הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה סקוואט 180 160 140

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
קודם הבשר, אח"כ החפירות

180
Streamable Video

160
Streamable

140
Streamable

מקווה שהסרטונים חתוכים טוב ולא חסרים שם חלקים

ניסיתי להיות יותר טכני, תגידו לי אתם מי מה מו ואיפה אני צריך עדין לחזק נקודות חלשות, היה אימון קשוח כי התאמנתי גם אתמול בערב ובאתי עייף אבל זה מה שיצא
לגבי עומק ולגבי יציבות דברו אליי

תגידו לי איך זה נראה ואיפה לשים דגשים, אם אפשר גם קיויים לשים עליהם דגש לגבי דברים שאני עושה לא נכון, מאוד יעזור, תודה.

אם יש דברים ששיפרתי ביחס לפעמים קודמות אז אשמח שגם תציינו

לא הכל נראה מאה אבל מרגיש לי קצת יותר טוב מאשר פעמים שעברו שפרסמתי פה, מה גם שלא הרבצתי PR או משהו אז דברו אליי..
ההרגשה הכללית היא שזה יותר טוב אבל לא יודע.. זה עדיין לא זה.. יש לאן להתקדם

הרשה לי לחולק עלייך, להסביר cues בסקוואט באמצעות מטאפורות על מניעת אונס/להתאפק לקקי/חיתוך קקי הן בדיוק הרמות שתמיד חיפשתי בפורומים של פאוורליפטינג.

אני שמח שירדת לסף דעתי.
@reemar
צריך עוד מטאפורות?

קטונתי מלהסביר על טכניקה (וגם לא ראיתי את הסרטונים שלך ["אינטרנט רימון, מה שטוב באינטרנט"]), אבל בסקוואט ודדליפט, יש שני חלקים (בגדול) החלק הראשון הוא השרירים המניעים, אם ניקח לדוגמה סקוואט, אז ישבן, המסטרינג, תאומים, ארבע ראשי, הם אלה שמייצרים את הכוח להרים את המשקל, אותם אתה צריך לכווץ לאורך כל התנועה משני סיבות:
1) שריר רפוי זה שריר שיקרע מהר
2) ככל שהשריר מכווץ יותר הוא יגיב בריבאונד חזק יותר מהתחתית
החלק השני הוא השרירים שמעבירים את הכוח שהשרירים המניעים יצרו, והם בטן (על כל שריריה) גב תחתון ועליון, הם צריכים להיות מכווצים משתי סיבות:
1) להחזיק את עמוד השדרה ישר
2) ככל שהשרירים האלה יהיו יותר מכווצים כך הם יעבירו יותר כוח מהשרירים שייצרו אותו, כלומר נניח שהשרירים המניעים ייצרו 120 קילו כוח, ואתה כיווצת רק 30% בעוצמה את השרירים המעבירים אז מה שתוכל להרים זה רק 40 קילו, אבל אם כיווצת את השרירים המעבירים בעוצמה של 90% אז אתה תוכל להרים 92 קילו, מקווה שההסבר נורמלי (כמובן שמתמטית זה לא נכון האחוזים, רק להדגמה).
עכשיו ככל שאתה יותר מרוכז בהרמה אתה יכול להפיק יותר כוח, ואם אתה מתרכז לכווץ כל שריר שמשתתף בסקוואט אז מרוכז אתה לא, העצות שהביאו "לכווץ את הישבן וכו", מגיעים מעקרון שאומר שאם תכווץ באגרסיביות שריר מסוים בגוף אוטומטית השרירים הקרובים אליו יתכווצו גם, ועל כן אם אתה מתרכז לכווץ את הישבן, השרירים שיתכווצו גם הם הארבע ראשי ההמסטרינג והתאומים וקמת מהבטן והגב התחתון, תוסיף לזה שאתה מתרכז גם בכיווץ אגרסיבי של הגב, ואז גם הגב והגב התחתון ושאר הבטן מכווצים, ואז אתה יורד במהירות המקסימלית שמאפשרת לך לשמור על הכיווץ הזה, וברגע שאתה מגיע לתחתית אתה מתרכז בלדחוף את המוט/רצפה/ גם וגם עד לסיום ההרמה (כלומר קשב חיצוני עיין בתגובה של אליהו הנקיןדיון - Starting Strengh Squat)
אני צודק @elchonon ?

• פותח/ת השרשור
@אלפא123 קח אותי עכשיו למד אותי את תורת הכיווץ מא ועד ת, שים אותי מתחת למוט של 300 ק"ג ואני מזיז אותו עם טיפ טיפה להזיע כמו שאני עכשיו רק עם הדגשים האלה על הכיווץ? סראבק חייב להשתלט על הכיווץ הזה

@אלפא123 קח אותי עכשיו למד אותי את תורת הכיווץ מא ועד ת, שים אותי מתחת למוט של 300 ק"ג ואני מזיז אותו עם טיפ טיפה להזיע כמו שאני עכשיו רק עם הדגשים האלה על הכיווץ? סראבק חייב להשתלט על הכיווץ הזה
מה?
לא הבנתי מה אתה רוצה...

• פותח/ת השרשור
מה?
לא הבנתי מה אתה רוצה...
כאילו לפי מה שאמרת שאתה מצליח לכווץ טוב יש לך הרבה יותר פוטנציאל לייצר כוח אז אם אני מצליח לתת 220 ק"ג בלי לכווץ אז אם אני אכווץ אני אוכל לתת 300 באיזי, כמובן אחרי קצת עבודה להתרגל לאזורי משקלים האלה

כאילו מה שלקחתי מהתגובה שלך שמתי שאני לא מכווץ או לא מכווץ כמו שצריך אני זורק המון כוח פוטנציאלי לפח וחבל

כאילו לפי מה שאמרת שאתה מצליח לכווץ טוב יש לך הרבה יותר פוטנציאל לייצר כוח אז אם אני מצליח לתת 220 ק"ג בלי לכווץ אז אם אני אכווץ אני אוכל לתת 300 באיזי, כמובן אחרי קצת עבודה להתרגל לאזורי משקלים האלה

כאילו מה שלקחתי מהתגובה שלך שמתי שאני לא מכווץ או לא מכווץ כמו שצריך אני זורק המון כוח פוטנציאלי לפח וחבל
בדיוק, אבל כדי לשלוט בזה טוב אתה צריך לתרגל טכניקה, בצורה טובה מאוד, ואת זה לא עושים על ידי סינגלים ודאבלים, אלא על ידי המון חזרות עם משקל נמוך, כמו שהציע אלחנן, כאשר הטכניקה יושבת טוב זה מאפשר לך להתמקד בקש חיצוני יותר, ואז מגיע המקום לסינגלים...
לגבי תכנית היד שאוחזת בברזל: פריודיזציה כבר בשלב המתאמן המתחיל?
לך אולי לא יתאים 60, אז תבחר משקל שקל לך מאוד לעשות אתו 8 סטים עם 5 חזרות ותתקדם ככה, כאמור המשקל מספיק קל כדי לתת לך להתמקד בכל פרטי הטכניקה הנכונה, אתה צריך לשאוף שמהחימום עם המוט הריק כל חזרה וחזרה תהיה אותו הדבר...

upload_2020-8-18_20-7-18.png

ראה

dunning kruger effect

אתה בנקודה המסומנת

אתה לא רוצה להיות בנקודה המסומנת.

אתה רוצה ללמוד בצורה עצמית, או להעסיק מאמן אישי שישבור את הראש בשבילך, או יסביר לך הכל.

כל עוד תחפש פתרונות נקודתיים לכל בעיה טכנית שיש לך, אתה בעצמך לא תדע את התמונה המלאה של מהו סקואט נכון לך.

• פותח/ת השרשור
לקחתי לתשומת לבי
אימון הבא של רגליים או אפילו באימון הבא שהוא לא רגליים אני אנסה לצלם שוב בסקוואט במשקל סמלי אנערף 140 לחזרות ואנסה כמה שיותר לתת דגש על הכיווץ המדובר ותגידו לי אם אני בכיוון של הכיווץ כי אני יכול לעשות לך תוכנית של 200 סקוואטים ביום ועדיין לא להגיע לטכניקה מושלמת אם אני לא יודע איפה אני 'נופל', מפה לשם אימון הבא אני אנסה לתת דגש על הכיווץ הזה ואז אם אני בכיוון עם הכיווץ אז כמה אימונים להיתקע במשקלים עד שהקטע עם הכיווץ יושב אצלי טוב ולפי מה שהבנתי מהאמור לעיל ברגע שהכיווץ טוב אז כל הטכניקה נראית יותר טוב, זה שמתי לי מטרה לבנתיים

לקחתי לתשומת לבי
אימון הבא של רגליים או אפילו באימון הבא שהוא לא רגליים אני אנסה לצלם שוב בסקוואט במשקל סמלי אנערף 140 לחזרות ואנסה כמה שיותר לתת דגש על הכיווץ המדובר ותגידו לי אם אני בכיוון של הכיווץ כי אני יכול לעשות לך תוכנית של 200 סקוואטים ביום ועדיין לא להגיע לטכניקה מושלמת אם אני לא יודע איפה אני 'נופל', מפה לשם אימון הבא אני אנסה לתת דגש על הכיווץ הזה ואז אם אני בכיוון עם הכיווץ אז כמה אימונים להיתקע במשקלים עד שהקטע עם הכיווץ יושב אצלי טוב, זה שמתי לי מטרה לבנתיים
ארבע דגשים:
1) מוט תמיד מעל אמצע הכף רגל
2) המוט באותה נקודה על הגב
3) כיווץ מתמיד של הישבן
4) כיווץ מתמיד של הגב

• פותח/ת השרשור
ארבע דגשים:
1) מוט תמיד מעל אמצע הכף רגל
2) המוט באותה נקודה על הגב
3) כיווץ מתמיד של הישבן
4) כיווץ מתמיד של הגב

1 ו2 יחסית מכוסה אצלי אחרת עם החוסר כיווץ זה היה נראה קצת הרבה יותר רע

לגבי 3 ו4 הבנתי שאני צריך לתת על זה דגש החל מהשלב של האנראק

האם אני צריך לבצע את האנראק אחרת מאיך שאני עושה אותו כרגע כדי לשפר שם עמדות או פשוט לכווץ שכמות מתחת למוט רגע לפני שאני שולף ומשם לא לאבד כיווץ

1 ו2 יחסית מכוסה אצלי אחרת עם החוסר כיווץ זה היה נראה קצת הרבה יותר רע

לגבי 3 ו4 הבנתי שאני צריך לתת על זה דגש החל מהשלב של האנראק

האם אני צריך לבצע את האנראק אחרת מאיך שאני עושה אותו כרגע כדי לשפר שם עמדות או פשוט לכווץ שכמות מתחת למוט רגע לפני שאני שולף ומשם לא לאבד כיווץ
תתייחס להוצאה כמו סקוואט רגיל

• פותח/ת השרשור
תתייחס להוצאה כמו סקוואט רגיל
לוקח אוויר נכנס מתחת למוט, עולה, צעדים אחורה, לוקח שוב אוויר ויורד

אבל פעם הבאה שאעשה זאת אנסה לתת זאת עם דגש על כיווץ בשכמות בישבן ובבטן/כלוב הצלעות

עכשיו שמתי לב שיש אנשים עם סגנון אנראק מוזר כזה שפה נכנסים משופעים עם גוף ישר ודוחפים את המוט בכוח לפני שהם מוציאים, ואני לא בדיוק עושה ככה

לוקח אוויר נכנס מתחת למוט, עולה, צעדים אחורה, לוקח שוב אוויר ויורד

אבל פעם הבאה שאעשה זאת אנסה לתת זאת עם דגש על כיווץ בשכמות בישבן ובבטן/כלוב הצלעות

עכשיו שמתי לב שיש אנשים עם סגנון אנראק מוזר כזה שפה נכנסים משופעים עם גוף ישר ודוחפים את המוט בכוח לפני שהם מוציאים, ואני לא בדיוק עושה ככה
טורסו אנכי?
ומספיק שתכווץ את הגב והישבן, הבטן תתכווץ מאליה

• פותח/ת השרשור
לא, אתה כתבת :

לא הבנתי מזה אומר גוף ישר, איזה סקוואט אתה עושה בכלל?
לא דיברתי על האנראק שלי, ראיתי שיש אנשים שלפני שהם שולפים את המוט הם ישרים עם כל הגוף אבל משופעים ואז הם דוחפים את המוט בכוח עם הגוף ורק אז מוציאים כאילו הם כמו אלכסון כלפי המוט לפני, אולי זה עוזר להם לכיווץ

לגבי הסקוואט שלי אני עושה היי באר

לא דיברתי על האנראק שלי, ראיתי שיש אנשים שלפני שהם שולפים את המוט הם ישרים עם כל הגוף אבל משופעים ואז הם דוחפים את המוט בכוח עם הגוף ורק אז מוציאים כאילו הם כמו אלכסון כלפי המוט לפני, אולי זה עוזר להם לכיווץ

לגבי הסקוואט שלי אני עושה היי באר
אז יכול להיות שבמקום להתמקד בכיווץ הישבן כדאי לך להתמקד בכיווץ הארבע ראשי

• פותח/ת השרשור
בערך כמו שהוא עושה לפני שהוא מתחיל

זה כדי לעזור לכיווץ?

https://squatvid11.s3.amazonaws.com/squat_200_5_2.mp4
אז יכול להיות שבמקום להתמקד בכיווץ הישבן כדאי לך להתמקד בכיווץ הארבע ראשי
אני לא חושב שהבעיה אצלי שם, אם היית יכול לראות את הסרטונים שלי זה היה יותר פשוט להסביר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית