הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שייק חלבון שאינו על בסיס מי גבינה

אורביט

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
1
3
1
הי
אני טרום סוכרתית ומנהלת את האכילה בשיטת ניסוי ותהיה עם 6-7 מדידות סוכר ביום.
לאחרונה גיליתי כי שייק החלבון, על אף שהוא מכיל 0 גר' פחמימה, מעלה לי את רמות הסוכר בצורה משמעוית בחצי השעה שלאחר הצריכה (שעה אחרי הסוכר יורד לבייסליין). חשבתי לנסות שייק על בסיס חלבון ביצה במקומו על בסיס היכרות התגובה שלי לביצים.
האם שייק זה איכותי באותה מידה? מדוע הוא הרבה פחות פופולרי? האם אכן קיים קשר בין מקור החלבון לבין ההשפעה על רמות הסוכר לאחר צריכתו?

ניסוי וטעייה*
והסוכר שלך עולה כי גם חלבון מקפיץ אינסולין, ואבקת חלבון ביצה זה לא כמו ביצים, ביצה לא מעלה לך את האינסולין כי יש בה הרבה שומן.
תנסי לשלב עם השייק חלבון שומן כלשהו, לדוגמה כמה שקדים, חמאת בוטנים וכו'

כמו שאמרו קודם, חלבון בעצמו מעלה את האינסולין (בעיקר חומצת האמינו לאוצין שנמצאת בחלבון מלא), ואבקת חלבון מעלה יחסית הרבה את האינסולין גם בגלל קצב הספיגה שלה.
מה שאפשר לנסות הוא או לשלב משהו עם אבקת החלבון, או לצרוך חלבון שמתעכל לאט יותר כמו קזאין למשל.
בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם תזונאי קליני

האם זה אומר שלא מומלץ לצרוך הרבה חלבון בזמן קצר ? לדוגמא ארוחה של 50 - 75 גרם חלבון לפי מה שאתם אומרים אמורה ממש להקפיץ את האינסולין , יש סכנה בדבר ?

האם זה אומר שלא מומלץ לצרוך הרבה חלבון בזמן קצר ? לדוגמא ארוחה של 50 - 75 גרם חלבון לפי מה שאתם אומרים אמורה ממש להקפיץ את האינסולין , יש סכנה בדבר ?
לאדם בריא אין שום בעיה עם זה

הי
אני טרום סוכרתית ומנהלת את האכילה בשיטת ניסוי ותהיה עם 6-7 מדידות סוכר ביום.
לאחרונה גיליתי כי שייק החלבון, על אף שהוא מכיל 0 גר' פחמימה, מעלה לי את רמות הסוכר בצורה משמעוית בחצי השעה שלאחר הצריכה (שעה אחרי הסוכר יורד לבייסליין). חשבתי לנסות שייק על בסיס חלבון ביצה במקומו על בסיס היכרות התגובה שלי לביצים.
האם שייק זה איכותי באותה מידה? מדוע הוא הרבה פחות פופולרי? האם אכן קיים קשר בין מקור החלבון לבין ההשפעה על רמות הסוכר לאחר צריכתו?

את יכולה לצלם את האריזה של האבקת חלבון?
במוצרי גבינה יש לקטוז- סוכר החלב, לא ממש הבנתי אם את כן משתמשת במי גבינה או לא?
כמו שאמרו חלבון מלא:מי גבינה ביצים עוף מכילים בין השאר-לאוצין ומעלים אינסולין ללא תלות בפחמימה.

אל תפחדי מאינסולין, הוא עולה במטרה טובה להכניס את הגלוקוז לתאים ויש לו הרבה שימושים בגוף האדם, ההתעסקות שלך זה לאזן את הסוכר בדם.
בתזונה "מערבית" מעובדת יכול להיווצר מצב טרום סוכרתי, ותנגודת לאינסולין מצריכה עודפת של סוכרים ללא שליטה.
אם את רוצה לאזן את המצב הטרום סכרתי כדאי שאיש מקצוע יבנה לך תפריט, עם חלוקה נכונה של חלבון ופחמימה - הכוונה שאם תשלבי 100 גרם חזה עוף + עלים ירוקים מלפפון 2 כפיות שמן זית+כף קטניות. למשל בארוחה זה מאוזן. במקום לשתות שייק חלבון תאכלי מנת חלבון עם מזון שומני בכמות קטנה , כמה שקדים וכ'ו (ממליצים בדרך כלל על תזונה ים תיכונית לטרום סכרתיים וירדה במשקל..את יכולה לקרוא על זה באינטרנט יש הרבה מידע)

נערך לאחרונה:
את יכולה לצלם את האריזה של האבקת חלבון?
במוצרי גבינה יש לקטוז- סוכר החלב, לא ממש הבנתי אם את כן משתמשת במי גבינה או לא?
כמו שאמרו חלבון מלא:מי גבינה ביצים עוף מכילים בין השאר-לאוצין ומעלים אינסולין ללא תלות בפחמימה.

אל תפחדי מאינסולין, הוא עולה במטרה טובה להכניס את הגלוקוז לתאים ויש לו הרבה שימושים בגוף האדם, ההתעסקות שלך זה לאזן את הסוכר בדם.
בתזונה "מערבית" מעובדת יכול להיווצר מצב טרום סוכרתי, ותנגודת לאינסולין מצריכה עודפת של סוכרים ללא שליטה.
אם את רוצה לאזן את המצב הטרום סכרתי כדאי שאיש מקצוע יבנה לך תפריט, עם חלוקה נכונה של חלבון ופחמימה - הכוונה שאם תשלבי 100 גרם חזה עוף + עלים ירוקים מלפפון 2 כפיות שמן זית+כף קטניות. למשל בארוחה זה מאוזן. במקום לשתות שייק חלבון תאכלי מנת חלבון עם מזון שומני בכמות קטנה , כמה שקדים וכ'ו (ממליצים בדרך כלל על תזונה ים תיכונית לטרום סכרתיים וירדה במשקל..את יכולה לקרוא על זה באינטרנט יש הרבה מידע)
זה לא ממש נכון מה שאת אומרת, אי אפשר לומר שתנגודת אינסולין נוצרת מצריכת סוכרים גבוהה, וזה בלחץ חצי נכון.
החלק היחיד הנכון בהודעה שלך זה שיש צורך לפנות לדיאטן קליני

זה לא ממש נכון מה שאת אומרת, אי אפשר לומר שתנגודת אינסולין נוצרת מצריכת סוכרים גבוהה, וזה בלחץ חצי נכון.
החלק היחיד הנכון בהודעה שלך זה שיש צורך לפנות לדיאטן קליני
תנגודת לאינסולין בהחלט קשורה לתסמונת המטבולית. היא לא הגורם היחיד יכול להיות גנטי
אם לא כתבתי מובן אז הכוונה היא צריכת סוכרים גבוה ומזון מעובד בכמויות גבוהות (עודף קלורי) שגורמים להשמנה.
כתבתי שזה "יכול להיווצר מכך."

תנגודת לאינסולין בהחלט קשורה לתסמונת המטבולית.
אם לא כתבתי מובן אז הכוונה היא צריכת סוכרים גבוה ומזון מעובד בכמויות גבוהות (עודף קלורי) שגורמים להשמנה.
כתבתי שזה "יכול להיווצר מכך."
אבל תסמונת מטבולית לא מקושרת ישירות לצריכת סוכרים גבוהה ומזון מעובד. למרות שהם כן תורמים, מדובר במחלה מאוד מולטי-פקטוריאלית והם כנראה יותר הקש ששבר את גב הגמל ולא הגורם העיקרי

• פותח/ת השרשור
תודה רב על התשובות 😃
איני מפחדת מהעליה באינסולין (מה גם שעליה זו אינה מדידה ברמה היומיומית) אלא מקפיצות הסוכר.
אני במעקב אצל תזונאית סוכרת ויתר הארוחות שלי כוללות גם קטניות, חזה עופ/טונה, אגוזים, טחינה וירקות וכמות הפחמימות בתפריט יורדת מ 140 גר' ליום.יחד עם זאת, אחרי אימון אין לי בד"כ את הזמן לשבת ולאכול ולכן שייק זה פיתרון טוב מבחינתי לשלוש השעות שאחרי. שאלתי אם שייק ביצים יכול להקפיץ פחות מאחר והוא אינו מבוסס על מי גבינה (שותה את של דימטייז)

תודה רב על התשובות 😃
איני מפחדת מהעליה באינסולין (מה גם שעליה זו אינה מדידה ברמה היומיומית) אלא מקפיצות הסוכר.
אני במעקב אצל תזונאית סוכרת ויתר הארוחות שלי כוללות גם קטניות, חזה עופ/טונה, אגוזים, טחינה וירקות וכמות הפחמימות בתפריט יורדת מ 140 גר' ליום.יחד עם זאת, אחרי אימון אין לי בד"כ את הזמן לשבת ולאכול ולכן שייק זה פיתרון טוב מבחינתי לשלוש השעות שאחרי. שאלתי אם שייק ביצים יכול להקפיץ פחות מאחר והוא אינו מבוסס על מי גבינה (שותה את של דימטייז)[/QUOTE]

.
מזון נוזלי האינדקס הגליקמי שלו יותר גבוה. אז קחי את זה בחשבון. ייתכן והתגובה תיהיה די דומה
האבקת חלבון מי גבינה שיש לך, היא גם ללא לקטוז?
בנוגע לאבקת חלבון ביצה- זה תלוי איזה,אם אין לך ברירה אז ייתכן וחלבון ביצה תיהיה בחירה טובה יותר במקרה שלך.תסתכלי טוב על המרכיבים למנה.
חיפשתי מכל מיני להסתכל ערכים כי אני באופן אישי לא משתמשת- וראיתי שיש כאלה שיש להם ערכים פחות טובים עם פחמימות ויש כאלה שנשמעים טובים עם מעט מאוד מרכיבים מלבד החלבון ביצה שזה אופציה טובה בשבילך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואי, אין לי מושג לגביי הלקטוז. אני רואה באתר שהאיזו היא ללא ללקטוז, אבל יש לי את הרגילה. לא ידעתי שמזון נוזלי מקפיץ סוכר יותר ממוצק.
בדוק את ההבדלים בין האבקות השונות ומניחה שאצטרך לבדוק את ההשפעה באמצעות מדידות סוכר תכופות, כפי שאני עושה עם כל מזון חדש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית