הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דעת VS דת

• פותח/ת השרשור
רוב התורה מספרת על אלה שכביכול חזרו בתשובה וקיבלו על עצמם עול תורה ומצוות וקיבלו מכה אחרי מכה , השאלה אם יש אלוקים לא נמדדת בכמות כסף שהוא דאג שיהיה לך בחשבון או ברכב שהוא דאג שיהיה לך או בתוצאה של מבחן כזה או אחר . מצחיק אותי לשמוע טענות כאלה , אני מבין שיש היום המון תינוקות שנשבו שלא מכירים אתה בורא אבל לרשום טענה כזאת בגלל שלא עברת טסט ? רגע ואם היית זוכה בלוטו אז לטענתך היית עכשיו עם פאות שטריימל ונכנס לישיבה ?
לא עזבתי את הדת אך ורק בגלל שנכשלתי בטסט.
זה היה רק הגפרור.
אחרי הטסט הבנתי שלא נכון לי להאמין בדמות כל יכולה, כביכול, אם כמה שזה נוח, ושכדאי לי להאמין בעצמי בלבד שהרי בין כה לא מתחייבים שאקבל מה שאני רוצה.
תוסיף לזה את עניין המצפון על דברים שלא נראה לי נכון בכלל להרגיש רע עליהם והדת גורמת לך להרגיש שכן.
זרע לבטלה, למשל.
זה גם לא נוח, מצוות.
ברור לי שמבחינת עשייה הדרך שבחרתי היא הקלה יותר(בהנחה שגם אם אתה מאמין אתה עובד קשה וזה לא סותר בכלל)
מבחינת אמונה אולי פחות, אני לא סגור על זה.

"איפה שנגמר השכל מתחילה האמונה"
אני שכלי מדי.
אולי יתגלה שאני ה"טיפש" שטעה, אין לדעת.
אין לדעת...
עד אז, אתם אלו שלא חושבים מהשכל בקטע הזה, באיזשהו אופן.

@elchonon
אני מאוד לא מעריך את הזלזול באינטיליגנציה שלי עם המחשבה שאני שולל קיום אלוקים בגלל שנכשלתי טסט וזאת עוד לאחר שהשקעתי דקות יקרות בהודעה מפורטת.
ראשית כל, רשמתי שזה היה רק הגפרור.
גפרור לא ישרוף אם אין דברים שיכולים להדלק.
הרצון להאמין לא תמיד גבר על ההגיון בלהאמין.
שנית, רשמתי במפורש שאני לא יודע אם קיים אלוקים("אני יודע שאיני יודע").

אני יכול לבחור שאני מאמין אבל האם זה יהפוך את זה לאמיתי יותר?
בתחושה האישית שלי כנראה שכן, וזהו.
אני יכול להבין למה אנשים בוחרים להאמין אם כך הדבר, בכל אופן.

מה הטעם שלי בחיים?
הטעם בלחיות גובר על הטעם בלמות שהרי החיים זמניים בניגוד למוות.

מה המשמעות שלי?
מה המשמעות של נמלה?
למה יותר קשה להרוג עכבר מנמלה, כלב מעכבר ואדם מכלב?
אולי באמת יש "שחור" לאחר המוות בדיוק כמו לנמלה.
אז מה המשמעות שלי?
לא בטוח שיש אחת.
אנשים נוטים לייחס לעצמם חשיבות.
אולי לא לאדם שהם, אבל אליהם כאדם.
דת זו לא עוד מטרה בחיים, זו מטרה לחיים.
הגיוני שאנשים יפנו לשם.
הגיוני שהגיון זה לא אותו דבר אצל כולם.

@kotzer הנה, קראתי לך.
דאיימ.
הוכחה חותכת.
שכנעת אותי. בדוק שאין אלוקים.
כל חיי חייתי בשקר.
אני עכשיו מרבה לנבל פי ולזרוק את הכיפה בדרמטיות(כן, אני חובש אותה בשביל לזרוק בדרמטיות) בשביל לקבל מה שאני רוצה.
Works every time.

זה לא "אני אבקש אופניים, ומחר בבוקר דיר באלק הם לא ליד הבית שלי".
כשהייתי קטן ביקשתי והתחננתי מאלוהים לאופניים. אחר כך הבנתי שאלוהים לא עובד ככה, אז גנבתי אופניים וביקשתי מאלוהים מחילה
אני עכשיו מרבה לנבל פי ולזרוק את הכיפה בדרמטיות(כן, אני חובש אותה בשביל לזרוק בדרמטיות) בשביל לקבל מה שאני רוצה.
Works every time.
זה עובד עם עוד אנשים חוץ מאבא ואמא?

נערך לאחרונה:
זה היה רק הגפרור.
אחרי הטסט הבנתי שלא נכון לי להאמין בדמות כל יכולה, כביכול, אם כמה שזה נוח, ושכדאי לי להאמין בעצמי בלבד שהרי בין כה לא מתחייבים שאקבל מה שאני רוצה.
תוסיף לזה את עניין המצפון על דברים שלא נראה לי נכון בכלל להרגיש רע עליהם והדת גורמת לך להרגיש שכן.
זרע לבטלה, למשל.
זה גם לא נוח, מצוות.
ברור לי שמבחינת עשייה הדרך שבחרתי היא הקלה יותר(בהנחה שגם אם אתה מאמין אתה עובד קשה וזה לא סותר בכלל)
מבחינת אמונה אולי פחות, אני לא סגור על זה.

"איפה שנגמר השכל מתחילה האמונה"
אני שכלי מדי.
אולי יתגלה שאני ה"טיפש" שטעה, אין לדעת.
אין לדעת...
עד אז, אתם אלו שלא חושבים מהשכל בקטע הזה, באיזשהו אופן.

@elchonon
אני מאוד לא מעריך את הזלזול באינטיליגנציה שלי עם המחשבה שאני שולל קיום אלוקים בגלל שנכשלתי טסט וזאת עוד לאחר שהשקעתי דקות יקרות בהודעה מפורטת.
ראשית כל, רשמתי שזה היה רק הגפרור.
גפרור לא ישרוף אם אין דברים שיכולים להדלק.
הרצון להאמין לא תמיד גבר על ההגיון בלהאמין.
שנית, רשמתי במפורש שאני לא יודע אם קיים אלוקים("אני יודע שאיני יודע").

אני יכול לבחור שאני מאמין אבל האם זה יהפוך את זה לאמיתי יותר?
בתחושה האישית שלי כנראה שכן, וזהו.
אני יכול להבין למה אנשים בוחרים להאמין אם כך הדבר, בכל אופן.

מה הטעם שלי בחיים?
הטעם בלחיות גובר על הטעם בלמות שהרי החיים זמניים בניגוד למוות.

מה המשמעות שלי?
מה המשמעות של נמלה?
למה יותר קשה להרוג עכבר מנמלה, כלב מעכבר ואדם מכלב?
אולי באמת יש "שחור" לאחר המוות בדיוק כמו לנמלה.
אז מה המשמעות שלי?
לא בטוח שיש אחת.
אנשים נוטים לייחס לעצמם חשיבות.
אולי לא לאדם שהם, אבל אליהם כאדם.
דת זו לא עוד מטרה בחיים, זו מטרה לחיים.
הגיוני שאנשים יפנו לשם.
הגיוני שהגיון זה לא אותו דבר אצל כולם.

@kotzer הנה, קראתי לך.
תעשה לי טובה ובוא נוציא את הטסט מהמשוואה.
תסכים איתי שאין לטסט מה להוסיף לסוגיה על הימצאות האלוקים, כמו שאם הכלים לא שטופים בבית שלי זה לא קשור למציאות אישתי בעולם או אפילו בתוך הבית.

אם מפריע לך המצפון שאתה מרגיש מעבירות שאתה עושה, זה גם לא נשמע רציני להאמין או לא להאמין במשהו.
אם אני מידי פעם נושך את הלשון כשאני אוכל זה סיבה להפסיק לאכול?
אדם שמאמין בדת, וקשה לו במצוות או בדברים מסוימים בה, זה לא סיבה להפסיק להאמין, ולכן אני חוזר לנקודה שלי, על סמך מה האמנת לפני כן?
כי אם האמונה זה על סמך נוחות, ואם זה מתאים לדברים שבין כה וכה אתה עושה אתה מאמין אחרת אתה פורש, זה לא נשמע כל כך מבוסס מלכתחילה.

האם אדם יפסיק להאמין שסבא שלו חי, כי יש לו נקיפות מצפון שהוא לא מתקשר או מבקר אותו?
אם אתה באמת מאמין שסבא חי, זה לא משנה מה עשית או מה נוח, אתה מאמין שזה ככה.

איפה שנגמר השכל מתחיל האמונה" לא אומר שזה לאנשים טפשים שלא חושבים או אפילו לא קראת לאנשים מאמינים לא לחשוב. ההיפך, הרמב"ם ורוב ספרי המוסר מעמיקים במחשבה על האמונה.
הכוונה, שהאמונה תהיה מבוססת על מידע שאני יודע, אך את החלק הסופי, הבורג האחרון אין לי ידיעה גמורה, ולכן זה בגדר אמונה בלבד. וזה ההגדרה של אמונה, דבר שהשכל לא יודע, זה בכל דבר בחיים.

אני עולה על מטוס, אני מאמין שבעז"ה אגיע למחוז חפצי בלי שהמטוס יתרסק. אני יודע? לא. אבל על סמך הסטטיסטיקה, הנסיון שלי, סיפורים, אני מאמין. האם כל הנוסעים מאמינים במה שאני מאמין? כנראה שלא. אולי יש כמה שממש חוששים. כנראה שהאמונה שלהם מבוססת על ידיעות אחרות משלי. אולי אין להם את הידע שלי או שלי אין את הידע שלהם.
אולי למרות הידע שלהם הם בוחרים לפחד ולהאמין שרוב הסיכויים שהם יקרסו, כי זה מנגנון הגנה שלהם או טראומה מהעבר שאומר להם שהם תמיד נדפקים.

אמונה היא לא עיוורת, היא מבוססת על מידע כלשהו, זה פשוט ההגדרה של אמונה, תפתח מילון. והיא מתחילה איפה שהחישובים והשכל לא יכול להגיע, זה אמונה.

אין לך יותר או פחות אמונה אם אתה חכם או טיפש.

ואני מתנצל אם נשמע מהתגובה שלי נימת זילזול, זה ממש לא כוונתי (אולי הסמיילי ששמתי לא היה במקום).
היה נשמע שהטסט היה סיפור מאוד גדול בתהליך היציאה שלך, ועל זה כולנו הגבנו.
ולכן ניסיתי לנתח את העניין ולהראות שזה לא אמור להיות משפיע על האמונה אם היה לך אותה מלכתחילה.

צר לי שהטעם והמשמעות לחיים שלך כל כך ריקים.
בתור יהודי מאמין, יש טעם עצום בחיים, זה עולם העשיה והכנה לעולם הנצחי.
ויש משמעות לכל יצור חי.

אבל לשאלתי עוד לא ענית, למה האמנת לפני שהספקות הגיעו? מה גרם לך בעבר להאמין?
נשמע שאיבדת משהו, ומשהו גרם לך להפסיק להאמין ולקיים מצוות. השאלה, האם פעם היית מאמין, ועל סמך מה?
אם האמונה לא הייתה מבוססת, מעולם לא הפסקת להאמין, פשוט לא התחלת.

זה היה רק הגפרור.
זרע לבטלה, למשל.
זה גם לא נוח, מצוות.
ברור לי שמבחינת עשייה הדרך שבחרתי היא הקלה יותר

אני לא זוכר במדויק אבל יש גמרא שאומרת שהרוב מאמינים אבל נוח להם "לא" להאמין כדאי להתיר לעצמם עריות , מימה שנשמע לך מימך אתה בחור מאמין שכבד עליו הידיעה שאתה במעשים כאלה ואחרים "מבאס" את אבא , אז כדאי פשוט להתרחק כי אז אני לא יחשוב על זה שהוא יודע מה אני עושה . גם אדם וחווה הסתתרו מהשם אחרי החטא זה לא אומר שהוא לא ראה אותם .

העניין של "בין כה לא מתחייבים שאקבל מה שאני רוצה" זה דיון מאוד ארוך , בגדול יש התחייבות גדולה שתקבל הרבה יותר מימה שאתה רוצה ומגיע לך אם תעשה מה שצריך אבל לא בהכרח בעולם הזה אלא בעולם הבא , וכבר אמרה המשנה כל המקיים את התורה מעוני סופו לקיימה מעושר , אבל גם המשנה אומרת שצריך קודם לקיים ולא יום יומיים . בכל מיקרה אל תהיו משמשים את הרב על מנת לקבל פרס, מטרת התורה היא בדיוק ההפך מלהיות אנשים אנוכיים שחושבים על טובתם האישית, אלא לעשות מעשים שאולי ברחוב יחשבו שאתה פראייר אבל אתה יודע שקיימת מצווה .

אני מסתכל על אנשים לא עלייך לא מכיר אותך אישית , ואני רואה את המעשים שלהם ואני אומר הם לא אשמים כן אבל זה מדהים לדעת שאם היה בהם תורה (תורה אמיתית איכותית , לא כלפי חוץ) איך מעשיהם היו שונים לטובה .

אותי עזבו מקור מים חיים לחצב להם בארות אשר לא יכילו המים אמרו הנביא (אני לא מדייק) , בכל אופן לא נשמע מימך שיש לך שאלה כזאת או אחרת על הדת או על הבורא , יותר נשמע לי שאתה מחפש מתירנות בלי לתת דין וחשבון ולהרגיש רגשות אשם . סתם לידע כללי לירות בחיה עם עיניים סגורות ועם עיניים פתוחות זה אותה תוצאה גם אם ההרגשה של היורה היא שונה .

- השיר מבוסס על שיחה מרתקת שניהל מרן רבי שלמה זלמן אוירבעך זצ"ל, עם אישה שביקשה להתברך בפרי בטן אחרי עשר שנות צפייה.

אני לא זוכר במדויק אבל יש גמרא שאומרת שהרוב מאמינים אבל נוח להם "לא" להאמין כדאי להתיר לעצמם עריות , מימה שנשמע לך מימך אתה בחור מאמין שכבד עליו הידיעה שאתה במעשים כאלה ואחרים "מבאס" את אבא , אז כדאי פשוט להתרחק כי אז אני לא יחשוב על זה שהוא יודע מה אני עושה . גם אדם וחווה הסתתרו מהשם אחרי החטא זה לא אומר שהוא לא ראה אותם .

העניין של "בין כה לא מתחייבים שאקבל מה שאני רוצה" זה דיון מאוד ארוך , בגדול יש התחייבות גדולה שתקבל הרבה יותר מימה שאתה רוצה ומגיע לך אם תעשה מה שצריך אבל לא בהכרח בעולם הזה אלא בעולם הבא , וכבר אמרה המשנה כל המקיים את התורה מעוני סופו לקיימה מעושר , אבל גם המשנה אומרת שצריך קודם לקיים ולא יום יומיים . בכל מיקרה אל תהיו משמשים את הרב על מנת לקבל פרס, מטרת התורה היא בדיוק ההפך מלהיות אנשים אנוכיים שחושבים על טובתם האישית, אלא לעשות מעשים שאולי ברחוב יחשבו שאתה פראייר אבל אתה יודע שקיימת מצווה .

אני מסתכל על אנשים לא עלייך לא מכיר אותך אישית , ואני רואה את המעשים שלהם ואני אומר הם לא אשמים כן אבל זה מדהים לדעת שאם היה בהם תורה (תורה אמיתית איכותית , לא כלפי חוץ) איך מעשיהם היו שונים לטובה .

אותי עזבו מקור מים חיים לחצב להם בארות אשר לא יכילו המים אמרו הנביא (אני לא מדייק) , בכל אופן לא נשמע מימך שיש לך שאלה כזאת או אחרת על הדת או על הבורא , יותר נשמע לי שאתה מחפש מתירנות בלי לתת דין וחשבון ולהרגיש רגשות אשם . סתם לידע כללי לירות בחיה עם עיניים סגורות ועם עיניים פתוחות זה אותה תוצאה גם אם ההרגשה של היורה היא שונה .

- השיר מבוסס על שיחה מרתקת שניהל מרן רבי שלמה זלמן אוירבעך זצ"ל, עם אישה שביקשה להתברך בפרי בטן אחרי עשר שנות צפייה.

אתה בחור מרתק,בדיוק כמו ספר 'דברים'

אגב, אני רק שאלה.... למה הכותרת היא דעת VS דת?
אני לא חושבת ששני הדברים האלה ניצבים אחד נגד השני. ההפך.
הדת מלאה בדעת, וכל מי שיש לו דעת מבין את מהות הדת.

לא ,רוב האנשים שלא מאמינים פשוט לא רואים באלוהים כאפשרות הגיונית.
אנחנו לא עושים דין וחשבון לשום אבא אנחנו עושים מעשים טובים נטו כי אנחנו רוצים לעזור לאחרים.

לא ,רוב האנשים שלא מאמינים פשוט לא רואים באלוהים כאפשרות הגיונית.
אנחנו לא עושים דין וחשבון לשום אבא אנחנו עושים מעשים טובים נטו כי אנחנו רוצים לעזור לאחרים.
להגיד שיש בורא לעולם זה מחייב זה אומר אז שצריך להניח תפילין ולשמור שבת ועוד , לכן רוב האנשים נוח להם לא להאמין כדאי להתיר לעצמם , אבל אם אתה מרגיש על עצמך משהו אחר אז אולי אתה לא מאלה שהם הרוב , וזה דיון ארוך שלא נכנס אליו עם טיעונים אז אחרי עבר המסורת של החגים והספרי תורה ושכל העולם אומר שהאבות הקדושים ומשה אמת .

לגבי מה שרשמת לעשות טוב , זה הבעיה שאנשים שאין להם בורא ואין תורה אז כל אחד מגדיר אחרת מזה טוב , אחד חושב שלגנוב לעשיר ולתרום לעני זה מעשה טוב , או שמישהו מעצבן אז אני צריך להגיד לו את האמת בפרצוץ או אני אחנך אותו , ועוד אלף דוגמאות גם פחות אגריסיבות .

אני לא זוכר במדויק אבל יש גמרא שאומרת שהרוב מאמינים אבל נוח להם "לא" להאמין כדאי להתיר לעצמם עריות
סנהדרין סג: "אמר רב יהודה אמר רב יודעין היו ישראל בעבודת כוכבים שאין בה ממש ולא עבדו עבודת כוכבים אלא להתיר להם עריות בפרהסיא".
למה? מה מניע אותך?
אם אין אלוקים ודין וחשבון, למה לעשות מעשים טובים?

למה? מה מניע אותך?
אם אין אלוקים ודין וחשבון, למה לעשות מעשים טובים?
כי כיף לי לראות אנשים אחרים שמחים זה איזה פאק בזה שאני אנושי
להגיד שיש בורא לעולם זה מחייב זה אומר אז שצריך להניח תפילין ולשמור שבת ועוד , לכן רוב האנשים נוח להם לא להאמין כדאי להתיר לעצמם , אבל אם אתה מרגיש על עצמך משהו אחר אז אולי אתה לא מאלה שהם הרוב , וזה דיון ארוך שלא נכנס אליו עם טיעונים אז אחרי עבר המסורת של החגים והספרי תורה ושכל העולם אומר שהאבות הקדושים ומשה אמת .

לגבי מה שרשמת לעשות טוב , זה הבעיה שאנשים שאין להם בורא ואין תורה אז כל אחד מגדיר אחרת מזה טוב , אחד חושב שלגנוב לעשיר ולתרום לעני זה מעשה טוב , או שמישהו מעצבן אז אני צריך להגיד לו את האמת בפרצוץ או אני אחנך אותו , ועוד אלף דוגמאות גם פחות אגריסיבות .
או ההפך המחשבה להאמין שיש אלוהים ושאתה תקבל ממנו לייק כי הנחתה תפילים במקום אשכרה לעזור לעולם היא יותר קלה יותר ומרגיעה מזאת שאין אלוהים.

ואנשים שאין להם בורא יש ערכים שהם קבלנו מהחברה למה זה טוב, זה הדבר הטבעי ביותר שיש.

מה אם לאדם מסוים הכיף של ארוחה טובה, או בחורה יפה יותר חזק מאשר אדם אחר נהנה?
ברגע ש"הנאה" ו"כיף" זה התנאי לטוב שלי. ברגע שזה לא "כיף" או "מהנה" או שמשהו רע יותר "כיף" ו"מהנה" אין ספק שלא אעשה את הדבר הטוב.
והנה לך הסיבה שמצפן שלך לטוב שרק מצביע על מה שכיף, לא באמת מכוון אותך לטוב.

מה אם לאדם מסוים הכיף של ארוחה טובה, או בחורה יפה יותר חזק מאשר אדם אחר נהנה?
ברגע ש"הנאה" ו"כיף" זה התנאי לטוב שלי. ברגע שזה לא "כיף" או "מהנה" או שמשהו רע יותר "כיף" ו"מהנה" אין ספק שלא אעשה את הדבר הטוב.
והנה לך הסיבה שמצפן שלך לטוב שרק מצביע על מה שכיף, לא באמת מכוון אותך לטוב.
זה לא באמת תנאי זה פשוט מה שעושה לי
ואני יכול להגיד אותו דבר על הדת
הדת הומופבית , מעודדת חוסר מחשבה והכרח לגשית חיים לא מודרנית אז היא לא באמת מכוונת אותך לטוב אלא למה שהיה טוב לאותם אנשים שיצרו אותם.

להגיד שיש בורא לעולם זה מחייב זה אומר אז שצריך להניח תפילין ולשמור שבת ועוד ,
למה?
אני מאמין שיש בורא לעולם אבל לא מאמין שאכפת לו אם אני (או מישהו אחר) שומר שבת, מניח תפילין, אוכל חזיר וכו'

הדת הומופבית , מעודדת חוסר מחשבה והכרח לגשית חיים לא מודרנית אז היא לא באמת מכוונת אותך לטוב אלא למה שהיה טוב לאותם אנשים שיצרו אותם.
איזה עוד סיבות יש לך להיות אדם טוב?

אם הדת קובעת מה טוב ומה רע. והיא החליטה להיות הומופובית, אז זה לא רע.
זה שזה לא מסתדר עם ה"כייף" שלך לא סותר את התורה.
ואולי התורה לא הומופובית, וזה רק הפרשנות שלך, זה כבר דיון למקום אחר.
מי שלא מקבל מודרניזציה הוא לא טוב? חידשת לי.
למה?
אני מאמין שיש בורא לעולם אבל לא מאמין שאכפת לו אם אני (או מישהו אחר) שומר שבת, מניח תפילין, אוכל חזיר וכו'
לדעתי אולי זה בגלל שלא התעמקת בזה.

איזה עוד סיבות יש לך להיות אדם טוב?

אם הדת קובעת מה טוב ומה רע. והיא החליטה להיות הומופובית, אז זה לא רע.
זה שזה לא מסתדר עם ה"כייף" שלך לא סותר את התורה.
ואולי התורה לא הומופובית, וזה רק הפרשנות שלך, זה כבר דיון למקום אחר.
מי שלא מקבל מודרניזציה הוא לא טוב? חידשת לי.
אתה אוהב חשמל? אתה אוהב את העובדה שיש לך מים זורמים? פחות מחלות? קדימה בכללי?
נחש מה זה מדורניה לא קבלת את זה מהתנך
ואם יש לך בעיה עם זה נתק את המחשב יפתור הכול.
וואלה הדת הנוצרית החליטה להיות אנטי שמית, כנראה שזה לא רע
זה שלא מסתדר עם האלוהים שלך לא סותר את הכיף שלהם
אתה מבין כמה מגוחכת הטענה שלך?

(לרוב אנשים רואים את אלוהים במצוקה).
לרוב חושבים שאלוהים מלצר.

תשובות שאתה שומע במקרים כאלה הם "..
ניסיון" או "מי אמר שמגיע לך" או "זה חלק מתכנית גדולה".
לסבן זה קל.
באיוב ל"ד:10 כתוב ש"חלילה לאל מרשע ושדי מעוול" - הוא לא גורם לדברים רעים לקרות.
ובקהלת ט':11 כתוב ש"עת ופגע יקרה את כולם", דתי או לא דתי יהודי או לא, כל אחד יכול להיות בזמן הלא נכון במקום הלא נכון.
הוא לא מנסה אף אחד, הוא לא מעניש ובטח שהוא לא יצר תוכנית קבועה מראש שבה אתה צריך לסבול.

הרי אני אדם טוב גם בלי המצוות. מוסר הולך יד ביד עם התורה, אך לא צריך אותה בשביל זה
בהושע ו':6 כתוב שאלוהים אמר לעם ישראל "חסד חפצתי ולא זבח, ודעת אלוהים מעולות".
זה יותר מהולך יד ביד.

קיצור, לא משנה מי מדבר איתך תבקש הוכחות מהתנ"ך. ואל תפסיק לשאול שאלות, בלי שאלות אין תשובות.

מה ? אתה יכול לפרט או לתת דוגמא ? הדת גורמת לך לשלוט על היצרים ולא לעשות מה שאתה רוצה אלא מה שצריך .
יש גמרא במגילה טו .. - אומרת הגמרא - אמרה מידת הדין לקב"ה מה נשתנו אלו מאלו , אמר לה הקב"ה ישראל עוסקים בתורה אומות העולם לא - שמע חידוש מתוק מדבש אבל אמיתי , מה הכוונה - 2 אנשים קיימו מצווה , אחד לומד תורה אחד לא לומד תורה , למה זה שלומד תורה מקבל שכר זה כביכול שלא לומד "לא" מקבל (זה רק הסבר בשביל ההבנה ) כי זה שלא לומד תורה למה קיים את המצווה ? זה כיף לו .. נחמד לו לשמוע צדיק או תודה או כיף לו שרואים שהוא עוזר או שבאופי שלו הוא נולד עם המידה הזאת שכיף לו לעזור הוא לא עשה בשביל זה כלום , אבל זה שלומד תורה למה מקבל שכר ? כי לא בהכרח כיף לו או טוב לו או נעים לו הוא עושה מצווה כי הוא למד תורה ועבד על המידות שלו וגם אם זה לא כיף לו או שלא בא לו הוא עושה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית