הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציעה באמצע הבנץ האם זה קרע?

מצב
השרשור נעול

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
היום עשיתי בנץ, יש לציין שלפני האימון הרגשתי מתיחה ממש קטנה כאילו סוג של דומוס ממש בקטנה בחזה העליון בצד שמאל ממש ליד בית השחי שם אני מרגיש את זה, באמצע בנץ כבד היום של 125ל5 פתאום הרגשתי ממש כאילו קרה לי משהו שם והתפרץ כאב כזה לשניה, ואז הפסקתי להתאמן, כי ניסיתי להמשיך אחרכך בתרגיל אחר שהוא לא לחיצה פרפר ועדיין הרגשתי לחץ וכאב. באזור הזה ליד הבית שחי בחזה העליון מבחינת תנועות אני יכול לעשות הכל עם היד להרים לנעול מרפקים להרים לצד הכל, אבל שמנסה להתאמן מרגיש כאבים שם ליד בית השחי השאלה היא האם זה קרע? האם זה בכלל נחשבת פציעה בכתף?,יכול להיות שזה רק מתיחה וזה יעבור מהר?, כמה זמן לקחת הפסקה עד שיחזור להתאמן האם יש טעם בלעצור את האימונים עד שהכאב הזה עובר לגמרה?, יש טעם לבדוק ללכת לצילום אי משהו או לחכות לראות אם זה עובר לבד, יש דרכים בבית שכדי לי לעשות כדי לטפל בזה משכות או משהו מומלץ? תודה לעוזרים יש לציין שזה קרה לי היום.

• פותח/ת השרשור
אי אפשר לדעת, אולי אורטופד עם ניסיון עם הפציעות האלה ידע לתת לך הערכה, אבל ללכת לאורטופד רק בשביל זה זה קצת מיותר

כמו שנאמר לך כמה פעמים, להתאמן איך שאתה מצליח זה בסדר גמור

יכול להיות, אין דרך לדעת באמת

כי הדברים כן מחלימים עם הזמן, אבל פיזיותרפיסט יכול לעזור לך לחזור לפעילות ללא כאבים מהר יותר

גם יעזור, אבל במידה ואתה מפתח הרגלים רעים כדי להימנע מכאב זה יותר קשה לתקן מאשר פיזיותרפיה רגילה, זה למה אני ממליץ בכל מקרה ללכת לפיזיו

אז מדוע האורטופד אמר שאין צורך בפיזיוטרפיה?, ומדוע אתה חושב שללכת שוב לאורטופד זה מיותר?, אני רוצה לשמוע חוות דעת שלו על המצב..
אחרי התוצאה, והאם בעתיד כדי לי לעשות עוד צילום US לראות אם יש התקדמות בהחלמה עוד 3חודשים למשל?
בגדול אם אני מרגיש שבקושי יש כאב יש אפשרות לחזור להתאמן רגיל? (שיחזרו החדרי כשור?) ופשוט בטווח חזרות גבוה יותר?
ולעקוב אחרי הגוף במידה ומרגיש כאב או משהו?, אגב לפי התוצאה של הצילום השני אמרת לי שאין כרגע חור בשריר מה זה אומר חור בשריר?
זה אומר שהקרע התרפה לגמרה?, אז איזה תהליך נשאר בהחלמה כדי שה US יצא תקין לגמרה?..

אז מדוע האורטופד אמר שאין צורך בפיזיוטרפיה?
כי אפשר להסתדר לבד ברוב המקרים, זה לא אומר שלא תרוויח מפיזיותרפיה, במיוחד כשאתה במצב הנוכחי שאתה די אבוד

ומדוע אתה חושב שללכת שוב לאורטופד זה מיותר?
כי הוא לא יכול ולא צריך לתת שום טיפול בשלב הזה, הוא רק יכול להתת לך הערכות זמנים ולתת לך חוות דעת מלומדת יותר על המצב שלך, ואם זה מה שאתה רוצה אז תלך לאורטופד, במיוחד אם הוא אמר לך לחזור עליו עם תוצאות הסריקה, אבל זה לא שהוא יכול לעשות הרבה חוץ מזה

אחרי התוצאה, והאם בעתיד כדי לי לעשות עוד צילום US לראות אם יש התקדמות בהחלמה עוד 3חודשים למשל?
אם החלמת ואין יותר כאבים או מגבלות זה סתם מיותר לעשות בדיקות נוספות

בגדול אם אני מרגיש שבקושי יש כאב יש אפשרות לחזור להתאמן רגיל? (שיחזרו החדרי כשור?) ופשוט בטווח חזרות גבוה יותר?
אפשר גם להתאמן רגיל אם אין כאבים, רק אל תללך ישר על בדיקת מקסימלים, תן לגוף שלך זמן להתאקלם. זה למה אני ממליץ על פיזיותרפיה, שייתנו לך תוכנית מסודרת לחזרה לאימונים

לעקוב אחרי הגוף במידה ומרגיש כאב או משהו?
מן הסתם

אגב לפי התוצאה של הצילום השני אמרת לי שאין כרגע חור בשריר מה זה אומר חור בשריר?
קודם היה קרע בשריר שכנראה תמלא בנוזל כחלק מהדלקת, זה החור, אין אותו כרגע

זה אומר שהקרע התרפה לגמרה?
לא

אז איזה תהליך נשאר בהחלמה כדי שה US יצא תקין לגמרה?..
כרגע יש שם רקמה עדיין לא מאורגנת עד הסוף, והיא צריכה לסיים את ההתארגנות בשביל שיהיה אפשר לומר שהחלים

• פותח/ת השרשור
כי אפשר להסתדר לבד ברוב המקרים, זה לא אומר שלא תרוויח מפיזיותרפיה, במיוחד כשאתה במצב הנוכחי שאתה די אבוד

כי הוא לא יכול ולא צריך לתת שום טיפול בשלב הזה, הוא רק יכול להתת לך הערכות זמנים ולתת לך חוות דעת מלומדת יותר על המצב שלך, ואם זה מה שאתה רוצה אז תלך לאורטופד, במיוחד אם הוא אמר לך לחזור עליו עם תוצאות הסריקה, אבל זה לא שהוא יכול לעשות הרבה חוץ מזה

אם החלמת ואין יותר כאבים או מגבלות זה סתם מיותר לעשות בדיקות נוספות

אפשר גם להתאמן רגיל אם אין כאבים, רק אל תללך ישר על בדיקת מקסימלים, תן לגוף שלך זמן להתאקלם. זה למה אני ממליץ על פיזיותרפיה, שייתנו לך תוכנית מסודרת לחזרה לאימונים

מן הסתם

קודם היה קרע בשריר שכנראה תמלא בנוזל כחלק מהדלקת, זה החור, אין אותו כרגע

לא

כרגע יש שם רקמה עדיין לא מאורגנת עד הסוף, והיא צריכה לסיים את ההתארגנות בשביל שיהיה אפשר לומר שהחלים

אז לא עדיף לי לעשות בהמשך עוד נגיד 3חודשים שוב US כדי לראות שהכל התרפא?, מעבר לבדיקה של ההרגשה שלי?.
אני עדיין מרגיש שיש לי טיפה דקירות אבל זה פחות משמעותית ממה שהיה בהתחלה..
יש דרך מהניסיון שלך שזה יכול להחלים יותר מהר חוץ מפזיו?, נגיד אימונים שאמרתי שאני עושה בחוץ יכולים לעזור גם?
להערכה שלך בתור רופא ההחלמה תיהיה 100%? גם אם אני לא יעשה שום פעילות גופנית?,
הכוונה ששמעתי אז מהאורטופד שיש מצבים שיש קרעים שצריך לעשות ניתוח כדי שיחלימו ולפי מה שאתה אומר, הקרע שלי החלים רק הוא לא החלים בצורה מלאה, מבחינת אחוזים כמה אחוזי החלמה עברתי כרגע? וכמה נשאר להערכה שלך?,וכמה זמן זה יקח לדעתך?..

אז לא עדיף לי לעשות בהמשך עוד נגיד 3חודשים שוב US כדי לראות שהכל התרפא?, מעבר לבדיקה של ההרגשה שלי?.
לאיזו מטרה?

יש דרך מהניסיון שלך שזה יכול להחלים יותר מהר חוץ מפזיו?, נגיד אימונים שאמרתי שאני עושה בחוץ יכולים לעזור גם?
לשמור על פעילות, זה יעזור לקרע להחלים בצורה פונקציונלית וימזער את רקמת הצלקת

להערכה שלך בתור רופא ההחלמה תיהיה 100%? גם אם אני לא יעשה שום פעילות גופנית?,
הוא יחלים, אבל זה לא מבטיח שהכאבים במהלך פעילות יעברו, בשביל זה צריך לדאוג להחלמה פונקציונלית, שזה פיזיו ידע להדריך אותך הכי טוב

הכוונה ששמעתי אז מהאורטופד שיש מצבים שיש קרעים שצריך לעשות ניתוח כדי שיחלימו
זה לא המקרה שלך, מדובר על קרעים גדולים או נתק של הגיד, אלה קרעים שלא מחלימים בצורה טובה לבד ובלי ניתוח השריר לא עובד כמו שצריך

מבחינת אחוזים כמה אחוזי החלמה עברתי כרגע? וכמה נשאר להערכה שלך?,וכמה זמן זה יקח לדעתך?..
אין שום דרך לדעת

• פותח/ת השרשור
לאיזו מטרה?

לשמור על פעילות, זה יעזור לקרע להחלים בצורה פונקציונלית וימזער את רקמת הצלקת

הוא יחלים, אבל זה לא מבטיח שהכאבים במהלך פעילות יעברו, בשביל זה צריך לדאוג להחלמה פונקציונלית, שזה פיזיו ידע להדריך אותך הכי טוב

זה לא המקרה שלך, מדובר על קרעים גדולים או נתק של הגיד, אלה קרעים שלא מחלימים בצורה טובה לבד ובלי ניתוח השריר לא עובד כמו שצריך

אין שום דרך לדעת
שאתה אומר שהוא יחלים וזה לא מבטיח שהכאבים במהלך האימונים יעברו איך זה הגיוני?, הריי שהקרע מחלים אמור לא לכאוב לי במהלך האימונים לא?
אני לא מבין במה זה תלוי אם הוא יחלים ויהיה כאבים בתרגילים או לא?, מה הסיכוי שאני יוכל להרים כבד ל 5-6 חזרות בלי להיות בחרדות שיקרה לי שוב קרע כזה בעתיד באותו מקום?.
בכל מקרה אני כרגע מתאמן בפארקים עד שיחזרו החדרי כושר עושה FBW
3פעמים בשבוע ועובד תרגיל על כל שריר לטווח חזרות גבוה, זה יכול לעזור בהתאוששות לפי מה שאמרת.
בכל מקרה אתה אומר שאין טעם בעתיד גם לעשות עוד צילום US לראות את מצב הקרע אם החלים לגמרה נגיד עוד 3-4חודש?..
מה שהכי חשוב לי בשורה התחתונה> זה שיחזרו החדרי כושר מתי שזה יקרה שאני יוכל חלזור להתאמן בצורה סדירה עם תרגילי לחיצה של בנץ,
כמובן בטווח חזרות גבוה עד שההחלמה תיהיה מלאה אבל מה שהפחדת אותי זה שאמרת שהכאבים לא בטוח יעברו בתרגילים למרות שהקרע יחלים
איך זה הגיוני?.

שאתה אומר שהוא יחלים וזה לא מבטיח שהכאבים במהלך האימונים יעברו איך זה הגיוני?
כאב הוא נושא רב תחומי שלא רק מסתכם בממצא פתולוגי -> כאב. יש פה הרבה דברים שמשחקים כמו פסיכולוגיה, והמוח שלומד "להקשיב" יותר לתאי העצב שמובילים כאב מאותו אזור, ככה שגם אם האיזור יחלים מבחינה פיזיולוגית, הכאב יכול להישאר אם לא תלמד את הגוף לשכוח מהכאב, ואפשר לעשות את זה גם לבד, אבל כמו שאמרתי מקודם, או שאתה יודע איך לעשות את זה או שתעשה שוכר את שירותיו של אדם שיודע לעשות זאת.

מה הסיכוי שאני יוכל להרים כבד ל 5-6 חזרות בלי להיות בחרדות שיקרה לי שוב קרע כזה בעתיד באותו מקום?.
סיכוי גבוה, אבל זה כבר עניין של פסיכולוגיה, וזה כנראה ידרוש זמן

בכל מקרה אתה אומר שאין טעם בעתיד גם לעשות עוד צילום US לראות את מצב הקרע אם החלים לגמרה נגיד עוד 3-4חודש?..
אני לא רואה סיבה לעשות צילום חוזר

אם זה רק כאבים ודקירות , זה דלקת תנסה לעלות בנוזלים ולא להתאמן שבועיים חזה וזה יעבור.
אם יש סימנים כחולים זה קרע

מזה משנה! הוא לא חייב להשמע לי, ואני לא לוקח אחריות על הבן אדם! הוא לא משלם לי כסף. זה כולה פורום. מותר לי להביע את דעתי . לא יעה לך תעצום עיניים.

מה? מה עובר על אנשים עם הדיבור המסריח הזה?

ועוד אנשים שקוראים לעצמם "איציק השרירן".

פעם הבאה שאתה לא יודע מה אתה רושם עדיף שתרשום שזו דעתך ולא תחרטט בביטחון.

בטח לא לתת המלצות של שיקום וחזרה לאימונים.

ותדבר בכבוד אני לא אחד מהחברים שלך.

מזה משנה! הוא לא חייב להשמע לי, ואני לא לוקח אחריות על הבן אדם! הוא לא משלם לי כסף. זה כולה פורום. מותר לי להביע את דעתי . לא יעה לך תעצום עיניים.
לא ככה זה עובד, אי אפשר לזרוק רימון ולומר שמהרגע שהוא עזב את היד שלך זה לא אחריותך.
מה הלוגיקה מאחורי מה שאתה אומר?

• אהבתי
Reactions: OA
מה? מה עובר על אנשים עם הדיבור המסריח הזה?

ועוד אנשים שקוראים לעצמם "איציק השרירן".

פעם הבאה שאתה לא יודע מה אתה רושם עדיף שתרשום שזו דעתך ולא תחרטט בביטחון.

בטח לא לתת המלצות של שיקום וחזרה לאימונים.

ותדבר בכבוד אני לא אחד מהחברים שלך.

מתי אמרתי שאני חבר שלך ? על סמך נסיוני האישי אמרתי לו שאם זה רק כאבים קלים מדובר בדלקת אני מאמן אישי מותר לי לייעץ לו ולשלוח אותו לפיזויוטרפיסט מה קשור אורטופד ‍♀️.
אם היה לו קרע הוא היה יודע תאמין לי . ובטח שלא מנסה להתאמן אחר כך אפילו קרע חלקי הוא היה צועק והולך הביתה. כנראה יש לו דלקת והשריר ניסה להתכווץ מעבר ליכולת שלו וכדי לא להפצע אברון גולג'י
לא ככה זה עובד, אי אפשר לזרוק רימון ולומר שמהרגע שהוא עזב את היד שלך זה לא אחריותך.
מה הלוגיקה מאחורי מה שאתה אומר?

טוב

מתי אמרתי שאני חבר שלך ? על סמך נסיוני האישי אמרתי לו שאם זה רק כאבים קלים מדובר בדלקת אני מאמן אישי מותר לי לייעץ לו ולשלוח אותו לפיזויוטרפיסט מה קשור אורטופד ‍♀️.
אם היה לו קרע הוא היה יודע תאמין לי . ובטח שלא מנסה להתאמן אחר כך אפילו קרע חלקי הוא היה צועק והולך הביתה. כנראה יש לו דלקת והשריר ניסה להתכווץ מעבר ליכולת שלו וכדי לא להפצע אברון גולג'י

מתי שחשבת לדבר אליי כאילו אני אחד כזה.

נסיונך האישי לא שווה כלום כי מה שאתה רושם לא נכון.
יש לי קרע בכתף וגם שחיקה בסחוס ולא צעקתי ולא הלכתי הביתה ולא היה לי שום סימן כחול.

בקיצור בהנחה ואין לך שום הסמכה לכתוב את הדברים שאתה כותב עדיף שלא תקבע עובדות.
את דעתך אתה יכול להביע, ולרשום בסוף "לדעתי" או "מניסיון אישי" למרות ש2 הגורמים הנ"ל לא שווים יותר מידי.

להגיד למישהו שאתה לא מכיר בביטחון מלא "אל תתאמן שבועיים חזה וזה יעבור" ובתאוריה אולי להניא אותו לפציעה יותר חמורה
זה לא מקובל בשום צורה, אל תקבע שטויות על פי מקרה פרטני שלך.

מתי שחשבת לדבר אליי כאילו אני אחד כזה. 🤩

נסיונך האישי לא שווה כלום כי מה שאתה רושם לא נכון.
יש לי קרע בכתף וגם שחיקה בסחוס ולא צעקתי ולא הלכתי הביתה ולא היה לי שום סימן כחול.

בקיצור בהנחה ואין לך שום הסמכה לכתוב את הדברים שאתה כותב עדיף שלא תקבע עובדות.
את דעתך אתה יכול להביע, ולרשום בסוף "לדעתי" או "מניסיון אישי" למרות ש2 הגורמים הנ"ל לא שווים יותר מידי.

להגיד למישהו שאתה לא מכיר בביטחון מלא "אל תתאמן שבועיים חזה וזה יעבור" ובתאוריה אולי להניא אותו לפציעה יותר חמורה
זה לא מקובל בשום צורה, אל תקבע שטויות על פי מקרה פרטני שלך.

אני בטוח שהוא לא לקח את התגובה שלי ברצינות כמו שאתה לקחת תמצא חיים דחוף. אני נתתי לו מקרה אישי שלי הוא יכול לעשות עם המידע הזה מה שהוא רוצה לא קבעתי שום עובדה. החלמה מהירה לשניכם

• פותח/ת השרשור
אבל הבאתי צילום של ה us בעמודים הקודמים וגילומשזה היה קרע לא? אז אני לאצמבין למה לחשוב שזה דלקת... והבנתי מהתגובות דבצילום השני הקרע כמעט החלים אני חוזר להתאמן עודמשבועייםצף שיפתחו המכונים לא מרגיש כאב יותר באזור מקווה שבאיצונים גם ארגיש ככה ויחזור לאט לאט למשקלים.

• פותח/ת השרשור
היום נסיתי לעשות בנץ עם משקל קל 60קילו עדיין מרגיש טיפה את האזור שהיה פציעה אבל לעומת ההתחלה זה ממש אפילו לא כאכ סתם הרגשה, איך רני יכול לדעת אם אני יכול לחזור לעשות בנץ בלי לפחד להפצע שוב איך אפשר לדעת שכאב הוא לא כאב מסוכן , חצי שנה לא הרמתי משקולות היום רק חזרתי למכון אחרי החיסון השני כמובן המשקלים התחלתי ממש נמוכים בהכל לא מעמיס, איך אפשר לדעת שהכל תקין הבנתי שיש סיכוי גם שזה שאני חוזר למשקולות ולהרים זה יכול לגרום להפך ולדרום לפציעה להחלים לגמרה שוב אני אומר אני כמעט ולא מרגיש כאב וממש לא דקירה פשוט קצת את האזור סוג של זרם האם סה תקין?

הרגשה מוזרה זה אפשרי, אתה יכול לנסות לחזור לאט לאט לאימונים, אבל אני אומר לך בפעם המי יודע כמה, אם אתה לא מרגיש בטוח ולא יודע מה אתה עושה תתייעץ עם איש מקצוע

• פותח/ת השרשור
הרגשה מוזרה זה אפשרי, אתה יכול לנסות לחזור לאט לאט לאימונים, אבל אני אומר לך בפעם המי יודע כמה, אם אתה לא מרגיש בטוח ולא יודע מה אתה עושה תתייעץ עם איש מקצוע
התחלתי במשקלים נמוכים מאוד אני לא מרגיש כאב, בסדר גמור יש טעם בהמשך עוד שבוע שבועיים לעשות שוב צילום us? (הצילום האחרון היה לפני 3 חודשים) אני פשוו רוצה להבין איפה ההחלמה עומדת.. וכרגע מרגיש בסדר גמור פשוט מבואס שעבר חצי שנה ועדיין לא יודע אם זה החלים לחלוטין מציין שלא עשיתי פזיוטרפיה האורטופד אמר שזה יעבור לבד ואין צורך בזמנו.

אני חושב שהדיון הזה מיצה את עצמו, תודה לכל מי שתרם במיוחד לkotzer עם התשובות הסבניות והמדויקות.
ננעל

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית