הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקת טכניקה סקוואט 180 160 140

• פותח/ת השרשור reemar
  • פורסם בתאריך

reemar

משתמש קבוע
1,709
1,115
נק' מוניטין:
1,952
1,709
1,115
קודם הבשר, אח"כ החפירות

180
Streamable Video

160
Streamable

140
Streamable

מקווה שהסרטונים חתוכים טוב ולא חסרים שם חלקים

ניסיתי להיות יותר טכני, תגידו לי אתם מי מה מו ואיפה אני צריך עדין לחזק נקודות חלשות, היה אימון קשוח כי התאמנתי גם אתמול בערב ובאתי עייף אבל זה מה שיצא
לגבי עומק ולגבי יציבות דברו אליי

תגידו לי איך זה נראה ואיפה לשים דגשים, אם אפשר גם קיויים לשים עליהם דגש לגבי דברים שאני עושה לא נכון, מאוד יעזור, תודה.

אם יש דברים ששיפרתי ביחס לפעמים קודמות אז אשמח שגם תציינו

לא הכל נראה מאה אבל מרגיש לי קצת יותר טוב מאשר פעמים שעברו שפרסמתי פה, מה גם שלא הרבצתי PR או משהו אז דברו אליי..
ההרגשה הכללית היא שזה יותר טוב אבל לא יודע.. זה עדיין לא זה.. יש לאן להתקדם

בערך כמו שהוא עושה לפני שהוא מתחיל

זה כדי לעזור לכיווץ?

https://squatvid11.s3.amazonaws.com/squat_200_5_2.mp4

אני לא חושב שהבעיה אצלי שם, אם היית יכול לראות את הסרטונים שלי זה היה יותר פשוט להסביר
רימון חוסם לי את זה...
בכל מקרה להעשרת ידע
דברים שמעניינים מאמנים - נקודות ומחשבות בנושאי אימוני כוח ותזונה. - דף הבית
כשתגיע למצב שבו כל פוסט חדש שהוא מוציא לא מחדש לך כלום תדע שאתה במצב טוב מבחינת ידע, מה שכמובן לא שולל את האפשרות שללמוד כל הזמן עוד
בערך כמו שהוא עושה לפני שהוא מתחיל

זה כדי לעזור לכיווץ?

https://squatvid11.s3.amazonaws.com/squat_200_5_2.mp4

אני לא חושב שהבעיה אצלי שם, אם היית יכול לראות את הסרטונים שלי זה היה יותר פשוט להסביר
לא דיברתי על הסרטון, דיברתי על מוקד הכיווץ, בדר"כ
לואו בר- כיווץ מודע בישבן
הי באר- כיווץ מודע בארבע ראשי
זה מושפע מרוחב העמידה בעיקר...
עוד קצת לגבי הסקוואט:
כמה מילים על יציאה מהראק בתרגיל הסקוואט
הסקוואט מתחיל ברגע שנכנסנו מתחת למוט, והתחלנו בהכנות להוצאתו מהראק.
כניסה רכה והססנית תוביל לסקוואט הססני ולא יציב. לעומת זאת, כניסה ממוקדת מחשבתית ביחד עם קשיחות של הגוף היא בעלת סיכוי גבוה פי כמה לביצוע סקוואט טוב, והכל מתחיל בצורה בה ניגשים אל המוט, בעודו יושב וממתין על הראק.
כמה נקודות שצריך לקחת בחשבון בתכנון היציאה מהראק:
1. הפכו את הכניסה אל מתחת למוט להרגל- כל כניסה שלכם אל הראק ומתחת למוט צריכה להיות בדיוק כמו הכניסה הבאה שלכם ממנו, וכמו הכניסה הקודמת. זאת אומרת, קיבעו לכם "סדר" מסויים, ואל תסטו ממנו. זה מתחיל מסידור כפות הידיים על המוט, מיקום המוט מתחת לשכמה (או מעל, למבצעי היי באר, רחמנא לצלן) ולאחר מכן מיקום הרגליים. כל מתאמן והסדר שלו, הדברים שמסדרים אותו, ממקמים אותו בדיוק באמצע ומכינים אותו מנטלית לכניסה מתחת למוט.
2. הפכו את היציאה מהראק להרגל- כמו הכניסה, גם כל יציאה חייבת להראות אותו דבר. הקשחת הגוף, הרבה אוויר, סקוואט קטן כדי להוציא את המוט, רגל ימין אחורה, רגל שמאל אחורה, סידור המרחק בין הרגליים, הרבה אוויר, סקוואט. מסט החימום הראשון ועד סט העבודה, הקפידו לתרגל את היציאה באותה התצורה בדיוק.
3. הקשיחו את כל הגוף לפני היציאה- כמובן שלפני הירידה לסקוואט נכווץ את כל הגוף, נכניס הרבה אוויר וכו'. אבל מתי קל יותר לכווץ את הגוף, כשיש עליכם 100-250 ק"ג על הכתפיים וכל שניה היא סבל, או כשאתם מתכוננים מתחת למוט, מחכים לרגע היציאה מהראק? הבנתם את הכוונה. לפני שיצאתם עם המוט על הגב, הקשיחו את כל הגוף, התייחסו לרגע הזה כאילו זאת החזרה הראשונה. יציאה חזקה היא מפתח לסקוואט טוב.

זה נכתב על ידי סטרונג אינף, ממליץ לך בכללי לקרוא מה שהוא כותב, ניכר שהוא מבין דבר או שניים...ואם יש לך עוד כוח להבין מזה סקוואט אז:
https://l.facebook.com/l.php?u=http...IyVj8N9Inr2JH9QzkMNTl3_rcS_d-8HESPFTOGUH48PZw
זה נכתב על ידי נתנאל מושקוביץ
@elchonon
זה בשבילך
או מעל, למבצעי היי באר, רחמנא לצלן)
😆😆😆

@אלפא123 אתה אלוף, אתה עושה לי גאווה עם הבקיאות שלך בדברי הצדיק.
למרות שאני חושב ש @reemar או @CycleTelephohe לא יצליחו להוציא דבר או חצי דבר ממה שרשמת, ואני בטוח ב100% שהוא אפילו לא קרא את הקישורים המדהימים שלך.
הוא מחפש מי שיתקן אותו בלי מאמץ או שינוי מצידו.
אבל החכמת את שאר הפורום, וחבל שהמןניטין שאני יכול לתת לך כרגע מוגבל, אני חייב לך:193ek:

• פותח/ת השרשור
@אלפא123 אתה אלוף, אתה עושה לי גאווה עם הבקיאות שלך בדברי הצדיק.
למרות שאני חושב ש @reemar או @CycleTelephohe לא יצליחו להוציא דבר או חצי דבר ממה שרשמת, ואני בטוח ב100% שהוא אפילו לא קרא את הקישורים המדהימים שלך.
הוא מחפש מי שיתקן אותו בלי מאמץ או שינוי מצידו.
אבל החכמת את שאר הפורום, וחבל שהמןניטין שאני יכול לתת לך כרגע מוגבל, אני חייב לך:193ek:
מזל שהבטחון שלי הוא בה' ולא בך ואת העבודה כדי להגיע למצב טוב אני עדיין אצטרך לעשות, לגבי המאות אחוזים שזרקת, רחוק מהמציאות, אני קראתי שם לא מעט, והורדתי את הpdf בקישור הראשון שהוא שלח שמפנה אליו, וזה אפילו די מעניין
ולמעשה עם האיורים שם ענה על שאלה שהייתה לי לגבי הנעליים הורודות עם ההסבר המכני לכך שהם יכולים לאפשר לך לעשות את הסקוואט עם טורסו טיפה יותר אנכי

אבל את הגישה שלך אני לא אצליח לשנות, הדבר היחידי שאצטרך כנראה זה להגיע למצב שכל חזרה שאני מבצע היא סקוואט אידיאלי ובכך להוכיח לך 'אחרת'

לגבי הכיווץ בהתייחסות לאלפא123 בסעיף 3 הבנתי שזה צריך להגיע הרבה לפני ממתי שאתה שולף את המוט עוד לפני שיש עליך את העומס אנסה לשפר עמדות שם בהתאם

נערך לאחרונה:
מזל שהבטחון שלי הוא בה' ולא בך ואת העבודה כדי להגיע למצב טוב אני עדיין אצטרך לעשות, לגבי המאות אחוזים שזרקת, רחוק מהמציאות, אני קראתי שם לא מעט, והורדתי את הpdf בקישור הראשון שהוא שלח שמפנה אליו, וזה אפילו די מעניין

אבל את הגישה שלך אני לא אצליח לשנות, הדבר היחידי שאצטרך כנראה זה להגיע למצב שכל חזרה שאני מבצע היא סקוואט אידיאלי ובכך להוכיח לך 'אחרת'

לגבי הכיווץ בהתייחסות לאלפא123 הבנתי שזה צריך להגיע הרבה לפני ממתי שאתה שולף את המוט עוד לפני שיש עליך את העומס אנסה לשפר עמדות שם
בתור אחד שנעזר באלחנן הרבה, ובתור אחד שאני מניח שתחשיב כאובייקטיבי, אלחנן בהתחלה עזר לך מאוד, אתה זה שהתעלמת ממה שהוא אומר, גם אם לא הבנת מה הוא אומר, אתה היית צריך לבקש שיסביר יותר ברור...
הבנתי שזה צריך להגיע הרבה לפני ממתי שאתה שולף את המוט עוד לפני שיש עליך את העומס אנסה לשפר עמדות שם בהתאם
נכון מאוד, ובהתאם לזאת, גם בין כל חזרה וחזרה אתה צריך להישאר מכווץ.
אד כהן אמר שהוא מעדיף לקחת חצי מכל נשימה לפני ההוצאה, וכאשר אתה עומד ומוכן לעשות את החזרה הראשונה, אתה לא מוציא אוויר אלא מכניס את החצי השני, וכל זאת מהסיבה שלפעמים אנשים במצב הזה מוציאים אוויר ועם האוויר קורס החזה...
אם עד עכשיו לא היה לך כיווץ בגב אתה צריך לסיים כל סט וסט כאשר הגב שלך שורף, אם הוא לא אז כנראה שלא היית מכווץ כל הסט...
עזר לך מאוד
קח דוגמה- אתה פרסמת סרטונים של סינגלים, על זה אלחנן ענה לך שזאת לא תכנית ואתה רק "מראה" כוח ולא משפר.
מה שהוא התכוון לומר הוא שכשאתה עושה סתם סינגלים אתה לא מרוויח כלום.
לא שיפור טכניקה כי אין כזאת וכל שכן בRM2-1
אתה לא מרוויח שיפור בכוח כי אתה לא מתקדם מסודר עם הסינגלים
אתה סתם מעייף את המערכת העיצבית
וכו...

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שנעזר באלחנן הרבה, ובתור אחד שאני מניח שתחשיב כאובייקטיבי, אלחנן בהתחלה עזר לך מאוד, אתה זה שהתעלמת ממה שהוא אומר, גם אם לא הבנת מה הוא אומר, אתה היית צריך לבקש שיסביר יותר ברור...
אני מכבד את אלחנן ואת דבריו ונהנה מאוד שהוא עוזר

פחות נהנה כאשר הוא מנצל את הבמה כדי לעקוץ

אני עדיין נעזר בו, ומבחינתי הוא נכס, אמנם לא תמיד נעים שהוא מחליט לנצל את הבמה כדי לעקוץ, אפשר לחסוך את זה

בעבר שהייתי מסקוויט אז היה כואב לי הגב אחרי הסטים, היום זה פחות 'נורא' אבל עם זה כנראה שפחות כיווץ ויותר גב נטרלי

אז הקיו שאד בעצם נותן זה שאתה מוציא את האוויר אחרי חזרה לעשות את זה חכם כדי לא לאבד בדרך את הכיווץ ואז להצטרך לכווץ שאתה מתחת לעומס וזה פחות אידיאלי
לגבי הסינגלים, בדיוק בגלל זה פרסמתי באשכול הזה עבודה לחזרות כדי לדעת איפה המצב שלי מבחינת זה ואם זה קורה בגלל סינגלים

וענו לי פה יפה שאין כיווץ גם ב180 וגם ב140 ובהתאם שמתי לעצמי מטרה לתפוס את הכיווץ הזה מהבי3ים ומשם לשפר עמדות

אני מכבד את אלחנן ואת דבריו ונהנה מאוד שהוא עוזר

פחות נהנה כאשר הוא מנצל את הבמה כדי לעקוץ

אני עדיין נעזר בו, ומבחינתי הוא נכס, אמנם לא תמיד נעים שהוא מחליט לנצל את הבמה כדי לעקוץ, אפשר לחסוך את זה
זה היה לאחר עמוד שלם שהוא נותן לך הערות לשיפור ואתה התעלמת...
אז הקיו שאד בעצם נותן זה שאתה מוציא את האוויר אחרי חזקה לעשות את זה חכם כדי לא לאבד בדרך את הכיווץ ואז להצטרך לכווץ שאתה מתחת לעומס וזה פחות אידיאלי
לא יודע אם הייתי קורא לזה "קיו", אלא דבר שמונע בעיות, מה שחשוב זה העקרון שהוא- להיות תמיד מכווץ מתחת למוט
לגבי הסינגלים, בדיוק בגלל זה פרסמתי באשכול הזה עבודה לחזרות כדי לדעת איפה המצב שלי מבחינת זה ואם זה קורה בגלל סינגלים

וענו לי פה יפה שאין כיווץ גם ב180 וגם ב140 ובהתאם שמתי לעצמי מטרה לתפוס את הכיווץ הזה מהבי3ים ומשם לשפר עמדות
יפה

רק משהו קטן שמפריע לי מכל מה שקראתי-

שום "קיו" לא יעזור כשהטכניקה מראש לא במקום. קיו הוא משהו שאתה משתמש תוך כדי הסט כדי להזכיר למתאמן משהו ששכח (כמו להוציא חזה, לדחוף מהאגן, ליישר ידיים וכו') אבל זה צריך להיות משהו שהוא יודע לעשות במשקל קל ומאבד טיפה את הפוקוס תחת עומס.

לפני שעובדים עם קיואים מסויימים, צריך לדעת שהמתאמן בכלל יודע איך הסקוואט אמור להראות.

• פותח/ת השרשור

שום "קיו" לא יעזור כשהטכניקה מראש לא במקום. קיו הוא משהו שאתה משתמש תוך כדי הסט כדי להזכיר למתאמן משהו ששכח (כמו להוציא חזה, לדחוף מהאגן, ליישר ידיים וכו') אבל זה צריך להיות משהו שהוא יודע לעשות במשקל קל ומאבד טיפה את הפוקוס תחת עומס.

לפני שעובדים עם קיואים מסויימים, צריך לדעת שהמתאמן בכלל יודע איך הסקוואט אמור להראות.
למה אתה מתכוון באיך הסקוואט אמור להיראות?

אני הבנתי שהתנועה יחסית טובה העומק סביר, המשקל מתפזר על אמצע כף הרגל, אם יהיה כיווץ טוב עוד מלפני שמתחיל הסקוואט אז הוא יהיה גם אמור להיראות כמו שצריך או לכל הפחות הרבה יותר טוב..

היינו עכשיו מעבר למכניקה של התרגיל, לתת 'דגש' על הפעלת/כיווץ השרירים הסובבים את התרגיל נכון ולא רק 'להזיז' את המשקל מנקודה a לb

זה הנקודות שרשמתי לי

או שיש משהו מהותי שאני מפספס?

1) מוט תמיד מעל אמצע הכף רגל
2) המוט באותה נקודה על הגב
מה שכחתי?

• פותח/ת השרשור
אני יכול לבא מחר לשים לך 240 על הגב לשבור מקביל ולעלות אבל פספסתי את כל הקטע של הסקוואט אם אני עושה את זה כי אני לא מכווץ ישבן וגב ובטן כמו שצריך במהלך התרגיל
זה מה שרשמתי לעצמי מהאשכול
שאסור לי לעשות שוב PR אלא אם כן אני משתלט על הקטע של הכיווץ

אני יכול לבא מחר לשים לך 240 על הגב לשבור מקביל ולעלות אבל פספסתי את כל הקטע של הסקוואט אם אני עושה את זה כי אני לא מכווץ ישבן וגב ובטן כמו שצריך במהלך התרגיל
בחלומות שלך

נו סבבה,מה הקשר לחוקי?
אתה לא בתחרות

תעבוד על טכני' עם מאמן שמבין עניין,תאמין לי שהוא יוציא ממך שיאים שלא היית מאמין שאתה יכול (ובלי קשר לחומרים או לא )
בחלומות שלך
אל תדליק אותו עכשיו ..

• פותח/ת השרשור
נו סבבה,מה הקשר לחוקי?
אתה לא בתחרות

תעבוד על טכני' עם מאמן שמבין עניין,תאמין לי שהוא יוציא ממך שיאים שלא היית מאמין שאתה יכול (ובלי קשר לחומרים או לא )

אל תדליק אותו עכשיו ..
זה הרעיון במה שאמרתי שאפשר להרביץ איתם משקל אבל קודם צריך להיסגר על הטכניקה...אחרת מה עשית בזה

חחח וענית יפה לאלחנן קלטת את הראש שלי
אולי התבלבלתי אז תתקן אותי אבל אתה לא ביקשת ממנו שידבר איתך בפרטי וחפרת כמה אתה רוצה שהוא יהיה גאה בך רק היום בבוקר?

אתה היית בFXP אתה אמור לדעת שזה לא שהוא לא מבין הוא פשוט מתעלם

תקשיב שני האשכים שלי כבר תפוסים על שטויות אחרות בגללך אבל אני בטוח שיש פה אנשים אחרים שמוכנים לאבד אשך בשביל לראות אותך עושה 240 סקוואט מחר
אתה אולי אולי יכול לרדת עם 240 גם זה אני בטוח שלא אבל לעלות אני עושה עוד ברית מילה
אני יכול לעלות מבחינת כוח עם 240 בכיף, אבל זה לא שווה את זה לקפוץ בראש לעוד PR ולהמשיך עם ההרגל הרע של PR כל שני וחמישי, עדיף לי לשבת חזק על טכניקה ולתפוס את הכיוון של הכיווץ מאשר לריב איתך על כמה אשכים יישארו לך בסוף היום

בסופו של דבר אני לא בא להרשים אותך אני בא להיות גרסא משופרת של עצמי.

אני יכול לעלות מבחינת כוח עם 240 בכיף, אבל זה לא שווה את זה לקפוץ בראש לעוד PR עדיף לי לשבת חזק על טכניקה ולתפוס את הכיוון של הכיווץ מאשר לריב איתך על כמה אדגים יישארו לך בסוף היום

בסופו של דבר אני לא בא להרשים אותך אני בא להיות גרסא משופרת של עצמי.
220 אתה לא עושה, אז איך 240?
תשבור מקביל ותשאיר את היד על המוט קודם.

• פותח/ת השרשור
לא עניין של לענות יפה,בשביל מה?זה לא ייתן כלום
ולא הזכרתי את הסיכון לפציעות

אתה יודע מה לעשות,תצליח חביבי
זה הרעיון, לכן מההתחלה כתבתי שזה לא חוקי לי..
צריך להתאפס על עצמי ולסגור לעצמי את הפינה עם הטכניקה ולחכות עם האגו ולדפוק pr-ים זה גם יגיע אבל בשלב הנוכחי זה רק יעקב התקדמות ואמרת יפה מסכים איתך בכל מילה אח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית