הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם באמת ביצוע מסה שלאחר חיטוב היא אפקטיבית יותר?

• פותח/ת השרשור amסN
  • פורסם בתאריך

amסN

משתמש מתחיל
55
4
נק' מוניטין:
4
55
4
נתקלתי ברבים שאמרו לי שחובה לבצע חיטוב ושאסור לעשות מסה יותר מדי אחרת אני אתקע באיזשהו מקום מבחינת עלייה במסת שריר, השאלה אם זה מבוסס על מחקרים או פרמטר מדעי שתומך בטענה.

אני למשל שנתיים במסה, האחוז שומן שלי יציב בגלל הגנטיקה.

אז השאלה היא היא כזאת:
האם לעשות חיטוב באמת יהיה אופטימלי יותר עבורי אם מטרתי היא עלייה במסת השריר?

נתקלתי ברבים שאמרו לי שחובה לבצע חיטוב ושאסור לעשות מסה יותר מדי אחרת אני אתקע באיזשהו מקום מבחינת עלייה במסת שריר, השאלה אם זה מבוסס על מחקרים או פרמטר מדעי שתומך בטענה.

אני למשל שנתיים במסה, האחוז שומן שלי יציב בגלל הגנטיקה.

אז השאלה היא היא כזאת:
האם לעשות חיטוב באמת יהיה אופטימלי יותר עבורי אם מטרתי היא עלייה במסת השריר?

אם הא.ש שלך בדיוק לטעמך למה שתרצה לעשות חיטוב?
אתה יכול לעשות מסה כמה שתרצה מידי פעם תצא לניטרלי והכל יהיה בסדר למיטב ידיעתי.

וסתם מסקרנות, כמה העלת במ.ג בשנתיים?

• פותח/ת השרשור
אם הא.ש שלך בדיוק לטעמך למה שתרצה לעשות חיטוב?
אתה יכול לעשות מסה כמה שתרצה מידי פעם תצא לניטרלי והכל יהיה בסדר למיטב ידיעתי.

וסתם מסקרנות, כמה העלת במ.ג בשנתיים?
כי אם לעשות חיטוב זה אופטימלי לעלייה במסת שריר אולי שווה לעשות, אני לא מצאתי מחקרים בנושא אז באתי לבדוק אם אולי יש כאן מישהו שמבין יותר ממני בנושא או שמצא מחקר שקשור לזה.

ועליתי 23 קילו בינתיים

כי אם לעשות חיטוב זה אופטימלי לעלייה במסת שריר אולי שווה לעשות, אני לא מצאתי מחקרים בנושא אז באתי לבדוק אם אולי יש כאן מישהו שמבין יותר ממני בנושא או שמצא מחקר שקשור לזה.

ועליתי 23 קילו בינתיים

שוב, למיטב ידיעתי אין שום קשר.

אם עלית 23 ק״ג ואתה על א.ש טוב הכל בסדר.

אני שנתיים ראשונות של אימון הייתי במסה קבועה והעלתי קרוב ל20 ק״ג והמסת שריר שלי הייתה יפה מאוד.

• פותח/ת השרשור
שוב, למיטב ידיעתי אין שום קשר.

אם עלית 23 ק״ג ואתה על א.ש טוב הכל בסדר.

אני שנתיים ראשונות של אימון הייתי במסה קבועה והעלתי קרוב ל20 ק״ג והמסת שריר שלי הייתה יפה מאוד.
הבנתי. תודה אח.

אשמח לעוד דעות בנושא בכל אופן ליתר ביטחון 😃

שטויות.
יש מחקרים שמראים שעם פחות שומן יש יותר טסטוסטרון שעוזר לבנית שריר.
אבל מדובר באנשים ממש שמנים שהשומן באמת מגביל את הטסטוסטרון שלהם.

זה לא שיש זמן מסוים שצריך לעשות חיטוב.
לדוגמה אם נניח ואתה 15% שומן, שזה לדעתי המקום הכי בריא ואפקטיבי לאימונים (10% זה לקוביות ולאינסטגרם לדעתי), ואתה מעלה שריר ומעט שומן עם השנים ועלית 20 ק"ג ונשארת עדיין 15% שומן, אין שום סיבה לעשות חיטוב, למה שתרצה להיות בחוסר שומן, מה הטעם?

במידה ואתה 30% שמן ויותר, כנראה שחיטוב יכול לעזור קצת למסה.

מי שניתקע במסה, צריך לבדוק אם הוא אוכל מספיק טוב לרמה הגבוה שהוא הגיע, והאם התוכנית שלו מתאימה לרמה שלו.
צריך לזכור שככל שאתה מתקדם ונהיה יותר מקצוען, התוכנית צריכה להיות מורכבת ומותאמת אישית יותר.

• פותח/ת השרשור
שטויות.
יש מחקרים שמראים שעם פחות שומן יש יותר טסטוסטרון שעוזר לבנית שריר.
אבל מדובר באנשים ממש שמנים שהשומן באמת מגביל את הטסטוסטרון שלהם.

זה לא שיש זמן מסוים שצריך לעשות חיטוב.
לדוגמה אם נניח ואתה 15% שומן, שזה לדעתי המקום הכי בריא ואפקטיבי לאימונים (10% זה לקוביות ולאינסטגרם לדעתי), ואתה מעלה שריר ומעט שומן עם השנים ועלית 20 ק"ג ונשארת עדיין 15% שומן, אין שום סיבה לעשות חיטוב, למה שתרצה להיות בחוסר שומן, מה הטעם?

במידה ואתה 30% שמן ויותר, כנראה שחיטוב יכול לעזור קצת למסה.

מי שניתקע במסה, צריך לבדוק אם הוא אוכל מספיק טוב לרמה הגבוה שהוא הגיע, והאם התוכנית שלו מתאימה לרמה שלו.
צריך לזכור שככל שאתה מתקדם ונהיה יותר מקצוען, התוכנית צריכה להיות מורכבת ומותאמת אישית יותר.
הבנתי, תודה רבה אח.

יש לי עוד 2 שאלות שלא קשורות כ"כ לנושא אשמח אם תוכל לענות;
האם חשוב לאכול פחמימות להיפרטרופיה או שאם הגעתי לכמות מספקת של קלוריות עם שומן וחלבון זה מספיק טוב?
לגבי טיימינג של חלבון ופחמימה יש טענות שלאכול פחמימות ביחד עם חלבון בארוחה זה יותר טוב מאשר לפצל ויש כאלה שטוענים שזה לא משנה בכלל ומה שחשוב זה סך כל הפחמימות שאכלת ביום, איזו טענה נכונה, כל מחקר שקראתי מצביע על נקודות אחרות, קצת מבלבל.

1. פחמימה חשובה במידה ואתה מרגיש שאתה עייף וחלש מידי לסיים אימון. אם אתה אוכל 70% מהתפריט שלך חלבון, ו30% שומן, אני מאמין שלא יהיה לך הרבה אנרגיה לאימון. עדיף יהיה לצמצם את השונן, ןלהוריד את החלבון לפי2 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף, ולהכניס פחמימה איכותית. ושוב, זה דבר אישי שכל אחד צריך לשים לב לבד, אבל באופן כללי פחמימה יכולה להיות חשובה מאוד כדי להצליח להתאמן.
2. יכול להיות הבדלים קטנים שממש לא שווים את האנרגיה שדורש להתעסק בהם. רק לחשוב על זה ולהתעסק בזה שורף יותר פחמימה וחלבון ממה שזה יכול להציע לך, זה עד כדי כך שולי.
מבחינה בריאותית, יכול להיות שיהיה לך צרבת עם תעמיס פחמימה וחלבון. אבל מבחינת הספורט והתקדמות שלך, זה לא מספיק רלוונטי כדי להתעסק בזה.
עדיף לעשות מה שמרגיש לך נוח וזורם.
אם בא לך לאכול תמרים עם השייק שלך, תהנה, אם לא, אל תתאמץ.

אומרים שהגוף צריך גיוון, ואם נתקעת במסה, תקופה קלילה של חיטוב לתת לגוף לחזור להיות רעב ומשם בהדרגה לחזור למסה יכול לעזור

שוב לא יודע כמה המדע תומך במה שאומרים אבל זה די עושה שכל

אומרים שהגוף צריך גיוון, ואם נתקעת במסה, תקופה קלילה של חיטוב לתת לגוף לחזור להיות רעב ומשם בהדרגה לחזור למסה יכול לעזור

שוב לא יודע כמה המדע תומך במה שאומרים אבל זה די עושה שכל
אולי מתאמן צריך לטוס למדינה שונה כדי לקבל גיוון?
או להחליף ספורט? או להחליף משפחה?
גיוון זה אובר רייטיד ברמה מפגרת, זה הולך נגד אחד החוקים החשובים ביותר בכל ספורט "ספציפיות".
אין טעם להצדיק שטות כי זה מגוון. גם דדליפט עם גב עגול זה גיוון, וגם קפוארה זה גיוון, אבל לשניהם אין שום תועלת לפיתוח גוף או כוח.

גיוון זה אובר רייטיד ברמה מפגרת, זה הולך נגד אחד החוקים החשובים ביותר בכל ספורט "ספציפיות".
אין טעם להצדיק שטות כי זה מגוון. גם דדליפט עם גב עגול זה גיוון, וגם קפוארה זה גיוון, אבל לשניהם אין שום תועלת לפיתוח גוף או כוח.
לפעמים אתה נתקע במסה והולך ראש בקיר למרות שזה כבר לא עובד לך והמשקל גוף כבר לא מתקדם, לפעמים צריך לקחת צעד אחורה כדי שתוכל ממנו לקחת 2 צעדים קדימה

בדיוק כמו שאתה לא תמיד עובד כבד ולפעמים מוריד הילוך ומשם ממשיך ונותן בראש יותר..

גם באוכל זה יכול להיות ככה.

לפעמים אתה נתקע במסה והולך ראש בקיר למרות שזה כבר לא עובד לך והמשקל גוף כבר לא מתקדם, לפעמים צריך לקחת צעד אחורה כדי שתוכל ממנו לקחת 2 צעדים קדימה

בדיוק כמו שאתה לא תמיד עובד כבד ולפעמים מוריד הילוך ומשם ממשיך ונותן בראש יותר..

גם באוכל זה יכול להיות ככה.
קוראים לזה דילואד, לא חיטוב. יש הבדל, זה כמו לרדת במסת שריר כדי לעלות, אין בזה הגיון או רקע מדעי.

קוראים לזה דילואד, לא חיטוב. יש הבדל, זה כמו לרדת במסת שריר כדי לעלות, אין בזה הגיון או רקע מדעי.
אז דילואוד בכמויות של האוכל כדי לתת לקיבה, כבד ומערכות בגוף רגע לנשום ומשם לחזור להפציץ והנה לך הגיון

חובת ההוכחה היא על הטוען, כלומר אם הם טוענים שצריך לעשות משהו שיספקו הוכחה.
בקיצור שטויות

אני ניסיתי פעם לגוון, באתי לאימון, נכנסתי למכון וישר יצאתי בלי להרים כלום. השרירים היו כל כך מבולבלים שלא הייתה להם ברירה אלא לגדול

אני ניסיתי פעם לגוון, באתי לאימון, נכנסתי למכון וישר יצאתי בלי להרים כלום. השרירים היו כל כך מבולבלים שלא הייתה להם ברירה אלא לגדול
@CycleTelephohe גאה בך.
אתה בכיוון הנכון.

@CycleTelephohe גאה בך.
אתה בכיוון הנכון.
מה קורה כאן
דילואוד מילא או הפסקה קטנה אבל הקטנים פה שעוקבים אחרי פועלנו יבינו מזה שסבבה לדלג על אימון וחלילה לדלג על אימון רגליים והרי זה אסור, צריך להתמיד!

נכון ספציפיות אבל עם זאת מסתובבים בינינו אנשי אשכולות שחולשים על פני כמה ספורט ע"פ ספציפיות והצטיינות

אפילו יש כמה רבנים ומפרשים שאתה מעריך שהיו אנשי אשכולות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית