מהר ולהמשיך ביום שלי)

חח אתה פשוט חותך מתוך ההודעה המצוטטת ומשאיר רק את החלקים שאתה רוצה לצטט...

וכשאני חושבת על זה ,אני גם לא ישנה הכי טוב שיש...
אחותי עובדת על המחשב עד איזה 2 בלילה עם כל התקתוקים שלה והאורות המהבהבים, ובבוקר יש לה שעון מעורר שפועל מ7 וממשיך בלופ אינסופי עד שבא לי לצרוח.
ובכללי המגורים בבית לא עשו טוב לשפיות שלי.

אבל זה לא רק מהתקופה הזו. לפני חצי שנה זכור לי בבירור שעשיתי בדיקות דם כי הייתי עייפה ככה.

• פותח/ת השרשור

אחותי עובדת על המחשב עד איזה 2 בלילה עם כל התקתוקים שלה והאורות המהבהבים, ובבוקר יש לה שעון מעורר שפועל מ7 וממשיך בלופ אינסופי עד שבא לי לצרוח.

אבל זה לא רק מהתקופה הזו. לפני חצי שנה זכור לי בבירור שעשיתי בדיקות דם כי הייתי עייפה ככה.[/QUOTE]
וועלייההה אתה מהכבדים הא? 🤯

אבל זה לא רק מהתקופה הזו. לפני חצי שנה זכור לי בבירור שעשיתי בדיקות דם כי הייתי עייפה ככה.
ומה היו התוצאות בבדיקת דם?
אני למדתי כבר לכבות את המסך של המחשב ב9 וללכת לישון, אבל אני מנסה להבין למה אני ממשיך להתעורר באמצע הלילה, ולישון אחרי 4 4 וחצי אני לא מצליח (אני נוסע לעבודה ב6, שם שעון מעורר ל5 וחצי אבל מתעורר הרבה יותר מוקדם)
ואני לא ישן צהריים כי אני לא רוצה לבזבז שנייה מהיום שלי, כל היום או שאני בעבודה או מכין אוכל או בסידורים או בחדכ ובטיפה זמן שנשאר לי אני רוצה לשבת על המחשב

נערך לאחרונה:
תסתכל על הצד החיובי, אתה מוכן להיות אבא
לא יודע איך לצטט פה רק חלק מההודעה חחח)

1.jpg

ירקות 3 עגבניות 3-4 מלפפונים
בשר (חזה עוף), 2 ביצים, טונה קוטג' ופחמימות מורכבות
אין בעיה ביציאות אבל פעם ביומיים בבוקר בעיקר
המשקל בעלייה (התחלתי מ2150 ל2250 ל2350 עכשיו)
לא הייתי שולל גם שאולי חסרים לך קצת ויטמינים, אבל חכה לבדיקות דם

אני גם מתעורר בלילה. קראתי מחקר שיש שלבים בשינה שלנו, במהלך הישנה הגוף נכנס לשינה יותר ויותר עמוק, עד שהוא פשוט יוצא מזה ושוב נכנס עמוק יותר. זה סייקל של שעה חצי בערך, כל שעה וחצי הגוף נכנס יותר ויותר עמוק, ופשוט מיד יוצא מזה וחוזר לשינה עמוקה.
יש אנשים ואני בינהם שבסייקל שלהם הם לפעמים פשוט מתעוררים בזמן שהגוף יוצא מהשינה העמוקה, וחוזרים להירדם.
לי אישית זה לא משפיע על עייפות בכלל, אבל אתה יכול להיבדק אם תרצה, אני לא חושב שזה קריטי.

לגבי קפאין, זה נראה לי אופציה לבעיה שלך.
ברוך ה' אני כבר לא משועבד לקפאין מעל 7 שנים, בליל שבועות אני אשתה קפה כדי להישאר ער כל הלילה, אבל פשוט לא צורך קפאין בשום צורה ביום יום, ואני מרגיש שזה קשור המון לאנרגיה.

תחשוב על זה ככה, אתה עייף, הגוף צריך שינה, אבל במקום לישון אתה שותה קפה, הגוף משתשמש באדרנלין בגלל הקפה, וכשהקאין מפסיק לעבוד, נשאר העיפות מלפני כן, בתוספת האנרגיה שהוצאת בזכות הקפאין, עכשיו אתה יותר עייף, אז אתה לוקח פפסי מקס עם קפאין ושורד עוד גל שמאיר אותך יותר גרוע מהקודם.

לעניות דעתי תנסה לאט לאט להיגמל מקפאין ואחרי שבוע בלי קפאין תראה אם יש שיפור.

גם קפאין יכול להשתמש ביותר וויטמינים בגף לפעולות של7ו, הייתי כן צורך יותר וויטמינים, כאן אני סבור אחרת מהFDA, זה טיפשי רק לצרוך את ה"מינימום" תמיד, למה שלא יעודדו לצרוך באמצע, בין המינימום למקסימום?

מקסימום וויטמין C שיגרום לך לשלשל זה כנראה יותר מ15 גרם, ואתה לא צורך אפילו גרם אחד ביום. לדעתי רצוי לתסף בוויטמינים, אבל זה רק דעתי וגם יותר ירקות ירוקים שאין בהם קלוריות (הפירוק שלהם בעיכול שורף את מה שיש בהם).

• פותח/ת השרשור
אני גם מתעורר בלילה. קראתי מחקר שיש שלבים בשינה שלנו, במהלך הישנה הגוף נכנס לשינה יותר ויותר עמוק, עד שהוא פשוט יוצא מזה ושוב נכנס עמוק יותר. זה סייקל של שעה חצי בערך, כל שעה וחצי הגוף נכנס יותר ויותר עמוק, ופשוט מיד יוצא מזה וחוזר לשינה עמוקה.
יש אנשים ואני בינהם שבסייקל שלהם הם לפעמים פשוט מתעוררים בזמן שהגוף יוצא מהשינה העמוקה, וחוזרים להירדם.
לי אישית זה לא משפיע על עייפות בכלל, אבל אתה יכול להיבדק אם תרצה, אני לא חושב שזה קריטי.

לגבי קפאין, זה נראה לי אופציה לבעיה שלך.
ברוך ה' אני כבר לא משועבד לקפאין מעל 7 שנים, בליל שבועות אני אשתה קפה כדי להישאר ער כל הלילה, אבל פשוט לא צורך קפאין בשום צורה ביום יום, ואני מרגיש שזה קשור המון לאנרגיה.

תחשוב על זה ככה, אתה עייף, הגוף צריך שינה, אבל במקום לישון אתה שותה קפה, הגוף משתשמש באדרנלין בגלל הקפה, וכשהקאין מפסיק לעבוד, נשאר העיפות מלפני כן, בתוספת האנרגיה שהוצאת בזכות הקפאין, עכשיו אתה יותר עייף, אז אתה לוקח פפסי מקס עם קפאין ושורד עוד גל שמאיר אותך יותר גרוע מהקודם.

לעניות דעתי תנסה לאט לאט להיגמל מקפאין ואחרי שבוע בלי קפאין תראה אם יש שיפור.

גם קפאין יכול להשתמש ביותר וויטמינים בגף לפעולות של7ו, הייתי כן צורך יותר וויטמינים, כאן אני סבור אחרת מהFDA, זה טיפשי רק לצרוך את ה"מינימום" תמיד, למה שלא יעודדו לצרוך באמצע, בין המינימום למקסימום?

מקסימום וויטמין C שיגרום לך לשלשל זה כנראה יותר מ15 גרם, ואתה לא צורך אפילו גרם אחד ביום. לדעתי רצוי לתסף בוויטמינים, אבל זה רק דעתי וגם יותר ירקות ירוקים שאין בהם קלוריות (הפירוק שלהם בעיכול שורף את מה שיש בהם).
אני אתחיל להוריד קפאין היום, אבל אם הבעיה הייתה קפאין, הייתי גם מתקשה להירדם לא?
איזה ירקות היית מוסיף? חשבתי על סלרי אבל חוץ מזה לא עולה לי כלום.

אני אתחיל להוריד קפאין היום, אבל אם הבעיה הייתה קפאין, הייתי גם מתקשה להירדם לא?
לא בהכרח, כשאתה קם, אתה עירני ומרגיש שאתה סיימת לישון, או תולש את עצמך מהמיטה?
איזה ירקות היית מוסיף? חשבתי על סלרי אבל חוץ מזה לא עולה לי כלום.
סלרי, חסה, קייל, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, שמיר, מלפפון, כרוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית