מולטי ויטמינים

נתן לוי

משתמש מתחיל
67
1
נק' מוניטין:
1
67
1
שלום לכולם,
אני כבר שלוש שנים אם אותו תפריט בדיוק
ללא שום חריגות ושום ציטים( אך ורק משחק של הורדה והעלאה בפחמימות בהתאם למטרה)
התפריט נבנה על ידי מר ישראל שלא אנקוט בשמו אך בתפריט זה אין פירות , יש רק ירקות.
האם יש צורך לקחת מולטי ויטמינים?
תודה לעונים

שלום לכולם,
אני כבר שלוש שנים אם אותו תפריט בדיוק
ללא שום חריגות ושום ציטים( אך ורק משחק של הורדה והעלאה בפחמימות בהתאם למטרה)
התפריט נבנה על ידי מר ישראל שלא אנקוט בשמו אך בתפריט זה אין פירות , יש רק ירקות.
האם יש צורך לקחת מולטי ויטמינים?
תודה לעונים

אם יש מספיק ירקות אין צורך במולטי ויטמין,
חוץ מזה שתוכל לעשות בדיקות דם מפורטות ולהחליט אחכ.

וזה למה לא לוקחים תפריט מ"מר ישראל"
כל הכבוד שהצלחת להחזיק מעמד עם אותו תפריט שלוש שנים ועוד בלי פירות, לא מבין למה הוא נגד פירות מזכיר לי את דור אקשטיין שנגד עגבניות אבל פיצה זה כן

• פותח/ת השרשור
התפריט מורכב מ-
תמרים
בטטה
תפוח אדמה
אורז
שיבולת שועל
קוטז
טונה
חזה עוף
ביצים
ו6 ירקות.
לגבי לשמור זה אכן קשה אבל מתרגלים . מה שאני רואה מול העיניים זה בניית שריר כול השאר לא מעניין.
הבעיה בבדיקות דם שרוב הרופאים שולחים לספירת דם ושם לא רשום ויטמינים אבל אולי באמת אנסה בכול זאת לדבר איתו...
רק רציתי לוודא האם נהוג להכניס מולטי ויטמין או שלא תמיד יש צורך..

התפריט מורכב מ-
תמרים
בטטה
תפוח אדמה
אורז
שיבולת שועל
קוטז
טונה
חזה עוף
ביצים
ו6 ירקות.
לגבי לשמור זה אכן קשה אבל מתרגלים . מה שאני רואה מול העיניים זה בניית שריר כול השאר לא מעניין.
הבעיה בבדיקות דם שרוב הרופאים שולחים לספירת דם ושם לא רשום ויטמינים אבל אולי באמת אנסה בכול זאת לדבר איתו...
למה לא להוסיף קצת ירקות ו/או פירות במקום כל הבטטה/תפוח אדמה/אורז ושיבולת שועל?
אתה לא חושב שעדיף לקחת תפריט מתזונאי ספורט במקום מה"מר ישראל" הזה?
ולמה לחיות על קוטג' טונה חזה עוף וביצים בתור מקור לחלבון? יש עוד כלכך הרבה אופציות..(אבקות, חטיפי חלבון, גבינה לבנה/צהובה(שגם מכילה הרבה יותר סידן), סרדינים, חזה הודו, כתף בקר סויה וכו')

• פותח/ת השרשור
אתה צודק שיש הרבה אופציות... אבל אני אחד שברגע שהוא מתרגל למשהוא אז זהו...
ברגע שאני יתחיל להמיר קוטז לחזה הודו כול פעם מחדש ולהתחיל לקנות מצרכים כול פעם שונים אני מאבד את זה... וכול זה בשביל כלום. התוצאות יהיו אותם תוצאות.
פירות לא מפריע לי שאין לי העיקר זה שלא יחסר לי ויטמינים בגלל זה שאלתי האם נהוג לקחת.

נתן ידידי,
אם התפריט עובד לך ואתה מבסוט ממנו, אז מצוין, עם עובדות לא מתווכחים.
בסה"כ רוצים שתדע שאתה יכול לגוון עם האוכל, אוכל זו הנאה ואנחנו לא אוכלים רק כדי להתקיים.
התפריט שלך מורכב מ-X קלוריות שמתחלקות לחלבון + שומן + פחמימה.
תוכל להגיע לאותן תוצאות גם עם מאכלים אחרים, כל עוד אתה שומר על אותם הערכים.
אתה אולי מרוצה מהתוצאות שאתה מגיע אליהן אבל בו זמנית אתה מפספס את כל הכיף שבאוכל, וזה חבל גדול לדעתי

התפריט מורכב מ-
תמרים
בטטה
תפוח אדמה
אורז
שיבולת שועל
קוטז
טונה
חזה עוף
ביצים
ו6 ירקות.
התפריט לא רע, הבעיה הגדולה, שזה אולי התאים לך אז אבל לא היום.
זה כמו להתאמן עם אותו תוכנית ומשקל 3 שנים, זה לא יקדם אותך לשום מקום.

הבעיה הרצינית בתפריט, זה חוסר גיוון, זה מה שמוביל לחסרים תזונתיים.

אם נגיד בתפריט שלך חסר רק מ"ג אחד של וויטמין A ממה שאתה צריך ביום יום שלך, או מ"ג בודד של מינרל מסוים, אחרי 3 שנים אתה נמצא חסר בצורה קיצונית.

לכן לדעתי המינימום זה לצרוך מולטי וויטמינים. אבל במזון יש הרבה יותר מרק וויטמינים ומינרלים, יש גם אנזימים ופיטו כימיקלים, הייתי ממליץ לך ללמוד לגוון דברים קטנים, כמו גזר בבטטה, מושט בטונה, הודו בעוף.

סתם מקרה רפואי שפעם קראתי, היה אדם מאוד בריא, הוא עובד בשדה הפרטי שלו המון שנים ואכל רק מזון אורגני שהוא גידל בעצמו, אכל מהביצים והתרנגולות שחיו על האדמה האורגנית האישית שלו, ומהפרות והחלב שהיו לו.

אך בגיל 50 הוא נהיה מאוד חולה, בבדיקות שעשו ראו שחסר לו מינרל מסוים וברגע שתיספו אותו בה, הוא החלים לגמרי.

כשחקרו את הנושא, ראו שהמינרלים באדמה שלו היו מאוד ספציפים (כמו כל אדמה), ומי שחי על המינרלים מאדמה אחת בלבד, מובטח שיהיה לו עודף וחוסר ממינרלים שונים בהתאם לאדמה שלו, לכן חשוב לגוון את המזון ממרעה ואדמה שונה, גם אם זה אורגני והכי בריא שיש.

לכן לדעתי עם כל הקושי שבדבר, הייתי ממליץ לך לקחת צעדים קטנים לקראת גיוון.

• פותח/ת השרשור
נתן ידידי,
אם התפריט עובד לך ואתה מבסוט ממנו, אז מצוין, עם עובדות לא מתווכחים.
בסה"כ רוצים שתדע שאתה יכול לגוון עם האוכל, אוכל זו הנאה ואנחנו לא אוכלים רק כדי להתקיים.
התפריט שלך מורכב מ-X קלוריות שמתחלקות לחלבון + שומן + פחמימה.
תוכל להגיע לאותן תוצאות גם עם מאכלים אחרים, כל עוד אתה שומר על אותם הערכים.
אתה אולי מרוצה מהתוצאות שאתה מגיע אליהן אבל בו זמנית אתה מפספס את כל הכיף שבאוכל, וזה חבל גדול לדעתי
אתה לגמרי צודק כולם אומרים לי שאני לא נהנה מהאוכל והכול אבל בשבילי זה שולי לעומת התוצאות... וכן ברור לי שאפשר לגוון , אבל לי אישית מתאים ההרגל אבל כמובן שמה שקובע בסוף זה הערכים שמגיעים אליהם בסוף היום.
התפריט לא רע, הבעיה הגדולה, שזה אולי התאים לך אז אבל לא היום.
זה כמו להתאמן עם אותו תוכנית ומשקל 3 שנים, זה לא יקדם אותך לשום מקום.

הבעיה הרצינית בתפריט, זה חוסר גיוון, זה מה שמוביל לחסרים תזונתיים.

אם נגיד בתפריט שלך חסר רק מ"ג אחד של וויטמין A ממה שאתה צריך ביום יום שלך, או מ"ג בודד של מינרל מסוים, אחרי 3 שנים אתה נמצא חסר בצורה קיצונית.

לכן לדעתי המינימום זה לצרוך מולטי וויטמינים. אבל במזון יש הרבה יותר מרק וויטמינים ומינרלים, יש גם אנזימים ופיטו כימיקלים, הייתי ממליץ לך ללמוד לגוון דברים קטנים, כמו גזר בבטטה, מושט בטונה, הודו בעוף.

סתם מקרה רפואי שפעם קראתי, היה אדם מאוד בריא, הוא עובד בשדה הפרטי שלו המון שנים ואכל רק מזון אורגני שהוא גידל בעצמו, אכל מהביצים והתרנגולות שחיו על האדמה האורגנית האישית שלו, ומהפרות והחלב שהיו לו.

אך בגיל 50 הוא נהיה מאוד חולה, בבדיקות שעשו ראו שחסר לו מינרל מסוים וברגע שתיספו אותו בה, הוא החלים לגמרי.

כשחקרו את הנושא, ראו שהמינרלים באדמה שלו היו מאוד ספציפים (כמו כל אדמה), ומי שחי על המינרלים מאדמה אחת בלבד, מובטח שיהיה לו עודף וחוסר ממינרלים שונים בהתאם לאדמה שלו, לכן חשוב לגוון את המזון ממרעה ואדמה שונה, גם אם זה אורגני והכי בריא שיש.

לכן לדעתי עם כל הקושי שבדבר, הייתי ממליץ לך לקחת צעדים קטנים לקראת גיוון.
המקרה ששמעתה מדהים רק לא ברור איך אדם לא עשה בדיקות דם פשוטות וגילה זאת לפני...
כשאתה אומר ״ אולי התפריט כבר לא מתאים להיום , אתה מתכוון שאולי בעקבות משך הזמן נוצרו חסרים תזונתיים?
מה שאעשה זה פשוט בדיקת דם לראות מה חסר ולפי זה אחליט.

המקרה ששמעתה מדהים רק לא ברור איך אדם לא עשה בדיקות דם פשוטות וגילה זאת לפני...
כשאתה אומר ״ אולי התפריט כבר לא מתאים להיום , אתה מתכוון שאולי בעקבות משך הזמן נוצרו חסרים תזונתיים?
מה שאעשה זה פשוט בדיקת דם לראות מה חסר ולפי זה אחליט.
לא כל וויטמין ומינרל אפשר לבדוק בבדיקת דם.
יותר נכון, רובם לא נבדקים בדם, ורק מתגלים בדרך כלל אחרי שסימפטומים מתחילים.

גם אולי במשך הזמן ללא גיוון נוצרו חסרים, אבל גם בהתאם למשקל גוף שלך, ולרמה שלך כמתאמן צריך לשנות דברים.

וכמו שאמרתי, אין בדיקת דם לסידן לדוגמה. זאת אומרת יש בדיקה לסידן, אבל רק אחוז ממנו נמצא בדם, ככה שגם בדיקת דם תקינה יכול להיות שהעצמות מתפוררות מחוסר סידן.
גם אין בדיקה לשאר המינרלים מלבד ברזל.

הדרך הכי טובה למנוע חסרים, זה גיוון. לא בדיקה.

• פותח/ת השרשור
לא כל וויטמין ומינרל אפשר לבדוק בבדיקת דם.
יותר נכון, רובם לא נבדקים בדם, ורק מתגלים בדרך כלל אחרי שסימפטומים מתחילים.

גם אולי במשך הזמן ללא גיוון נוצרו חסרים, אבל גם בהתאם למשקל גוף שלך, ולרמה שלך כמתאמן צריך לשנות דברים.

וכמו שאמרתי, אין בדיקת דם לסידן לדוגמה. זאת אומרת יש בדיקה לסידן, אבל רק אחוז ממנו נמצא בדם, ככה שגם בדיקת דם תקינה יכול להיות שהעצמות מתפוררות מחוסר סידן.
גם אין בדיקה לשאר המינרלים מלבד ברזל.

הדרך הכי טובה למנוע חסרים, זה גיוון. לא בדיקה.
אוקיי הבנתי , תודה רבה !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית