הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סחרחורת באמצע אימון

• פותח/ת השרשור RM55889
  • פורסם בתאריך

RM55889

משתמש מתחיל
107
26
נק' מוניטין:
70
107
26
במהלך אימונים אינטנסיביים יש לי סחרחורת מטורפת , ברמה שאני מתחילה כבר לראות שחור וצריכה לעצור .מי מה זה יכול לקרות ?

נראה לי אני אלך לאשפז את עצמי , עם כל מה שאתם רושמים פה זה נשמע שאני כנראה הולכת למות בקרוב .

כבר הגבתי לך על זה בנושא אחר שלך, פה:

צילום מסך.jpg

רופא מטפל בחולים, לא בספורטאים עם סחרחורת.
לצערי, אין לי אמון שרופא יעזור לה, ואני חושב שגם @kotzer עלול להסכים איתי (לא סגור).
בארץ בכל אופן, צריך לבוא מוכן לרופא עם דרישות מה אתה רוצה שיבדקו לך ולמה אתה חושד.
אחרת רק תצא עם אנטיביוטיקה לצערי.
זה המחיר של רפואה כללית.
סחרחורות זו לא בעיה רפואית?
רופא יבדוק באמת את כל הדברים שציינת, יעשה בדיקות דם, ויבדוק לחץ דם, כי גם זה משהו

רופא יבדוק באמת את כל הדברים שציינת
לכן חסכתי לה טיול לרופא:37mv:

שתנסה את הדברים הנפוצים קודם.

וכאן בארץ עם רפואה כללית, קשה לי להאמין שהיא תקבל חצי בדיקה.

אני נזכר שלפני כמה חודשים אישתי הלכה לרופא בגלל סחרחורת בעבודה, היא ממש הרגישה שהיא עומדת להתעלף. והרופא אשקרה אמר לה שזה פסיכולוגי.
אפילו אותי זה הפתיע.

אני חשבתי שחסר לאישתי שינה, או היה חנוק בעבודה, או שהגזימה עם הקפה באותו יום. אבל הרופא אפילו לא בדק.

אני לא אומר שכל הרופאים כאלו, אבל אם אין רופא משפלה שאיש לך קשר אישי איתו ויודע שהוא טוב, ברפואה כללית בקלות אתה מוצא את עצמך עם רופא מפגר.

לנו יש רופא מעולה ברוך ה', אבל אם אתה בעבודה ורץ לקופה הקרובה אליך ונופל על סתם רופא (כמו שקרה עם אישתי), אתה לא יודע איזה סיפורים קיימים.

אני נזכר שלפני כמה חודשים אישתי הלכה לרופא בגלל סחרחורת בעבודה, היא ממש הרגישה שהיא עומדת להתעלף. והרופא אשקרה אמר לה שזה פסיכולוגי.
אפילו אותי זה הפתיע.
האמת שגם את זה לא הייתי שולל, לחץ יכול לגרום לזה

גם לבוש לא צנוע, וברכות בלי כוונה.
Have an open mind. But not so much that your brain falls out.
זה לא בצחוק, זו באמת בעיה ידועה.
אני אומר לך את זה גם בתור אחד שסובל מירידת לחץ דם כתוצאה מלחץ

זה לא בצחוק, זו באמת בעיה ידועה.
אני אומר לך את זה גם בתור אחד שסובל מירידת לחץ דם כתוצאה מלחץ
אני גם חושב ברצינות שחוסר צניעות גורם למחלות, אבל זה לא הדיאגנוזה שאני אתן בלי תשאול עמוק ושלילת דברים יותר נפוצים.

אני גם חושב ברצינות שחוסר צניעות גורם למחלות, אבל זה לא הדיאגנוזה שאני אתן בלי תשאול עמוק ושלילת דברים יותר נפוצים.
אני לא יודע מה היה התשאול והבירור, אבל זו אחד הסיבות הנפוצות ביותר לתסמינים כאלה באנשים צעירים ובריאים.
אני הייתי הולך זהיר ולפחות עושה בדיקות דם ונותן את המידע הנחוץ לפציינט, אבל אלא אם אני אמצא משהו באמת יוצא דופן בבדיקות דם אז כנראה גם אני הייתי נותן את האבחנה הזאת

:81zq:אולי זה אותו רופא שהייתי אצלו גם? או שהם מתאמים גרסאות ביניהם 🤦‍♂️
20190228-top-doctor-1200x630.jpg

I’m a Journalist. Apparently, I’m Also One of America’s “Top Doctors.”

כנראה גם אני הייתי נותן את האבחנה הזאת
חבל, אבל סתם שתדע זה אחד הדברים הכי מעליבים לבחורה לשמוע.
או לנחש שהיא או בהריון או עם סכרת כי היא נכנסה עם בקבוק מים למשרד שלך, סיפור אמיתי:s85:

חבל, אבל סתם שתדע זה אחד הדברים הכי מעליבים לבחורה לשמוע.
או לנחש שהיא או בהריון או עם סכרת כי היא נכנסה עם בקבוק מים למשרד שלך, סיפור אמיתי
מעליב או לא, זו האמת, אתה תתפלא כמה השפעות פיזיות יש ללחץ וכמה זה נפוץ.
אתה מעדיף אמת כואבת או שקר מנחם?

מעליב או לא, זו האמת, אתה תתפלא כמה השפעות פיזיות יש ללחץ וכמה זה נפוץ.
אתה מעדיף אמת כואבת או שקר מנחם?
ואתה יודע בעיות פזיות נובעות מחטאים?
זה האמת.
מה אתה מעדיף?

אני לא שולל בעיות מלחץ, אבל בא נשלול בעיות יותר נפוצות לדעתי, ונסמוך על הפציינט שלא בלחץ.

אני זוכר עם הקורהן שכולם אמרו לי שזה מחלה שנובעת מלחץ, ואני התחלתי להאמין שאני אדם לחוץ שלא יודע שאני לחוץ, והאמת שאני אדם שיא הרגוע.

ואתה יודע בעיות פזיות נובעות מחטאים?
זה האמת.
מה אתה מעדיף?
אני מסכים איתך, אם אתה מאמין שקיימים מעשים שאם תעשה אותם אתה הורס לעצמך את החיים ואז אתה מבצע אותם, זה מכניס מאוד ללחץ עד מצב של השפעות פיזיות. במקרה הזה אתה צודק שחטאים גורמים לבעיות פיזיות

אני לא שולל בעיות מלחץ, אבל בא נשלול בעיות יותר נפוצות לדעתי, ונסמוך על הפציינט שלא בלחץ.
אז זה מה שאני אומר, שלחץ הוא לרוב גורם הרבה יותר נפוץ מגורמים אחרים, לפחות בכל מה שקשור לבעיות יחסית רציניות כמו התעלפויות

אני זוכר עם הקורהן שכולם אמרו לי שזה מחלה שנובעת מלחץ, ואני התחלתי להאמין שאני אדם לחוץ שלא יודע שאני לחוץ, והאמת שאני אדם שיא הרגוע.
לא יודע אם הבנת לא נכון או הסבירו לך לא נכון, קרוהן לא נגרם מלחץ, אבל כמו שאר הדברים, לחץ עלול להחמיר את הסימפטומים ולשמש כטריגר

אני מסכים איתך, אם אתה מאמין שקיימים מעשים שאם תעשה אותם אתה הורס לעצמך את החיים ואז אתה מבצע אותם, זה מכניס מאוד ללחץ עד מצב של השפעות פיזיות. במקרה הזה אתה צודק שחטאים גורמים לבעיות פיזיות

אז זה מה שאני אומר, שלחץ הוא לרוב גורם הרבה יותר נפוץ מגורמים אחרים, לפחות בכל מה שקשור לבעיות יחסית רציניות כמו התעלפויות

לא יודע אם הבנת לא נכון או הסבירו לך לא נכון, קרוהן לא נגרם מלחץ, אבל כמו שאר הדברים, לחץ עלול להחמיר את הסימפטומים ולשמש כטריגר
בקיצור, איך תרגיש אם תיכנס לרופא דתי שמציע לך להניח תפילין לחודש כדי לטפל בסחרחורת שלך?
אני לא רואה הרבה הבדל כאן.

בקיצור, איך תרגיש אם תיכנס לרופא דתי שמציע לך להניח תפילין לחודש כדי לטפל בסחרחורת שלך?
אני לא רואה הרבה הבדל כאן.
הייתי מבקש ממנו ראיות שזה עוזר.
אני לא רואה איך דת קשורה לנושא, או אפילו רגשות לצורך העניין. לחץ הוא אחד הגורמים העיקריים להתעלפויות חוזרות אצל צעירים בריאים, ואם מגיע פציינט כזה דבר ראשון עושים בדיקות זולות ונגישות כדי לשלול בעיות ניכרות, ובמידה ושללתי את זה יש לי 2 אופציות:
  1. ללכת על הדבר הכי נפוץ ולנסות לטפל בו ולראות מה קורה.
  2. להתחיל לשלוח למומחים, בדיקות יקרות, וכל אלה יעלו המון כסף וזמן לפציינט, רוב הסיכויים לא ימצאו כלום ואולי אפילו ימצאו דברים שלעולם לא יגרמו לבעיות לפציינט אבל דברים שמתגלים בכל מקרה (אבחנת יתר, שבכלל מלחיצה את הפציינט).
בסופו של דבר לנסות להתמודד עם לחץ במקרה הזה זה כנראה הפתרון הטוב ביותר

ובמידה ושללתי את זה יש לי 2 אופציות:
  1. ללכת על הדבר הכי נפוץ ולנסות לטפל בו ולראות מה קורה.
  2. להתחיל לשלוח למומחים, בדיקות יקרות, וכל אלה יעלו המון כסף וזמן לפציינט, רוב הסיכויים לא ימצאו כלום ואולי אפילו ימצאו דברים שלעולם לא יגרמו לבעיות לפציינט אבל דברים שמתגלים בכל מקרה (אבחנת יתר, שבכלל מלחיצה את הפציינט).
או שתציע לאדם לאכול תמר, לישון יותר, לשתות יותר מים, לצרוך יותר ירקות, או פשוט לנשום אוויר.
למה להגיד שזה פסיכולוגי אם יש דברים מנסיון של כל מתאמן שנפוצים בהרבה.

לא יודע איך זה הגיע ל 4 עמודים
אני מסכים עם זה שיש סיכוי שרופא פחות יעזור
אבל הוא יעשה את כל הבדיקות הראשוניות העיקריות. אם בבדיקות שלו הכל תקין אז אין סיבה לדאגה רפואית.
אצלי יש סחרחורות קיצוניות, מיגרנות, בחילות והאוזניים שלי נסתמות ככה שאני אפילו לא יכול לדבר נורמלי
זה קורה באימונים עצימים מדי / כשאני בכושר פחות טוב.
זה הכל - תנסו להבין מה גורם לגוף לטראומה הזו ותנסו להמנע או להפחית את הנזק

או שתציע לאדם לאכול תמר, לישון יותר, לשתות יותר מים, לצרוך יותר ירקות, או פשוט לנשום אוויר.
למה להגיד שזה פסיכולוגי אם יש דברים מנסיון של כל מתאמן שנפוצים בהרבה.
כי אם בנאדם מגיע להתעלפויות זה לא סתם קצת מים, קצת סוכר, או קצת ויטמינים, מדובר על משהו רציני יותר. אתה לא מגיע להתעלפות אם שתית 2 כוסות מים פחות מדי, וגם לא אם יש לך נפילת סוכר שתמר יכולה לפתור אלא אם אתה סכרתי. התעלפויות זה מצב די רציני שלא נפתר רק משינוי אורח חיים קליל

כי אם בנאדם מגיע להתעלפויות זה לא סתם קצת מים, קצת סוכר, או קצת ויטמינים, מדובר על משהו רציני יותר. אתה לא מגיע להתעלפות אם שתית 2 כוסות מים פחות מדי, וגם לא אם יש לך נפילת סוכר שתמר יכולה לפתור אלא אם אתה סכרתי. התעלפויות זה מצב די רציני שלא נפתר רק משינוי אורח חיים קליל
אבל על סמך מה רופא משפחה אמר לאישתו של אלחנן, או לי, שזה פסיכולוגי? הרי הוא לא עשה בדיקות כלשהן לשלול דברים אחרים. פשוט הכי קל להגיד "זה פסיכולוגי, אתה צריך להירגע. הבא בתור!"

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית